Sairaan lapsen yksinhuoltaja

hyvin uupunut

Tämä on varmaankin paikka missä "uskaltaa" purkaa tuntojaan. Olen siis kahden lapsen yksinhuoltaja. Tilanne, mihin en todellakaan halunnut. Hyvässä yhteishengessä teimme entisen mieheni kanssa lapsia, joita hänkin todella halusi, mutta lopulta mies lähti ja jäin totaalisen yksin lasten kanssa. Normaalitilanteessa jaksaisinkin varmaan hoitaa lapsiani hyvin yksinkin, mutta nuorempi lapsista ( nyt 3 v.) on ollut ihan vauvaikäisestä asti sairas. En tarkemmin lähde erittelemään sairauden syitä, mutta hänen jatkuvan sairastelun vuoksi olen esim. joutunut jättämään entisen työpaikkani. Jäin siis kotiin häntä hoitamaan 3-vuotiaaksi asti, mutta nyt olen taas palannut työelämään. Mikä ei taaskaan ole lähtenyt sujumaan, koska joudun olemaan jatkuvasti töistä pois lapsen sairastelujen takia tai koska joudun käyttämään häntä vähän väliä sairaalassa hoidettavana.

Alan olla totaalisen uupunut koko tilanteeseen. En ole vuosiin nukkunut kokonaisia öitä, koska tämä 3-vuotias heräilee joka yö. Työtilanne ahdistaa, koska pelkään menettäväni työpaikkani. Olen yrittänyt puhua sairaalassa myös siitä, että alan olla liian uupunut ja mitä sitten meidän perheen käy, jos minä uuvun totaalisesti. Kuka sitten hoitaa lapsia (isä ei todellakaan ole enää ollenkaan kuvioissa mukana, lähti kun nuorempi oli 1-vuotias). Pelottavaa ajatella, että mikään taho, ei myöskään sosiaalipuoli, johon olen ollut yhteydessä, ota mitään kantaa äidin jaksamiseen. Lasta onneksi hoidetaan ja hänen asioistaan pidetään huolta, mutta en tiedä kuinka pitkään itse jaksan tässä tilanteessa. Neuvolassa surkutellaan tilannetta, mutta mitään apua sieltä en ole saanut.

En ikinä tekisi lapsilleni mitään pahaa, mutta viime aikoina olen alkanut inhoamaan itseäni siitä, että olen koko ajan vihainen ja ärtyisä. Tiuskin ja raivoan lapsilleni pienistäkin asioista. En haluaisi olla tällainen äiti. Pelkään pilaavani lasteni lapsuuden. Ja pelkään todella miten heistä voi kasvaa tasapainoisia aikuisia, jos lapsuus on ollut yhtä riitelyä ja tappelua.

Pelottavaa on myös se, että alan olla niin ahdistunut ja uupunut, että toivoisin vain, että joku tulisi ja päättäisi minun päiväni. Sitten saisi ainakin levätä. Lopullisesti, mutta kuitenkin.

9

640

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kovia kokenut

      Hei hyvin uupunut!

      Ymmärrän hyvin uupumuksesi ja huolesi.

      Apua on joskus hyvinkin vaikeaa saada, sosiaalipuolelta en itse sitä saanut. On paljon kiinni paikkakunnasta jossa asut, kunta on velvoitettu antamaan teille kodinhoitoapua, jos sellaisesta olisi sinulle hyötyä.

      Kuntasi omaishoitaja -asioita hoitavaan tahoon voisit myös olla yhteydessä, voisiko sinulla olla mahdollista olla omaishoitaja lapsellesi, silloin olisit oikeutettu omaishoitajan vapaisiin.

      Voisitko ottaa virkavapaata tai sairauslomaa? Mene ihmeessä puhumaan tilanteesta lääkärille, ymmärtävä psykiatri voisi kyetä auttamaan sinua.

      Oman lapseni vuosia kestänyt sairastaminen ajoi minut pakon edessä pois työelämästä ja siirryin omaishoitajaksi, sekä olin itse saman aikaisesti sairauslomalla, lapsen sairauden takia minulle ei sairauslomaa kirjoitettu, joka on kyllä mielestäni väärin.

      Sinun pitäisi saada nukuttua.

      Oletko masentunut, herkästi noin vaikeassa tilanteessa niin voi käydä.

      Itse en myöskään missään nimessä olisi vahingoittanut lastani, mutta ahdistus kävi tosinaan niin sietämättömäksi että pelkäsin vahingoittavani. Niin "hullulta" kuin se voi kuulostaakin.

      Äärirajoilla ihmisen sietokyky on koetuksilla ja mieli ja keho reagoi omalla tavallaan.

      Tiuskiminen ja raivoaminen on ymmärrettävää, mutta ei oikeutettua lapsia kohtaan, olet kierteessä koska voimavarasi on heikoilla.

      Toivon kovasti että vielä jaksaisit etsiä apua itsellesi!

    • ..

      Missäpäin asut? Voisin tulla hoitamaan lastasi joskus vaikka yön yli niin saisit nukkua.

      Olen itse kahden lapsen äiti ja hoitanut paljon muidenkin lapsia

    • lepoa sinulle äiti

      Sinun pitää vain sanoa neuvolassa tai missä te äidit käytte, että olet niin väsynyt että et jaksa ja pelkäät että voi jopa kohtalokasta tapahtua. Jos puhut ja sitten pinna pettää niin olet ainkin yrittänyt hakea apua. eikö voisi joku ystävä tai sukulainen antaa sinulle hoitoapua.

    • lomantarpeessaolet

      Kyllä ihmisen pitää saada nukkua. Se on ihan itsestään selvää, ja sinun täytyisi jaksaa töissäkin. On ehkä valittava työelämän ja lapsen hoidon välillä. Hae vapaaehtoista huostaanottoa lapselle, ainakin toiselle, olisikohan se tämä nuorin. Jotenkin tyyliin vuoroviikon kotona tai sijoituskodissa/laitoksessa viikot, kotona viikonloput. Kyllä järjestyy jos vain ilmoitat, että nyt et enää yksin jaksa. että tapat itsesi mieluummin kuin jatkat entiseen hullunrankkaan maliin loppuikäsi. Pidä puolesi jämäkästi. Se on sinulle varmaan vaikeinta.
      Ehkä myös seurakunnasta saisit ihan konkreettistakin apua?

    • Kivinentie

      Ymmärrän tilanteesi hyvin ja toivon sinulle voimia. Myös meillä on pysyvää terveysongelmaa lapsilla. Nyt nuorimmainen, eniten sairas, on jo sen verran iso, että elämä on jo helpompaa. Koko lapsuus meni valvoessa ja yrittäeässa arkea pyörittää. Monen asian summana uuvuin, joka oli lohduton päätepiste vuosien yrittämiselle. Yritä tehdä kaikkesi sen eteen, että saat jostain apua: perhetyöntekijät, MLL, seurakunta yms. tai onko yhtään sukulaista/kummia/ystävää, joka voisi auttaa? Minäkin kyselin apua, mutta varmaan liian pienellä äänellä, kun sitä ei mistään tullut, ei edes lähipiiristä, vaikka usealta pyysin. Ehkä sairaan lapsen hoitaminen myös pelottaa, eikä siksi uskalleta tulla minkäänlaiseen apuun. Ihmisillä tuntuu olevan myös kova kiire omien asoiden kanssa, kun elämä on niin hektistä. Mutta auttaa voi niin monella tavalla, ihan pienikin apu voi helpottaa.

      Onko teillä sellainen pitkäaikaissairaus, että voisitte päästä sopeutumisvalmennuskurssille tms? Niitä kannattaa kysellä kelelata ja sairausjärjestöiltä.

      Voimia sinulle! Älä anna itsesi uupua piippuun asti!

    • ei riitä 10µg

      Hae tukiperhettä kunnalta.

      Saat lapset sinne pari kertaa kuukaudessa ja saat itse nukuttua ja levättyä.

      Annathan lapsillesi riittävästi D-vitamiinia. 10µg EI riitä.

    • fdysufyiao
    • masennuspi

      jaksamisia sinulle

    • jk

      vain niin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      587
      3900
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3338
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2811
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2779
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1997
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1875
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1830
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe