villi siili lemmikiksi?

jk

aattelin että voisko villin siilen ottaa lemmikiksi ja sirutta rokottaa ja tarkistaa sukupuolen, älkää vetäkö heti rageja, mut kysyin vain:)

12

426

  Vastaukset

  • Ei missään tapauksessa. Ne on rauhoitettuja, eli saat sakot, jos turhaan häiritset siiliä. Ehdottomasti EI!

  • EIEIJAVIELÄKERRANEII!!!! tosiaankaan saa ottaa!

   • miksei?
    Ajattelin juuri itsekkin samaa olen jo yrittänyt mutta en tiedä mitä siiilille saa antaa? että se ei tule sairaaksi tai kipeäksi... :( ): :)


  • Ei saa! Saat satkot ,jos häiritset siiltä ,niinkuin äskön jo kerrottiin.
   Ota lemmikki siili josa on pakko saada!
   Se on lunnon lemmikki ja siili on rauhotettu ,ettei tommoset kakarat ottais ja tappais niitä :(
   Ja ne ovat villejä.

   • Mitkä on satkot?


  • no anteeks.

  • Siili - pihapiirin villi lemmiki. Siilelle voi tehdä talvipesän ja ruokkia sitä kissan märkäruualla tai liotetuilla kissanmuroilla ja juomaksi vettä.

  • Väitättekö että nämä "Lemmikkisiilet" eivät ole luonnon lemmikkejä? Mikäli jostain löydätte siilinpoikasen, niin senkun otatte lemmikiksi. Periaate on juuri sama kuin näillä "lemmikkisiileillä" eli kun poikasesta asti kasvaa lemmikkinä ei ole tietoa paremmastakaan.

  • Se taipuu "siilin," ei "siilen." Ja mieluummin se varmaan on luonnossa, ku on tottunu siihen.

  • Villisiili on RAUHOITETTU, sitä ei saa siirtää tai vangita, loukkaantunut pitää toimittaa hoitoon. Muuten sakkoja!!!

   Afrikkalainen kääpiösiili ollut lemmikkinä jo kymmeniä vuosia...

   • "Afrikkalainen kääpiösiili on ollut vankeudessa kymmeniä vuosia" mitä sitten jos yhden suomalaisen siilin ottaa hoidokikseen? Jos on kesy siili niin mikäs ongelma siinä on? Kyllähän ne lemmikki siilit karkaa tilaisuuden tullen eikä ne eroa mitenkään näistä meidän maan siileistä :D On joo laissa kielletty, mutta minkäs teet.


  • Lemmikkisiili on paljon pienempi kuin Suomessa elävä villisiili. Villisiili on 3-4 kertaa suurempi, ja vaatii kymmeniä kilometreja juoksemista joka päivä. Se on rauhoitettu Suomen laissa ja sitä EI SAA siirtää, vangita tai tappaa. Siitä seuraa aina sakkoja.

   Lemmikkisiili kuolee luonnossa, koska ei pysty kokonsa vuoksi horrostamaan, horroksesta herääminen vaatii useamman kilon painon, koska se vaatii energiaa.

   Lukekaa eläimestä, ennenkuin puhutte soopaa tai luulette tietävänne. Moni oikeasti asiat osaava voi auttaa. Mutta älkää vain vangitko muutenkin harvinaisia luonnon siilejä!!!!!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   277
   7014
  2. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   178
   6912