minkä järkkärin ostaisin....

tietämätön.

Olisin ostamassa järkkäriä, mutta tietämys ei ole kovin suuri. Kysymyksenä siis, minkälainen/mikä digijärjestelmäkamera olisi hyvä harrastelijalle? Canonin EOS 1100 D ja 550D on ollut mielessä, mutta mitä eroa noilla on? Onko 1100D hyvä? Näyttää olevan tarjouksessa kaikkialla.. Pokkarikamera oli canonilta ja tähän olin tyytyväinen, siksi mietin canonia. Mutta muutkin merkit käy, jos perustelette hyvin. :))

28

561

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helpotus heikki

      Kun ostat heti viimeisenpäälle hyvän kameran, ei tarvitse tuhlata aikaa ja rahaa turhanpäiväisiin puolivillaisiin härpäkkeisiin. Jos joku kuvittelee, että tarvitsee jonkun harjoittelijamallin ensi alkuun, on väärässä. Täysikennoinen sen pitää olla, ja siihen ensihätään 50 millinen valovoimainen objektiivi (f/1.8). Toiseksi lasiksi sittemmin 24-70millinen valovoimainen (f/2.8) zoomi. Noilla pärjää pitkälle. Se runko on Nikon D700, joka maksoi aikoinaan, vuonna 2008 noin 2700, mutta jota nykyään saapi jopa 1600 kun tietää mistä ostaa. Loistava valokuvausväline, josta ei ominaisuudet lopu. Toiki käytettyä kyväkuntoista kannattaa metsästää myös, niitäkin alkaa olla markkinoilla.

      • Monipuolisuus?

        Väärin arvattu tarvitset ton kaveriksi myös vähintään Nikon D7000 rungon jos aijot vähänkään
        hyötyä "croppikertoimesta"
        Ja ehkä sen Nikon D800 rungonkin?
        Riippuen siitä mitä kuvaat ja millä objektiiveilla milloinkin?
        Liikoja megapikseleitä suhteessa linsseihinsä kukaan ei tarvitse.


    • tietämätön.

      Kiitos vastauksesta!

      Hinta taitaa tosin mennä tuossa kamerassa hiukan liian korkeaksi näin opiskelijalle, alle tonnin kameraa ajattelin. Onko Nikonin ja Canonin kameroissa eroa? Kuulin ettei olisi, mutta ajattelin vielä varmistaa.. :)

      • Mihin tarvitset

        Järkkäriä? Saatko jotain iloa sen heilutuksesta?


    • phase detection auto

      Ei todellakaan kannata kuunnella enää noita samoja iän ikuisia neuvoja, kun perjantaina juuri julkaistiin se aloittelevalle kuvaajalle fiksuin valinta Canon EOS 650D DSLR-runko ja aivan loistava normaaliobjektiivi Canon EF 40mm f/2.8 STM Pancake

      Canon EOS 650D Hinta: 749.00 €
      Canon EF 40mm f/2.8 STM Pancake Hinta: 219.00 €

      Menee loistavasti budjettiin!!!

      Näiden julkistusten jälkeen voi kyllä varmuudella sanoa, ettei mitään muuta vaihtoehtoa kannata edes harkita - tässä on täydellinen aloittelijan paketti harrastajalle.

      Mielestäni merkittävin ero tässä edellisiin malleihin tuo uusi
      Phase detection AF from imaging sensor for Live View and Video
      This is the EOS 650D's new 'Hybrid CMOS' sensor that now includes pixels dedicated to phase detection autofocus.

      Edellä mainittua ei ole ennen DSLR kamerassa nähty, joten tällä pääset kerralla uudelle aikakaudelle automaattitarkennuksessa. Ei tarvita enää manuaalitarkennusta videota kuvattaessa tai Live View tilassa.

      Täältä lisätietoja
      http://www.dpreview.com/previews/canon-eos-650d-rebel-t4i

      Tuonne ostamaan
      http://www.digitarvike.fi/product_details.php?p=4159
      http://www.digitarvike.fi/product_details.php?p=4158

    • Canon tai Sony

      Oma arvioni vertaillessa Canon vs. Nikon nykypäivänä, että Nikon näyttää kärsivän Sonyn kennojen riippuvuudesta:

      "Canon suunnittelee, kehittää ja valmistaa kameroidensa CMOS-kennot itse. Tuotantoprosessin kaikkien osatekijöiden pitäminen Canonin omissa käsissä on mahdollistanut tunnetun EOS-kuvanlaadun takaavat osatekijät – suurikokoiset kennot, laajan dynaamisen alueen ja vähäisen kohinan."

      Edellä kerrottu sikäli vanhentunutta tietoa, että nyt Canon on tuonut tuon "hybrid CMOS sensor" kennon uusimpaan kameraan. Nikonillahan tätä mahdollisuutta ei ole. Sonylla ei ole mitään tarvetta valmistaa tai suunnitella samanlaista kennoa, koska Sony käyttää järjestelmissään kiinteää puoliläpäisevää peiliä, jolloin automaattitarkennus on jatkuvasti käytössä eikä mitään peiliä tarvitse heiluttaa.

      Siksi reilumpi vertailu olisikin Canon EOS 650D vs. Sony SLT-A57

      http://www.sony.fi/product/dsi-body/slt-a57#/ProductBenefits
      http://www.canon.fi/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_SLR/EOS_650D/

      Tosin Canonilla ja Nikonilla on laajin objektiivivalikoima, joten jos haluaa loistavat automaattitarkennustoiminnot myös Live View tilassa ja videota kuvatessa, jää ainoaksi DSLR vaihtoehdoksi Canon EOS 650D.

      Tosin, jos 1 tai 2 objektiivia riittää, osta Sony

      • Puheesi Nikonin "kärsimyksistä" kennojen suhteen on täyttä soopaa. On totta että Nikon ei fyysisesti valmista kennojaan mutta suunnittelee ne kylläkin itse. Jos hieman seuraisit alan kehitystä, huomaisit että Canon on jäänyt alakynteen omatekoisten kennojensa kanssa. Tästä löytyy ihan faktaakin esim. tuolta:
        http://www.dxomark.com/


      • fotokauppias kirjoitti:

        Puheesi Nikonin "kärsimyksistä" kennojen suhteen on täyttä soopaa. On totta että Nikon ei fyysisesti valmista kennojaan mutta suunnittelee ne kylläkin itse. Jos hieman seuraisit alan kehitystä, huomaisit että Canon on jäänyt alakynteen omatekoisten kennojensa kanssa. Tästä löytyy ihan faktaakin esim. tuolta:
        http://www.dxomark.com/

        Tarkennuksena edelliseen Dxomark vertailee nimenomaan kennojen ominaisuuksia ja tämän linkin takaa löytyy kennojen listaus paremmuusjärjestyksessä. Ensimmäinen Canon löytyy sijalta 10.

        http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Camera-Sensor-Ratings

        Sen kummemmin Canonia mollaamatta sanoisin, että sekin on aivan kelpo kuvausväline mutta varsinkaan aloittelijoille ei kannata ihan fiilispohjalta heittää "totuuksia", jotka eivät kestä päivänvaloa.


      • Hasselisetä
        fotokauppias kirjoitti:

        Tarkennuksena edelliseen Dxomark vertailee nimenomaan kennojen ominaisuuksia ja tämän linkin takaa löytyy kennojen listaus paremmuusjärjestyksessä. Ensimmäinen Canon löytyy sijalta 10.

        http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Camera-Sensor-Ratings

        Sen kummemmin Canonia mollaamatta sanoisin, että sekin on aivan kelpo kuvausväline mutta varsinkaan aloittelijoille ei kannata ihan fiilispohjalta heittää "totuuksia", jotka eivät kestä päivänvaloa.

        http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1032&message=40852209

        Ei noita DXO:n "mittauksia" kannata ottaa kovin vakavasti koska esim Nikon D5100 sai 80 p ja Hasselbald H3Dii 39 vain 75 p ja Phase One P45 77 p. On se kumma kun nuo mainos- ja muotikuvaajat käyttävät noita Hasseleita ja Phase One kameroita eikä ymmärrä osta halppis Nikoneita niillä kun sais niin paljon parempia kuvia DXOn mukaan.


      • vain dxo-pisteitä?
        Hasselisetä kirjoitti:

        http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1032&message=40852209

        Ei noita DXO:n "mittauksia" kannata ottaa kovin vakavasti koska esim Nikon D5100 sai 80 p ja Hasselbald H3Dii 39 vain 75 p ja Phase One P45 77 p. On se kumma kun nuo mainos- ja muotikuvaajat käyttävät noita Hasseleita ja Phase One kameroita eikä ymmärrä osta halppis Nikoneita niillä kun sais niin paljon parempia kuvia DXOn mukaan.

