Kaapiörihmakala koiras ja tulievä samaan akvaarioon?

kalaexpert234

Joo elikkä oisin ostamassa kääpiörihamakala koirasta ja minua huolettaa että tulievä rupeaa ärhentelemään rihmakalalle, mutta haluaisin silti rihmakalan kovasti akvaariooni.
Löysin vain netistä kuvan missä tulievä ja rihmakala on samassa akvaariossa, mutta haluaisin joltakin lisää tietoa asiasta.

Tilauksessa on tulossa kääpiörihmakala, että haluaisin 14.6-16.6 mennessä tietää että voisiko sitä rihmakalaa laittaa samaan akvaarioon tulievän kanssa.

Pienikin vinkki riittää!

Kiitos!

12

70

  Vastaukset

  • Mikä on akvaarion koko? Entä vesiarvot? Ilman noita on vähän vaikea lähteä arvailemaan.

   Tulievä ja kääpiörihmat eivät oikein mene samoissa vesiarvoissa vaikka tulisivatkin muuten toimeen keskenään. Tulievälle sopiva lämpötila olisi n. 25° C, joka on taas rihmalle vähän liian kylmää. Tulievä pitää myös virtaavasta/hapekkaasta vedestä, kun taas rihmakalat enemmän seisovammasta vedestä.

  • 28°C on nyt akvaariossa, kyllä see tulievä ainaskin siellä uiskentelee tavallisesti, että en usko että se on ainakaan liian kylmää

   Akvaarion koko on 98l , olisin ottamassa vain yhden kääpiörihmaahvn koiraan, eläinkaupassa sanottiin että 50-60l on pienin akvaario rihmakalalle

   ph arvot on hyvät

   Ainaskin nyt missä akvaario liikkeessä kävin siellä on 86l:sia akvaarioita niin siel oli 12 hunajarihmakalaa samassa, että vesi eikä akvaario tee haittaa...

   Haluaisin vaan tietää jahtaako tulievä rihmakaloja.

   • Vesi ei ole kovasti virtaavaa, tulievä viihtyy niin miks ei kääpiörihmakala koiraskin kunhan ne ei vaan tappelisi.... :/

    !!!!!!! OLEN NYT TUO Kalaexpert324 mutta ei saanut nimimerkkiä samaa... !!!!!!!!


   • kalaexpert kirjoitti:

    Vesi ei ole kovasti virtaavaa, tulievä viihtyy niin miks ei kääpiörihmakala koiraskin kunhan ne ei vaan tappelisi.... :/

    !!!!!!! OLEN NYT TUO Kalaexpert324 mutta ei saanut nimimerkkiä samaa... !!!!!!!!

    :D Kalaexpert234 korjaan.


   • kalaexpert kirjoitti:

    Vesi ei ole kovasti virtaavaa, tulievä viihtyy niin miks ei kääpiörihmakala koiraskin kunhan ne ei vaan tappelisi.... :/

    !!!!!!! OLEN NYT TUO Kalaexpert324 mutta ei saanut nimimerkkiä samaa... !!!!!!!!

    Mistä päättelet, että tulievä viihtyy? Siitä, ettei se ole kuollut? Saaliseläimenä kalatkin peittävät huonon olonsa viimeiseen saakka, joten elossapysyminen ja syöminen eivät vielä kerro kalan todellisesta hyvinvoinnista yhtään mitään.
    Akvaariosi on tulievälle aivan liian pieni ja tosiaan se kaipaisi sitä nopeasti virtaavaa vettä, jota kääpiörihma taas inhoaa.
    Olot, joissa kalat ovat eläinkaupassa, ovat vain väliaikaisia eivätkä ole verrattavissa olosuhteisiin, joissa kalan pitää elää tyytyväisenä elämänsä loppuun asti. Tulievä on vielä pitkäikäinen kala, joten huonoissa oloissa se joutuu kärsimään vuosia. Jos yhtään välität kalasi hyvinvoinnista, hankit sille uuden, paremman kodin, jolloin voit huoletta hankkia rihmakalan tai vaikka haaremin.


  • Ei sen veden tarvitse virrata kovaa vauhtia, normaali riittää.
   Meillä se suodatin on siihen akvaarioon kiinnitetty siinä on tavallinen nopeus elikkä vesi virtaa ''juuri sopivasti'' kaikille kalalajeille mitä minulla siellä on.
   Tiedän kyllä tasan tarkkaan hyvin, että tulievä on terve, se ei ole pikkuinen vaan noin 13cm pitkä, värikäs.

   Haluan vain tietää voiko Tulievä olla Kääpiörihmakala koiraan kanssa, Eli vaan sen tökkiikö/näykkiikö tulievä rihmakalaa, en muuta kaikki muu on okei. :)

  • Tiesitkö että tulievän akvaarion minimikoko olisi n. 250L? Alkaa olemaan alle satalitrainen jo aika pieni, joten en mieluummin antaisin koko tulievän pois ja ottaisin niitä rihmakaloja tilalle, jos niitä kerran haluat. Olisi tulievällekin helpotus, pääsisi pois liian pienistä oloista ja väärästä lämpötilasta, jos et kerta oikeanlaista lämpöä sille suostu tarjoamaan.

   "pH arvot on hyvät" = en ole koskaan mitannut...

   • Joo, sie et varmaan ookkaan mitannu, Eläinkaupassa kerrottiin, että 90 on minimi akva mitä voi antaa, Tulievä oli silloin tulitikkurasian kokoinen, Tiedän ihan tarpeeksi hyvin pH ja onko kala terve vai ei....


  • No jos kerran olet sen mitannut, niin miksi se on sitten niin vaikea kertoa?

   Eläinkaupassa nyt myyjät myy vaikka mummonsa, jos vaan saavat siitä voittoa. Ei todellakaan kannata luottaa varsinkaan eläinkauppojen myyjien kokosuosituksiin yms. ne nyt kauppaa ihan mitä vaan pystyy. Ei niitä kiinnosta pätkääkään, että sopiiko se kala varmasti sinne akvaarioon, kunhan saavat vaan myytyä. Ja se, että kala on ostettaessa pieni, ei ole mikään syy, että se mahtuu akvaarioon. Täytyyhän niillä olla tilaa kasvaa.

   En ymmärrä, että miksi edes aloitit tämän aiheen, jos olit jo päättänyt että ne rihmakalat ostat? Ihan kun jollain täällä olisi valta sanoa, mitä voit ostaa ja mitä et...

  • Halusin vaan kysyä teidän mielipiteenne tappelevatko ne....
   Tänään huomasin kun tulievä ui 7 kertaa rihmakalan ympäri aamulla

   • Onko tulievä koiras? Jos on, niin ne voi tapella reviisista. Molemmat kalat tarvitsevat oman reviinsä eikä tuollaisessa akvaariossa ole oikein tilaa. Tee hyvä teko ja anna tulievä pois tai hommaa sille sen tarpeen vaatima allas.


  • tulievä on melko kiltti kala=)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut