Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

ITP tai leukemia?

huolesta suunniltaan

Meillä on vasta 6 viikon vanha tyttö jolla tullut itsestään mustelmia pariin otteeseen käsivarsiin. Eilen ilmestynyt mustelma oli sen verran iso, että hakeuduin heti lääkäriin. Lääkäri ei epäillyt mitään vakavaa, mutta laittoi lähetteen labraan, jossa kävimme tänään. Tulokset olivat pelottavat minun silmiin kun kolme arvoa olivat koholla:( Trombosyytit:469, punasolut 3,64 ja monosyytit 9,8. Kukaan ei osannut sanoa tuloksista juuta taikka jaata.Lääkäri soittaa huomenna päivällä, mutta kauhea odotella huomiseen. Kyseessä niin pieni vauva josta on hirveän kova huoli! Varasin kyllä ajan huomisaamulle yksityiselle, josta toivon saavani parempaa kohtelua. Terveyskeskuksen inhottavat ja välinpitämättömät hoitajat kun rupesivat taas kerran kyrsimään siinä määrin, mutta osaako joku viisaampi sanoa noista arvoista mitään?Voiko viitata leukemiaan tai ITP:hen?

3

421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei,

      Kylläpäs on viheliäinen tilanne. Pieni lapsi kun ei oikein osaa sanoa mihin sattuu. Lapset usein ovat kuitenkin vahvaa tekoa ja kestävät enemmän, kuin vanhemmat uskovatkaan.

      Oman mielenrauhasi kannalta toisen asiantuntijan mielipide on paikallaan. Hematologi osaa varmaan sinua parhaiten asiassa sinua auttaa.

      ITP on autoimmuunisairaus, jossa veren hiutalearvot eli trombosyytit ovat alhaiset, jopa lähes nolla. Taudin kuvaan kuuluvat kyllä mustelmat, laajatkin sellaiset. Mutta kannattaa varmistaa asia alan asiantuntijalta. Jos kyseessä on ITP, löydät lisää tietoa ja tukea alla olevan linkin kautta.

      Voimia!

      ITP Suomi
      www.facebook.com/ITPvertaistuki (vertaistukisivusto)

    • ä.

      Toivottavasti kaikki on hyvin!

      Voimia!

    • ap

      Yksityisellä totesi mustelman tutkittuaan, ettei viittaa verisairauteen. Näyttää kuulemma siltä että joutunut puristukseen esim nukkuessa ja pienillä herkästi mustelma tulee kun nuo seinämät ovat niin ohuet. Ei ollut arvoistakaan huolissaan. Viitetaulukko oli alle 1v ja kun kyseessä alle 2kk ei aivan päde nuo viitearvot. Piti täysin normaali poikkeamana. Lekosyyttejen kokonaismäärä oli myös normaali, joten eritellyt monosyytit jotka yli sallitun, eivät haittaa kuulemma. Terveyskeskuslääkäri ei tiennyt joten oli soittanut hematologille joka myös totesi, etteivät arvot viittaa verisairauteen. Kontrolli otetaan viikon päästä, mutta todennäköisesti ei ole mitään vakavaa kyseessä. Olen niin helpottonut! Toivotan voimia kaikille joilla lapsi kärsii ko sairauksista!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe