Muutokset si-nivelessä, SR?

piupou

Millaista teidän kipu si-nivelessä on? Miten tulehduksellisen selkäkivun erottaa tavallisesta? Kuinka kauan kestää?

Itsellä selittämättömiä kipuja oikean puolen si-nivelessä jo 4-5 vuotta, röntgenissä ei näy muutoksia. Kuinka kauan kestää että röntgenissä huomataan ylipäätään mitään?

Kohta 3kk syöty Salazopyriniä Prednisolonia. Ärhäkkä limapussin tulehdus oikeassa lonkassa, siihen kerran kortisooni-puuduteruiske laitettu. Ei tunnu helpottuvan..
Kaikki _ongelmat_ alkoi lonkan kipuilulla, sitten turposi polvi joka jouduttiin viisi kertaa punktoimaan kerta kortisoonia.

Mitään varsinaista diagnoosia en ole saanut, reaktiivinen artriitti ilmeisesti vaihtoehtona, ei vaan ole löytynyt mistään kokeista sen aiheuttajaa. Ei mitään vatsatauteja ole ollut ym.
Omasta mielestäni selkärankareuma, mutta mikäpä sitä itse on diagnoosia antamaan.
JOS tämä nyt artriitin piikkiin meneekin, onko iso mahdollisuus joskus reumaan sairastua? HLA-B27 positiivisuus todettu.

Selän liikkuvuutta mitattu ja reumatologin mukaan melkoisen hyvin liikkuva selkä on. Seuraava reumapolin käynti vasta syksyllä. Kuulostaako kenenkään korvaan tutulle? Koettelee kyllä kärsivällisyyttä tämmöinen jahkailu ja tietämättömyys!

5

876

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jokueräs

      Osin samantyyppisiä oireita minullakin on ollut. Tosin alkoi pikkunivelistä, mutta ensimmäiinen työdiagnoosi toli reaktiivinen artriitti - ilman mitään selkeää aiheuttajaa. Ei tosin verikokein edes etsitty aiheuttajaa, koska mitään oireita ei ollut. Epäiltiin myös nivelreumaa, mutta mitään siihen viittaavaa ei löytynyt, ei edes turvotusta nivelissä.

      Alkuun tuntui pahalta kun tk-lääkäri sanoi, että seurataan kuukausi tai 6 viikkoa. Ensimmäistä reumapoliaikaa odotin lähetteen jälkeen toiset 6 viikkoa, sekin oli tuskaisen pitkä aika elää epätietoisuudessa. Vähitellen vain siihen epätietoisuuteen on tottunut.

      Tosin taudin diagnoosissa on edetty vähitellen. Alkuun suljettiin pois melko varmasti mm. SLE ja sen jälkeen on pitkälti seurantalinjalla saatu valistuneempi arvaus taudista. Tällä hetkelliä (3 vuotta ensioireista) sen arvellaan olevan spondyloartropatiatyyppistä, mutta mitään varmaa siitä ei ole. Virallisesti kyseessä on määrittelemätön niveltulehdus. Selkärankareumaan on vahvin epäilys, mutta ainakaan vielä se ei näy kuvissa (ei röntgenissä eikä magneetissa).

      Selkärankareumassa tuo liikkuvuus on osin suhteellista. Siksi sitä seurataan säännöllisesti, koska siinä tapahtuvat muutokset voivat kertoa enemmän kuin absoluuttiset arvot. Minulla selän rauhallisen ja akuuttivaiheen välillä on selkeä ero, vaikka huonossakin vaiheessa hengityseroa lukuunottamatta liikkuvuus menee normaalin rajoihin.

      Tässä ajan kuluessa on huomannut, että odottamiseen tottuu. Ensin odotettiin reumapolilähetettä, sitten tutkimustuloksia. Sen jälkeen on odotettu ensin 3 kk kerrallaan taudin muutoksia, sitten 6 kk kerrallaan. Onneksi en tiennyt oireiden alkaessa kauan asiaa joudutaan ihmettelemään. Olisi masentanut liikaa. Odottaminen on tullut mukavasti pienemmissä erissä. Lääkitystenkin vaikutusta joutuu odottamaan, onneksi sivuvaikutukset tulevat yleensä heti...

      • heipähei!

        Täällä selkärankareumaa sairastava,jolla muutoksia,epätasaiset si-nivelet.. ihan älyttömän kipeet on,ja lääkäri selitti jotain sen tyyppistä että lonkan jatkuvat limapussin tulehukset voi johtua siitä. Niin sulla on käytössä toi salazopyrin? Ihan siitä kysyisin että onks sulla ollu siinä kuinka pahoja sivuvaikutuksia? Entäs ootko huomannu et kyyneleet olis erivärisiä siis muuttuis punertaviksi? :o


    • piupou

      En ymmärrä miksei minuakin olisi voinu laittaa magneettikuvaukseen ? Siitähän näkisi pehmytkudoksienkin tilanteen, sekä miten tulehduksien laita alueella on?

      CRP itsellä koholla ollut koko tämän ajan, lri ihmetteli syytä.

      Salazopyrinistä; minua varoteltiin polilla ja apteekissa virtsan värjääntymisestä, myös kyynelneste voi muuttua punertavaksi.
      Sivuvaikutuksista vaihdellen on ollut päänsärkyä, oksentelua / vatsan väänteitä aamuisin. Nyttemmin ehkä rauhoittunut.

      Kuusi päivää kortisonin pistoksesta bursiittiin, vieläkin kipuja, eikä kärsi nukkua oikealla kyljellä. Näinköhän joutuu toisen pistoksen hakemaan, vai voiko muka vaikutuksen alkaminen kestää näin kauan?

    • outoa!

      Moi!
      Ihmettelen ettei ne sua piupou laita mangeettikuvauksiin,siellähän näkis että onko sulla muutoksia missään tai sitten juuri noita tulehduksia..
      Samoin muakin varoiteltiin noista samoista asioista että kyynelnesteet voi värjäytyä ja virtsa myös. semmosta en nyt ainakaan oo huomannu.
      Oliks sulla kuinka paha se päänsärky? Kysyitkö lääkäriltä niistä?
      Mulla nyt kolmas viikko menossa ton lääkkeen kanssa, ja ihan kamala päänsärky ja huono olo.Valkosolutki on kuulemma alhaalla,mutta ei ne tee vielä asialle mitän sanoi vaan se reumahoitaja että ootellaan vielä viikko kun sillon on uudet labrat. Oon kyl huomannu sen että on tosi väsyny olo koko ajan. Soitin sitte tänään reumapolille ja kerroin tän mun tilanteen niin sairaanhoitaja siellä sanoi että älä ota lääkettä,huomenna pitäis lääkärin soittaa jos jotain selvyyttä sais.
      Mutta piupou vaadi niitä mangeettikuvauksia, ihmettelen kyllä ettei ne oo niitä ottanu sulta..

    • selkäsökönä...

      Minulta otettiin röngten selästä ja alaraajoista vuonna 2007 siinä näkyi nivelmuutoksia rintarangassa nivelet laatikkomaisia sekä ostefyyttinokkaa nivelissä. SI- nivelissä ei muutoksia. Silloin epäiltiin selkärankareumaa ja tehtiin lähete reumalääkärille. Kävin reumalääkärissä ja magneettikuvissa ja sen jälkeen uudelleen reumalääkärissä. Reumalääkäri totesi ettei ole selkärankareumaa.

      Nyt 2012 fysiatrin lähetteellä kävin magneetissa ja röngtenlääkärin mukaan SI-nivet ankyloituneet
      ( luutuneet) L5/S1 välissä artroosia ja 5mm siirtymä sekä nikamacorpukset ovat syndesmofyyttien fuusioimat. Diagnoosi oli, selkärankareuman jälkitila.Bla-b27 positiivinen ja nyt lääkäri totesi että mulla on selkärankareuma ja aloitettiin arxocia lääkitys.

      On tämä raskasta kuulla mutta samalla helpotus tietää mistä vuosikausia johtuneet nivelkivut ovat johtuneet. Ilmeisesti liikunta auttaa selkärankareuman hoidossa ja niin aion jatkossa tehdä, kunhan saan olkapään kuntoon jossa jänne revennyt poikki ja odotan ortopedille pääsyä. Fysiatri ehdotti vesijuoksua ja sitä voi tehdä vaikka olkapää vaivaakin. Ilmeisesti tuo olkapään jänteen repeämä johtuu tästä reumasta, näin lääkäri sanoi että lihastenpäiden rappeumat kuuluvat selkärankareumaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1773
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1357
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1168
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1138
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      53
      997
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      966
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      964
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      67
      881
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe