Hyviä Sangria ohjeita?

Sangria

Miten tehdään hyvää sangriaa?
1 pullo punaviiniä......mutta missä
suhteessa tulee sitruunajuomaa ja brandya?
entäs paljonko sokeria? Jotain muuta?

17

94072

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joku

      Riittävän hyvää sangriaa tulee näinkin yksinkertaisesti: 1/3 punaviiniä (alkoholittomaan rypälemehua), 1/3 vissyä, 1/3 sitruunalimpparia. Kannuun tai maljaan killumaan sitruunan ja appelsiinin paloja. Mauksi voi lisätä sitruunamehua, appelsiinimehua, appelsiinilikööriä, varmaan brandyä tai rommiakin, en oo kokeillu.

      • punkkuaah!

        Voit myös käyttää sitruunanmakuista kivennäisvettä (vaikka puolen litran pullo yhtä punaviinipulloa kohti) tai käyttää pelkästään spritea tai kivennäisvettä. Mukaan voi puristaa myös appelsiinista ja sitruunasta mehua pelkkien hedelmäpalojen lisäksi. Itse teen usein siten, että kuutioin pari appelsiinia ja sitruunan (kuoret pois ensin), ripottelen päälle lusikallisen sokeria ja annan mehustua tunnin tai pari viileässä. Sitten vain punkku ja vissy/sprite mukaan. Jos haluat terästää, käytä brandya ja/tai sitruslikööriä.


      • Sangria
        punkkuaah! kirjoitti:

        Voit myös käyttää sitruunanmakuista kivennäisvettä (vaikka puolen litran pullo yhtä punaviinipulloa kohti) tai käyttää pelkästään spritea tai kivennäisvettä. Mukaan voi puristaa myös appelsiinista ja sitruunasta mehua pelkkien hedelmäpalojen lisäksi. Itse teen usein siten, että kuutioin pari appelsiinia ja sitruunan (kuoret pois ensin), ripottelen päälle lusikallisen sokeria ja annan mehustua tunnin tai pari viileässä. Sitten vain punkku ja vissy/sprite mukaan. Jos haluat terästää, käytä brandya ja/tai sitruslikööriä.

        Kiitoksia ohjeista!


    • hanna

      suosittelen kokeilemaan myös sellaista, että lisää yhden kaneli tangon joukkoon. :D muistaakseni Portugalissa join itse sellaista sangria missä oli kanelia mukana.

      • Alice

        Millaista punaviinin pitäisi olla Sangriassa? Kun niitäkin on niin moneen makuun.


      • Nimetön
        Alice kirjoitti:

        Millaista punaviinin pitäisi olla Sangriassa? Kun niitäkin on niin moneen makuun.

        sangriaan kannattaa käyttää halpis punkkua. esim Magyar, muistaakseni unkarista tuo viini. se maksaa vähän alta 5 euroa, että sitä raaskii ostaa useammankin pullon.. (8


      • Alice
        Nimetön kirjoitti:

        sangriaan kannattaa käyttää halpis punkkua. esim Magyar, muistaakseni unkarista tuo viini. se maksaa vähän alta 5 euroa, että sitä raaskii ostaa useammankin pullon.. (8

        joku kehoitti ostamaan halpaa puoli kuivaa punaviiniä.. hyvää tuli =)


    • SangriaSummer

      Hyvän sangrian saa myös valkkarista.
      ½pulloa valkkaria, martini b1anco 12 cl, pisang ambonia 8cl, spriteä oman mauan mukaa ja hetelmät koristeeksi...
      Valkkariksi käy mikä tahansa valkkari, ei oo maussa sen kummempii eroja (testattu ollaan) :)

      • kokemusta punkusta runsaast...

        Ehdoton sääntö no 1
        teet sitten Sangriaa tai mitä tahansa muuta mihin punkku kuuluu, niin käytä HYVÄÄ punkkua!!!!!! Älä käytä mitään halpis moskaa, sanotaan että 8-13e välissä olevat punkut ovat riittävän hyviä.Siis jos punkku sellaisenaan maistuu pahalta niin älä käytä!!!!Vain hyvistä tulee hyvää!!!!!!!!!


      • 8-13e
        kokemusta punkusta runsaast... kirjoitti:

        Ehdoton sääntö no 1
        teet sitten Sangriaa tai mitä tahansa muuta mihin punkku kuuluu, niin käytä HYVÄÄ punkkua!!!!!! Älä käytä mitään halpis moskaa, sanotaan että 8-13e välissä olevat punkut ovat riittävän hyviä.Siis jos punkku sellaisenaan maistuu pahalta niin älä käytä!!!!Vain hyvistä tulee hyvää!!!!!!!!!

        Ja että hintako sen maun määrää? Monet 6e punkut pieksevät maultaan 90% 10e punkuista mennentullen. Suosittelen tutustumaan myös halpoihin - hyviäkin on.


      • Bar-tendER
        8-13e kirjoitti:

        Ja että hintako sen maun määrää? Monet 6e punkut pieksevät maultaan 90% 10e punkuista mennentullen. Suosittelen tutustumaan myös halpoihin - hyviäkin on.

        Aivan turhaa ruveta kinaamaan kumpi on parempaa 6€ punkku vai 14€ punkku kun kyse on maku asiasta..!! Jollain vaikuttaa maa, rypäle yms.. Molemmista hintaluokista löytyy varmasti jokaiselle jotain ja kuka sanoo et ei voi sangriaan käyttää viiniä joka maksaa 20€ plo jos toinen niin haluaa tehdä!!!


    • paljon kokemusta urp

      Kuulostaa ihan nousukkaan "kivemman keskiluokan", tai jonkun vastavalmistuneen 2000e niska limassa tienaavan "ravintola-alan ammattilaisen", tai muuten vaan pätemisen tarpeessa olevan hipsterin hömpötykseltä että pitäs olla "kallista=hyvää" viiniä. Se kuitenkin lantrataan, ja jokanen tietää
      että kun viinoilla aletaan läträämään niin läträtään halvemmilla, laatujuomat sellasenaan. Jokanen tyylillään, mutta idiootinnäkösen ittestään tekee tollasilla kommenteilla :P

      • oista..,

        taitaa olla samaa porukkaa, jotka ottaa ravintolassa sen tokaks tai kolmansiks halvimman punkun :)


    • raparperilla

      Portion: 4
      Directions:
      Paloittele raparperi. Kuumenna viini ja sokeri kattilassa. Lisää raparperin palaset kattilaan ja anna hautua miedolla lämmöllä 3-5 minuuttia.
      (tästä voit mukaella alkuun )
      Jäähdytä. Pese appelsiini ja raasta noin puolet kuoresta. Jätä kuoriraaste odottamaan ja kuori appelsiini. Paloittele appelsiini viipaleiksi ja kuutioiksi. Lisää appelsiinipalaset kattilaan. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon appelsiinin kuoriraaste ja sokeri. Jaa juoma neljään lasiin. Kaada päälle kivennäisvettä ja tipauta päälle nokare appelsiinikermaa.

      Vinkki: Kivennäisvesi ja kerma lisätään juuri ennen tarjoilua. Muuten voit valmistaa sangrian etukäteen.

      • ykinkertaiesti

        Tötsä punaviiniä -siihen mausteet, hedelmää jne kiehuaan hymyilen.
        2 pulloa koskista ja juuri ennen tarjoilua hedelmäpaloja ja
        2 isoa pulloa kivennäis vettä !

        Näin simppelisti alkaa puutarhakutsut


      • kansan syvätrivit

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sä et pääse yli, mä en pääse yli

      Jäädäänkö kuinka pitkäksi aikaa kärvistelemään omissa kuplissa näihin tunteisiin vai aletaanko puskemaan jo tätä läpi. V
      Ikävä
      128
      1488
    2. Hirvittävä onnettomuus.

      Voimia ja lohdutusta suuressa surussanne🙏🙏.
      Rovaniemi
      37
      1401
    3. Missä väleissä ollaan

      Jatkossa? Vai ollaanko missään? Koetko ikäväksi näkemisen)
      Ikävä
      67
      1215
    4. Hei sinä nainen

      Haluan olla rehellinen – olet hämmentänyt minua todella paljon. En ota sinusta mitään selvää, ja ehkä juuri siksi huomaa
      Ikävä
      54
      1149
    5. Riittääkö vielä

      Pelkät kuvat? 😉
      Ikävä
      69
      994
    6. Mitäs te venäjän puolustajat tekisitte, jos venäjä todella hyökkäisi tänne?

      Tää on se mielenkiintoinen kysymys. Tehän olette lähinnä vasemmistolaisia, eikä armeijaa ole käyty, eikä rintamalle mi
      Maailman menoa
      254
      954
    7. Kelan perkeleellinen käytäntö

      Kun äiti joutuu hakemaan Kelalta tukia vähien tulojen tähden, niin aina otetaan huomioon lapsen tilillä olevat rahat. Ei
      Maailman menoa
      193
      934
    8. Mitä toivot

      Välienne olevan?
      Ikävä
      73
      911
    9. Ellen Jokikunnas ja Jari Rask napauttavat - Tällaisten ihmisten ei kannata muuttaa Italiaan: "Ei..."

      Ellen Jokikunnas ja Jari Rask toteuttivat oman unelmansa Italiassa. He ostivat kakkoskodin Italian Pugliasta. Lue lisää
      Suomalaiset julkkikset
      15
      823
    10. Miksi kaikki jauhaa KAJ:sta

      Se bastulauluhan on todella huono, vanhanaikainen ja oikea junttilaulu. Oikein ällöttää, kun idiootit hehkuttaa sitä ps
      Maailman menoa
      106
      818
    Aihe