Sopiiko palettikala pari ja perhoskirjoahven pari samaan akvaan?

Ihjbjgt

Niin, eli voisiko palettikala pariskunnan ja perhoskirjoahven parikunnan laittaa samaan akvaarioon? Akvaario olisi 100 litrainen. Kummallakin olisi tarkoitus saada poikasia. Jos palettikalat saisivat poikasia pitäisin vanhemmat samassa akvaariossa poikasten kanssa 1-2 kuukautta ja laittaisin sitten erilleen eri akvaarioihin. Kun saisin poikaset myytyä pois laittaisin vanhemmat takaisin samaan akvaarioon.

Mikä lämpötilä pitäisi laittaa?
Voisiko muitakin kaloja laittaa? Esim. pohjakaloja?

Kiitos vastauksista jo etukäteen!

7

268

  Vastaukset

  • Ainakin vaatimukset ovat aika samat. Lämmöksi minä laittaisin 25-26. Mutta en sitten tiedä että ovatko palettikalat liian agressiivisia poikasten suojelussa... No, jos piiloja laittaa paljon se varmaan auttaa!

  • Mietimpä tuossa, että voisiko perhoskirjoahven pariskunnan ja sinileukakirjoahven pariskunnan laittaa samaan akvaarioon? Minullakin olisi 100 litran akvaario ja kummillakin olisi sitten tarkoitus saada aikaan kutu ja sitä kautta siis poikasia joita olisi tarkoitus sitten myydä. Olen jo tutkinut kalojen vaatimuksia veden suhteen ja mielestäni vaatimukset ovat aikalailla samanlaiset. Kummankin lajin pitäisi olla rauhalisia ja "kilttejä", mitä nyt toki poikasia suojelevat tietty.
   Laittaisin akvaarion reunoille ja taakse kasveja, puun kantoja niitten sekaan, kiviä joista osa olisi sileitä ja tasaisia, kookoksesta tehdyn luola. Eli akvaariossa tulisi olemaan paljon piiloja ja kutupaikkoja.

   Jos nuo lajit on mahdollista laittaa samaan akvaarioon, niin onistuisiko näin:
   litrat:100 l
   lämpö:26-27C
   pH:6,5-7

   Entä voisiko laittaa joitain muita kaloja? Eikö joitan pohjakaloja pitäisi aina olla? Voisiko laittaa esim. piikkisilmiä?

  • Ei sinileukakirjoahventa todellakaan noin pieneen akvaarioon. Suurimmat koiraat mitä olen tästä lajista tavannut, ovat olleet jopa 20cm pituisia. Muutenkin tuon kokoiseen akvaarioon kahden kirjoahvenlajin laittaminen ei ole järkevää, koska perhoskirjotkin, vaikka pieniä ovatkin, valtaavat aikamoisen reviirin ja varsinkin kutuaikaan koiras saattaa hätistellä naarasta kovastikin.

   Perhoskirjoahvenet eivät myöskään ole ihan helppoja hoidokkeja, eivätkä anna vesiarvojen heittelyitä yhtään anteeksi, vaan heittävät veivit melkosen nopeasti. Vaativat myös hyvin puhdasta vettä.

   Sinileuat ovat myös kutuaikaan ja poikasia hoitaessaan välillä hyvinkin agressiivisia, joten muut kalat voivat saada huutia. Mieluummin, mikäli jompia kumpia haluat ottaa, niin ehdottomasti perhoskirjoja, mutta sillä varauksella, että saatat saada olla ostamassa uuden parin, mikäli kalat eivät herkkyytensä takia säily hengissä.

  • Entä palettikala?

  • En kyllä ehkä laittaisi palettikalaakaan perhorkirjojen kanssa tuon kokoiseen. Mieluummin yksi ns. isompi kala/pari/haaremi ja sitten esim. joku parvikala ja pohjalle jotain. Nuo valtaavat sen verran reviiriä, että saattavat ahdistella muita kaloja, palettikalat eivät kuulu niihin kaikkein kilteimpiin kirjoahveniin.

  • No minkälainen isompi kala/pari /haaremi kannattaisi laittaa?

  • Oikeastaan mikä tahansa pieneksi jäävä kirjoahven sopii, mikäli vesiarvot ovat oikeanlaiset. Näitä pidetään yleensä juuri parina tai haaremina. Esim. keltakääpiöahvenet ovat kivoja ja rauhallisia. Palettikalakin periaatteessa käy, sattuvat vain olemaan aika ärhäköitä, varsinkin kutuaikaan. Myös monet rihmakalat sopisivat, esim. hunarihmat haaremina (1u 2n), korurihmakala tai kääpiörihmakala. Myös tulimakkarakala on myös aika nätti ja jää pieneksi.

   Riippuu ihan siitä mitä sinne itse haluat, tuon kokoiseen kuitenkin saa ihan kivannäköisiäkin kaloja, jotka ovat helppohoitoisia mikäli vaan tarjoaa oikeanlaiset olot.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut