Vauvakuume 12-vuotiaana!

Iik!

Moikka!
Oon siis 12, ja mulla on aivan kamala vauvakuume, joka pahenee vaan. Ekan lapsen ajattelin hankkia 20-22 vuotiaana, mutta siihen on aikaa vielä 8-20 vuotta. Katselen vauvojen kuvia netissä, tuijotan vauvoja kaupungilla, mietin miten ihanaa vauva-arki olisi. Toki haastavaa ja rankkaa, mutta ihanaa.

En jaksaisi enään opiskella, vaan muuttaa omaan asuntoon miehen kanssa, ja perustaa perheen.

Miten pystyn helpottamaan vauvakuumetta? Sen myötä on tullut kauhea halu aikuistua, ja aika menee liian hitaasti, vielä 4 vuotta koulua jatko-opinnot päälle.

Apua ja vinkkejä, kiitos!

12

418

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Maailma mallillaan

   Mul-la kai on vau-va-kuu-me ja a-loi-tan to-ka luo-kan nyt syk-syl-lä. E-kan lap-sen ai-on teh-dä 12- vuo-ti-aa-na.

  • Iik!

   Just just, jos et kumminkaan 12-vuotiaana?

  • No huhhuh

   Haaveilla saa aina. Ja nukkeja löytyy lelukaupoista, aloita vaikka niillä.

  • ~~~~

   Kyllähän sitä saa vauvakuume olla iässä, kun iässä. Päiväkodissakin leikitään jo 3-vuotiaana kotia ja hoidetaan "omaa vauva-nukkea" ja ollaan äitejä, että ite en vieroksu tuota ajatustasi ollenkaa :) Fiksuuttakin sinussa näyttää löytyvän, kun näytät haluavan opiskella ja ammatin ennen perheen saamista, joten tuohan on vain hyvä, kun tietää kuitenkin haluavansa jo nuoresta asti perheen! Minusta tuossa ei ole mitään väärää, kunhan vaan maltat tosissaan odottaa sinne asti, että sinulla on koulutus ja ammatti saavutettuna, siten voit tarjota perheellesikin mahdollisesti vakaammat elinolosuhteet, joten kouluista, ammatista ja mahd. vakitöistä ei kannata tinkiä ennen perheenperustamista! :)
   Tuohon en oikein osaa antaa pätevää neuvoa mikä vauvahuumaa lievittäisi. Ehkä voit ajatella/tyrmätä vahvaa tunnetta sillä, että mietit realistisesti, että nyt ei vain aika ole oikea ja piste. Etkä uppoudu haaveiluihin niin syvästi. Luulen, että kuitenkin haluat tarjota lapsellesi mahdollisuuden hyvään elämään, etkä elämään, jossa vanhemmat ovat kovin nuoria, eivätkä pysty elättämään/hoitamaan lasta. Tämä ajatus vie myös vähän vauvahuumalta pohjaa :) Ajan kanssa hyvä tulee tässäkin asiassa! ;)

  • yli 20

   Huh. ompas suloista että tiedät haluavasi perheen. mutta ei todellakaan vielä. Murrosikä vasta aluillaan ja taitaa vielä koulu olla kesken. :) teet sitten monta lasta kun olet vaikka se 20 vuotta ja ne asiat kunnossa kuten itsekin kirjoitit.

  • itse pian äiti

   Vauvakuume tunne voi sekoittua siihen että tykkäät vauvoista. Ihmisvauvat on söpöjä, kissavauvat, koiravauvat.. Fakta on se että olet itse täysi lapsi vielä ja lapsi ei voi lasta kasvattaa. Järki käteen ja siinä vaiheessa kun on ammatti ja mies hanskassa niin tulee perheen perustus ajankohtaiseksi :)

  • Maltti on valttia ;)

   Itselläni iski vauvakuume 17-vuotiaana, kun aloin seurustella poikakaverini, nykyisen mieheni kanssa. Tai en ole varma oliko se oikeasti vauvakuume, silloin iski päähän tieto siitä, että ylipäänsä joskus toivoisin saavani lapsia. Mutta lukiolaisena mieleni viereenkään ei tullut alkaa niitä siinä vaiheessa saamaan! Muutin kyllä tulevaisuudensuunnitelmiani sen verran, että eläinlääkiksen/lääkiksen sijaan hainkin ammattikorkeakouluun, mistä pääsisin nopeammin pois ja saisin ammatin itselleni.

   Aika kuluu oikeasti tosi nopeasti, kun on haaveita ja jotain, mitä odottaa! Itseasiassa juuri ne haaveet ovatkin monta kertaa niitä parhaita asioita elämässä, sillä haaveissaan voi tehdä mitä vaan ja pohtia, mitä elämältään haluaa. Vielä 12-vuotiaana itse haaveilin saavani "seukata" sen luokan söpöimmän pojan kanssa, saavani hyviä numeroita ja tulevani isona lääkäriksi tai eläinlääkäriksi. Ajattelin, että lapsia en halua koskaan, sillä niistähän olisi vain harmia. Aika suorastaan humahti ja yhtäkkiä olin valitsemassa, mitä haluan lukion jälkeen tehdä ja silloin elämänarvot olivatkin taas ihan erilaiset.

   19-vuotiaana muutin yhdessä silloisen poikakaverini kanssa opiskelupaikkakunnalleni, mistä poikakaverini ammattikoulusta jo valmistuneena sai työpaikankin helposti. Kouluani ollessa jäljellä puoli vuotta se vauvakuume taisi tosissaan iskeä, meille molemmille. Päätimme jättää ehkäisyn pois. Valmistuin ja kahden kuukauden päästä valmistumisesta syntyi ihana pieni poika. Olen toki suunnattoman onnellinen tästä pikku rakkauspakkauksesta, mutta vielä onnellisempi olen siitä, että osasin järkeillä asiat kypsästi (osasin valita opiskelupaikan sen mukaan, mitä tulevaisuudeltani halusin ja kävin koulun kunnialla loppuun asti) ja nyt minulla on sekä perhe että ammatti.

   Olin 22-vuotias (täytin 23, kun poika oli 2kk) äidiksi tullessani; nuori, mutta kuitenkin olin saanut elämäni muuten järjestykseen. Nyt minulla on sekä perhe että hyvä ammatti odottamassa äitiysloman loputtua :)

   Vauvakuumeelle ei kannata antaa valtaa pilata elämää; vaikka toki se oman lapsen syntymä on varmasti minkä ikäiselle hyvänsä elämän kohokohta, kannattaa miettiä, haluaako sen vauva-ajan "pilata" rahahuolilla, koulustressillä ja huolesta siitä, pärjääkö vai ei. On paljon ihanampaa saada lapsia, kun ei tarvitse murehtia enää opiskelemisesta.

  • rollingthunder

   Mitä ihanaa muka vauvoissa on? Ei mitään! Elämän ikäinen riesa niistä luvassa, joten ei maksa vaivaa. Itse olen elänyt 46-vuotiaaksi ilman vauvoja/lapsia, ja voin sanoa että olen tyytyväinen ratkaisuun.

   • Faijja-1977

    Tuo on ihan hyvä ja arvostettava näkökulma, että ei lapsia ikinä! Mutta onhan ne kivoja, kun elämä on kypsä ja aika hankkia lapsia. Pitää olla tottakait suhdekin kunnossa ja muut asiat. Työt ja muut on toissijaisia seikkoja, mutta jonkinlainen toimentulo tietty pitää olla ja se, että on opittu tuntemaan ne omat rajat ja resurssit.

    Vauvakuume on vähän sellainen asia, että se pilaa monen elämän:(
    Pitäisi todellakin käyttää järkeä enempi kuin tunnetta.


  • satu juttuja

   enimmäkseen jotku puhuvat täällä satuja

  • Nuketlol

   No siis mä oon kans 12 ja musta tuntuu vaan ihan samalta mut se jollain tavalla auttaa et leikin ja hoidan mun pikkusiskon nukkeja joten kannattaa kokeilla

  • kävis

   Kun luin tarinasi alkoi tehdä mieli, vois hyvin hedelmöidä munasolusi!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä tehdä juhannuksena?

   Mitä 37v sinkkumies voi tehdä juhannuksena? On varmaan jo liian vanha festareille pitäisikö tyytyä vaan paikalliseen?
   Juhannus
   107
   5657
  2. Miehiltä puuttuu solidaarisuus toisia miehiä kohtaan

   Kun me too-naiset hyökkäävät raukkamaiset Wille Rydmanin kimppuun vain ani harva mies asettuu Rydmanin tueksi. Sama on nähty aikaisemminkin me too- ta
   Maailman menoa
   287
   4703
  3. Iiris Suomelan kuva

   Senaattori Jarno Vähäkainu otti sensuellin kuvan Iiris Suomelasta eduskunnan kuppilassa. Kuvassa Iiriksen reisi näkyy melkein pimppiin asti. Kuvasta n
   Kajaani
   128
   3684
  4. Suomen huutokauppakeisari tulee taas! Vieraina Auri Kananen, Sointu Borg, Pate Mustajärven tytär...

   Aki ja Heli Palsanmäki ovat nousseet koko Suomen kansan tuntemiksi julkkiksiksi Suomen huutokauppakeisari -ohjelman myötä. Nyt tätä koko kansan viihd
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   3038
  5. Juhannus pilalla

   Kun en sua nää... 😥 tarkoitus oli että oisin huumorilla vihjaissut sulle että käskepäs mut käymään kahvilla jolla olisin viestinyt sulle että kyllä m
   Ikävä
   71
   2026
  6. Ässät feikki ero

   Stefanhan se siellä Sonjan ja Sofian juhannus kuvien taustalla. Kaksi tyhmää naista ja vielä tyhmempi mies. Oliko tämä ero vain epätoivoinen yritys sa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   87
   1664
  7. Mikä/ mitkä lause(et)on se

   Joka jäänyt mieleesi kaivattusi suusta?
   Ikävä
   66
   1513
  8. Juhannus Oulussa 2022

   Onko Oulussa juhannuskokkoja huomenna kun huomenna on juhannusaatto jolloin kokkoja on ollut tapana polttaa ja julhia juhannusta?
   Oulu
   4
   1096
  9. Martinan tulevat kisat.

   Kyllä nyt odotukset korkealla.Niin paljon aikaa kun nainen laittaa urheiluun ja itsensä hoitoon niin kyllä pitäisi joku sijoitus tulla. Martina on sit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   168
   980
  10. Vanhanen haluaa VKK:n varapuheenjohtajalle porttikiellon eduskuntaan

   Näin yritetään heikentää VKK:ta, joka uhkaa suuria puolueita, koska on ainoa puolue, joka ajaa kansan asiaa. https://yle.fi/uutiset/3-12507990
   Maailman menoa
   311
   847
  Aihe