toisen lapsen synnyttäminen

Esikoisen synnyttäny

Hei kaikki. Kokemuksia kaipaan eli kun on pukannut jo yhden lapsen maailmaan niin onko toinen synnytys helpompi?

Tilanne on semmonen että esikoiseni synnytys meni hyvin ja mieheni nyt puhuu toisen lapsen teosta. Minua kuitenkin arvelluttaa synnytys koska nyt tiedän minkälaista se on ja jos kaikki ei menekään niin hyvin kun viimeksi.

7

2146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osaan varmaan vastata tähän paremmin muutaman viikon kuluessa :) Toista siis odotan ja viimeinen kuukausi menossa. Raskaus on ainakin ollut ihan totaalisen erilainen kuin esikoista oottaessa. Tämä on ollut paljon tuskaisempi, ekan aikaan taisinkin päästä liian helpolla.
      Sormet ja varpaat ristissä toivon, että tämä olisi helpompi synnytys, lyhyempi edes, mutta koskaan ei voi etukäteen tietää. Ei sitä voi koskaan tietää millainen synnytys on. Minuakin pelottaa esiml. vauva-aika ym. esikoinen oli tosiaan helppo vauvanakin, väkisin käy mielessä, että entä jos nyt onkin kamalan vaikeaa. Tuntus tämä "kakkonen" olevan paljon remuavampi vatsassakin, kuin esikko.

      Toivotaan siis parasta ja pelätään pahinta.

      Jos lasta haluaa, niin ei siinä auta muu kuin koittaa onneaan. Kyllä kaikki lopulta kääntyy parhain päin. Eikös ne sano, että alku aina hankalaa, lopussa kiitos seisoo. Peloista pitäisi päästä yli ja olla liikaa ajattelematta tulevaa. :)

    • iuhu9h

      Esikoiseni synnytys kesti 4,5 tuntia ja oli helppo, sairaalaan menin kun 6cm auki, puhkaistiin kalvot ja sanan tien laitettiin puudutteet jonka jälkeen en enää kipua tuntenut koko loppuaikana. Toisen synnytys 2h eli oli nopea, (mutta ei voi puhua että helpompi, johtuen kivuista) mutta helve*isti rajumpi ja kivuliaampi, kaikki tapahtui niin nopeasti ja vedet menivät ekojen kivuliaiden suppareiden yhteydessä jonka jälkeen kivut kävivät sietämättömiksi joten myös kivunlievityksien laitossa tuli ongelmia, kätilökin sanoi että mitä nopeampi synnytys niin sitä rajumpi ja sen kyllä sain tuntea ja jos voisin valita näistä kahdesta ottaisin ehdottomasti ekan synnytyksen.

    • mökkis

      Samanlaisia ajatuksia pyöri päässä kun kakkosta rupesin odottamaan. Esikoisen synnytys kesti 9h45 min., vesien menosta 22h (jolloin myös supistukset alko). Synnytys oli rauhallinen, epiduraali toimi loistavasti, ponnistusvaihe ei sattunut eli kaikinpuolin hyvä kokemus. Pikkukakkosen synnytys kesti vain 2h45min. Ei ehditty mitään kivunlievitystä antamaan mutta kaikki neni loistavasti, melko kivuttomasti. Eli lyhyesti: esikoisen synnytys oli helppo mutta kuopuksen vielä helpompi.

    • Esikoisen synnyttäny

      Onko lisää kokemuksia?

      Päätimme että syksyllä jätämme ehkäsyn ja sitten tulee kun tulee. Voin siis ensi keväänä vastata omaan kysymykseeni jos niin suodaan.=)

    • kaakeliuuni

      Toinen synnytys oli nopeampi, erityisesti ponnistusvaihe (45 min -> 8 min), ja myös helpompi ja vähäkipuisempi. Ensimmäisessä synnytyksessä otin puudutuksen jo 5 sentissä, toisessa en kokenut tarvitsevani kivunlievitystä kuin viimeisen puolen tunnin aikana ennen ponnistusvaihetta (mutta tuossa vaiheessa en enää saanut ja hyvä niin).

    • m.ami 212

      Täällä eka kesti 13h ponnistus vaihe n.tunti. Toinen tuli alle 2h,heti kun mentiin sairaalan sisätutkimuksessa selvisi että olen kokonaan auki ei muutakun saliin suoraa ilman kivunlievityksiä,ponnistusvaihe oli kyllä taas pitkä melkein tunti taas ja leikattiin väliliha,mut muuten kaikki tapahtui tosi nopeesti.Noh ei ihme ku olin niin kipeä koko automatkan joka kesti tunnin :P Ja kun kotoa soitin niin sanottiin et voi olla viel 2-3h kotoona onneksi lähettiin heti olis tullut matkalle :D

    • fisutt

      Ensimmäinen lapsi tuli syöksynä alle tunnissa, ponnistus 10min. Toinen kesti huomattavasti pidempään, yli 12 tuntia, ponnistus 4min. Kestonsa vuoksi toinen synnytys huomattavasti vaikeampi, koska ehdin olla kipeänä niin paljon pidemmän ajan. Kaksi hyvin erilaista synnytystä, mutta molemmat omalla tavallaan "hyviä" synnytyksiä. Toivottavasti tulevaisuudessa pääsen vielä kerran synnyttämään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1957
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1692
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1609
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe