Mitä iloa ihmiset saavat pahansuopeudesta ??

Who Cares ? ?

Mua sekä sieppaa että surettaa ihmisten pahansuopeus toisiaan kohtaan. Jos jollakin menee huonosti, on esim. ajautunut taloudellisiin vaikeuksiin ja kysyy neuvoa tai hakee vertaistukea, niin lyödään kuin vierasta sikaa. On ihan pakko päästä laukomaan kaikki mahdolliset loukkaukset. Tekee taatusti kutaa jo valmiiksi masentuneen mielelle.
Mitä tyydytystä ihmiset saavat toisten mollaamisesta? Taitaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus, että kun joltakin pettää maa jalkojen alta, sormellaosoittelijoita löytyy pilvin pimein.
Ripaus empaattisuutta ei varmaankaan olisi pahitteeksi. Itse muistutan itselleni, kun sarvenaiheet alkavat tuntua päänahan läpi, että mieti, miten haluaisit itseesi suhtauduttavan ja miltä tuntuisi aiheuttaa toiselle tarkoituksellisesti lisää surua ja omalla kommentillaan katkaista jonkun selkä, niin ettei hän enää kestä, vaan tekisi itselleen jotain. Nyky-yhteiskunta on mennyt pahasti metsään painottaen koko ajan enemmän kilpailua. Ihmisistä on tullut kyynärpäätaktiikalla eteneviä rohmuajia, eikä näissä olosuhteissa lähimmäisestä välittäminen ole enää hyve, vaan niin paljon kuin vaan voi tehdä hallaa, on vaan plussaa. En kauheesti ihmettele suomalaisten kasvaneita mielenterveys ongelmia enkä sitä, että Suomi pysyy itsemurhatilastoissa vankasti kärkijoukossa. Kai sekin on sitten jotain, että napataan pysti edes jostakin.

6

273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Epäitsekäs

      Asiaa!
      Kun ihmisillä Afrikan Sarvessa menee huonosti, eikö heillä olekin oikeus muuttaa Suomeen, jossa kaikilla on kaikkea yllin kyllin? Silloin, kun siellä asuvilla meni hyvin n. 2000 vuotta sitten, ja Suomessa silloin asuvilla fenneillä huonosti, hekin varmaan olisivat ottaneet fennit luokseen asuilemaan, jos olisivat tienneet näiden olemassaolosta.

      Jos Suomeen tulisi Somaliasta vaikka vain 5.000.000 somalia, heidän elättämisensä ei laskisi suomalaisten elintasoa kuin puoleen, jolloin se vieläkin olisi enempi kuin 1950-luvulla.

      Suomi näyttämään esimerkkiä koko kapitalistiselle mualimalle ja ottamaan kaikki somalit tänne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Sitä ihmettelen minäkin.Tunsin ihmisen kerran jolla ei ollut mitään hyvää sanottavana toisista ihmisistä.Kun häneltä kysyi että haluaisitko hänen osansa hän vastasi en halua.Jäin miettimään miksi hän sitten valitti jatkuvasti ja raivosi kun kaikki olivat niin epäoikeudenmukaisesti.

      Ei hän yleensäkkään nähnyt asioita toisten näkökulmista vaan omastaan.Eikä varmasti suostunut edes miettimään miltään muulta kannalta asioitaan.Minäkin jäin hieman ihmettelemään miksi noin mutta kaipa meitä on moneen junaan lähtijöitä.

      • 1

        Joillakin on ihan pakottava tarve loukata toista ihmistä.Pahansuopuus on heidän puolustuskeino.

        Heidän mielipiteensä pitää jättää omaan arvoon.Eivät ole niin tärkeitä.

        Nauttivat, kun saavat iloisen ihmisen masentumaan ts ovat itse masentuneita.


      • ´kunniinjoitaisuopoo
        1 kirjoitti:

        Joillakin on ihan pakottava tarve loukata toista ihmistä.Pahansuopuus on heidän puolustuskeino.

        Heidän mielipiteensä pitää jättää omaan arvoon.Eivät ole niin tärkeitä.

        Nauttivat, kun saavat iloisen ihmisen masentumaan ts ovat itse masentuneita.

        Niin eikö se pahansuopuus liene vähän myös luonnevikaisuutta. eräs jumittumisen ja junttiuden piirre. Pahansuopa ihminen ei vain kykene ajattelemaan ns.kaikkien parasta vaan sortuu ylilyöntiin(mustamaalaamiseen ja muuhun vähättelyyn) ilmeiseti vain niin kovan pätemisen tarpeestaan johtuen.


    • kehitellään

      Oma pahansuopuuteni johtuu luultavasti vääristyneestä luonteestani, joka rakentaa vihamielisiä ajatuksia jokaista vastaantulijaa kohtaan. Aina ei ollut näin, ennen olin hiljainen hyssykkä ja hyvin arka. Sain aina kuulla "kunniani" ulkonäöstä muihin omalaatuisiin piirteisiin itsessäni.
      En ennen ymmärtänyt, että miksi toiset ihmiset tekevät näin ja jatkoin hiljaisena oloa. Ajan myötä alkoi ajatukset kehittyä mielenkiintoisilla tavoilla hyvinkin väkivaltaisia fantasioita sisältäviin mielikuviin ja haaveisiin.
      Pahansuopuus syntyi tai ehkä se avautui jossakin vaiheessa, kun sain tarpeekseni ja aloin pohjustamaan elämää itselleni.
      Nyt olen suhteellisen pahansuopa ihminen, mutta en tarpeeksi. En vielä.

      • tuuminpa vain

        Toivoa siis on, äläkä tosiaan menetä sitä. Suomalainen huono itsetuntokin kai perujaan siitä ettei ole kannustettu tarpeeksi ja syynä siihen on sitten vaan ihan toisilta suomalaisilta saatu alaslyttääminen, jotta sitä kunkin omanarvontuntoa saataisiin paremmaksi. Eihän sitä nyt silleen kuitenkaan pitäis menetellä et alistaa toista ja korottaa ittensä vain sen avulla. Jokaisella on mahdollisuus kohdella toista hyvin ja voida silloin itsekin hyvin, kun ei oo aiheuttanu muille mielipahaa. Eli pitäis elää ja antaa toistenkin elää sillai ihan rauhassa eikä painaa maahan. Tervettä tsemppi henkeä tarvitaan lisää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe