Roba (tulossa oleva poliisisarja)

kylmäverisesti °C

Kuinka ollakaan: yksi päähahmoista on renttuhahmoinen moniongelmainen(?) poliisimies, joka on koko laitoksen paras poliisi.

No heh ja heh, näitähän ei vielä olekaan kovin usein nähty...

Ennakkoveikkaus: täyttä p__kaa.

http://www.mtv3.fi/roba/

Tässä sarjassa renttupoliisia ei esitä Mel Gibson eikä Antti Reini vaan Ilari (kuka?) Johansson. Onko sellainen näyttelijä olemassa? Joku seisokkivitsailija afaik...

58

3951

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • roba111

      Haha, ei todellakaan tule olemaan mikään paska! Robasta tulee trailerin perusteella tosi hyvä! Näyttelijätkin tosi hyviä (Hietalahti, Lignell, Hirviniemi yms..)! Mee takas sinne koloos

      • kylmäverisesti °C

        Mlelipiteitä on yhtä monta kuin niiden sanojia. Sittenhän se nähdään. Kylmäverisesti sinun oli ihan kohtalainen, ainakin parempi kuin Maria Kalliot, Harjunpäät, Hanhivaarat ja Nortia.

        Raid oli hyvä.


    • Roba_____

      Ei kannata haukkua, enne ku näkee...

    • mtv3 on paskaa

      Ei se kovin hyvä voi olla, sen tietää jo siitäkin että se tulee MTV3:lta.

      • samaamieltä

        Totta, ja mukana vieläpä näitä Putous-näyttelijöitä. Niitä tuskin voi ottaa kovin vakavasti.


    • No, joo onhan noita renttujepareita jo nähty, mutta aion silti antaa sarjalle mahdollisuuden. Meillä suomalaisilla on paha tapa alkaa jo etukäteen mollata kotimaisia tuotantoja varsinkin jos kyseessä on poliisisarja.

      On kyllä totta, että melkoinen osa kotimaisista poliisisarjoista on jäänyt räpellykseksi, mutta lähinnä siitä syystä, että tuotantoyhtiö ei ole satsannut kunnon budjettia varsinkin toimintakohtauksia ajatellen.

      Lähinnä mietin sitä, että Roba on vakavasti tehty draamasarja... Jossa heiluu Kari Hietalahti, Riku Hirviniemi, stand up-koomikko Johansson ja itse munamies... Pystyykö sitä katsomaan naama pokerina? Toisaalta, siinähän näyttelijöiden kyky punnitaan. Kuinka komiikalla uraansa luoneet pärjäävät vakavassa roolissa?

      • tiedoks

        se ei oo mikään vitun riku hirviniemi vaam aku. et ota asiasta paremmin selvää ennenku kirjottelet tänne se munamies on joku vitun riku nieminen


      • Elämäni Poliisit <3
        tiedoks kirjoitti:

        se ei oo mikään vitun riku hirviniemi vaam aku. et ota asiasta paremmin selvää ennenku kirjottelet tänne se munamies on joku vitun riku nieminen

        No aloittajahan on vaan yhdistäny kaks suomen seksikkäintä ja ihaninta miestä!! :D Riku Hirviniemi/Aku Nieminen/Riku Nieminen/Aku Hirviniemi... IHAN SAMA, ihania ovat yhdessä ja erikseen!!


    • Aarni Kivinenhän näyttää promokuvassa varsin särmältä jeparilta. Tarkastaja Susikosken tuikea katse!

      :-D

    • Hill St.

      Samaa mieltä j.ellroyn kanssa.

      Traileri lataa suuria odotuksia. Vaikuttaa siltä, että Roba on tehty hieman toisella tavalla, kuin tähän mennessä olleet suomalaiset poliisisarjat. Pääpaino ei niinkään vaikuta olevan toiminnassa, vaan ennemminkin laitoksen sisäisissä suhteissa. Tällaista ei ole ennen ollut. Näyttelijävalinnat ovat suorastaan haastelliset. Kuinka eturivin koomikot pärjäävät draamassa? No, se jää nähtävksi, toivottavasti oikein hyvin. Kari Hietalahden Arto Mäkelältä odotan henkilöesittelyn jälkeen paljon. Meneillään olevan poliisin hallintorakenteen muutoksen kolmannen vaiheen aikaan osuva Roba on enemmän, kuin ajankohtainen, toivottavasti sekin saadaan sarjassa näkymään.

    • No niin. Ensimmäinen jakso nähty ja se jätti hyvän tuntuman, vaikka ei tuonutkaan genreen mitään hirveän uutta. Mutta jos asiaa okeasti miettii, on aika vaikea tehdä poliisisarja, jossa ei olisi vaikutteita Hill Streetistä, NYPD bluesta ja vastaavista.

      Yhtä asiaa käsikirjoittaja ei ollut näemmä voinut vastustaa. Se juonikuvio, että onnellinen perheenisä kuolee, on ollut klisee jo 1940-luvun film noir-leffoista lähtien. Mutta kieltämättä se on aina tehokas.

      Se mitä eniten pelkäsin, komiikoita vakavissa rooleissa, osoittautui ainakin ekan jakson perusteella turhaksi. Jokainen sopi oikein hyvin rooliinsa.

      Kyllä, aion katsoa Robaa jatkossakin.

    • Hill st.

      Kyllä, olen samaa mieltä. Roban ensimmäinen jakso oli hyvä alku uudelle sarjalle. Oli siinä toinenkin sarjojen klisee, josta en ole koskaan pitänyt, onneksi se nyt ei kauheasti häirinnyt. Tarkoitan tuota munkkiepisodia. On todella ärsyttävää, kun suomalaisistakin poliisesita sanotaan, että ne ovat donitseja syömässä. Se on amerikkalaisista sarjoista opittu juttu.

      Mutta sarjaan. tosiaan, ensimmäinen osa antaa ymmärtää, että mielenkiintoisia jaksoja on tulossa. Kohtaukset oli satu varsin todenmukaisiksi. Tietysti sarjassa täytyy olla niin, että yhden päivän aikana tapahtuu aina paljon. Ei pelkistä juoppo-, koti- ja kroppakeikoista kovinkaan vauhdikasta saisi.

      Aion n iin ikää seurata jatkossakin.

    • Retkuilija

      Ei paskempi aloitusjakso ainakaan. Kyllä aion seurata.

      • Roskaa kolmoselta

        Olipa surkeata. Poliisia lahjottiin oikein kaupunginjohtajan toimesta. Onneksi
        Ruotsin TV näyttää kunnon sarjoja kuten Dallas ja Lilyhammer. Dallasin J.R. hakkaa mennen tullen Suomen nerot.


      • aika hyvä

        Yllätti. Oli parempi kuin odotin, joten seuraan jatkoa:)


    • Hill st.

      Höpö höpö! Missä kohtaa se poliisi lahjottiin? Poliisilaki kertoo, että poliisin on etusijassa neuvoin, kehotuksin ja käskyin edistettävä sovinnollisuutta ja ylläpidettävä yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Ja niinhän se Mäkelä juuri teki. Ei apulaiskaupunginjohtaja Säteri poliisimiehille mitään maksanut. Jälkikäteen antoi pari laatikolliksta munkkeja. Siitä en kyllä pitänyt minäkään, että poliisimiehet ottivat ne munkit vastaan, olisihan siinä ollut mahdollisuus kieltäytyäkin. Lahjonnasta kuitenkaan ei ollut kyse. Suomen poliisi on muuten maailman vaikein lahjottava, munkeilla se tuskin olisi onnistunut. :)

      • Minusta Mäkelä kuitenkin hieman venytti sääntöjä vaikkei kenties suoranaisesti rikkonutkaan lakia järjestellessään apulaiskaupunginjohtajan ja huoran välisen sovittelun. Olisiko nimittäin raksaduunari-Rauno tai taksikuski-Tapsa saanut samanlaisen mahdollisuuden tuollaisessa tilanteessa?

        Mutta noinhan se taatusti menisi todellisuudessakin. Vaikka laki määrää tasapuolisuudesta kansalaisten välillä, niin veikkaan, että poliisi toimii täysin eri tavalla jos murron kohteena on Björn Wahlroosin koti kuin Virtasen Jaskan yksiö Jakomäessä.

        Suomessa ei ole juurikaan katukorruptiota, mutta kabinetti- ja hyvä veli-korruptiolla on pitkät perinteet.


      • j.ellroy kirjoitti:

        Minusta Mäkelä kuitenkin hieman venytti sääntöjä vaikkei kenties suoranaisesti rikkonutkaan lakia järjestellessään apulaiskaupunginjohtajan ja huoran välisen sovittelun. Olisiko nimittäin raksaduunari-Rauno tai taksikuski-Tapsa saanut samanlaisen mahdollisuuden tuollaisessa tilanteessa?

        Mutta noinhan se taatusti menisi todellisuudessakin. Vaikka laki määrää tasapuolisuudesta kansalaisten välillä, niin veikkaan, että poliisi toimii täysin eri tavalla jos murron kohteena on Björn Wahlroosin koti kuin Virtasen Jaskan yksiö Jakomäessä.

        Suomessa ei ole juurikaan katukorruptiota, mutta kabinetti- ja hyvä veli-korruptiolla on pitkät perinteet.

        Oho, Tuo yksi h-sana onkin kielletty täällä. Tarkoitin siis sitä osa-aikaprostituutiolla opintojaan rahoittavaa neiti-ihmistä.


    • tää tykkäs

      Hyvältä vaikutti, ja Roban poliisit oli enemmän todentuntuisia poliiseja tekoineen ja puheineen kuin Poliisit-sarjan poliisit jotka näyttelee ihan muuta mitä oikeasti työssään ovat =)

    • : |
    • kalsarit märkänä

      Ihan hyvältä vaikutti, etenkin kaikenmaailman salkkaripaskan seassa.
      Kukas se namu poliisinainen siinä on? Hitto et otti eteen sitä katsellessa...

      • kjbuyc

        Ei se ollut nainen eikä poliisi vaan salkkareiden Aki "Nilkki" Nikkinen eli joku alppihiintäjän niminen. Olet reppana innostunut liikaa...


      • kjbuyc
        kjbuyc kirjoitti:

        Ei se ollut nainen eikä poliisi vaan salkkareiden Aki "Nilkki" Nikkinen eli joku alppihiintäjän niminen. Olet reppana innostunut liikaa...

        siis hiiHtäjän, joka on Sami Uotila.


      • ei salkkaripaszkaa
        kjbuyc kirjoitti:

        siis hiiHtäjän, joka on Sami Uotila.

        Onhan siinä kaksi naispoliisia. Näyttelijöinä Leena Pöysti ja Mari Perankoski.


      • kjbuyc
        ei salkkaripaszkaa kirjoitti:

        Onhan siinä kaksi naispoliisia. Näyttelijöinä Leena Pöysti ja Mari Perankoski.

        Niin on. Entä sitten?


      • mmmmmmm
        kjbuyc kirjoitti:

        Niin on. Entä sitten?

        Oletko ihan nuija?


    • Pete77

      Alku ainakin oli lupaava. Jos henkilöhahmojen yksityiselämää syvennetään niin voi olla vaikka kuinka hyvä sarja.

      Maailmalla kaikissa hyvissä poliisisarjoissa kuvataan miten polisiin työ vaikuttaa ihmiseen ja toisaalta miten yksityiselämän ongelmat näkyvät työssä, niin ja olihan Suomessa Kylmäverisesti sinun. Odotan mielenkiinnolla jatkoa.

    • 5

      Ei voi muuta odottaa ns. "eturivin koomikoilta" kuin hirveetä naaman vääntöä ja silmien pullistelua irvistelyn ja puujalkavitsien lomassa. Sehän on sitä suomalaista huumoria parhaimmillaan. Minulla menee uskottavuus koko hommasta ja muka poliiseja vielä! Se on reinikaista uusintana taas.

    • ei oo mikää

      Saattais olla hyväkin sarja jos olisi valittu jotkut muut näyttelijät. Ei jum lauta vaikuta kovin uskottavilta kun kaikki on repäisty jostain Putous- sarjan porukasta.
      Sitä odottaa vain että koskahan tuokin sketsi loppuu.

      Onkohan esim Hietalahden ja Hirviniemen oltava joka ristuksen kissanristiäisissä.

      • hissu rulez

        Hietalahti tekee kyllä loistavan roolisuorituksen, siitä on huumori kaukana. Eli aivan oikea näyttelijä vslinta.


      • Retkuilija
        hissu rulez kirjoitti:

        Hietalahti tekee kyllä loistavan roolisuorituksen, siitä on huumori kaukana. Eli aivan oikea näyttelijä vslinta.

        Hissulta näemmä onnistuu vakavammatkin roolit.


      • kjäh kjäh

        voi jos aivoja sais kaupasta..


    • Maajussi.

      Onkohan se Poliisin arki oikeasti tuollaista kuraa? Virkaveljet aukoo päättään jatkuvasti keskenään yms.. Joka ilta mennään "yhdelle" tapetaan nyrkillä ihminen yms. Voisi tuo uskottavampikin olla.

      • Kylläpä se vaan taitaa pahimmillaan olla kuraa. Päänaukomista esiintyy kaikilla ammattialoilla. Alkoholi on oikeastikin ongelma monelle poliisille. Ja ikävä kyllä, poliisiltakin saattaa kännissä kadota konrolli. Kyllä, minusta sarja on uskottava, vaikka ainahan tv-sarjat ovat hiukan korotettua todellisuutta. Se mitä me "siviilit" pidetään uskottavana saattaa poliiseille olla epärealistista. Meille rikostarinoiden rikoksilla pitää olla syy, todellisuuden motiivit saattavat olla hyvin mitättömiä, suorastaan olemattomia.


    • Akaalainen

      Poliisisarja ROBAn jatko-osaa kuvattii viime viikonloppuna Kylmäkoskella.
      Mukana iso joukko palokuntalaisia kirjoitti Akaan Seutu.
      Eli sarjalle on tulossa jatkoa???

    • jnb jnb

      Samaa vasemmalla kädellä väsättyä ja juosten kus_tua suomalaista tv-sarjatuotantoa kuin kaiken maailman Körmyt, Turhapurot, Pekot ja muut.

      Ruotsalaisetkin tekevät poliisisarjan paaaljon paremmin, esim. Beck.

    • jjj5

      niin näkyi paikallis lehdessä lukevan. itse en sarjasta tykää.

    • Roban fani

      Roba on HYVÄ sarja.

    • Robasta tykkäävä

      En tiedä, millaista päiden katkontaa ja naimista sen tv-sarjan pitäisi olla, että siitä valtaväestökin tykkäisi, mutta itse olen pitänyt ROBA-sarjasta. Joo no ehkä toivoisin hieman enemmän syventymistä myös henkilöiden työn ulkopuolella tapahtuvaan elämään, koska se toisi ulottuvuutta hahmoihin, mutta käyhän se toki näinkin. Jos ROBA:ssa on tarkoitus kuvata pelkkää poliisityön arkea, ei siihen kai turhaa draamaa voidakaan sekoittaa yksityiselämien tarkoilla kerronnoilla.

      Koska tämän sarjan on käsittääkseni tarkoitus olla melko realistinen kuvaus Suomen poliisin arjesta (pääkaupunkiseudulla), tuskin siihen ihan hirveästi on varaa tunkea "ulkomaan draamaa" kuten pommi-iskuja, sarjamurhia joka jaksoon jne. Noillahan sitä jännitystä saataisiin kasvatettua, ovat vain (onneksi) Suomessa toistaiseksi harvinaisempia rikoksia...

      No, mielipide kaikilla, saahan sitä kääntää kanavaa, ellei tykkää jotain katsoa. Yleensä en pidä kotimaisista, enkä kyllä monista ulkomaisistakaan, tv-sarjoista, mutta ROBA:a tykkään seurata. Ei tosin pärjää "Helppo Elämä" -sarjalle.

      Salkkari-sontaan verraten taas erittäinkin laadukasta "viihdettä".

    • x.www.co

      Kari Hietalahti yllätti, ja positiivisesti yllättikin. Kaverillehan istuu rooli kuin rooli.
      Koko Roba yllätti, hyvin tehty.
      Kuka se munamies siinä on, en oikein tunne näyttelijöitä, no Hietalahti tuttu.

      • munamies eli Riku

        Munamies eli Riku Nieminen eli Arton poliisipari Pekka. ^^

        Henkilökohtaisesti pidän myös tämän Rikun suorituksesta, istuu poliisirooliin uskottavasti, vaikka on tullut tutuksi koomikkona...

        x.www.co:ta komppaan tuossa Hietalahti-ajatuksessa, sopii rooliin ehkä parhaiten tässä sarjassa. :)


      • Täysi floppi
        munamies eli Riku kirjoitti:

        Munamies eli Riku Nieminen eli Arton poliisipari Pekka. ^^

        Henkilökohtaisesti pidän myös tämän Rikun suorituksesta, istuu poliisirooliin uskottavasti, vaikka on tullut tutuksi koomikkona...

        x.www.co:ta komppaan tuossa Hietalahti-ajatuksessa, sopii rooliin ehkä parhaiten tässä sarjassa. :)

        Kumpikaan ei sovi sarjaan ja täyttä paskaa koko näytelmä. Yhden kerran katsoin enkä tuollaiseen enää kuluta aikaani.


    • Retkuilija

      Helvetin hyvä sarja! Ja näyttelijät istuvat rooleihinsa todella hyvin.

    • RobaFani

      Jokainen jakso tullut katsottua, uusintoja myöten! Todellakin hyvä sarja!

      Mutta jokaisella omat mielipiteet :)

      • 383836652

        Mä katson kans uusinnatkin, niinku usein elokuviakin katsoessa ei ehdi tai kerkiä:) havaita jokaista yksityiskohtaa ja kun katsoo uudestaan niin näkee paljon erilaisia näkökulmia. Roba on mun mielestä varmaan yks parhaita poliisisarjoja mitä suomes on tehty. Katsellaan nyt kuinka etenee tämä sarja, toivottavasti uusia juonia ja käänteitä tapahtuu eikä jäädä pyörimään pienissä piireissä.
        Hietalahti saa 10 pojoo, paras.


    • Silverq

      Mikähän mahtaa olla lopputekstien aikaan soinut biisi viime jaksossa?

      Sanat menee näin "everybody fear the sunshine"?
      Google ei löytänyt lyriikan pätkällä mitään.

      • niksu9

        se lopputunnari on:
        Bradley / Sanchez / Dymond / Wassall - "Feel the sunshine"
        ja löytyy kyllä youtubesta tänäpäivänä. :)


    • Jaa jaa

      "Robasta tykkäävälle". Ei tuo kovinkaan realistinen ole, mutta viihteenä ihan ok. Esimerkkinä jos poliisipartiot olisi oikeasti keskenään noin huonosti toimeen tulevia ja työvuoro yhtä kiistelyä, niin kyllä alkaisi olla ahdas auto istua 8-12 tunnin vuoroja :)

      • mtv3 on yhä paskaa

        Joo, ei siinä mitään realistista ole. Olen itsekin tuota jatkuvaa kinaamista ihmetellyt.

        Mutta on se siihen nähden ihan hyvä, että se on MTV3:n tuotantoa.


      • Robasta tykkäävä

        No joo, ehkei täysin realistinen, nyt kun näitä jaksoja on tullut enemmän. :D
        Silti pysyn osaltaan tuossa omassa kommentissani, että sarjan on kai _pitänyt_ olla realistisuuteen pyrkivä, siis niin kuin siltä osin, ettei heitetä Suomeen mitään Strike back tai 24 -sarjojen tyylisiä terroristiverkostoiskuja, jatkuvaa tappamista jne. jne. Onneksi tuollaiset joukkotuhomurhat edelleen hieman harvinaisempia täällä Suomessa.

        Tosiaan, se kinastelu... ohjelman kannalta kai pakko aikaansaada draamaa ja jännitettä (kun noiden siviilielämään ei juuri puututa sarjassa, paitsi Maikin). Itse olen työssä, jossa työkaverit haastavat riitaa joka päivä, milloin kenenkin kanssa, eikä se kyllä kivaa ole. :D Saati, että joutuisi samassa autossa/muussa ahtaassa tilassa olemaan koko päivän... Hyvä pointti, minkä esille nostit. :)


    • hohhoijaaaaaa

      "No niin, saatiinhan tähänkin sarjaan se kiintiö homo. Miksei yhtään sarjaa tai ohjelmaa missä ei olisi näitä luonnonoikkuja, homovapaa ohjelma/sarja. Joo, niitä on ja se on valitettavaa, mutta miksi niitä pitää tuoda koko ajan esille suomalaisessa draamassa?"

      Kannattaa muuttaa Venäjälle tai lähi-itään niin saat sinäkin elää pumpulissa ihan rauhassa homoilta samanhenkisten kanssa. Siellä luonnonoikut suljetaan kellariin tai tapetaan. Tai ota peräsuppo, jos noin ahdistaa.

    • Jaa jaa....

      "No niin, saatiinhan tähänkin sarjaan se kiintiö homo. Miksei yhtään sarjaa tai ohjelmaa missä ei olisi näitä luonnonoikkuja, homovapaa ohjelma/sarja. Joo, niitä on ja se on valitettavaa, mutta miksi niitä pitää tuoda koko ajan esille suomalaisessa draamassa?"

    • aatsi3

      Harmi etta sarja loppui vai seuraako jatkoa?

    • Retkuilija

      Päätösjakso oli mahtava! Piru kun sarja loppui!

    • Hyvä sarja oli ja DVD:kin tuli ostettua ja katsottuakin. Äiti ei suostunut katsomaan sarjaa, koska siinä oli yksi näyttelijä, josta hän ei tykkää. Se näyttelijä on Aarni Kivinen.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      304
      1879
    2. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      110
      1755
    3. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      121
      1688
    4. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      72
      1613
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      31
      1567
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      69
      1275
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      89
      1038
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      21
      1022
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      22
      1002
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      100
      938
    Aihe