MIKÄ MAHTAA OLLA LAIDE?

Kumma söpötystä

Kuuntelin muutama viikko sitten netistä, kun joku pappa 'palveli meitä'. Puheenvuorossaan hän suu ilmeisen vaahdossa hoki porukan olevan laiteilla. Tiedän raitiovaunun kulkevan raiteilla ja portaikot varustettavan kaiteilla ja tiedän vieläpä, mitä ovat raide ja kaide. Vaan epäselvää on, mikä on laide. Wikipediakaan ei tiennyt.

10

235

  Vastaukset

  • Tuo "laide" on uudissana, jonka ilmeisesti Olavi-veli on lanseerannut muutama vuosi sitten.

   "Kymppilesta" on "keskeltä uskomassa", ja jotkut uskonelmältään epäilyttävät ovat sen sijaan "laiteilla" (pitäisi ilmeisesti olla "laidalla"). Ikään kuin uskominen olisi jokin alue, jossa voi olla eri paikoissa suhteessa uskon ytimeen (jota SRK edustaa). Tämän sanaston avulla voidaan siis osoittaa ne henkilöt, jotka ovat kuuliaisia SRK:lle.

   On sanomattakin selvää, että ne joilla on vl-liikkeessä valtaa voivat määritellä missä "kohdassa" uskoa muut ovat.

   • Olet tässä analyysissäsi oikeassa. Uskossa ei ole laiteita eikä olla laidalla. Jeesus vertaa uskoa sinanpinsiemeen ja niin seuroissakin sanotaa. Vanhurksauttamisoppi on luterilaisuudessa myös vanhoillislestadiolaisuudessa on/off asia. Ihmisellä joko on usko tai ei ole, eikä ole olemassa mitään "vanhurskaampaana".

    Elämäntavoiltaan ihminen voi olla missä vaan, minä en voi kun en ole vanhoillislestadiolaiseksi syntynyt, pitää elämäntapoja minään uskon mittarina kuin siltä osin kuin ei ole kyse sivettömästä elämästä tai rikollisesta elämästä. Uskon mittari on se kuinka suuri halu on kuulla ja lukea Jumalan sanaa. Kun siihen on nälkä, sisäinen pakko että osaa ilman olla, mitä merkitystä on silloin jollakin sääntöviidakolla.

    En ole "kymppilesta" ollenkaan, niin paljon arkea määrittää se arki mitä olen viettänyt koko lapsuuteni ja aikuisuuteni ajan.


   • Rikosten rippisalaamisoppi jakaa vl-uskovaiset asian ytimessä uskoviksi eli rikosten salaamisen kannattajiksi ja toisaalta laitapuolen kulkijoiksi eli Suomen rikoslakia kunnioittaviksi. Uskon ytimessä olevat ja SRK:hon sokeasti luottavat kymppilestat ivaavat ja pilkkaavat niitä, jotka eivät hyväksy vl-lastenraiskaamista oheistoimintoineen.


   • OLAVI VOITTOSELLE ON MYÖNNETTÄVÄ VÄLITTÖMÄSTI NOBEL PALKINTO, LENTOPALLO MITALIEN JOUKKOON! SENTÄÄN ASTETTA HIENOMPI LANSEERAUS MOINEN LAIDE! ELI LYHENNETTYNÄ LAID.


   • onse XXX kun vanhollislestadiolaiset eivät voi PUHUA asioiden oikeilla nimillä. pitää käyttää mitä ihmeellisempiä kielikuviakin vielä, koska liikkuvakuva on syntiä ja johtaa välittömästi sen nähtyään ikuiseen helvetin kiirastuleen!


  • Jokainen vl-uskovainen joka ei hyväksy vl-lastenraiskaamista, rikosten rippisalailua, rikollisten suojelemista oikeustoimilta, uhrien vaientamista ja lastenpuolustajien vainoamista, on laiteilla eli uskoo ihan laidalla juuri putoamamaisillaan lainkuuliaisuuteen...

   • Tuo toki on tuttua meille kaikille seurapuheita kuuntelemaan joutuneille. Vasta nyt pysähdyin miettimään, mikä se laide onkaan.


   • Haloo Kielitoimisto! kirjoitti:

    Tuo toki on tuttua meille kaikille seurapuheita kuuntelemaan joutuneille. Vasta nyt pysähdyin miettimään, mikä se laide onkaan.

    Käytetäänkö seurapuheissa termiä "kymppilesta" vai "kymppi"


  • Tutkimattomat ovat SRK:n tiet jopa wikipedialle!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona: Kunta jätti sairaat vanhukset heitteille TAAS!!!

   Kuusamon kunta on ilmeisesti päättänyt jättää koronakriisissä riskiryhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset vanhukset ilman ruokaa. Kunta on sopinut ett
   Kuusamo
   42
   2311
  2. Ihmisjahti Kotkassa

   Mitä ammuskelua enkeleiden kerholla oli? Villikka ja Kasila etsinnässä?
   Kotka
   34
   1397
  3. Kuolleisuus onkin kääntynyt päinvastoin laskuun korona kriisissä

   Kokonaiskuolleisuus kääntyikin koronan vuoksi kovaan laskuun USA:ssa USA:n kokonaiskuolleisuuteen koronaviruksella on sen sijaan ollut päinvastainen
   Pandemiat
   18
   999