        Juuri noin siinä käy kun ei ymmärrä mittaustuloksia vaan tuijottaa pisteitä. Valokuvaamisessa ei lasketa pisteitä vaan tarvitaan dynamiikkaa ja värintoistoa.

        Kennon ominaisuuksia:

        Nikon D800, dynamiikka = 14.4 Ev / värit = 25.3 bit
        Pentax K-5= 14.1 Ev / 23.7 bit


        Sony Nex7= 13.4 Ev / 24,1 bit



        Canon EOS 5D Mark III= 11.7 Ev / 24 bit


    • En tunne noita Canon värkkejä mutta kun hieman suunnittelematta jouduin testaamaan Nikonin D5100 runkoa niin totesin sen alkajalle varsin sopivaksi. Pelkästä rungosta maksoin vain 500€, tarvittavat optiikat minulla oli ennestään.

      Noin viikossa räpsyttelin lähes 1000 kuvaa ja mielestäni laatu oli varsin hyvää. Voin suositella jos sillä joku merkitys on.

      • 60 D

        Pentax K-30 musta 18-55 WR 55-200 WR: 914 € (Cyberphoto). Tämä voisi olla myös hyvä vaihtoehto joka on juuri tulossa markkinoille tuon Canon 650 D:n lisäksi. Nikoniltahan löytyy tuo uusin D3200 ja hieman vanhempi D5100. Kaikki nämä neljä ovat hyviä digirunkoja aloittelijalle. Kannattaa perehtyä niiden ominaisuuksiin ja valita itselle mieleinen vaihtoehto ( kukaan muu sitä ei pysty tekemään). En nyt listannut noitaSonyn,Olympuksen jne tarjontaa. Sieltäkin löytyisi varmaan sopivia.


      • jouduin?

        Et sinä mitään testaamaan joutunut.

        Kuvitteletko aina olevasi testaaja kun opettelet käyttämään jotakin jota et ole ennen käyttänyt.

        Minökin jouduin tänää hieman suunnittelematta testaamaan moottorisahan teroitusta. Testitulos oli 85 pistettä.


    • PokkaristaJärkkäriin

      Joku kehui kovasti Canon 5d mark III, onko kokemuksia?

    • ...

      Nykyään erilaisia ja eri tyyppisiä digijärjestelmäkameroita on hyvin paljon ja kaikissa niissä on jotakin hyvää ja jotakin huonoa. Harrastelijoilla taas on monenlaisia tarpeita ja haluja, joihin kameran pitäisi vastata.

      Olisi hyvä jos vähän kertoisit mitä tulevalta kameraltasi haluat, niin muut ehkä osaisivat suositella jotakin nimenomaan sinun tarpeisiisi sopivaa.

      Kun kysyt hyvää järjestelmäkameraa kertomatta ollenkaan minkälainen järjestelmäkamera SINUN mielestäsi olisi hyvä, kaikki muut suosittelevat sinulle sitä kameraa jonka itse ovat ostaneet. Vastaajien omasta kalustosta riippuen suositukset saattavat sitten olla ihan mitä tahansa vanhasta filmipokkarista 20 000 euron ammattilaiskalustoon...

    • Matias

      Voi herranen aika, niin monta keskustelua olen jo nähnyt että nyt on aivan pakko avautua! Onko teidän ns. kameraihmisten aina pakko alkaa väittelemään tämmöisissä keskusteluissa ? Keskustelun aloittaja kysyi kameran hankinnassa apua, mutta taas vaihteeksi te kameraihmiset aloitte väittelemään kameroiden kennoista sunmuista. Jokaisella kameralla saa hyviä kuvia jos osaa kuvata. Suurin tekijä kuvauksessa on valokuvaaja itse, sitten tulee objektiivi ja itse kamera. Jos kysyjä haluaa vielä neuvoja kameran hankintaan, niin riippuu ihan siitä mitä haluat kuvata. Canonin 1100D on melkeinpä ihmisille, jotka haluavat sellaisen jokatilanteen kameran. Itselläni on Sonyn a35, ja olen saanut tälläkin hyviä kuvia. Jos saisin suositella sinulle jotain kameraa niin varmaan joku Canonin 600D tai jokin Sonyn järkkäri, riippuu ihan siitä mitä haluat kuvata. (: Siitä sitten sen 18-55mm kittiobjektiivin seuraksi jokin 70-300mm tai 55-250mm putki. Sitten vaikkapa sellainen valovoimainen 50mm.

      • justniinihan

        Loistava kommentti!


    • peilitöntä vaan

      "Sitten vaikkapa sellainen valovoimainen 50mm."

      EI EI EI EI

      DSLR rungon ongelma on juuri tuo valovoimaisten puuttuminen lyhyillä polttoväleillä.

      Tästä syystä valovoimainen lyhyt objektiivi DSLR kameralle on lähes mahdoton suunnitella: http://de.wikipedia.org/wiki/Retrofokus

      Valovoimaisimmat lasit valmistetaankin nykypäivänä peilittömiin:

      Leica Noctilux-M 50 mm f/0.95 ASPH.
      Voigtlander 17,5mm f/0,95
      Voigtlander 25mm f/0.95
      SLR Magic HyperPrime 50mm F0.95

      DSLR näyttää kunnolla kyntensä vasta pitkillä polttoväleillä(135 - 600 mm) aukoilla f/2 - f/5.6

      Esim. hyvin suosittu objektiivi DSLR rungolla on EF 16-35mm f/2.8L II USM

      Tuolla polttovälialueella saat peilittömään jopa 3 erilaista valovoiman f/1.4, eli 2 aukkoa valovoimaisempaa objektiivia:

      Leica Summilux-M 21 mm f/1.4 ASPH.
      Leica Summilux-M 24 mm f/1.4 ASPH.
      Leica Summilux-M 35 mm f/1.4 ASPH.

      • taantumusta

        Mä en tajunnut tästä oikein mitään...
        Anyway, on mulla digijärkkäritkin, mutta ihmettelen vaan, nimittäin mun vanha Olympus OM 2n joka on tosi kompaktin kokoinen, täyskuvakennoinen (siis niinku ennen sanottiin diakamera), erinomaisen kirkas etsin, sekä 50 mm valovoima 1.4, miksi tällainen paketti on nykyisin tosi isokokoinen ja kallis...?


      • taantumusta
        taantumusta kirjoitti:

        Mä en tajunnut tästä oikein mitään...
        Anyway, on mulla digijärkkäritkin, mutta ihmettelen vaan, nimittäin mun vanha Olympus OM 2n joka on tosi kompaktin kokoinen, täyskuvakennoinen (siis niinku ennen sanottiin diakamera), erinomaisen kirkas etsin, sekä 50 mm valovoima 1.4, miksi tällainen paketti on nykyisin tosi isokokoinen ja kallis...?

        Niin, ja sentään on kyseessä peilikamera...


    • tuoreempaa tietoa
    • pojanpyllerö
      • Nikonilla mennään

        Juuri D5100:ssa lienee tänään tarjolla eniten kameraa tuohon rahaan. Taidat olla fiksu!

        Itselläni ei D5100:aa ole koskaan ollut, mutta D3100:n omistaja olen ollut ja D7000:lla kuvaan tällä hetkellä. D5100 osuu sopivasti siihen väliin ja on nyt todella edullinen D5200:n tultua markkinoille. Kuvanlaatu vetää vertoja kalliimmille kameroille; toiminnot ja käyttöominaisuudet on suunniteltu palvelemaan aloittelevaa kuvaajaa.

        Viisas raha ostaa D5100:n ja jättää D5200:n niiden herkuksi, joille kaiken on oltava uusinta uutta. Parannukset eivät ole hinnaneron veroisia.

        ”Kroppirunkoisten” eli APS-C-kennoisten maailmassa antaa Nikon tämän päivän markkinoilla paremmin vastinetta rahalle kuin Canon – sekä rungoissa että optiikassa. Vasta kun mennään täyskennoisiin kameroihin ja niille optimoituihin ammattilaisluokan laseihin, löytyy Canonilta tasaväkinen vastus. Silloin kuitenkin puhutaan tonneista eikä satasista.


    • pojanpyllerö

      Kiitos hyvästä vastauksesta! :)

    • K-30 ehdottomasti

      Vielä viisaampi ostaa Pentax K-30 joka pesee Nikonin D5100 mennen tulleen: isompi etsin (aito 100 % katteella oleva prisma ei peili), sääsuojattu, nopeampi sarjakuvaus jne. K-30 saa TopShotista hintaan 499 €, se on tämän hetken paras hinta/laatusuhteeltaan oleva digijärkkäri.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      333
      3739
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1689
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      1448
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1300
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1270
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      57
      1254
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1211
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe