Fiskarsin veitsien kädensijat sulaa? :/

ainolasta

Minulla on useampi Fiskarsin keittiöveitsi, jotkut uudempia toiset vähän vanhempia. Muuten veitset ovat kai ihan OK laatua, mutta veitsien musta kuminen(?!) kädensija tulee muutaman vuoden sisään ihan mömmöiseksi. Aivan kuin se sulaisi, siihen uppoaa kynsi ja siitä lähtee mustaa pikistä mössöä tehden kädet tahmeiksi. Uutenahan kädensijat ovat kovat ja sileät, tuntuvat jopa muovisilta.

En pese veitsiä koneessa vaan tiskaan ne käsin, eikä veitset seiso tiskausvedessä pitkään sillä tiskaan ne aina viimeisenä erikseen ettei käsi osu altaassa terään.

Ymmärrän toki että vanhemmiten kaikki haurastuu, mutta Fiskars on mielestäni laadukas merkki noin muuten. Verrattuna esimerkiksi Anttilasta ostettuihin halpisveitsiin Fiskarsin veitset ovat todella lyhytikäisiä. Antillan veitset ovat vanhempia kuin omistamani Fiskarsit ja niiden kädensijat ovat ihan yhtä kovat kuin mitä olivat ostohetkellä. Eikä parissa kolmessa vuodessa kuuluisi halvankaan veitsen "sulaa", saati sitten merkkiveitsen.

Onko muilla vastaavia kokemuksia? Mistä ihmeestä johtuu tuo kädensijan sulaminen?

18

4918

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • > Onko muilla vastaavia kokemuksia?

      Ei ole. Joskaan ei ole kuin 3-4 fiskarssin veistä. Pisimpään on tainnut palvella fileerausveitsi, jolla on ikää jotain 8 vuoden paikkeilla. Sen verran kuitenkin, ettei fiskarssin sivuilta kuvaa löydy...

      Harvoin pesen käsin, yleensä vain huuhtaisen käytön jälkeen ja pistän koneeseen odottamaan seuraavaa pesukertaa.

      Kai annat kuivua pesun jälkeen ilmavassa paikassa? En oikein muutakaan keksi...

    • Puukko.junkkari

      Säilytätkö niitä jonkun muun tavaroiden yhteydessä? Kahvaosahan on jotain muovia tms. ja joskus olen havainnut, että toinen muovilaatu tai jokin toinen aine voi aiheuttaa reaktion, joka pehmittää materiaalia.

      Itse en ole havainnut mitään vastaavaa omissa Fiskarsin keittiöveitsissäni. Ehkä kannattaisi kysyä asiaa tehtaalta, sieltä voi saada paremman vastauksen kuin täältä.

    • ainolasta

      Juu eli kuivatan veitset samassa kuivausastiassa missä kuivatan kaikki muutkin veitset, kauhat ym. Ehkä pitäisi sitten kuivattaa erillään. Samaten säilytys on kaikkien muiden seassa. Aika "high-maintenance" näköjään nuo kalliimmat veitset verrattuna halvempiin.

    • gummigammi

      Materiaalivirhe. Lähetä takaisin Fiskarsille:

      Laadunvalvonta
      Fiskars Home vastaa tuotteidensa laadusta, eli valmistus- ja raaka-ainevirheistä, mutta emme korvaa huolimattoman käytön ja hoidon tai luonnollisen kulumisen aiheuttamia vaurioita. Ikuista takuuta tuotteillamme ei ole. Materiaali- tai valmistusvirhe ilmenee yleensä jo uudehkossa tuotteessa, ensimmäisen käyttövuoden aikana. Kun lähetät meille reklamaatiotuotteen, muista aina liittää mukaan yhteystietosi sekä selvitys tapahtuneesta. Mikäli tuotteessa todetaan valmistusvirhe, toimitamme tuotteen tilalle uuden vastaavan tuotteen. Jos kyseessä on käyttövirhe tai luonnollinen kuluminen, palautamme tuotteen lähettäjälle takaisin sellaisenaan .

      Laadunvalvontaa koskeviin kysymyksiin vastaamme arkisin klo 9.00 - 15.00 numerossa 0204 39 6300, sähköposti [email protected].

      Reklamaatiotuotteiden palautusosoite on:
      Fiskars Home
      Laadunvalvonta
      Taipaleentie 6
      13430 Hämeenlinna

      Käyttämällä postin sopimustunnusta 603056 tuotteet voi palauttaa ilman postimaksua.

      • Homeinen kuu

        Aika typerää tuo, että englantia pitää harrastaa joka paikassa.

        Ajatelkaa nyt:

        "Fiskars HOME". "Laadunvalvonta.Home".

        Tai "Luhta HOME".


    • ellunkana

      Ihan sama juttu minun veitsien kanssa. Lähetin tutkittavaksi ne tehtaalle, mutta vastaus oli ettei veitset tykkää tiskikoneesta. lähettivät uuden tilalle, mutta se on jo nyt pehmeä sulanut, vaikka ei ole käytetty kuin pari kertaa. aion lähettää sen takaisin myös.

      • ellun kukko

        Alkuperäinen kysyjä ei pese veitsiä tiskikoneessa vaan käsin.


    • Anonyymi

      Ihan sama ongelma mulla. Pitää varmaan laittaa reklamaatiota.

    • Anonyymi

      Nykyään käytetää paljon kierrätys matriaaleja.

      Bihreisen kierrätys m u ovi iski teidän giskarin veisten kädensijaan.

      Bihteiden ohisalo laatua

      Kiitos b ihreet bensaverosta ja kaiken pilaamista

    • Anonyymi

      Sama juttu, jo useampi veitsi mennyt roskiin kahvan sulamisen takia. Pesen tiskikoneessa.

    • Anonyymi

      Omat kovamuoviset Fiskarsin kahvat on kyllä pysyneet kovina, mutta minulla on pitkulainen kaasusytytin jossa oli muovikuorissa jonkinlainen "soft touch" -pinnoitus. Jo vuosia sitten se muuttui ällöttävän limaiseksi ja tahma tarttui aina sormiinkin. Lopulta kyllästyin tuohon ja kokeeksi pyyhkäisin laitetta ksyleenirätillä, ja pinnoitehan irtosikin nätisti. Sytytin on jotain tunnettua merkkiä, en muista mitä, koska logotarrassakin oli samaa tahmaa ja poistin tarran kokonaan. En ymmärrä tuollaista tuotteen hintaakin nostavaa pinnoitusta (jota ei selvästikään ole edes testattu riittävästi), kun ilman sitä tuote on jopa parempi.

    • Anonyymi

      Kaikki muovi on nykyään joko tahmeaa tai öljyistä.

    • Anonyymi

      Ihan samoja kokemuksia myös minulla. Veitsien kahvat ikäänkuin hikoilevat ja muuttuvat inhottavan tahmeiksi. Säilytän niitä laatikostosta, mikä sijaitsee uunin vieressä ja olen alkanut epäillä, että siinä voisi olla yksi syy: liian kuuma tai lämpötilan vaihteluille altis säilytyspaikka.

    • Anonyymi

      Avauksesta aasinsiltana fillarin ohjaustangon kumisiin kädensijoihin.

      Aikoinana tuollaiset ostin ja laitoin edellisten tilalle. Kaikki ok vuosien ajan ja sitten jossakin vaiheessa fillari jäi vuosiksi käyttämättä katokseen (toiselle paikkakunnalle) johon auriko paistaa jonkin aikaa päivästä.

      Nyt sitten kun ajattelin tehdä kuntotarkistuksen ja ottaa tuon tzygen uudestaan käyttään, niin sen kädensuojat olivat kuin puoliksi sulaa kumia / petrolia, jonka joutui puukolla kaapimaan pois, tarttui joka paikkaan ja sitten loput tärpätillä putsaten.

      *

      Fiskarsin "puukkoja" en ole vuosikymmeneen ostanut, mutta olettaisi periteisten 'muovi' kädensijojen pysyvän iskussa kuten ennekin.

      Mutta suunnilleen kaikkialla sama juttu jos on käytety joitakin soft-materiaaleja, ne eivät tahdo pysyä yhtä hyvin kuosissa kuin kova muovi.

      Ps. Mitäs materialia ne ammattilaisten laatuvetsien kahvat oikein ovat (puuta?), ne mustat joissa on kauniit hiotut metalliniitit joilla kädensija kasassa. Ne kestävät isältä pojalle, mutta on niillä hintaakin.

    • Anonyymi

      Ostin itselleni ja myös lahjaksi Fiskarsin keittiöveitsisarjat. Mustat kahvat joissa oranssi vauhtiraita. Kaikki leikkuuveitsien kahvat ovat inhottavan tahmaisia ja käyttökelvottomia. Surkeata laatua. Veitset on aina pesty käsin, kuivattu ja säilytetty veitsitukissa. En koskaan osta enää mitään Fiskarsin tuotteita.

    • Anonyymi

      Mitä muuta kiinalaiselta voi odottaa. Suomessa tehdyt vähintään 20 v takaa.

    • Anonyymi

      Lähtee se pehmokahvojen pinta uutenakin kynsillä repimällä irti.

    • Anonyymi

      Sama juttu. Löysin kaapista aavaattoman Fiskarsin veitsipaketin. Nyt kahva inhoittava, tarttuva ja tahmea. Läpeensä paskaa laatua. Siis aivan sysipaskaa laatua. Teräksessäkään ei ole kehumista, vaikka onkin kahvaa parempi laadultaan. Ei sentään ole tahmea ja kiinni tarttuva – jotain sekin! En tule enää koskaan ostamaan mitään kyseisen puulaakin tuotteita. Kyseisen pinnoitteen, tai sen kaltaisen tiedetään aiheuttaneen aikaisemminkin ongelmia e. kameroissa. Ja firman ns. "teolliset muotoilijat" eivät ole tehneet esitutkimusta kunnolla pinnoitteesta. Tässä taas esimerkki suomalaisesta laadusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe