Lahden Vesijärvestä kalat loppu

Päivi

Muuhun tulokseen ei voi tulla. Kymmenen reissua tänä vuonna sinne, eikä juurikaan kalaa. Pitäisi verkot kieltää muutamaksi vuodeksi.

11

1036

  Vastaukset

  • Tuu Saarijärvi-Äänekoski seudulle Pyhäjärvelle kalalle niin ei tule tyhjiä reissuja. Verkkokalastajallekin riittää

  • verkko kalastus harventaa vesijärven kaloja mutta petokalojen totaalinen romahtaminen johtuu että kuorre on taantunut järvessä. vesijärven petokalojen erityisesti ahvenen kuhan ja taimenen pää ravinto on kuorre. Kuorteen katoamiselle on luonnollinen selitys. Peto kalojen määrä oli vaan pääsyt kasvamaan niin suureksi että ruoka loppui.

  • Sama katoaminen tapahtuu kohta myös nastolassa sala- ja ruuhijärvellä. Hyvä kuhakanta mikä saatiin istutuksilla aikaan häviää. Ei uistinmiehille paljoa kesäksi jää.

  • Nastolassa kukkasjärvellä kävi täysi kato nuottauksien takia. Kalan koko on pientä edelleenkin ja saalisten määrä ei päätä huimaa. Pahensivat loppu pelissä vain "roskakala" tilannetta.

  • Aloittajan kanssa samaa mieltä, ei ole vesijärvessä muutamaa sattuma kalaa lukuunottamatta kalaa, melkein koko kesä tyhjää vedetty. Samaa oon kuullu myös muilta. Verkot olisi kyllä kiellettävä.

   • Ahneella on paskanen loppu,pitää paikkansa Vesijärvellä,pidettiin verkkoja liikaa,myytiin kuhaa kun ei jaksettu itse käyttää,otettiin alamittaisia ja ei kun fileeksi ja myyntiin.Onneksi tuli 60mm verkko pakko,nyt vaan valvojat verkkoja tarkastamaan.


  • Olen aina ihmetellyt miten vesijärvi kestää valtavat kalastus paineet. Joka kesäpäivä näkee satoja uisteluveneitä ja verkko sokkeloita. Silti on tullut joka reissu monta isoa ahventa ja mitta kuhaa. Paitsi 2012 ja 2013 kesät on ollut surkeita.
   En tiiä onko se viimein onistuttu kalastamaan tyhjäksi vai johtuuko se kuorteen vähenemisestä?

  • Nastolassa kukkasjärvellä todellakin romahti kalakanta ja pahasti nuottausten takia. Roska kalan määrä senkun tuntuu kasvavan vain.
   Nyt viime kesä oli aika pohjanoteeraus, useampia kalastusporukoita monina päivinä vetivät täydet nolla saaliit. Itselläkin oli varsin niukka vuosi vaikka yleensä on jotain saannut. Sen lisäksi olen huomannut että järvi on alkanut haisemaan varsin inhottavalta, eltaantunut pohjamutainen tuoksu.

   Sama kalakannan romahtaminen on tosiaan käynnissä Salajärvellä ja Ruuhijärvellä, siellä tosin ilmeisesti niin kovan kalastuspaineen takia.

   Käsittääkseni ainoa oikea keino roskakala kannan hillitsemiseen on lisätä järvessä petokala-kantaa. Hauki olisi hyvä siitä että tutkimuksien mukaan kun ravintoa alkaa olla niukasti, se siirtyy pääsääntöisesti kannibalismiin.
   Opportunisti kun on. Nuottaaminen tuntuu pidemmällä tähtäimellä pahentavan vain tilannetta. Isommilla vesistöillä se voi toimia mutta pienemmillä siitä tuntuu olevan enemmän haittaa kun hyötyä.

  • Ei vesijärvestä kuore ole loppunut! Kuore kattaa noin 80% koko vesijärven kalamassasta!

   • Ylisuuri kourekanta syö kuhan vastakuoriutuneet poikaset. Ja myös tuo 60 mm silmärajoitus verkkopyynnissä on täysin biologisen tiedon vastaista, sillä pyydetään kaikki isot, nopeakasvuiset ja hyvät suvunjatkajat pois. Oikea ratkaisu olisi tasan 55 mm harvuinen verkko, ei enepää, eikä vähempää. Ja mikäli kalastuspaine on liian suuri, sitä tulee rajoittaa myös täysin valikoimattoman vapakalastuksen kohdalla.


  • Taitaa olla kalastajissa vika. Työkaverilla veneessä kaikki herkut mitä kalastamisessa tarvii.
   Nostavat kymmeniä kiloja Kuhaa viikossa.
   Kyllä Veskulla kalaa on kun osaa pyytää

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   194
   7643
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   5279
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4195
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3142