Aihe

Akvaarion vaihto

millis..

Heippa,

vaihdoin eilen vanhan 112l akvaariomme juwelin 180, uusi akvaario tuli meille käytettynä ja vaihto tehtiin mahdollisimman nopeasti ja kivuttomasti. Akvaarion kalasto ei tullut meille vaan lähti uuteen kotiin. Akvaariossa on nyt 180 oma suodatin ja meidän vanha suodatin, 180 oma hiekka (pesemättä) ja meidän vanha hiekka sukkahousuissa, ei kylläkään ihan kaikki, koska muuta sinne ei olisi sitten mahtunutkaan ja vanhaa vettä koitin saada uuteen akvaan n.1/3.

Kysymys kauanko pidän vanhaa suodatinta ja sukkahousuja uudessa akvaariossa, koska tilanne on rauhottunut?

4

116

  Vastaukset

  • Vanhaa suodatinta ja sukkahousuja ei tarvitse oikeastaan pitää altaassa ollenkaan, jos käyttää esim. näitä http://www.akvaarioon.fi/epages/TP.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/19102007-19910/Products/3594200002119

   Noilla saa helposti akvaarion taas käyttökuntoon, ja kalastoakin voi alkaa laittaa jo melkein samantien. Mutta jos et noita kokeile, niin pidä niitä siellä nyt vaikka viikko/kaks ihan varmuuden varalta. Kannattaa myös mittailla vesiarvoja.

   Tulevaisuuden varalla, vanhan akvaarion vettä on ihan turha raahata mukana, siitä ei ole mitään hyötyä uuden akvaarion kypsymiselle. Hyödylliset bakteerit elävät suodattimessa ja aivan hiekan pintakerroksissa, joten vanhan veden laittaminen ei oikeastaan hyödytä tilannetta yhtään.

  • Ajattelin, että se vanhan veden osittainen siirto olisiko ollut meidän kaloista mukavaa, jotka siirsin valmiiksi kypsään, vain isompaan akvaarion. Bakteerikannan halusi vielä turvata vanhalla suodattimella ja vanhalla hiekalla.

   Joten kauanko näitä on hyvä pitää tuolla isommassa akvaariossa?

  • No pidä nyt vaikka 3-4 viikkoa varmuuden varaksi, jos siltä tuntuu. Eipä niistä muuta kuin esteettistä haittaa ole, joten tuossa ajassa nyt on ainakin tarpeellisia bakteereita kerääntynyt jo tarpeeksi.

  • Muuten näin kokemuksesta viisaantuneena voin sanoa, että olivat ensimmäiset ja viimiset sukkahousut mun akvaariossa, jos vastaavia tilanteita tulee, niin laitan jossain astioissa vanhan soran.

   Partamonni jäi sukkahousuihin jumiin kolme kertaa, ei onneksi pahasti, mutta apua tarvitsi. Mitta tuli täyteen siinä kohtaa, kun kuparimonninen oli jäänyt sukkahousuihin kiinni. Oli ilmeisesti pelästynyt jotakin (meillä oli vieraita, joten luultavasti jotakin heistä) mennyt pakoon, jäänyt kiinni ja taistellut itsensä rikki. Siis se kala näytti siltä, että mitään toivoa ei ole. Roikkui vatsa ylöspäin sukkahousuissa kun huomasin. Vapautin kalan, mutta oli ihan muissa maailmoissa ja päätin, että lopetus on nyt edessä. Käskin miehen tulla katsomaan kalaa ja yhtäkkiä se lähtikin uimaan kävi jopa pinnassa, joten päätettiin seurata, jos vetristyy. Kolmantena päivänä alkoi syömään erittäin hyvällä halulla ja nyt onkin jo ihan kuin normi monninen, pienellä katu-uskottavuus lisällä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   346
   15613
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   492
   8261
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   51
   4713
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   135
   2021