Sähköinen mukavuuslattialämmitys vai ei?

Pähkäilijä2012

Taloyhtiön putkiremonttiurakassa osakas voi laittaa kylpyhuoneeseensa sähköisen mukavuuslattialämmityksen omalla kustannuksella. Vastaavasti sen kuluttama sähkö menee osakkaan omaan sähkölaskuun. Remontissa kylpyhuoneesta poistetaan kaukolämpäpatteri ja tilalle laitetaan lämpimään käyttöveteen kytkettävä rättipatteri, jonka lämmitystehon on arvioitu olevan n. 100 w.

Hiukan tässä epäilyttää, että pystyykö rättipatteri korvaamaan kaukolömpöpatterin lämmön talvella (kesällä vanha patteri ei ole ollut päällä)? Kylppäri on keskellä asuntoa ja pinta-alataan n. 3 m2. Lattialämmitys voisi tuoda lisälämpöä, mutta urakoitsija sanoi, että "mukavuuslattialämmitys" lämmittää vain lattiaa, eikä varsinaista huoneilmaa.

Mahdollinen sähkön kulutus myös hirvittää. Lattialämmitykseen tulisi termostaatti, mutta itseni tuntien en luultavasti jaksaisi olla sitä säätelemässä ennen ja jälkeen suihkun, eli lämmitys olisi sitten koko ajan säädetty johonkin asentoon.

Viimeisenä on oveen liittyvä seikka: minä pidän mielelläni kylpyhuoneen ovea raollaan ajatellen, että ilma kiertää siellä näin paremmin. Jos kylpyhuoneeseen laitetaan jokin termostaatillinen lämmitysjärjestelmä, jossa arvot on säädetty muuta asuntoa lämpimämmäksi, niin pitäisikö ovea pitää kiinni?

7

5247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Holoo mieti vähän

      Muuta ihmeessä vuokra kämppään niin ei ole tuollaisia murheita.
      Miten olet joskus uskaltanut ostaa asunnon kun sehän on maksanut jotain.
      Raaskitko edes kaupasta ostaa ruokaa kun sehän maksaa.

    • susi jo syntyessään

      > Remontissa kylpyhuoneesta poistetaan kaukolämpäpatteri ja tilalle laitetaan lämpimään käyttöveteen kytkettävä rättipatteri, jonka lämmitystehon on arvioitu olevan n. 100 w

      No on kyllä tosi vammainen idea. Tuo 100 W riittää varmasti pitämään keskellä taloa olevan KPH lämpimänä talvella. Eihän siellä ole lainkaan varsinaista lämmitystarvetta, kun se ei ole ulkoseinällä. Mutta kolikon kääntöpuolena tuo rättipatteri tarjoilee sen 100 W myös kesähelteillä, joten kämpässä on pahimmillaan 28 ja kylppärissä täyden 30 °C. Nykyään ei nääs näitä rättipattereita saa sulkea.

    • sg 43 dsf 4

      Pattereissa aina kyllä termostaatti. Jos ei, joku tyrinyt pahasti.

      Keskellä asuntoa oleva kylppäri on ihan lämmin ilman patteriakin.Ja tollanen vaatekomeron jokoinen huone pysyy kyllä lämpimänä ilman mitään lämmitystäkin, jos nyt talo ei ihna susi ole. Kyseessä todellakin "mukavuuslämmitin". Mitä hyötyä lie, vaikea arvioida etänä.

      Ja tuo oven aukipitäminen taas tapauskohtainen juttu. Kaikki riippuu, miten ilmastointi toteutettu ja toimii. Joko haittaa tai hyötyä.

      Lattialämmitys suosittu just siksi, että se on oikeasti mukavuuslämmitys. Viileämpi tila periaatteessa mukavampi kuin liian lämmin. Mutta kylmä lattia todella epämukava, vaikka huoneessa muuten olisi vaikka kuinka lämmintä.

      Lattialämmitys, ilman muuta. Sulla voi olla muuten enenpi ongelmia sen kanssa, että kylppäri on liian lämmin, koska sitä ei saa viilennettyä tarpeeksi, koska siellä ei ole ilmastointia. Kaikki ei välttämättä halua peseytyä saunassa.

    • Pähkäilijä2012

      Rättipatteria ei saa säädettyä tai suljettua kesäksi, ikävä kyllä. Mutta voin valita kapeamman version, jolloin teho vain n. 60 w.

      100 w on yksi hehkulamppu. Minusta se ei kuulosta paljolta. Mutta kun googletin hieman asiaa, niin aika monessa viestissä valitettiin juuri kuumuutta kesällä kylppärissä. Talo on 50-luvulla rakennettu rintamamieskerrostalo, jossa siis paksut muuratut seinät. Minulla ei ole tälläkään hetkellä lattialämmitystä, enkä ole siitä mitenkään kärsinyt. Mutta ajattelin eilen illalla, että voisihan sen nyt laitattaa samalla kun koko kylppäri uusitaan, ei ole pakko käyttää. Lattialämmitykseen olisi tulossa termostaatti.

    • NäinMeillä

      Lattialämmitys auttaa kuivattamaan lattian nopeammin suihkun jälkeen ja omalta osaltaan näin vähentää kosteusongelmien riskiä

    • Pähkäilijä2012

      Palasinpa tähän itse aloittamaani ketjuun kertomaan, miten asiassa kävi. Siis putkiremontti tuli ja meni, ja nyt minulla on uusi kylpyhuone. Kylppärissä on rättipatteri, mutta ei sähköistä mukavuuslattialämmitystä.

      Rättipatteri on ollut kaikin puolin positiivinen yllätys, pyyhkeet kuivuvat nopeasti ja lämpö riittää kuin riittääkin pitämään kylpyhuoneen lämpimänä. Jos jätän kylpyhuoneen oven kiinni, niin kylpyhuoneessa on itse asissa n. 1,5 astetta lämpimämpää kuin muualla asunnossa. Juohtuneeko tuosta, että myöskään lattia ei tunnu erityisen kylmältä sisään astuessa, vaikka erillistä lämmitystä ei ole.

      Suihkun kaato toimii hyvin, ja kaato suihkuverho pitävät veden tasan suihkunurkan sisäpuolella. Tämä on joka-aamuinen ilonaiheeni, koska on niin merkittävä parannus vanhaan. Myös pesukoneen vedet menevät nyt suoraan viemäriputkistoon, eikä suihkualtaan lattialle, kuten ennen remonttia. Lähinnä varmaan näiden asioiden takia koko kylpyhuone tuntuu kuivemmalta kuin entinen.

      Itse remontti oli juuri niin kamala, kuin kaikki varoittivat alkaen järkyttävästä pölymäärästä aina lukuisiin kömmähdyksiin, mitä tekijöille sattui. No, ohi on ja lopputulokseen olen tyytyväinen.

    • Anonyymi

      Miksi lämpöpatteri pitää poistaa. Itellä lattialämpö omaan sähköön ja normi ns. Rättipatterks ja patteri myös saunassa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      455
      3313
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      426
      3056
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      127
      2839
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2192
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2030
    6. 177
      1399
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1347
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1226
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      80
      1199
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1040
    Aihe