Audin öljynkulutus 10l/30000km!

Hirmuista.

Siinäpä sitä onkin aluksi, ja iän myötä vielä lisääntyy. Kummallinen hiljaisuus on kuitenkin autolehdissä ja erilaisissa muissa tiedotusvälineissä vallinnut tästä(kin) VW-ryhmän tekeleen ominaisuudesta....
http://www.tuulilasi.fi/kysymys/audin-oljynkulutus

21

5017

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uskoo ken tahtoo

      Yksikään uutena ostamani auto ei ole kuluttanut yli 3 desiä/15tkm. Ei myöskään nykyinen 1.4TSI, joka on saman konsernin moottori kuin em. Audinkin.

      • Tuo ei ole..

        mikään uskon asia vaan monien ihmisten käytössä kokema tosiasia, ja on aivan sama mitä itse väität. Tietysti vituttaa kun tuli ostettua paskaa kovalla ylihinnalla, joten nyt on hampaat irvessä puolusteltava erehdystään..ja kaikenlisäksi vielä 1.4 TSI....


    • Luksustako vai ei ?

      A6 3.0 tfsi Quattro tiptronic vm.09, Syö öljyä suunnilleen 7 L / 30000 tkm ja aika vikaherkkä muutenkin. Jouduin jo vaihdattamaan vaihteiston, mutta meni onneksi takuuseen ja kokoajan on pientä vikaa ilmennyt mm. sähköissä, alustassa ja moottorissa.

    • Ingolstadt rulez

      Itsellä A4 vm -09 ajettu 120tkm, öljynlisäystarve vaihtovälillä on 5-7 litraa, mitä sitten.
      Olen ajatellut laittaa auton kiertoon viimeistään 150tkm:n paikkeilla, enkä todellakaan kaada moottoriin lisäysten yhteydessä kalleinta mahdollista öljyä vaan halvinta täyssynteettistä.
      Öljynvaihdot teetän merkkihuollossa ja huoltokirja on viimesen päälle kunnossa, ei ole valittamista seuraavallakaan omistajalla.
      PS. Ihme piipitystä jos 30tkm aikana joutuu ostamaan n.25 euron öljykannun, kaikki autot kuluttavat öljyä enemmän tai vähemmän.

    • ....

      Tottakai sitä öljyä saa poltettua aika hirvittäviä määriä, jos sitä lisää moottoriin ennen kuin moottori itse ilmoittaa että tarvitsee lisää. Tehkää niin, että 0,3-0,5L lisää silloin kun auto ilmoittaa itse että tarvitsee öljyä. Muuten pidätte ne sormet pois sieltä konehuoneesta.

    • A6 -08

      Itse luotan kyllä ennemmin mittatikkuun kuin tietokoneeseen, auton ollessa uusi (itselleni siis, 80tkm ajettu) ajelin huolettomia kilometrejä.
      Kerran sitten satuin vilkaisemaan jo pari tuntia suoralla alustalla olleen A6:seni öljymittatikkuun ja yllätyin kun öjytaso oli jo pari mm alempana kuin tikun alamerkki.
      Olisihan se saattanut olla että auto olisi vaatinut lisää öljyä jo seuraavan 100 km:n aikana mutta kuka tietää.
      Sitäpaitsi öljynsäästö esim. 100tkm:n aikana on minimaalista jos lisäät sitä vain silloin kun auto pyytää, saatat säästää ehkä jopa litran öljynvaihtovälillä, ehkä et sitäkään.
      Itse vaihdatan öljyt 25tkm:n välein ja tuona aikana lisäystarve n. neljä litraa mikä ei mielestäni ole ollenkaan paha.

      • ..........

        Kyllähän tuo nyt on aika paha öljynkulutus?
        Varsinkin jos on tottunut ajamaan Japanilaisella automerkillä.


      • OP.
        .......... kirjoitti:

        Kyllähän tuo nyt on aika paha öljynkulutus?
        Varsinkin jos on tottunut ajamaan Japanilaisella automerkillä.

        Samaa mieltä, Japanilaisella 15000 km huoltovälilä öljypinta laski 1-2 mm nykyisellä Ranskalaismerkillä 20000 huoltoväli öljyn kulutus noin 2mm. Mistä näitä öljynpolttimia oikein tulee?


    • naudi

      Itsellä audi A4 2.0 vm.2004 aj.162000 ja vie noin7-8 desiä 10 000 tkm:n aikana.
      Ei mikään paha määrä, mutta vähempikin tietysti vois mennä.

    • monelaista on

      Varmaan kuluttaakin, jos joku hullu ajaa uudesta alkaen 30000 km samoilla öljyillä. 10000 km Siinä se on. Tämän sanoi tuttu Laakkosen Audi asentaja.

      Uudemmat Audin moottorit vm 2003 jälkeen, on ilmeisesti paskoja.

      Kannet on täynnä reikiä, venttiilin varsia tääynnä, kun ohjurin kumit kuluvat, niin ihme olisi jos ei niistä öljy pyttyyn valuisi.

      Itellä on 167000 ajettu "punainen T" A4 vm 2003 olen 7000 ajanut näillä öljyillä, en vielä havainnut mittauksessa öljyn pinnan laskua.

    • Autoilija

      Ostin uutena 2009 vuoden A4 2.0 TFSI 155kW. Ihmettelin aikani auton kohtalaisen tiivistä öljyn pyyntelyä. Vein auton Laakkoselle takuun puitteissa ja he laitto kulutuksen seurantaan. Tulos oli 6,6 desiä per 1000km!!!. Ohjekirjassa sanotaan maksikulutukseksi 5dl/1000km. Autoon vaihdettiin uutta osaa ja paineita säädettiin, mutta nyt vajaan vuoden jälkeen tuntuu taas kulutus olevan samaa luokkaa...

      Sen lisäksi led-päivävalot sammuilee pakkasella, takaoven lukko hajosi, takaluukku narisee kuin uppoava laiva..... hemmetisti pikkuvikoja:(

      kahden viikon kuluttua saan c180, toivon hartaasti parempaa tuuria auton kanssa. En ole merkkiuskollinen, joten seuraavaksi,jos homma ei toimi, niin kokeilen vaikka Lada Samaraa:)

      • Oikeinluku kunniaan

        Eihän ohjekirjassa sanota, että maksimikulutus on 0.5 l /1000 km. Siinä sanotaan, että se voi olla noin paljon ja enemmänkin. Eipä taida olla jutuissa mitään totuutta.


      • Oikea audisti
        Oikeinluku kunniaan kirjoitti:

        Eihän ohjekirjassa sanota, että maksimikulutus on 0.5 l /1000 km. Siinä sanotaan, että se voi olla noin paljon ja enemmänkin. Eipä taida olla jutuissa mitään totuutta.

        Oikeassa olet. Itsekin vilkaisin oman A4:sen ohjekirjaa, "Autoilija" puhuu pelkkää p**kaa.


    • roskakorissa

      Itellä oli a4 2l vm 01... ajettu 130th.... täys mätä... ainoa mikä toimii on ajettavuus ja ulkonäkö :D öljyä meni n. 0,5l/ 1000km

      huhhu....

      nyt tojo.. mutta en tykkää.. vaikka tosi luotettava on ollut ja toimii kuin unelma..

      • ingolstadt rulez

        Ihan normi öljynkulutus, ei kannata ostaa WAG-tuotetta jos ei ole varaa ostaa kolmenkympin öljykannua.


    • vaiha Audi-romu pois

      A6 omistaneena kuittaan konepellin alla öljyn kaatelun 2.0 TFSI koneeseen vähän väliä, koska sit todellakin kuluu. 2012 TM-huoltotestissä oli maininta Audin kohdalla; "huolto kysyi ystävällisesti haluanko ostaa edullisen öljytynnyrin huollon yhteydessä". Voe tsissus ja ne jotka eivät ole Audia omistaneet eivät edes ymmärrä mistä rasitteesta on kysymys, TM-testi kuittas tän positiivisena eleenä.

      Ajan mykyään hyvin tyytyväisenä bemarilla, kulkee tosi pirteesti verrattuna Audiin muttei kuluta polttoainetta eikä öljyä. Ajamisen iloa vaan kaikille!

      • Oikea Audin omistaja

        Älä poika tule selittää asiasta josta sinulla ei ole kokemusta. Perheessämme on ollut viimeisen 8 vuoden aikana neljä Audia, A3 2.0 FSI vm. 04, A3 1.4 TFSI vm. 09, A4 1.8 TFSI vm. 08 ja A6 2.0 TFSI vm. 2012. Öljynkulutukset ovat menneet aina välille 0.3-0.7l/ 30 tkm. Eniten öljyä näistä kulutti A3 2.0 FSI, eli sen 0,7l/ 30 tkm.

        MIstäkö huomaa että viestisi oli provo? No viimeisestä lauseesta. Itsekin koeajoin myös F10 520i:n kun autoa olin valitsemassa, en voi allekirjoittaa väitteitäsi, Audissa on parempi kokonaisuus.

        Tällä hetkellä A3 1.4T:llä on ajettu 58 tkm ja A6 2.0T:llä 14 tkm. Molemmat pelittää kuten uuden auton kuuluukin. Eniten näistä tuli ajettua tuolla A4:llä, jossa oli kilsoja uuteen vaihtaessa 160 tkm. Siinäkään ei ollut ongelmia missään, ei edes väittämässäsi öljynkulutuksessa.


    • Allroad

      Mikähän omassa Allroad A6 Tdi on vikana? Ajan 30 000 km öljynvaihtovälillä ja ei siihen tarvitse öljyä lisätä. Öljyn pinta ei edes havaittavasti alene mittatikulla. Nyt ajettu kohta 200 000.

    • Kädettömät tunarit

      Audi syö öljyä? Jännä juttu! Niin syö muutkin autot. Aina sitä palaa hieman jokaisen männän työliikkeen aikana. Ruvetaanpas ynnäilemään, niin huhhuh. Onhan sitä öljyä palanut 30 000km aikana varmasti useampi litra! Oli mikä auto tahansa.

      Jotenkin vain tuntuu, että täällä kirjoittelevat "mukamas audistit" eivät vaihda öljyjään koskaan. Sitten valitetaan, että kuinka tikku on kuiva ja merkkivalot palaa jne. Itse vaihtelen öljyt suodattimineen 2 kertaa vuodessa. Ei ole iso homma tehdä sitä itse. Poropeukalot vaan täällä kirjoittelee ja käyttävät kalliissa merkkihuollossa autoa mokoman öljynvaihdon, tai jarrulevyn palojen vaihdossa. Kädetöntä porukkaa... Vaihtakaa autonne polkupyörään, kun ette osaa niistä huolta pitää. Ai niin! Vahaus ja kotelonsuojauskin ovat tärkeitä juttuja! Ei tarvi sitten valitella, että miten mätä kori on yms. Huolellisella huollolla voidaan ehkäistä isompia ja kalliimpia vikoja.

      Terv: Audisti, takana 291 000 huoletonta kilometriä.

    • Anonyymi

      Ihtelläkin 2012 vm Audi vetää 2l /tuhat kilometriä öljyä. Paskoja kamppeita

    • Anonyymi

      kts. moottorihiomo ja TM 19/2017

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1468
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe