Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vaarin kämppä lunastamalla vai perimällä?

käpep

Jos haluaa isovanhempiensa kerrostaloasunnon itselleen, kumpi järkevämpi periä kämppä vai lunastaa laittamalla asunto vuokralle?

5

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikea sitä

      Ei noin järjettömään kysymykseen pysty mitenkään vastamaan. Mitä vittua tarkoittaa "lunastaa laittamalla asunto vuokralle"? Ymmärrätkö sinä edes perusasioita perintö- ja lahjoitusasioista?

    • käpep

      Tarkoitan, että ostaa kämpän itselleen. Ottaa pankista lainan, laittaa asunnon vuokralle ja vuokralainen maksaa pankkilainaa pois eli sijoitusasunto.

      • Kaikea sitä

        Riippuu siitä mikä on asunnon arvo. Laske kuinka paljon joudut maksamaan perintöveroa, jos saat asunnon perintönä, ja toisaalta laske kuinka paljon tulet maksamaan korkoja lainasta. Ota huomioon että vuokratulosta maksat lähdeveroa.

        Joka tapauksessa tuo on edelleen aika järjetön kysymys. Esim. mistä sinä tiedät milloin isovanhempasi kuolevat ja saat tuon mahdollisen perintösi? Vai aiotko itse hoitaa heidät pois päiviltä?


    • käpep

      Tilanteena sellainen, että vaari siinä kunnossa että joutuu muuttamaan kotoaan hoitokotiin. Ja minä ostan kämpän häneltä.

    • kuinka vaan

      Voit ostaa sen 75% halvemmalla mikäli vaarisi suostuu, jolloin vaarillesi jää mukavasti rahallista puskuria, jonka vielä mahdolisesi tulet perimään. Samalla itsellesi alkaa heti vuokratulot juosta. Eli teet heti ostaessa 25% vuokratulot tilin. Samalla jos ostat sen 75% hinnalla et tarvitse muita vakuuksia lainan ottamiseen pankista, mikäli lainalla ostat sen, mikä tietysti olisi fiksua. Samalla vaarisi voi jeesata sinua ja itseään sillä rahalla mikä hänelle jää.

      jos ostohinta on vähemmän kuin 75% markkinahinnasta niin sinun pitää maksaa lahjaveroa. Myös 1,6% varainsiirtovero menee kaupasta.

      Halvin tapa on tietysti periä (jos rintaperillinen) tai lahjoittaa, mutta silloin kellekkään ei jää tätä rahapuskuria jolla voi sitten tehdä mitä tykkää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2267
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe