MIKÄ MAHTAA OLLA LAIDE?

Kumma söpötystä

Kuuntelin muutama viikko sitten netistä, kun joku pappa 'palveli meitä'. Puheenvuorossaan hän suu ilmeisen vaahdossa hoki porukan olevan laiteilla. Tiedän raitiovaunun kulkevan raiteilla ja portaikot varustettavan kaiteilla ja tiedän vieläpä, mitä ovat raide ja kaide. Vaan epäselvää on, mikä on laide. Wikipediakaan ei tiennyt.

10

495

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 6+8

   Tuo "laide" on uudissana, jonka ilmeisesti Olavi-veli on lanseerannut muutama vuosi sitten.

   "Kymppilesta" on "keskeltä uskomassa", ja jotkut uskonelmältään epäilyttävät ovat sen sijaan "laiteilla" (pitäisi ilmeisesti olla "laidalla"). Ikään kuin uskominen olisi jokin alue, jossa voi olla eri paikoissa suhteessa uskon ytimeen (jota SRK edustaa). Tämän sanaston avulla voidaan siis osoittaa ne henkilöt, jotka ovat kuuliaisia SRK:lle.

   On sanomattakin selvää, että ne joilla on vl-liikkeessä valtaa voivat määritellä missä "kohdassa" uskoa muut ovat.

   • etsivä-xx

    Olet tässä analyysissäsi oikeassa. Uskossa ei ole laiteita eikä olla laidalla. Jeesus vertaa uskoa sinanpinsiemeen ja niin seuroissakin sanotaa. Vanhurksauttamisoppi on luterilaisuudessa myös vanhoillislestadiolaisuudessa on/off asia. Ihmisellä joko on usko tai ei ole, eikä ole olemassa mitään "vanhurskaampaana".

    Elämäntavoiltaan ihminen voi olla missä vaan, minä en voi kun en ole vanhoillislestadiolaiseksi syntynyt, pitää elämäntapoja minään uskon mittarina kuin siltä osin kuin ei ole kyse sivettömästä elämästä tai rikollisesta elämästä. Uskon mittari on se kuinka suuri halu on kuulla ja lukea Jumalan sanaa. Kun siihen on nälkä, sisäinen pakko että osaa ilman olla, mitä merkitystä on silloin jollakin sääntöviidakolla.

    En ole "kymppilesta" ollenkaan, niin paljon arkea määrittää se arki mitä olen viettänyt koko lapsuuteni ja aikuisuuteni ajan.


   • Raiskaaminen jakaa..

    Rikosten rippisalaamisoppi jakaa vl-uskovaiset asian ytimessä uskoviksi eli rikosten salaamisen kannattajiksi ja toisaalta laitapuolen kulkijoiksi eli Suomen rikoslakia kunnioittaviksi. Uskon ytimessä olevat ja SRK:hon sokeasti luottavat kymppilestat ivaavat ja pilkkaavat niitä, jotka eivät hyväksy vl-lastenraiskaamista oheistoimintoineen.


   • Get Laid

    OLAVI VOITTOSELLE ON MYÖNNETTÄVÄ VÄLITTÖMÄSTI NOBEL PALKINTO, LENTOPALLO MITALIEN JOUKKOON! SENTÄÄN ASTETTA HIENOMPI LANSEERAUS MOINEN LAIDE! ELI LYHENNETTYNÄ LAID.


   • Olavi Häviönen

    onse XXX kun vanhollislestadiolaiset eivät voi PUHUA asioiden oikeilla nimillä. pitää käyttää mitä ihmeellisempiä kielikuviakin vielä, koska liikkuvakuva on syntiä ja johtaa välittömästi sen nähtyään ikuiseen helvetin kiirastuleen!


  • Rikoslaki jakaa...

   Jokainen vl-uskovainen joka ei hyväksy vl-lastenraiskaamista, rikosten rippisalailua, rikollisten suojelemista oikeustoimilta, uhrien vaientamista ja lastenpuolustajien vainoamista, on laiteilla eli uskoo ihan laidalla juuri putoamamaisillaan lainkuuliaisuuteen...

  • admata
   • Haloo Kielitoimisto!

    Tuo toki on tuttua meille kaikille seurapuheita kuuntelemaan joutuneille. Vasta nyt pysähdyin miettimään, mikä se laide onkaan.


   • Haloo ihmisoikeudet
    Haloo Kielitoimisto! kirjoitti:

    Tuo toki on tuttua meille kaikille seurapuheita kuuntelemaan joutuneille. Vasta nyt pysähdyin miettimään, mikä se laide onkaan.

    Käytetäänkö seurapuheissa termiä "kymppilesta" vai "kymppi"


  • SRK päättää uskosta!

   Tutkimattomat ovat SRK:n tiet jopa wikipedialle!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäläislehti: Yli 260 000 miestä on lähtenyt venäjältä

   liikekannallepanon jälkeen. FSB raportoi, että 261 000 miestä lähti maasta keskiviikon ja lauantain välisenä aikana. Mahtaa olla vaikea löytää niitä
   Maailman menoa
   321
   3684
  2. Ymmärtääkö kaikki , että ydinsota on seuraava vaihe.

   Näin.. Ei ole mitään " Ukrainan sotaa " , jonka voisi rajata vain tuonne maantieteelliselle alueelle. Tähän sotaan ei tulla myöskään saamaan mitään
   Maailman menoa
   263
   2174
  3. Ex-huippumalli, juontaja Anne Kukkohovi paljastaa: "Olen tosi röyhkeä ja päivän päätteeksi..."

   Anne Kukkohovi on juontanut Koko Suomi -leipoo -ohjelmaa ammattimaisesti jo vuosia. Kansainvälisen uran tehnyt ex-huippumalli tunnustaa itsekin hämmäs
   Kotimaiset julkkisjuorut
   7
   2124
  4. Miksi "SUOMEN NUORISO" ajetaan suljetulle ?

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ae1cec69-b2b9-4f9d-ae8e-da3b9178e6f4 En ymmärrä, mihin katosi minun nuoruuteni rento Suomi ? 80- ja 90- luvulla S
   Maailman menoa
   91
   1644
  5. Joel Harkimo ei ole tanssinut edes kapakassa "Mitä tuo urpo tuossa heiluu"

   Poliitikko ja yrittäjä Joel "Jolle" Harkimo tippui Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Harkimo pudotti tiukassa treenissä kiloja, mutta hänen "säkkimäise
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   1165
  6. Miksi tapasinkaan sinua

   Olen tavattoman harmissani, kun koskaan törmäsin sinuun. Olisi paljon parempi, ettemme olisi koskaan nähneetkään toisiamme.
   Ikävä
   36
   893
  7. Kyllä minä ihan rakastan sinua

   Vaikka todella hassuahan se on lähes vierasta rakastaa. En voi tälle mitään.
   Ikävä
   57
   853
  8. Oot leuhka

   ja ihan s***anan itteäs täynnä. En kyllä millään ymmärrä miksi. Oli ihan jees olo siihen asti taas että sun omahyväisen naaman näin. Kukaan toinen he
   Tunteet
   86
   827
  Aihe