ruuan paistaminen kissalle

hmm2312415412

Voiko kissalle ostettua porsaan kieltä paistaa?entäs grillata? kyllä siitä katoo jotain kun paistaa mutta porsaankieli ei kuitenkaa ole pääasiallinen ruoka, lähinnä vain extra herkkua.

5

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siipipala.

      Miksi kypsentää? Raakana vain jos kissa syö (ja usein syö), muussa tapauksessa kannattaa keittää tai mikrottaa. Paistaminen ei ole paras vaihtoehto.

    • ell opiskelija

      Kyllä paistaakin toki voi, mutta usein mukana tulee tällöin valtava määrä rasvaa l. ylimääräisiä kaloreita. Samoin grillatessa. Etenkin neuteroidut kissat lihovat todella helposti. Keittäminen on paras vaihtoehto. Kissoille voi myös antaa keitinvettä juotavaksi, omat kissani juovat keitinvettä oikein mielellään kun olen heille sian sydäntä keittänyt. Maustaa ei ruokia tietenkään saa, edes/varsinkaan suolalla.

      • rasvaa

        Mistä siihen tulee rasvaa jos sitä ei paistettaessa lisätä? Mistä grillatessa tulee rasvaa jos sitä ei siihen lihaan grillatessa lisätä? Se rasvahan jota lihassa on, enemminkin sulaa siellä pannulla tai grillissä ja valuu pois.

        Toisekseen kissa ei liho rasvasta vaan hiilareista, vaan kissa tarvitsee enemmän rasvaa kuin esim. koira tai ihminen. Kissa on puhdas lihansyöjä jolle hiilarit on se vaarallinen osa ravitsemuksessa. Siinä mielessä vaarallinen, että se lihomisen lisäksi aiheuttaa mm. diabetesta ja ruoansulatuselimistön ongelmia (suoliston epätasapaino ja allergiat).

        Kissalle ei ole tarvetta kypsentää lihoja millään tavalla, ei keittämällä, paistamalla, grillaamalla tai mikrossakaan. Vaan kaiken lihan voi antaa raakana, jolloin myös tarvittavat vitamiinit, hivenaineet ja kivennäiset on mukana - kypsentäminen kun hävittää niitä varsin tehokkaasti.

        Maustamisessa taas pieni suolamäärä ei ole niinkään haitallista kuin monet muut mausteet, joten "edes/varsinkaan suolalla" on täysin väärin. Monet muut mausteet voivat olla jopa haitallisia, suola vain liian suurina määrinä. Sokeria taas lisätään jotta saadaan teollisista ruoista omistajan silmää miellyttäviä (kiiltoa hyytelöön tai kastikkeeseen), se on kissalle täysin turhaa tavaraa.

        Steriloidut/kastroidut kissat lihovat koska niiden aktiivisuus laskee ja ruokahalu kasvaa. Kiimassa olevat naaraat usein ovat laihoja koska parin etsinnässä ei ruokakaan maistu. Samoin käy leikkaamattomien kollien kanssa, joille tärkeintä on sopivan naaraan löytämiseen panostaminen eli lauleskelu ja merkkailu. Jos sen lisäksi omistaja syöttää vehnäkeksejä kissalleen, on lihominen melkoisen todennäköistä.


    • y

      Saako kissoille antaa raakaa possua? Kun ei sitä ihminenkään saa syödä. Nautaa olen kyllä raakana antanut

    • kissamestari

      Kaikki liha kissoille raakana. Suomessa ei kanoilla juurikaan salmonellaa tavata ja vaikka kissa saisikin salmonellan, se menee kissan lävitse eikä aiheuta mitään sairauksia tai vastaavia. Jos kalan kanssa pelkää matoja, pakasta kala ennen kissalle tarjoamista.

      Eli kyllä, kissalle voi ja saa antaa raakaa possua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      439
      2014
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      207
      1710
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      184
      1478
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1471
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      50
      1157
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      1
      1122
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      130
      1068
    8. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      1006
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      96
      978
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      34
      956
    Aihe