Keskustelupalstan teko!

Pää pyörällä

Kaikenlaisia foorumeita voi perustella ympäri nettiä ja ihan kiva niin.. Mutta mites sitten kun sellaisen palstan, foorumin, mikä ikinä onkaan, perustaa - ja jos sitten sitä käyttää aikansa ja sitten haluaakin poistaa sen, onnistuuko se..? Saako ne asetukset ihan oikeasti laitettua niin että vain palstalle liittyneet voivat viestit lukea, että muut eivät niitä näe? Mitä ihmettä ovat BOTIT?? :o

3

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joo foorumin voi poistaa kyllä, ja kyllä viestien näkyvyyttä voi säätää, ja kyllä aivan oikeasti niitä ei kukaan muu näe, jollet halua.

      Vaikka freeforums.orgista käy kokeilee saatko tarpeisiisi sopivan foorumin itelle, ilmaiseksi. http://www.freeforums.org/

      Boteista:
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Botti

      Tuskin tarvit botteja mihinkään foorumiin.

    • Pää pyörällä

      Kiitos avusta, Time_Killer! :) Tuo http://www.freeforums.org tuntui ihan lupaavalta, se vaan arveluttaa kun on amerikkalainen palvelu.. Mutta löysin peräti kaksi suomenkielistä!

      http://www.munfoorumi.com
      http://www.foorumi.info

      Nyt on sitten mitä vertailla. En löytänyt näistä oikeastaan mitään eroa - onko kokemuksia, mikä kannattaa valita? Ilmaisia taitavat olla - minkä perusteella valitsen? Kummallakaan suomenkielisen palvelun etusivulla ei ole tämän vuoden puolella mitään uutisoitavia muutoksia - kai ne kuitenkin aktiivisia sivustoja ovat..

      Jos ymmärsin nuo botit oikein, haluaisin estää niiden pääsyn foorumilleni, koska tosiaan on tarkoitus ihan vain tiettyjen ihmisten kesken kirjoitella ja heitellä ideoita, sisäpiirijuttuja ja uutisia, ilman ulkopuolisia. Voiko niiden bottien tulon estää..?

      Katselen noita löytämiäni sivuja tarkemmin kunhan ehdin, ajattelin vain kysyä näistä jutuista heti kun kuitenkin todennäköisesti joudun niistä utelemaan. Aika helpoilta nuo kaikki sitten lopulta näyttivät, kai niitä tämmönen aloitteleva tumpulakin oppii käyttämään..

    • Valintaperuste "maun mukaan". Tietoturvallisilta perusominaisuuksilta tuntuvat monet foorumit olevan samoilla ominaisuuksilla varustettuja. Ainut ikävä puoli lienee ilmaisissa foorumeissa tuo, että ne on palveluntarjoajan mainoksilla reunakoristeltu.

      Ymmärtääkseni botit voi löytää sun foorumin, mutta eivät pääse lukemaan sisältöä. Varsinkin, jos foorumin kirjoitusten lukeminen edellyttää rekisteröitymistä. Botin tie siis päättyy pelkästään foorumin etusivulle, jos julkisuus/yksityisyysasetuksissa näin haluat.

      Ensin se foorumi tarkistaa onko kyseestä vierailija vai rekisteröitynyt käyttäjä. Mikäli vierailija, et tietenkään halua et se pääsee näkemään yhtään mitään, ennen kuin hän rekisteröityy. Tämän jälkeen vielä turvallisempaa on, että asetukset on asetettu niin, ettei kuka tahansa rekisteröitynyt pääse kaikille foorumin keskustelualueille.

      Eli joudut luomaan omia ryhmiä, kuten vaikkapa "sisäpiiriläiset" ja "tulokkaat". Tulokkailla voisi olla lukuoikeus "yleisiä tietoja" -pääkirjoitukseen sekä luku -ja kirjoitusoikeus "olen uusi" -keskustelualueelle.

      Sitä mukaa kun olet varmistunut, että jokin tulokas onkin jokin sinun tuttusi, niin voit laittaa hänet sisäpiiriläisiin ja voitte jutella keskenänne omalla keskustelualueella, joita muut rekisteröityneet eivät näe.

      Tämä vois olla ehkä ylläpitäjäystävällisin puolustus botteja sekä random hiippareita vastaan, jotka ovat eksyneet ja rekisteröityneet sivuille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      130
      1295
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1175
    3. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      24
      804
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      146
      783
    5. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      726
    6. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      54
      713
    7. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      149
      705
    8. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      48
      688
    9. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      27
      578
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      36
      541
    Aihe