Herra Kapteenille Herra Kapteenilta

UrkkiOnPoikaa

16

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toimi Upseeri

      Joltakin sentään järkeviä ajatuksia, toimiupseeriudesta huolimatta.

      • Onhan se niinkin

        että monen tuhannen miehen ammattikunnassa on pari kepulaistakin. Tämä Kauhanen (ilmeisesti oikea kapteeni) ja palstan Mukava pantterimme (oikeasti kai vain yliluti). Kolmattakin kuulemma epäillään kepulaisuudesta. Ilmeisesti hänkään ei ole kovin hyvin menestynyt sotaväessä. Myös oikea kapteeni Harmaja pantteri on epäilysten ulkopuolella, hänellä on takanaan menestyksekäs sotilasurakin.


      • Amanuenssi, Ateneum
        Onhan se niinkin kirjoitti:

        että monen tuhannen miehen ammattikunnassa on pari kepulaistakin. Tämä Kauhanen (ilmeisesti oikea kapteeni) ja palstan Mukava pantterimme (oikeasti kai vain yliluti). Kolmattakin kuulemma epäillään kepulaisuudesta. Ilmeisesti hänkään ei ole kovin hyvin menestynyt sotaväessä. Myös oikea kapteeni Harmaja pantteri on epäilysten ulkopuolella, hänellä on takanaan menestyksekäs sotilasurakin.

        Kovin ovat kapteenit erilaisia. Savon kapteeni omaa erinomaisen kronologisen esittämisen taidon ja taitaa myös olla ihan oikeilla jäljillä.

        Helsingin kapteeni taas on jumiuttanut itsensä samaan viepään Keskustan kanssa. Sivistynyt hän syvemmin ottaen ole. Se näkyy erittäin paljastavasti kun matkakohteitaan luettelee. Hän kertoo käyneensä Madridissakin. Kuitenkaan ei halaistua sanaa virka Museo del Pradosta, saati sen taiteesta. Liekö taiteesta mitään syvemmin ymmärtääkään?

        Yleisssivistykseltään ja tietomäärältään ylivoimainen näyttää olevan tuo Mukava Pantteri. Hän on elämän jalostama viisas ihminen.


    • harmaa jompe

      Jos minä kuitenkin keskityn tähän lirumlarum-kesälomapolitiikkaan.

      • kunkin kantsii

        tehdä sitä mitä osaa.

        kapi on hyvä läyryämään paskaa. toi kuopion kapu puhuu asiaa.


    • Onhan niitä tuossa entisessä ammattikunnassani toki kepulaisiakin. Tunnenkin muutaman sellaisen, joka on toiminut kunnanvaltuustossa kepun listoilla. He ovat maaseutuvaruskunnissa palvelleita. Ihan kunnon miehiä he ovat, eivät sellaisia kuin palstan pikkukepulit ja tuo itsensä kapteeniksi ylentänyt kaheli, joka näkyy tuossa Ateneumin amanuenssina itseään kehuvan. El Pradosta höpistessään pyrkii siinäkin jäljittelemään minua, kun olen kai täälläkin kertonut tutustuneeni tuohon Madridin upeaan taidemuseoon.

      Tuota kapteeni Kauhasta en tunne, vaikka paljon silloista toimiupseerikuntaa tunnenkin, kun aktiivisesti toimin ammattikuntamme yhdistystoiminnassa ja muissa riennoissa. Näkyy olevan vuotta minua nuorempi ja viestimiehiä. Vuoden 1979 matrikkelissa on vielä luutnantti. Ei hän kapteeniksi ylennyt vielä vuoden 1980 loppuun mennessä, sillä jokaisen ylennetyn muistan – ei niitä silloin vielä tainnut kymmentäkään olla – kun palvelin viimeiset vuoteni Pääesikunnan henkilötoimistossa puolustusvoimain toimiupseeriasioista vastaten ja kaikki ylennysesitykset kulkivat kauttani. Eikä tuo Kauhanen ole mukana evp-riennoissa, sillä kaikki niissä mukana olevat myös tunnen; ensi kuun alussahan meitä kokoontuu Kouvolaan melkoinen määrä, jo pari viikkoa sitten oli yli 50 ilmoittautunutta, useimmat avec, kuulin tilaisuuden järjestelyistä vastaavalta.

      Tuosta El Pradosta: Sitähän kutsutaan myös nimellä Alma de España , Espanjan sielu, ja nimi on aiheellinen. Siellä ovat esillä vanhojen suurten espanjalaisten mestarien Goyan, Velazquesin ja eräiden muidenkin päätyöt, myös myöhempien aikojen suuruuksien, kuten Picasson, Dalin ym. töitä. Monta tuntia siellä kului, vaikka en tietenkään läheskään kaikkeen tutustunut. El Prado on todella upea taidemuseo, yksi upeimmista käymistäni, joihin kuuluu mm. sellaisia kuin Louvre Pariisissa, National Gallery Lontoossa, Museum of Modern Art New Yorkissa, Eremitaashi Pietarissa ja Tretjakovin galleria Moskovassa.

      Espanjassa olen käynyt hyvin monta kertaa, mantereella tehnyt mm. pitkän Andalucian kiertomatkan, jolla tutustuimme mm. Granadaan, Cordobaan ja Sevillaan – maurien aikaisia pääkaupunkeja kaikki – ja olen lomaillut Aurinkorannikolla, Mallorcalla ja Ibizalla ja Espanjaanhan kuuluvat Kanarian saaretkin, joille olen tehnyt hyvin monta matkaa. Mutta Madridissa olen käynyt vain kerran. Se tapahtui syksyllä 1992 (tarkistin ajan eräästä valokuva-albumistani) poikani ja hänen perheensä mukana silloin, kun Sisu voitti jo kolmannen Euroopan mestaruutensa kilpa-kuorma-autojen EM-cupissa ja viimeinen kilpailu oli Madridin lähellä Jaramassa. Poikani toimi silloin ekakertaa Sisulla, kilpakuormuri oli hänen suunnittelemansa ja hän toimi myös tallipäällikkönä, Jokke Kallio sitä autoa ajoi. Olimme viikon Madridissa ja tutustuimme siellä moneen muuhunkin mielenkiintoiseen paikkaan, mm. sen kuuluun keskuspuistoon El Retiroon, jossa mekin soutelimme pienellä veneillä sen lammilla, ja kävimme myös Toledossa, joka sekin on aikoinaan toiminut Espanjan pääkaupunkina ja on erityisen kuuluisa teräksestään (Toledon miekat olivat aikanaan ne parhaimmat) ja sen kuuluisia kohteita on Alcázarin linna, jossa myös kävimme.

      • Mukava Pantteri

        Kovin olet vainoharhaisella päällä tänään, Ei minulla todellakaan ole tarvetta kehuskella itseäni vaikka aihetta siihen olisikin riittämiin.

        Minä tunnen ihmiset aika perinpohjin, kuten Sinutkin vaikka emme ole tavanneetkaan.

        Helsinkiläistä miestä luonnehti päivän lehdessä hyvin Eevertti: Kaikki täällä on valhetta vain. Valhetta ja vollottavia jätkiä.

        Minulla on aika sama käsitys, varsinkin kun olette tuiskeessa.

        Sinunkin kannattaisi lähteä vähäksi aikaa ulos, niin pääsi selviäisi vaikka vaikea sitä kovin tasapainotilaan on enää saada.
        Itse kävin vesijuoksussa luonnonvedessä n 1 1/2 tuntia ja nyt tarkkuuskisaan kavereideni kanssa.


    • harmaja-pantteri

      Menisin kyllä ulos, mutta pelkään, että lasken alleni.
      Naisystäväni meni Siwaan hakemaan tenoja, ehkä sitten teemme pienenpromenaadin hiihtomajalle.

      • harmaja-pantteri

        Naisystäväni vaihtaa minulle lounaan jälkeen kuivan tenan ja sitten teemme promenaadin. Ystävättereni taluttaa minut kortterin ympäri.
        Kyllä nyt kepureppanoilla käy kateeksi.


    • ¤¤

      Kyllä Kauhanen kirjoittaa oikeaa asiaa. Katais-Urpilais-kopla on velkaannuttamassa meidät suomalaiset perinpohjaisesti.

      Ennen uskottiin, että on viisautta hoitaa taloutta siten, ettei velkaa ja korkoja makseta ottamalla tilalle uutta lainaa. Suomi ja erityisesti maaseutu on joutumassa ennenkuulumattomaan ahdinkoon.

      Tästä velkakierteestä ei päästä ulos muutoin, kun lopettamalla velaksi eläminen, ulkomaan pankkien takaaminen ja ylivelkaisten (kreikkalaisten ja espanjalaisten paapominen.)

      Suomen suunta on käännettävä mahdollisimman pian. Kaikki liikenevä pääoma on käytettävä suomalaisten hvyinvoinnin turvaamiseen ja lisäämiseen.

    • Anonyymi

      Ja silleen...

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 143
      4048
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      111
      3662
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2565
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1585
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      89
      1483
    Aihe