hei fretti asiantuntijat

sintzu86...

haimme meille 2v narttu fretin. entisellä omistajalla ollut vuoden vaan häkissä. niin voiko tuo fretti enää kesyyntyä. puree kokoajan. ja on ilmeisesti ollut aika tressaantunut kun karva on huonoa ja ohutta. ja on kyllä todella pieni kokoinen. vaikka en kyllä tiedä minkä kokosia narttut on. tutullani on ollut uros ja se on kyllä 6kertaa isompi kun tuo mikä mikä meille tuli..

3

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ÄläLannistu

      Meille on fretti tullut lähes samanlaisista oloista, myös tuli tuon ikäisenä ja asunut häkissä. Puri KOVIN tullessaan, monet kerrat sain hampaista käteen/varpaisiin. Annoin fretin ensin tutustua rauhassa, olin rajannut tilaa yhden huoneen ja vietin tunteja fretin kanssa vain istumalla lattialla, annoin tulla haistelemaan kun itse sitä tahtoi, annoin sormesta nutriplussaa ja näin fretti sai tutustua rauhassa. Pitelin sylissä vaikka sain hampaista, annoin nutriplussaa pieninä määrinä ja näytin etten ole uhka. Näin saatiin luottamusta. Fretti lopetti puremisen, vei tietysti aikaa. Sitten annoin fretin ruveta tekemään lähempää tuttavuutta muun perheen kanssa. Jos puri, pistin kantoboxiin/häkkiin jäähylle..Jokaikinen kerta kun puri, pistin hänet jäähylle ja on näyttänyt tajuavan että joutuu sinne jos puree.. Nyt näin vuotta myöhemmin meillä on perheelle kiltti fretti, vieraita puree kyllä mutta ei omaa perhettään enää. Vie siis aikaa mutta siis voi toki kesyyntyä, niin meilläkin! Meilläkin puuttui hännästä karvat mutta kasvoi takaisin kunnon fretin ruualla ( Totally Ferret) sekä nutriplussaa saa joskus maistaa, keltuaista jne ja karvat on palannu :) Naaras fretti on urosta sirompi!

    • sintzu86...

      ok. eli kärsivällisyyttä vaaditaan.

    • Frettikokenut

      Freteille kannattaa syöttää raakaruokaa, sillä noiden kuivaruokien (parhaidenkin) vaatimukset ovat valmistettu vastasmasn vain ja ainoadtaan fretin minimivaatimuksia. Varsinkin, jos frettiä on pidetty noin huonosti edellisesdä kodissaan. Kuivaruoan on myös todettu aiheuttavan mm. Insulioomaa ja lisämunuaissairautta sekä hammaskiveä jika poistamattomana voi johtas suun ha ikenien tulehtumiseen. Raakatuoka pitää hammaskiven ja nuo sairaudet poissa, pitää fretin yleiskynnon parempana ja terveempänä sekä pitää turkin paksuna, kiiltävänä ja terveenä.

      Fretin ruuassa tumisi olla vähintään 35% ELÄINPERÄISIÄ proteiineja (kuivaruuassa osa niistä on kasvisperäisiä), väh. 25% rasvaa joka syksyllä j talvella tulisi nostaa jopa 40prosenttiin. Ruuassa saa olla korkeintaan 5% tuhkaa, 2% vitamiinreja, kivennäisaineita ja kasvispetäisiä ravintrita.
      Fretin raakaruokinta on fretin luonnollista ravintoa ja terveellisin vaihtoehto fretille. Raakaruokinta siis tarkoittaa että annetaan siipikarjan ja pieneläinten lihaa kypsentämättömänä. Kanan/broilerin siipiä, kauloja, koipia, kananrasvaa (joka on todella hyvää korjaamaan ohutta ja kärsinyttä turkkia), kivipiiroja ja sydämiä (sydämet ovat tauriinin lähde, joka on fretille elintärkeää. Kaikissa kuivaruuissa tauriinia ei ole ollenkaan). Myös kalkkunan siipien lihaa, kauloja ja selkärankoja voi antaa, samoin ankan lihaa mahdomlisuuksien mukaan vaikka viiriäisiäkin. Pieneläiminä kokonaisina tipuja, hiiriä ja vaikka rottiakin. Myös kanin lihaa voi mielellään antaa. Kokonaisilla pieneläimillä ei voi pääsääntöisesti ruokkia, sillä ne sisältää liian vähän proteiinia, eikä ne täysin pakollisia ruokavaliossa ole. Myös kalkkunan ja broiletin jauhelihaa kannattaa mielellään antaa, broiletin sisäelinseosta ja kana-kasvis seosta pieninä määrinä. Kasvikset vastaavat tässä lkluonnossa pyydystetyn saaliseläimen ruuansulatuskanavassa olevaa ji olevaa jo sulanutta ja syötyä ravintoa.
      Ravintolisänä freteille tulisi antaa kananmunan keltuaista ja kuoria, merilevää ja valkosipulia tuomaan vastustuskykyä, säännöllisesti maitohappibakteerivalmistetta apteekista, sekä kylmäpuristettua pellavansiemenöljyä.

      Luita annettaessa (kanansiivet) tuleee luut kerätä pois samana iltana jottei ne kuivu. Kuivuttuaan ne ovat vaarallisia ja frettejä on jopa kuollut teräväb luunsirun puhkaistuna mahalaukun. Kanankaulat riittää hyvin, siivistä voi perata lautaselle vain lihan.

      Lisää tietoa www.frettiliitto.fi sekä vs-frettien foorumin raakaruokinta keskustelu (linkkinä liiton sivuilta tai google -gaulla)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1295
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1207
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1135
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      52
      821
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      74
      736
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      661
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe