Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Sisään ilman lukion F,K ja B?

vieras998

Opo käski käymään fysiiikan, kemian ja biologian kursseja jos haluaa lääkikseen. Jos kuitenkin voi mennä amiksesta lääkikseen, riittääkö kun sisäistää pääsykoekirjan tiedot?

Jos käyn kyseisistä aineista vain pakolliset ja muutaman syventävän, mutta sisäistän pääsykoekirjojen sisällön, onko minulla samat mahdollisuudet kuin jos olisin käynyt kaikki kurssit?

Kiitos kaikille jotka jaksavat vastata tällöin kesken kesän ja hyvää kesää kaikille!!

5

508

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jaksoin vastata

      En ole nyt aivan varma, onko tämä provo, mutta vastaanpa silti.

      A) Pääsykoekirjaa ei ole. Tänä keväänä ensimmäistä kertaa pääsykoe perustui lukion fysiikan, kemian sekä biologian pakollisiin ja syventäviin kursseihin sekä koetilanteessa jaettavaan aineistoon. Tämän faktan huomioon ottaen olisi jokseenkin typerää jättää kyseisiä kursseja käymättä.

      B) En ole kuullut kenestäkään, joka olisi päässyt ammattikoulusta lääketieteelliseen käymättä lukiota. Lienee kovin harvinaista.

      C) Pelkkä kurssien käyminen (läsnäolo) ei riitä, vaan tärkeintä on tietenkin asioiden oppiminen ymmärtämisen (eikä ulkoaopettelun) kautta. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta unohtuu monilta.

      D) Entisen pääsykoekirjan (Galenoksen) lueskelusta ei ole toki haittaa, vaikkei sitä virallisesti tarvitsekaan. Ainakin itse opiskeluja se helpottaa yllättävänkin paljon, sillä kaikilla on ainakin jonkinlaiset lähtötiedot käsiteltävistä asioista. Jos sisäistät Galenoksen asiat, olet todennäköisesti vahvoilla lukion oppimääränkin suhteen.

      Jos olet tosissasi hakemisen suhteen, kannattaa sinun kuunnella opoasi ja samalla unohtaa sellainen "riittääkö jos"-asenne. Opiskelu ennen ja jälkeen hakemisen on suhteellisen työlästä, eikä kannata ottaa tavaksi pyrkiä siitä, mistä aita on matalin.

      • ....................

        Pääsykoekirjan määritelmä on kirja, jota tarvitaan pääsykokeessa tai jotain sinne päin.

        Näin ollen lukiokirjat ovat pääsykoekirjoja. Ihme mitä pikkumaista porukkaa täällä pyörii.

        Toivottavasti lääkkiksessä on enemmän käytännönihmisiä kuin pilkunviilaajia.

        Onnea lukemiseen aloittaja. Kannattaa luottaa käytännönjärkeen.


    • amisjamppa

      Moikka!

      Itsekin ammattikoulusta lääkikseen menneenä voin sanoa että homma onnistuu, tarvittavat tiedot kylläkin saanee helpommin lukiosta.

      Pääsykokeet ovat nk. soveltavia eli tehtävänannot eivät ole suoraviivaisia vaan niissä pitää itse päätellä mitä oikeastaan kysytään, millä mallilla asian voisi ratkaista ja raapia aineistosta kasaan tarvittavia alkuarvoja sekä vinkkejä. Täten erityisesti teknisen alan amisopinnoista on hyötyä, niissä tehtävät ovat juurikin teorian soveltamista käytäntöön.

      Laskurutiinia (fyke) ei voi liiaksi painottaa, tutustuttamalla itsesi erilaisiin tehtävätyyppeihin, ongelmiin ja ratkaisumalleihin parannat itseluottamustasi ja laskunopeuttasi. Pelkällä pinnallisella ja irrallisella tiedolla et pärjää, pitää omaksua kokonaisuudet ja taidot.

      Kokeessa avainasia on pitää pää kylmänä. Tehtävät voivat hämäyksineen vaikuttaa ensialkuun aivan "ufoilta", mutta on muistettava niiden perustuvan juurikin lukion/amiksen oppimäärään ja olevan siten oikeasti yksinkertaisia.

      Bilsaan ei perinteisesti ole tarvinnut paljoakaan panostaa, pelkillä laskuillakin on päässyt kirkkaasti sisään. Tosin itse opinnoissa on melko ulalla jollei solubilsan, ihmisbilsan ja biotekniikan perushommat ole tuttuja.

      • ...................

        Oli muuten järkevä vastaus amisjamppa. Itse olen käynyt lukion ja suorittanut yhden tutkinnon. Pyrin ensi keväänä lääkkikseen ja olen tullut aivan samaan lopputulokseen kuin sinä.

        "Pelkällä pinnallisella ja irrallisella tiedolla et pärjää, pitää omaksua kokonaisuudet ja taidot."

        Tottakai meitä on erilaisia oppijoita, mutta itse olen myös käytännönihminen ja luotan omaan päättelykykyyn ja nopeaan laskurutiiniin.

        Mitä tulee bilsan kursseihin, niin kyllähän siellä aina kysytään jokaisesta kurssista jotakin... Joo joo kannattaa opetella ekologian kirja ulkoa.


    • piupautitityy

      Pääsykoe sisältää kaikki fysiikan, kemian ja biologian kurssit. Kaikki ne osattava. Ihan sama missä opiskelet, kunhan opiskelet pääsykoetta ajatellen kyseiset kurssit. Eihän sun niitä lukiossa tarvitse käydä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1466
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe