Osteoporoosi nuorella.

..ansku..

Onko täällä muita nuorehkoja osteoporoosia sairastavia henkilöitä? Itse olen vasta 18v. ja mulla on osteoporoosi jo kehittynyt... voiko sitä enää korjata? Itsellä varmaan rajut laihdutukset syynä.

8

378

  Vastaukset

  • Aika uskomatonta

  • Miten niin uskomatonta? Käsittääkseni juuri nuo laihdutukset on voinut sitä aiheuttaa.. :/ ja alipaino... lääkärin mukaan.

  • kauanko muuten kestää kunnes osteoporoosi kehittyy? mietin että missäköhän isässä, tuo osteoporoosini on saanut alkunsa... tai eikö siinä ole se ykkös vaihe eli osteopenia?!

   • Onko sinut tutkittu kunnolla? D-vitamiinin vähyys on vain yksi mahdollinen syy. Minulla on 86 tuo d-vitamiini arvo, mutta kalsium ei siltikään imeydy. Minulla siis myös osteoporoosi. Nyt yritetään selvittää miksi kalsium ei imeydy. Osteoporoosiin on hyviä lääkkeitä ja niillä saadaan usein tilanne paljon paremmaksi, mutta aina kannattaisi selvittää syy, mikä on aiheuttanut ko. tilanteen.


  • ^Minkä ikäinen olet? onko sulla painonvaihtelua/alipainoa takana? muita sairauksia tai lääkityksiä?

  • Minulla 30 v. on osteoporoosi. Vertaistukea? Vanha ketju mutta nostelen...

  • 37v. Osteoporoosi.
   Ehkä d vitamiini puutos. Ei tietoa mistä tullut.
   Katkesi vain reisiluun kaula, jota lonkkamurtumaksi kutsutaan.
   Kävely näköjään hengen vaarallista jos kaatuu voi murtuman saada.
   Paranee huonosti. Ei lääkitystä, jollei joskus ala lääkitys. Lääkkeet vaatii ennen aloitusta tutkimuksia. Ilmapuntari omasta takaa vaikk. Ei ain tiedä kolotuksien syytä. Olo kun vanhuksellä tai vanhuksetkin voi osa paremmin. Mut paljon hyviäkin päiviä aika kuultaa muistot. Paremmin menee kumminkin kuin muinoin. Muistutus omasta kuolevaisuudesta.
   Ja sehän oli vain yksi luu monista.

  • Mulla osteoporoosi todettu 9 -vuotiaana. Nyt 22vuotias nainen. Vieläkään ei tiedossa mistä tullut,vai onko ollut syntyessä. Olen ollut aikoinaan Helsingin metabolisella luustovastaanotolla-Outi Mäkitiellä.Mäkitie tosin nykyää tutkii geenivirheitä yms. Osteoporoosi-D-vitamiini.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   65
   3771
  2. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   63
   2112