Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Rakenteiden tiivistäminen

Tuleva työpaikka?

Julkisen rakennuksen homeongelmat aiotaan poistaa tiivistämällä seinät, välipohjat ja lattiat. Tällöin koneellinen ilmanvaihto ei vedä sisäilmaan ulkorakenteiden ja eristeiden homeita ja mikrobimyrkkyjä.
Tämä on kuulemma Suomen parhaiden asiantuntijoiden suositelema systeemi ja paikallinen tekninen johtaja on käynyt tarvittavat kurssit.
Onko kokemuksia vastaavan systeemin onnistumisesta?

7

303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuosta on kokemuksia

      mikrobimyrkkyjä.

      Kaikki muut kitinät kannattaa lopettaa heti kättelyssä kun lääkäriin menee oireitaan vinkumaa. Homeesta ei sanaakaan.

      Kemikaaliyliherrkkyys ja monikemikaaliyliherkkyys on päivän sana.
      Ei tarvitse sairastella, oireilee vaan ja hyvin pyyhkii. Homeongelmat on vanhanaikaista höpötystä. Ei enää älyttömiä hometestejä, homerakentamista eikä homekorjauksia kunhan vaan yrittää päästä eroon monikemikaaleista ja antistaattisesta säköyliherkkyydestään.
      Jos sähköyliherkkä niin "voltteja" vähempi ja "amppeereita" myös. Välillä voi kokeilla töpseliä reikään jos on pitkään oireitta.

    • Minusta se on hyvä ratkaisu vaikka ei olisi homettakaan. Tiivis rakennus ja tasapainotettu ilmanvaihto ovat olleet tärkeitä. En ole pärjännyt missään rakennuksessa, jossa on kova alipaine.

      Vaihtoehtona on sitten varmaan rakennuksen purkaminen, jos tiivistys ei tuota tuloksia, mutta kun uudisrakentamisen taso on mitä on ja rakennusmateriaalit terveydelle haitallisia, niin epäonnistumisen riski on suuri.

      • NO EN MINÄKÄÄN

        "En ole pärjännyt missään rakennuksessa, jossa on kova alipaine".

        Alipaine imee " rakenteiden myrkylliset kemikaalikaasut ja kemikaalihöyryt" sisäilmaan. Ne rakennuksen itse itsensä tuottamat tosi myrkyllisetkin...


    • koneellinen poisto

      oliskoi parempi sammuttaa koko ilmastointi, jos on vain koneellinen poisto? sitten tuuletuksen hoitaa vain ikkunoita pitämällä auki? Kesällä toimii, mutta miten sen talvella hoitaisi? kokemuksia?

      • poistosta

        Kyllä vain koneellisen poistonkin kanssa täytyy olla korvausilman saanti järjestetty esim. ikkunan yläreunassa olevalla venttiilillä tms. Vanhoihin ikkunoihinkin voi jälkiasennuksella sellaiset tehdä. Näissä venttiileissä tms on kyllä säätö, jota voi talvikelilläkin käyttää eli talvella ilman tuloaukko pienemmällä kovilla pakkasilla. Em. ilmastointi alkaa itseni kohdalla olla se ainoa, joka enää jotenkin toimii niin, että keuhkot toimii riittävästi. Kaikki talot, joissa koneellinen tulo ja poisto, vaikka olisivat uusia ja säädöt insinöörien tarkistamat, on myrkkyä keuhkojeni toiminnalle. Samoin jostain syystä kaikki ilmalämpöpumput ovat myrkkyä keuhkoilleni. Ehkä jollakin tarpeeksi viisaalla olisi tähänkin parempi vastaus.


    • Naapurit

      Kaikille remonttia suunnitteleville varoituksen sana , olen seurannut vierestä naapurini homekorjausta Helsingissä. VAROKAA VAROKAA VAROKAA!!!!! Sisäilmakorjaus Kimmo Laitinen Oy ja Sisäilmasepät Juha Lappalainen. Aivan JÄRKYTTÄVÄN huonoa työnjälkeä ja edesvastuutonta toimintaa. Mikäli nämä kyseiset firmat toimisivat esim. laillistettuina terveydenhuollon palveluntuottajina, heiltä olisi otettu jo oikeudet pois. ja tuomittu vankeuteen. Lisäksi tavaraa varastettiin työmaalta ilmeisesti muihin kohteisiin!!! Oli ylilaskutusta ja kaikkea muuta paskaa joita tilaaja joka on tällaisessa ahdingossa ei todellakaan tarvitse homeongelman lisäksi! Sisäilmakorjaus Kimmo Laitinen Oy ja Sisäilmasepät Juha Lappalainen ovat linkittyneet toisiinsa, toinen urakoi ja toinen valvoo, tässä tapauksessa SOKEA TALUTTAA RAMPAA!!!

    • dnrslla_parantunut

      Aloittajan kysymykseen
      ” Onko kokemuksia vastaavan systeemin onnistumisesta?”

      Vastaus on hyvin yksiselitteinen … … ON …. kaikki sisäilmaongelmat ovat ratkaistavissa työterveyslaitoksen (ttl) lääkäreillekin tekemän koulutuksen pohjalta

      Eli, Kaikki sisäilmaan liittyvät ongelmat ovat vain ”korvienvälissä” ja ovat poistettavissa vain opettemalla työterveyslaiksen dosentin mukaan vain opettemalla DNRS- menetelmä … … eli --- aivojen uudellen ”ohjelmointi”.

      Lisää tästä mullistavasta tiedosta esim. viestiketjussa:
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15249349/dnrslla-parantunut

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1466
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe