Mitä eronne aiheuttaa lapsille

Miksi näin käy

Kun joudutaan siihen että lapset ovat jaettuina aikoina äidillä ja isällä ja vielpä eri paikkakunnilla, lapsi tuskin koskaan saa enää vierailla isovanhempiensä luona, jossa aikaisemmin sai viettää aikaa ja saada isovanhempien hellyyttä.
Tiedän että lapset kaipaavat suunnattomasti, taaskaan kesän aikana heille ei ole suotu päivääkään isovanhempien luona olemiseen.

Lasten leikkikalut odottavat täällä, samoin hiekkalaatikot ja leikkitelineet, mutta lapset on laitettu aivan hirvittävään rumbaan. Kyllä tässä isovanhemman sydän monesti miettii, miten nuo pienet tuon kaiken jaksavat.
Tottahan toki sitä omaa lastaankin odottaa näkevänsä joskus, mutta kun se elämä olikin jäänyt elämättä ja nyt sitten on se teini-ikä neljäkymppisenä.
Miksi näin käy.
Odotan vain aikaa kun se uusi nuoruus on takana ja koittaisi järjellinen aika, toivottavasti ei liian myöhään.

9

229

Vastaukset

 • En ole eronnut, enkä isovanhempi, mutta minusta tuntuu aika luonnolliselta, että silloin kun erovanhempi saa lapset itselleen, ei hevillä anna heitä muiden hoiviin.

  Itse ainakin tuossa tilanteessa haluaisin viettää kaiken mahdollisen ajan lasteni kanssa. Toki isovanhempia pitäisi käydä lasten kanssa moikkaamassa, mutta yökyläilyt ja pidemmät vierailut olisivat varmaan pois laskuista.

 • Moni isovanhempi menettää lapsenlapsensa kokonaan vanhempien erossa. Isovanhemmilla ei ole minkäänlaisia oikeuksia erolapsiin.

  Toisaalta, monet eroäidit kuulevat, että isä vie omalla lapsenhoitovuorollaan lapset äidilleen ja häipyy omiin menoihinsa surutta.

  Sitten tulee sanomista ja monenlaista vatkausta. Kukaan ei tunnu huomaavan, että lapsi on ajatteleva ja tunteva olento, joka voi surra suunnattomasti aikuisten riitoja, koska usein luulee, että vika on hänessä.

  Eräs isoäiti suri, että hänen kasvattityttärensä joutui toisella paikkakunnalla asuessaan vaikeuksiin, eroon ja lapsen huostaanottoon. Isoäiti sai kuulla, että kasvattitytär oli ehdottomasti kieltänyt lapsensa mummulavierailut. Lapsi oli jossakin sijaiskodissa, eikä isoäiti saanut häneen koskaan enää yhteyttä.

  Kukahan siinäkin ajatteli lapsen parasta?

  • Ei vanhemmillakaan ole oikeuksia. Käsittääkseni erotilanteessa vain lapsella on oikeus tavata molempia vanhempiaan ja jos aika on kortilla, lapsen mahdollisuus tavata isovanhempiaan, tätejään, setiään ja serkkujaan jää vähemmälle.

   Ero on perheelle vaikea paikka, ilman että sukulaiset ovat mukana ruikuttamassa ja kasaamassa lisää paineita, sillä että lapset eivät ehdi tavata heitä tarpeeksi.

   Jos lapsi valitsee, että on mieluummin toisen vanhempansa tykönä silloin kun saa, niin eikä asiat ole loppujen lopuksi hirveän hyvin?

   Tuntuisi oudolta, että kun lapsi vihdoin tapaa vanhempaansa, hän haluaisikin mennä isovanhemmille (muutenkin kuin käymään isän tai äidin kanssa).


 • Kuitenkin erotilanteissa suhteet isovanhempiin säilyy ja pysyy korreikteina,
  mummola on ennallaan ja vierailuja voidaan ylläpitää puolin ja toisin.

  Näin yleensä.

 • Kun on pettänyt puoliosnsa ja muutoinkin käyttäytunyt varsin ilkeästi, tämän on salannut omilta vanhemmiltaan ja nyt ilmeisesti häpeää tekojaan, eikä uskalla tulla käymään. Kaiken tämän jälkeenkin vanhemmat odottavat lastaan mitä suuremmalla syyllä käymään ja pitämään yhteydet, emme hylkää vaikka raskasta on ollut maailmalta kuulla kaikenlaista pahaa.

  Nyt mitä enemmän haluasisimme olla apuna, kun tiedämme että maailma murjoo ja toivomme koko sydämestämme, että lapsemme saa elämänsä kuntoon.
  On parempi kertoa meille koko totuus, kuin se minkä joudumme nyt kuulemaan toisten ihmisten kertomana ja lapsemme syyttelynä.

 • Äitiysloman , vanhempainloman loputtua tulevat uudet tapaamisajakohdat.
  Viikonloput, miten isovanhempien oikeudet ovat huomioituna ?

  Isovanhempien päivät lastenlasten kanssa määriteltynä laissa ?
  Osoitteet ovat eriäviä miten tämä on huomioituna ?

  Lukiessani lyhyesti sain käsityksen, oikeuksia ei ole laissa jossa isovanhempien oikeudet olisi kirjattuna.

  • äitiys/ vanhempainloma ei ole este lapsen edulle-
   ja oikeuksille; eli lapsen yhteishuollolle, vuoroasumiselle-
   ei elatusta- elatus suoritetaan käytännössä lapsen asuessa molemmilla vanhemmillaan- ja huoltajillaan 50/50.
   Ei eltusta vieraannuttaja "äidille- ja viranomaisille";
   perättömin selvityksin, lausumin mm. tuomioistuimessa
   lapsen olosuhteista "viranomais-" menettelyssä.


 • Kuka tässä ketjussa ajattelee oikeasti lapsen tunteita?

  Kun äiti ja isä ovat eronneet niin lapsella on ikävä isäänsä ja äitiänsä sen mukaan kummasta on erossa.
  Omat vanhemmat ovat yleensä läheisimmät ja tärkeimmät lapselle. Laissa tapaamisoikeuksia ei ole annettu isovanhemmille siksi koska lapsen elämä täyttyisi velvollisuuksista tavata eri ihmisiä ja se rasittaisi lapsen arkea.

  Miten ihmeessä isovanhemmat eivät voi vierailla lapsen luona? On lapselle paljon helpompaa nähdä isovanhempiaan kotonaan ( molempien vanhempien kotona) kuin reissata joka viikonloppu uuteen määränpäähän.
  Tämä olisi myös niiden isovanhempien hyvä muistaa vaikka olisi ikäväkin. Lapsi on lapsi ja tarvitsee vakaat olosuhteet eikä alati vaihtuvia hoitopaikkoja. Aikuiset voivat vierailla, kulkea ja matkustaa lapsen takia. Lapselle riittää kaksi kotia mihin tottua.

  • Koskas se toinen koti- ja lapsen etu- ja oikeudet sitten käytännössä toteutuvat suomen valtiossa- ja Raision kaupungissa; ei ole lapsia yli 10 vuoteen näkynyt perättönmin selvityksin, lausumin mm. tuomioistuimessa lapsen olosuhteista "viranomais-" menettelyssä- äidille tarkoitushakuisesti järjestetyt vieraannuttamis- maksut kyllä kelpaavat; kela
   maksaa kelalle, lapset vieraannutettu, manipuloitu, vainottu
   pois tarkoitushakuisesti omasta isästään- ja suvustaan "viranomais--" menettelyssä yhteis työssä vieraannuttaja äidin kanssa- lapsen elämä tuhottu!


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  177
  3521
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1073