Kannettava + läppäri -paketin hinnoittelu

Routalempinen

En ole yhtään varma onko toi otsikko nyt mitenkään pätevä, mutta mua on jo pitkään kiinnostanut yksi juttu :

- Oletetaan aluksi, että tilaan Soneralta paketin, joka sisältää netin ja tietokoneen hintaan 30 € / kk ( koneen osuus 20 €, netin 10 € ). Koneen arvoksi sanotaan 600 €. Säilyykö paketin hinta samana silloinkin, kun koneen arvo on ns. lunastettu?

Esim. jos maksan kolmenkymmenen kuukauden ajan laskutuksen mukaiset 30 € paketistani, olen lopulta maksanut Soneralle pelkästä tietokoneesta 600 € ( 30 x 20 € ) eli periaatteessa lunastanut sen. Joudunko kuitenkin maksamaan jatkossakin " turhaan " ylimääräistä netin lisäksi?

Elämä on jännää, kun on tällaista pohdittavaa. Kevyesti googlailin Soneran sivuja muttei tärpännyt. Tietäisikö joku?

1

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kimppakivaas

      Yleensä näitä paketteja ei kannata missään nimessä ottaa, ellei tietämys tietotekniikasta ja langattomista verkoista ole täysin nollatasolla. Kun rahalla pitäisi saada edes jonkinlainen tekninen tuki ja ohjelmien yhteensopivuus säädetty Soneran verkkoa varten oletuksena. Kyseessä on yleensä 24 kuukauden lypsämisaika, josta on helkutin vaikea päästä eroon, ellet nyt sitten muuta asumaan kuuhun välillä. Jokainen yhteydenotto Sonera (vaikka ei omaa vikakaan) koitetaan laskuttaa lisänä, eikä ongelmatilanteita korvata kuin erittäin harvinaisissa tapauksissa. Huoltoonkaan laitteistoa ei kannata lähettää, koska olet sen ajan sitten ilman laitetta ja internettiä.

      Jos tekninen osaaminen on edes 1990-luvulla syntyneen tasolla, niin aina kannattaa ostaa laitteet *IT*SE* suoraan kaupasta/netistä tai takuullisena käytettynä. Näin voit varmistaa sen että laitteistosi toimii minkä tahansa operaattorin kanssa (säädät arvot itse) ja laitteesi arvon lasku on pienempi kuin sonera kytkyn mukana tulleen.
      Nykymaailmassa toimiva kannettava tietokone maksaa 200 € - 600 €, siihen kaveriksi halvin nettitikku 15 € esim Huawei 1820 tai kallein/paras Sierra Wireless AC762S 140 € riippuen siitä oletko ajatellut tulevaisuuttakin. Tähän kokoonpanoon kannattaa sitten valita sopivin RAJOITTAMATON langaton internet yhteys esim halvin/hidas 5 € /kk Soneran tytäryhtiöltä Telefinlandilta 1/1 Mbps tai keskitasoinen Saunalahti mobiilikaista Nopsa 21/5 Mbps hintaan 14 € /kk. Jälkimmäinen ei ole edes määräaikainen.

      Näin varmistat sen että laitteistollasi on edelleen myyntiarvoa 2 vuoden kuluttua ja kykenet käyttämään siinä melkein mitä tahansa langatonta internet-yhteyttä. Ja jos kokeiluintoa riittää niin lähes jokaisella operaattorilla on Suomessa 2 viikon kokeilu/katumusaika langattomissa liittymissään. Periaatteessa tällä voisi kokeilla mikä operaattori toimii optimaalisesti parhaiten sinun käyttöympäristössä ja voisipa tuossa melkein 2 kuukautta käyttää ilmaiseksi internettiä. Tämän parhaiden toimivan operaattorin kanssa voisi sitten huolellisin mielin tehdä vaikka 24 kk sopimuksen, jos siinä jotain säästäisikin.

      Ei ole siis kannattaa laittaa munia yhteen koriin, sama se on GSM-liittymissä kuin näissä langattomissa internet yhteyksissä. Kun ne on kaikkien käyttäjien kesken jaettuja internet-liittymiä saattaa joku himolataaja naapurisi ruuhkauttaa verkon. Kytkysopimuksesta et vaan silloin helpolla tule pääsemään eroon.
      Koitahan googlettaa miten paljon Sonera rajoittaa langattomien internettiensä normaalia arkikäyttöäkin verrattuna muihin samaa verkkotekniikkaa tarjoaviin operaattoreihin, niin et koskisi siihen pitkällä tikullakaan *yarrrr*.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1174
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1006
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      13
      691
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      48
      687
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      604
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      575
    Aihe