Kokemuksia Pirkanmaan Avo-Asunnot Oy:stä vuokranantajana?

-asunnon etsijä-

Millaisia kokemuksia sinulla on Pirkamaan Avo-Asunnot Oy:stä vuokranantajana?
Ovatko kokemuksesi hyviä vai huonoja?

Olisin iloinen jos joku voisi kertoa omia kokemuksiaan sillä olen hakeassa uutta asuntoa ja Avo-Asunnot Oy:n asunnot ovat yksi vaihtoehto minulla.

79

3069

Vastaukset

 • Ihan perseestä! En suosittele missään tapauksessa!!! Jos haluat että sinua kohdellaan kuin ihmistä eikä niin kuin katurottaa niin harkitsisin tarkkaan kuinka kaukaa kierrät koko roskan!

 • Itselläni ei jäänyt mitään pahempaa mieleen kun asuin heidän osaomistus-asunnossaan n. 6 vuotta sitten.

  Enpä tiedä miten vuokranantaja ylipäätään voi olla "huono". Teet sopimuksen ja tiedät sillä hetkellä hinnankin ja sitten vaan elelet kämpässä. Eipä paljoa tule vuokranantajan kanssa oltua tekemisissä.

  • Jos asunto uusi ja kunnossa niin näinhän asia on. Ongelmat alkaa tämän yrityksen kanssa siinä vaiheessa kun jotakin pitäisi korjata tai tarvitaan muuta asumiseen liittyvää apua.


 • Mulla enimmäkseen ihan hyviä kokemuksia. Asunto on hyväkuntoinen ja toimistolla on hyvä asiakaspalvelu. Isännöinti ja huoltoyhtiö ovat asukkaasta piittaamattomia. Asukkaan tarpeita ei oteta tosissaan ja huollon saaminen paikalle kestää tosi kauan. Kertoessani, että asunnossani on liian lämmin (vähintään 23 astetta lämmityskaudella, kun suositus on max. 21-22 astetta) samoin porraskäytävä on liian lämmin, huolto ja isännöintsijä eivät reagoi, vaikka terveystarkastaja on huomauttanut asiasta.

  • ihme narisija olen kun lämmöstä kirjoittelet.jos pihalla on pakkasta 25 astetta
   niin mene uikkareilla tai bikinillä juoksulenkille niin takaisin tullessa on mukava kun on lämmintä.ei se 23 astetta ole mitään mutta olen kuullut jotta 28 astettakin on ollut sehän on juuri sellainen rivieeran lämpö voi olla vaikka alasti.täytyyhän sun tietenkin viranomaisetkin sotkea pyykkiisi aika tyhmä olet.osta kuulu pieni talo tuolta ivalon tuolta puolelta ja hautaudu ikuisesti sinne ja ole siellä vaikka susien ja karhujen lemmentouhuissa mukana kun olet taysi aasi.vai ovaatko näytella tyhmempää kun olet.


  • kaikkea on kirjoitti:

   ihme narisija olen kun lämmöstä kirjoittelet.jos pihalla on pakkasta 25 astetta
   niin mene uikkareilla tai bikinillä juoksulenkille niin takaisin tullessa on mukava kun on lämmintä.ei se 23 astetta ole mitään mutta olen kuullut jotta 28 astettakin on ollut sehän on juuri sellainen rivieeran lämpö voi olla vaikka alasti.täytyyhän sun tietenkin viranomaisetkin sotkea pyykkiisi aika tyhmä olet.osta kuulu pieni talo tuolta ivalon tuolta puolelta ja hautaudu ikuisesti sinne ja ole siellä vaikka susien ja karhujen lemmentouhuissa mukana kun olet taysi aasi.vai ovaatko näytella tyhmempää kun olet.

   Oliko mitään annettavaa tälle ketjulle, eli tietoa asumisesta näitten karhu/pakkas/lenkki-juttujen sijaan. Ei hyödytä haukkua tuntemattemattomia ja kirjoittaa hoonoa soomi pikkukirjaimilla. Taidat olla ko. firmasta kun tasosi on tuo.


  • Heh heh. Pattereissa on termostaatti josta on helppo säätää lämpötila kylmemmäksi.


  • Älkää MISSÄÄN NIMESSÄ muuttako Avo-asuntojen (ainakaan) vuokra-asuntoihin. Niin huonoa kohtelua, jos mikään paikka pragaa. Ja kaikki, asukkaasta johtumattomat viat, pyritään maksattamaan vuokralaisella. Toimistoväki pesee kätensä isännöitsijän toimista, eikä itse isännöitsijä tunne mitään armoa vuokralaista kohtaan. Avo-asunnot nyhtää sen irti, minkä vuokralaisesta vain voi saada. Aivan sama, oletko hoitanut vuokranmaksusi ja kaikki muutkin raha-asiasi kunniallisesti.

   Ottakaa selvää ja muuttakaa sellaisen vuokranantajan asuntoon, jossa vuokranantaja ymmärtää oman vastuunsa.


  • kokemusta_löytyy kirjoitti:

   Älkää MISSÄÄN NIMESSÄ muuttako Avo-asuntojen (ainakaan) vuokra-asuntoihin. Niin huonoa kohtelua, jos mikään paikka pragaa. Ja kaikki, asukkaasta johtumattomat viat, pyritään maksattamaan vuokralaisella. Toimistoväki pesee kätensä isännöitsijän toimista, eikä itse isännöitsijä tunne mitään armoa vuokralaista kohtaan. Avo-asunnot nyhtää sen irti, minkä vuokralaisesta vain voi saada. Aivan sama, oletko hoitanut vuokranmaksusi ja kaikki muutkin raha-asiasi kunniallisesti.

   Ottakaa selvää ja muuttakaa sellaisen vuokranantajan asuntoon, jossa vuokranantaja ymmärtää oman vastuunsa.

   Soitin eilen että wc pönttö vuotaa ja pillupuhelin vuotaa. Tänää soitti huoltoukko että tulee aamusta ja näin tapahtu. korjas pöntön ja sano että oli vähä kyseenalanen homma ottaa tää suihku varastolta kun sun pitäs se itse hakee mutta tää on nyt tässä. ihmetteli myös mun vedenpainetta ja sano että teehän tästäkin vikailmoitus nii tuun laittaan sen kuntoon jos se taloyhtiöstä johtuu.
   5/5 palvelu ja tosi rento työukko.


 • Vuokranmaskukirjanpito on välillä sekaisin. Edellisten vuokalaisten vuokria peritään seuraavilta jopa häätöuhkauksella. Jotain mätää kirjanpidossa, vaikka maksut ja viitenumerot ovat oikein ja eräpäivinä masketut vuokrat.

 • Varokaa tätä firmaa. Ammattimaisuus hukassa ja isännöintiä harrastellaan epäammattimaisesti ja isännöitsijänä toimii entiseltä titteliltään konserninjohtaja jolla ei ole ihmisuhdetaitoja (toiminta narsistista). Laskutukset ovat virheellisiä ja yritetään laskuttaa ylmääräistä.
  Niinkauan kun ei ole tekemisissä ja antaa kaiken olla kuin pellossa asiat sujuvat. Ei kuitenkaa sovi pitkäaikaiseen asumiseen asuntojen laadun ja edellämainittujen asioiden takia. Asunnon lunastaminen on virhe koska silloin joutuu olemaan tekemisissä jatkuvasti Avo-asuntojen ala-arvoisen toiminnan kanssa.
  Luultavast kaatuva yritys.i

  • Kaatua saisikin, karmeaa kohtelua vuokralaisten suhteen. Aiheettomia ulosottoja, yms. Asiasta huomauttaville ja oikeuttaan perääville vuokralaisille ollaan töykeitä ja ilkeitä ja väärin perustein perittyjä asioita ei korjata vaikka asukkaan luottotiedot menee sen vuoksi. Varokaa ihan oikeasti, ammattitaidoton ja kylmäkiskoinen yritys. Monta asukasta sieltä tiedän ja kaikille sama käytös.


  • Miulla on just menossa taistelu ja häätö jo uhkaa ihan oven takana :D vaikka vuokrat on maksettu


 • Laittavat kuulemma heti haasteen oikeuteen ja sitten hakevat häätöä, jos on 2 kk vuokrat maksamatta. Törkeätä!

  • Juu itse koin juuri samaa ja mielessä pyörii nyt muuttoa pois tästä ympäristöstä.


  • "Laittavat kuulemma heti haasteen oikeuteen ja sitten hakevat häätöä, jos on 2 kk vuokrat maksamatta. Törkeätä! "

   Oikeudessahan sinut sitten vapauttavat, jos kerran syytön olet. Älä ota kauhuja sellaisesta, missä saat oikeutta.


  • Hei haloo ! Onko ihme??? Hä??


  • älä kauhistele kirjoitti:

   "Laittavat kuulemma heti haasteen oikeuteen ja sitten hakevat häätöä, jos on 2 kk vuokrat maksamatta. Törkeätä! "

   Oikeudessahan sinut sitten vapauttavat, jos kerran syytön olet. Älä ota kauhuja sellaisesta, missä saat oikeutta.

   Ootko koskaan kuullu että ne vuokrat pitäs maksaa, ei niitä laskuja turhaan lähetetä. Täytyy olla aika elämänkallu narkkari ettei saa vuokraa maksettua.


 • KANNATTAA TODELLA VÄLTTÄÄ TÄTÄ FIRMAA! Niin kuin jo aiemmin tässä ketjussa mainittu, todella törkeää käytöstä ja suorastaan valehtelua on tarjolla.

 • Laittoivat ihan yllättäen puolen vuoden vesimaksut nyt kesäkuussa vaikka käsittääkseni oli sovittu että tasauslasku tulee vuoden lopussa. Ja vain kahden viikon maksuajalla.

  Sama oli edellisen vuoden lopulla 2012 kun kuvittelin että laskuttavat joulukuun vielä että voisi odottaa että lasku tulisi tammikuussa mutta hehän yllättivät juuri ennen joulua (eräpäivä 17.12) , katkaisivat laskutuksen marraskuuhun. 11 kk vesitasauslaskut juuri ennen joulua, kahden viikon maksuajalla.

  Noh, se meni kun olin varautunut siihen mutta nyt 1.12-31.5.2013 lasku ihan ylläten (eräpäivä 27.6)... En tiedä mitä niillä päässä liikkuu....

 • Voihan Kylpevä virtahepo maksaa enemmän vesiennakkoa. Ihanko ajattelit, että voit maksattaa kulujasi muilla vuokralaisilla tai elellä velaksi? Vuokralaisethan kaikki kulut jollain lailla maksavat.

 • Vanha ketju, mutta kommentoinpa omalta osaltani. Muutaman vuoden Avon talossa asumisen perusteella ihan positiivinen käsitys on jäänyt. Täydellistä tuskin minkään tämän alan firman toiminta on, mutta ongelmia ei ole ollut ja talokin on mukavan rauhallinen.

 • heips tällästä kyselisin kuinka tarkkoja ne on sen kotivakuutuksen ottamisen kaa ja jos ei sitä esimerkiksi saa kun on luotto tiedot mennyt .siis kyse on nyt avo -asunnoista tampereen seudulla

  • Ehdottomasti vakuutukset kuntoon. Kyseisestä puljusta senverran kokemuksia että niin kauan menee ok, kunnes asuntoon ilmaantuu ongelmia. Avo-asunnoilla ei olla ystävällisiä ja oikeuskäynti uhkaa pienimmästäkin. Asukasta syytetään mitä ihmeellisimmistä vioista, mitkä tuleet jo rakennusaikana ja ainakin avojen rivareissa noita vikoja muuten löytyy ! Välttäkää firmaa tai pitäkää tiukasti vakuutuksenne jaa oikeusturvanne kunnossa !


  • kokemusta löytyy kirjoitti:

   Ehdottomasti vakuutukset kuntoon. Kyseisestä puljusta senverran kokemuksia että niin kauan menee ok, kunnes asuntoon ilmaantuu ongelmia. Avo-asunnoilla ei olla ystävällisiä ja oikeuskäynti uhkaa pienimmästäkin. Asukasta syytetään mitä ihmeellisimmistä vioista, mitkä tuleet jo rakennusaikana ja ainakin avojen rivareissa noita vikoja muuten löytyy ! Välttäkää firmaa tai pitäkää tiukasti vakuutuksenne jaa oikeusturvanne kunnossa !

   wow....alkaa pelottaa.
   Itse asun vielä kyseisessä avo asunnoissa....iiikks!!!


  • asukas1 kirjoitti:

   wow....alkaa pelottaa.
   Itse asun vielä kyseisessä avo asunnoissa....iiikks!!!

   Kyllä mää oon sitä mieltä, että aika vapaasti saa asua ja vuakrankin voi maksaa vähän kuinka sattuu. Kyllä niiden sitten täytyy huamauttaa, jos jää maksamatta. Vakuutusta ei voi ketään pakottaa ottamaan.


  • asukas1 kirjoitti:

   wow....alkaa pelottaa.
   Itse asun vielä kyseisessä avo asunnoissa....iiikks!!!

   vittu muuta pois jo


 • Kylpevä virtahepo, sulle varmaan tulee ihan yllätyksenä nämä tasauslaskut jotka on sovittu. Kun katsoisit niitä sopimuksia ja kirjeitä mitä saat niin tietäisit asioista enemmän. Jos sä maksat joka kuukausi ennakkomaksun ja se sit tasataan 2x vuodessa niin miten se toinen tasauslasku sulle tulee yllätyksenä? Pitäiskö sulle soittaa joka laskusta erikseen ja ilmottaa aikaisemmin että nyt tulee tasauslasku? kaksi viikkoa on keskimääräinen maksuaika laskulle.

  Tuleeko sulle puhelinlaskutkin kuin yllätyksenä kun olet soitellut älyttömän paljon puhelimella ja sit tulee iso lasku ja maksuaikaa kaksi viikkoa?

  Lutraat veden kanssa ja laskua tulee enempi mitä osasit odottaa? Jos puolen vuoden päästä on taas sama homma ja taas närkästyt että tulee tasauslasku postissa yllättäen?

  • Ei, vaan pointti oli just se ettei ole ilmoitettu mikä on laskutusväli. Odotin laskua vuoden lopulla vasta. Ei ole mitään sopimuksia ja kirjeitä. Esim. joulukuussa 2013 ei ole tullut laskua kesä-marraskuun ylimenneestä osasta.

   Juu, puhelinlasku tulee kun sen pitääkin.

   Ja minä varaan tilille rahaan vesilaskua varten, kyllä maksan mielelläni sen minkä käytän.

   Yhtiön osalta epä-ammattimaista toimintaa


 • Kylä mää oon niiden kanssa pärjännyt. Huomautettukin on, kun jäi kesälomalla vuakraa maksamatta. Neuvoteltiin maksusopimus. Sellaisen sanoivat, että 2 kuukauden mksamaton vuokra saattaa johtaa häätöön.

 • Ei kannata sekaantua millään lailla. Lähettelevät ihan perättömiä laskuja ja valituksia eikä niillä ole minkäänlaista neuvottelutaitoa (tai halua). Vuokratakuut koitetaan pidättää poismuuttaessa keinolla millä hyvänsä. Jos asunnossa ei ole merkkiäkään asumisesta muuttotarkastuksessa niin kaikki voi olla ok, mutta kuinkas sellainen asuminen on mahdollista, mistä ei jälkeäkään jää..sen jos jokainen osaisi niin meillähän olisi täällä myynnissä ja vuokralla vain uuden karheita asuntoja :-)
  Ja ainakin meillä ollut uusi asunto oli tehty niin huonosti,että virheitä oli siellä sun täällä..

 • Samanlaisia kaikki vuokra-asunnot ovat eli huonosti tehtyjä. Mutta eivät vuokra-asuntojen pitäjät niitä itse rakenna, kuten luulin: urakoitsija kuulemma valitaa urakkakilpailulla ja tarjouksia saavat jättää kaikki kynnelle kykenevät. Valtion sääntöjen mukaan halvin tarjous voittaa.

 • Mää oon sitä mieltä, että kaikki vuakra-asuntoja pitävät on rikollisia ja pitäisi tapaa. ei oo oikein, että köyhältä viedään kaikki rahat. Mun vuokra on 400 kuussa ja mulle jää ittelle vaan 728 kuussa.

 • Joo kerran haksahtin avon vuokra-asuntoon, nyt jo puolivuotta ollu pois sieltä, mutta silti kyseinen firma ahdistelee ulosotolla. Vaiokka mitään aihetta ei siihen ole, mutta nämä läskit ei vaan saakeli tajuu mistään mitään. Pelaa, todella erikoisilla säännöillä tätä peliä ja kukaan taho ei vissiin oikeen mahda mitään. Mutta jossain kohti tulevat vielä huomaamaan, että vittuilee väärälle ihmiselle .. Mutta en todellakaan suosittele avo asuntoja.. KIERTÄKÄÄ KAUKAA!

  • Syrjäytynyt ja taitamaton pitää valivali-valia. Mikään ulosotto ei jatku eikä hätyytä, jos olet maksusi maksanut. Tunnustat suoraan, että et ole asioitasi hoitanut. Ei tosiaan ole vuokraisännän vika. Ei vuokraisäntä mieti öitään kammiossaan, että ketä vuokralaista nyt hätyyttäisi ja kenelle nyt lähettelisi aiheettomia laskuja. Niin kauan kuin maksuliikenne pelaa ja käyttäydytään siivosti ja ei rikota asuntoja, vuokraisäntä ei puutu. Ja yleensä viivästynyt vuokrakin saa myötätuntoa, kunhan keskustelee asiasta ja sopii tolkun tavalla maksuohjelmasta. Jos ei ole varaa maksaa, voi kokeilla yhteiskunnan vuokratukia ja sosiaaliturvaa ja muuta. Mutta vuokraisännän asia ei ole sinua hyysätä.

   Kettuilusi kyllä paljastaa, millaisesta ilmiöstä kohdallasi on kyse!!!


  • En suosittele minäkään.


 • Ei niitä nyt ihan tapaa tartte..lyäminenkin auttaa. Mulle jää vuakran jälkeen kuussataa netto. Siitä menee kolmesataa votkaan, kun kaveri tuo virosta viis euroo pullo ja mulle jää vuakran jälkeen kolmesataa. Onko se muka oikein?

  • Hyi!


 • Ajattelin ryhtyä aikuisiällä kiinteistöalalle. Kun lukee eri kiinteistöalan toimijoiden palauteviestejä, en taida ryhtyäkään. Viestiketjuthan ovat tappouhkauksia ja lyömisuhkauksia täynnä. Tämänlaisia viestejä tuskin hyväskyttäisiin julkaistavaksi millään muulla alalla. Poliisinkin pitäisi jo tämänlaisiin viesteihin puuttua. Keskusteltuani muutaman isännöitsijän kanssa ilmeni, että samanlaisia puheluita tulee lähes päivittäin.

  • Jos vaan mistään muualta asunnon saa niin en oman kokemuksen perusteella voi suositella kenellekään. Todella kyseenalaista toimintaa, täysin epäluotettava yritys. Kuten joku jo aiemmin mainitsi, luottotiedot voi mennä vaikka olisi hoitanut maksunsa, oikeuteen menossa tämän yrityksen takia. Välttäkää!


 • Sain Avolta asunnon. ( luottotiedot on itseltäni mennyt ja ilmoitin toimistolla rehellisesti. Vuokrista ei ole luottotiedot mennyt vaan muita laskuja jäänyt maksamatta). Muutin vasta valmistuneeseen asuntoon opiskelevan tyttäreni kanssa.Asuttu 4 vuotta. Kyllä täällä liian lämmin on 23-24. Asunnoissa on henkilökohtainen sauna. Huoltomies sanoi, että vähennä vaatteita. Tottakait vähennän kuljen kotona pikkarit ja rintsikat päällä. Jos naapurin mies katselee parvekkeeltaan niin rauhassa saa katsella. Keittiön ikkunastakin näkyy hyvin. Vastakkaisessa talossa taisi tulla pariskunnalla riitaa, kun nainen kyttäsi miestään kun mies tuli parvekkeelle tupakille. Mies katseli meidän ikkunoihin kun kuljen puoli alasti. Muuttivat pois vastakkaisesta talosta. ;) Kesällä nukun parvekkeen ovi auki ja ikkunat auki. Ilmastointi järjestelmä on jotenkin pielessä mielestäni. Kissoillani on hiekkalaatikot parvekkeella ympäri vuoden. Tuuletan usein kun saan hengitys ahdistuksia. Nenäsumutteita joudun täällä talossa käyttään ympäri vuoden. Parveke on minulle kuin toinen olohuone ja asunnossani saan kulkea ihan niinkuin huvittaa. Jos jollekkin asukkaalle tulee pahamieli kun kuljen vähissä vaatteissa niin voi laittaa silmät kiinni.
  Itselläni meinasi lähteä asunto Oikeuteen koska otin pätkätöitä ja sain soviteltua pvä rahaa ja hain lisäksi sossusta toimeentulotukea. Soitin vain toimistolle ja makselin velkani nopeasti ja loput hain sossusta. Nyt ei enään kiinnosta pätkätyö joten olen mielummin työtön ja haen kokoajan vain kokoaikatyötä vähintään sen 7h/ pvä. Muuten olen saanut elää ihan vapaasti asunnossani... vähän niinkuin ok-talossa tosin noudatan hiljaisuus aikoja niinkuin kuuluukin. Naapurit ovat vain vähän sisäänpäin kääntynyttä porukkaa. Heillä on mielestäni omien lasten kasvatus pielessä, lastensa kanssa kulkien eivät osaa tervehtiä naapuriaan kun tulevat vastaan parkkipaikalla, pihassa tai rapussa. Itse tervehdin ja äiti vain menee eikä reagoi mitenkään voi lapsi rukkia. Lasten kanssa kulkevat isät kyllä tervehtivät. Jokainen päättää itse mihin haluaa muuttaa. Kevään jatkoja kaikille lukijoille. ;)

 • Vanha ketju, mutta apua! Mulle tuli juuri tänään täysin perätön "vuojra-rästi"-lasku, 214 e, 7 päivää maksuaikaa. Aiemmin on tullut muita erittäin erikoisia juttuja. Soitin tästä, mitään selvitystä en asiaan saanut, vain töykeää kohtelua (kuten ennenkin, kun olen jostakin asiasta ihan ystävällisesti huomauttanut/pyytänyt apua). Tarkistin kaikki vuokranmaksuni verkkopankista, ja kaikki on senilleen kunnossa. Heidän laskelmansakin on täysin virheellinen, jonka mukaan jotakin olisi rästissä, tähänkään en saanut selitystä jne. Kaippa tässä häätö sitten tulee? :D

  • Jos olet vuokrasi maksanut, saat siitä tositteen. Sen esittämällä sopu vuokranantajan kanssa palautuu salaperäisellä tavalla.

   Vähemmän joutavaa nettikirjoittelua, enemmän mielekästä toimintaa. Sillä se elämä etenee.


 • Ymmärrän sydämelläni niitä, joilla on ongelmia vuokranmaksun kanssa. Mutta sitä en jaksa ymmärtää, että eräät eivät ymmärrä, että vuokra tosiaankin pitää maksaa. Ja jos ei sitä ole maksanut, niin sitten aloitetaan valituskierros vähän joka-asiasta, oikeista ja keksityistä.

  • Ymmärrän täydellä sydämellä, että et ymmärrä mitään. Ketjussa keskusteltu heidän toiminnastaan eikä vuokralaisen maksuongelmista.
   Vielä kerran varokaa tätä firmaa ja jos ostatte asunnon, ette pääse siitä eroon ja joudutte sietämään sikailua loppuelämänne. Kokemusta riittää asiasta.
   Selvästi huomaa kommenteista mitkä ovat ko.puljun kirjoittamia.


  • peloton1 kirjoitti:

   Ymmärrän täydellä sydämellä, että et ymmärrä mitään. Ketjussa keskusteltu heidän toiminnastaan eikä vuokralaisen maksuongelmista.
   Vielä kerran varokaa tätä firmaa ja jos ostatte asunnon, ette pääse siitä eroon ja joudutte sietämään sikailua loppuelämänne. Kokemusta riittää asiasta.
   Selvästi huomaa kommenteista mitkä ovat ko.puljun kirjoittamia.

   Sinun ei kannattaisi lähteä kotoa "omiin" asuntoihin, jos et selviä vuokranmaksusta. Pysy puurolautasen ääressä, jos et itsenäisesti selviä.

   Ja vanhempienkin vastuuta kuulutan: ei ole viksun kuuloista, että syrjäytynyt mukula valittaa omien ongelmiensa vuoksi vuokraisännästä ja kitisee siitä, ettei itse kykene hoitamaan velvollisuuksiaan. Ei ole vuokraisännän syytä, jos ei vuokralaisen elämä suju.


  • ei voi kieltää etteikö tämä pulju kusettaiskin.


  • peloton1 kirjoitti:

   Ymmärrän täydellä sydämellä, että et ymmärrä mitään. Ketjussa keskusteltu heidän toiminnastaan eikä vuokralaisen maksuongelmista.
   Vielä kerran varokaa tätä firmaa ja jos ostatte asunnon, ette pääse siitä eroon ja joudutte sietämään sikailua loppuelämänne. Kokemusta riittää asiasta.
   Selvästi huomaa kommenteista mitkä ovat ko.puljun kirjoittamia.

   Miten ei pääse firmasta eroon jos ostaa asunnon? Sen jälkeenhän kyseinen yritys ei liity asuntoon enään millääntavalla kun olet ostanut asunnon ja sen jälkeen ainoastaan itse omistajana ja sitten isännöitsijä( joka toinen yritys) liittyy asuntoon. Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?


 • En suosittele! Itse taistelen parhaillaan saadakseni loput takuurahani takasin. Tai sen osan mikä siitä mulle kuuluu.
  En saanut pois muuttaessa viimestä veden tasauslakua ollenkaan. Takuuvuokrasta olivat pidättäneet vesimaksua. Oon useaan otteeseen pyytäny tätä laskua joka mun olis pitäny saada, jotta tiedän onko tuo vesilasku aiheellinen. Eivät suostu lähettämään sitä mulle. Valokuva mittareista heillä kuulemma on. No se ei kerro minkä mukaan on laskutettu. Onneks otin myös ite valokuvan mittareista pois lähtiessä ni voin edes verrata mittarilukemia.

  Lisäks mun koirani hajotti yhden pistorasiapaneelin. Yritin ite löytää uuden tilalle mut en mistään löytäny sopivaa. Tiedän siis että tuo vahinko kuuluu mun maksettavaks. Kysyin isännöitsijältä minkä merkkinen ja mallinen osa on. Ei kertonu. Sano että sähkömies uusii sen mun pois muuttaessa. Tivasin että haluan itse uusia sen, mutta ei kertonu osan merkkiä. No takuuvuokrasta olivat sitten ottaneet 200e tämän takia. Tiedän että osan hinta on n.10e ja sähkömiehen tuntitaksa 40-60e. Matkakuluja saattaa tulla lisäks. Osan asentamiseen menee n. 1minuutti ja yleinen sääntö on että sähkömiehen on kohtuutonta velottaa täydestä tunnista, jos työhön menee esim 15min. Tästä voi laskeskella, että nyt on mua kyllä laskutetty moninkertasesti. Myös tuttava sähkömies sano että tollanen työ ei mitenkään maksa kahtasataa. Kuittien perään olen kyselly monta kertaa. Vastaukset parisanasia. Viimesimpään vaatimukseen sain vastauksen, että vesimittarista on valokuva ja paneeliin liityen että kaikista kuluista on selvitys ja tulossa on. Viikon verran max. odotan kuitteja ja sit vien asian eteenpäin kuiteilla tai ilman.
  Vuokranantajahan ei sais pidättää takuuvuokrasta yhtään mitään ilman ennakkoilmotusta. Avoasunnot jättää takuun palauttamatta täysin ilman mitään selvityksiä.
  Eli en suosittele avo-asuntojen vuokra-asuntoa.

 • Pistorasia-asiaan liittyen... Normaali veloitus pistorasian vaihtotyölle on maksimissaan 1h osat matkat (jos matka alle 10km). Hinta 70-100€.

 • En missään nimessä suosittele avo asuntoja. Asunnot on sinäänsä ihan kivoja koska ovat uusia ja sen vuoksi siistejä ja nykyaikaisia, silti ihan liian ylihinnoiteltuja. Kuka haluaa maksaa vuokra-asunnosta noin paljon. Me ehdimme asua pari vuotta ja sinä aika tuli molempina vuosina vuokran korotus ja aina korotettiin reippaasti, ei mitään parinkympin pikkukorotusta... Lisäksi vesilaskut ovat aina olleet todella isoja. kahdelta ihmiseltä aivan normaalilla veden käytöllä vesilaskut 100e luokkaa. Jännä että samalla veden käytöllä muista vuokra-asunnoista ei ole moista vesilaskua tullut. Aina kun sinulla tulee joku ongelma ja pyydät vaikka huoltomiestä paikalle, sinulle nauretaan, tai yritetää ujuttaa homma asukkaan vastuulle. Myös avun saaminen kestää, ja perään saa soittaa! Maksuaikaa vuokramaksuille on myös turha pyytää. itse pyysin kerran 10 päivää lisää ja maksuaika myönnettiin, mutta silti lähetettiin karhukirje jossa oli viivästys korkoa ja maksukehoitusmaksua 15e, tästä ei oltu kerrottu, luulin että maksusopimus oli tehty ja siitä ei tarvisi maksaa. Olisi ollut hyvä kertoa käytännöstä asiakkaalle, niin minäkin joudun tekemään työssäni. Useimmiten myös toimistossa asioidessa henkilökunta vaikuttaa elämäänsä kyllästyneiltä ja ovat aina tylyjä. Tämä on minun kokemukseni. Minun takuuvuokrasta vähennettiin suoraan myös suuri määrä vesilaskua. Laskua ei kuitenkaan lähetetty ja summakin oli huomattavasti suurempi kuin normaalisti.
  En ikinä enää muuttaisi avoille, enkä aio ikinä suositella sitä kenellekkään!!

  Varokaa näin talvella myös liukkaita piha-alueita ja rapun edustaa, on muuten tosi liukasta kun ei hiekoiteta! Nimesikin saat oveesi noin puoli vuotta asumisen jälkeen.

  • Mäkin olen ihmetellyt, miksi ei nimet rapussa vaihdu. Olen asunut jo yli puoli vuotta täällä ja ilmoittanut kaksi kertaa, että tässä asunnossa asun nyt minä nimellä se ja se.


  • nimimerkkiiii kirjoitti:

   Mäkin olen ihmetellyt, miksi ei nimet rapussa vaihdu. Olen asunut jo yli puoli vuotta täällä ja ilmoittanut kaksi kertaa, että tässä asunnossa asun nyt minä nimellä se ja se.

   Ei ne enää laita nimiä tietosuoja-asetuksen vuoksi. Vierasperäisillä nimillä voi profiloida asukkaita.


 • sain varotuksen aiheesta. okei pahottelin isännöitsijälle ja se oli sille ok. okei uhkana oli et seuraaval kerrasta tulisi häätö. okei oon ollu kun pyhimys tän jälkeen. yhtäkiä tulee käräjäoikeudelta viesti et pitäs hakea haaste mikä koskee mun asumista.. no siellä oli häätö mut ei häätöpäivää tiedossa ja perustelut et oisin mukamas pitänyt möykää varotuksista huolimatta, vaikka mitään en ole tehnyt. avolta ei mitään meiliä eikä postia EI MITÄÄN, vaan käräjäoikeudelta haaste. EDES isännöitsijä ei ole sanonut mitän. suosittelen lämpimästi vaihtamaan asuntoyhtiöö.

  • Kyllä ne on röyhkeitä. Minäkin sain samalla perusteella häädön - yhden varoituksen jälkeen. No myönnetään, että 3-4 kertaa varoituksen jälkeen kävi muutama kaveri juhlimassa. Naapurit olivat niille ilmoittaneet, että olen jonkinlainen mätä omena. En ymärä, mitä tarkoittaa.


  • Kannattavaa häätää noin kevyesti asukkaita kun osa asunnoista ollut tyhjillään kuukausia jotkut jopa yli vuoden.


 • Minulta vähennettiin vakuudesta tv-seinätelineen poisto ja seinän korjaus. Olihan se teline seinään jäänyt, mutta ihan kohtuutonta, että sen poistosta laskutetaan.

 • Sanoin sopimukseni irti 5.pv. huhtikuuta. Nyt ne vaativat vuokraa toukokuun loppuun! Rahoittavat toimintaansa irtisanomisajoilla.

  • Laki24.fi: "Vuokralaisen irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on aina yksi kuukausi. Sopimuksella ei vuokralaisen irtisanomisaikaa voida pidentää. Jos vuokrasopimuksessasi seisoo pidempi kuin yhden kuukauden irtisanomisaika, on kyseinen ehto mitätön. Irtisanomisaika lasketaan sen kuukauden lopusta lukien, jonka aikana irtisanominen on suoritettu."


 • No sittenhän ne olivat oikeassa. Minä olin väärässä.

 • Seuraavat tiiviisti tätä sivua ja lähettävät uhkaus viestejä "perättömistä" kirjoituksista koska ovat päätelleet sinun kirjoittaneen tänne :D Eivät myöskään osaa pahoitella sitä että asiakkaalle on tullut paha mieli jostakin vaan syyttelevät, uhkailevat ja pilkkaavat. Huonompaa asiakaspalvelua en ole koskaan elämässäni saanut.

 • Olen itsekin vuokrannut asuntoja. Osaavat kyllä yhdistää palautteet ja asiakkaat. Ei asuntojen vuokraaminen ja asioiden yhdistäminen ole avaruustiedettä. Eivätkä näillä tämänlaisilla sivuilla asiakkaat juurikaan kiitosta kenellekään jaa. Kyllä minä niin mieleni pahoitin...

  • Varmaan osaavat kyllä mutta jos näin tekevät eikö silloin olisi fiksua yrittää pahoittella asiakkaalle syntynyttä mielipahaa eikä haukkua asiakas ja uhkailla? Tällainen käytös kun ei mitään hyvää firmalle tuo vaan päin vastoin. Asiakas loukkaantuu entisestään ja alkaa viemään kokemustaan eteenpäin. Kohta asiakkaan kokemuksesta tietää jo 20 ystävää ja 20 sukulaista. Jonka jälkeen sana alkaa levitä siitä edelleen työpaikkojen kahvihuoneissa, kuntosalin pukuhuoneessa, nettifoorumeilla jne. Tässä kohtaa on jo monta potentiaalista asiakasta vähemmän tuolla firmalla. Mutta jos olisivat yrittäneet sovittaa virheensä/ asiakkaan mielipahan niin levitetty tieto olisi voinut vielä kääntyä firman eduksi ja nyt tyhjillään olevissa asunnoissa saattaisi olla asukkaita.


  • Mulle soitettiin ja tarjottiin asuntoa, sanoivat että on noin viikko aikaa päättää. Seuraavana päivänä soittivat että pitäis heti huomenna tietää koska joku muukin haluaa sen asunnon.
   Otin sen sitten. No, asunto olo TODELLA likainen, suoraansanottuna p*skainen. Moneen otteeseen otin asian tiimoilta yhteyttä ja kyselin että miten voi olla mahdollista ja että minä joudun tämän siivoamaan ja että jotain korvausta. .? Kuulemma tarkastaja jo käynyt ja asialle ei voi mitään, mutta että saan siivousämpärin ja pääsen muuttamaan muutaman päivän etuajassa siivoamaan. No, menin hakemaan avaimia ja siellä oli muitakaan hakemassa, ja selvisi että ihan yhtälailla muutkin saivat avaimet etukäteen. Mainitsin toimistolla asiasta ja yksi työntekijä sanoi lujaan ääneen "ja sinä olit se jolla on asomaksu maksamatta!!" Näytin pankkitiedoista että olen maksanut, heillä vaan eri pankki. Todella törkeää. Kysyin että saanko jättää asunnon samanlaiseksi sitten millainen se minun muuttaessa on, tokaisi että ivallisesti "se on sinun asiasi"..


  • Aikoinaan myös itsellani oli asunto muuttaessani järkyttävän likainen ja seinissä reikiä johon kyllä saatiin neuvoteltua (pienen taistelun jälkeen) maalia ja kittiä avoasuntojen piikkiin. Itse toki korjattiin ja siivottiin oikein urakalla saastaista asuntoa ennen kuin viitsi omat huonekalut tuoda. Kuulema oltiin tarkistettu ja hyväksytty kunto joten voi voi. Kaksi päivää aiemmin saatiin avaimet jotta pääsi siivoamaan. Mutta oli siinä hommaa!


 • Erittäin hyviä kokemuksia, vuokrat eivät nouse joka vuosi, niin kuin esim VVO:lla. Palvelu on todella hyvää ja asiallista. Asiat mihin olen apua tarvinnut, hoidetaan heti.

 • Oon asunut nyt 4vuotta rivitalossa, asunnot tehty huonosti. Ei mtn peruskorjauksia tehty. Halvalla myisivät asunnon.....

 • Tännehän saa kirjoitella ilman vastuuta ihan mitä vaan. Minusta ne ovat rasistisikoja, laiskoja, ammattitaidottomia, asunnot huonoja, halvalla tehtyjä, kylmiä ja likaisia - jopa uutena.

 • Tappaa ne pitää!

 • Olen tätä palstaa ajoittain lukenut, en ikinä kommentoinut mitään. Ennen kuin nyt. Asuin heidän asunnossaan 5 vuotta. Vuokravakuudesta oli muuttoni jälkeen vähennetty minulle ilmoittamatta suuri summa rahaa. Vein asian kuluttajariitalautakuntaan. Kuluttajariitalautakunta oli puolellani asiassa. Odotan yhä rahojani ja en tiedä maksavatko niitä koskaan, sillä eivät ole toistaiseksi vastanneet sähköposteihini. Halusin vaan sanoa, että en suosittele kyseistä firmaa omien kokemuksieni perusteella. Ja jos muilla on vastaavia kokemuksia niin viekää ne kuluttajariitalautakuntaan. Muuten pidin asunnostani. Varmasti on myös epäasiallisia asukkaita, jotka eivät maksa vuokriaan ja rikkovat paikat lähtiessään yms. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki asukkaat olisivat samanlaisia. Minä maksoin kaiken aina kuukauden etuajassa ja pidin asunnon kunnossa ja erittäin puhtaana. Mistä saavat hyviä vuokralaisia jatkossa? En tiedä...

 • Kokemusta löytyy muurahaisongelmasta, joka oli asunnossa. Muurahaisia tuli jostain asunnon rakenteiden kautta keittiöön ja viihtyivät pöytätasoilla. Niitä oli siis ihan monia kymmeniä ja tulivat keittiöön seinissä olevista raoista tiskipöydän seinälaattojen takaa. Ilmoitin ongelmasta ja minulle ensin ilmoitettiin, että pitäisi seurailla mistä ne tulevat ja että kissanruokakupit niitä houkuttelevat. Oli kuitenkin niin että kissani söi kokonaan sokeritonta ruokaa, koska oli vanhuuden diabetestä sairastava kissa, joten muurahaiset eivät kissanruuasta välittäneet yhtään vaan viihtyivät nimenomaan tiskipöydällä kun kissanruuat taas olivat lattialla. Kaapit olivat myös puhtaat ja tiskipöytä myös. Minä nyt muutamia murusia tietysti aina ruokaillessa tulee ja varmasti muurahaiset aina jostain murusia löysivät. No lopulta sitten joku tästä firmasta tai huoltoyhtiöstä (en tiedä kummasta) tuli muurahaisia häätämään. Oli oikein mukava mies ja jutteli vanhasta kissastani, joka silloin oli 17-18 vuotias. Näytin hänelle ne reiät mistä muurahaisia tulee ja hän tukki ne silikonilla ja laittoi vielä muurahaispulveria (jota minulla sattui olemaan) kaappien alle. Sen jälkeen muurahaisia ei enää näkynyt eli ongelma oli ratkaistu. Eli kyllä siellä niitä hyviä kokomuksia on myös, ja olkoon tämä merkkinä siitä, että hyviä kokemuksia jaetaan myös. Mutta yrityksen asiakaspalvelussa varmasti on parantamisen varaa, etenkin silloin kun asukkaalla on jokin ongelma. Ongelmiin tulisi löytyä ratkaisu ja asiat voidaan ratkaista hyvällä tavalla ja kompromisseja tekemälläkin, jos vain halua löytyy. Yritys, joka pitää itse pintaisesti ja joustamatta kiinni omista näkemyksistään, tulee varmasti ennen pitkää menettämään asiakkaita. Niin se vaan menee.

 • Siis edellisen kirjoittajan muurahaisongelman hoitopointti on hoidon hitaus? Joo, ei ne mitään tee nopeasti. Näillä vuokrilla pitäis tulla jo samana päivänä nuolemaan vuokralaisen kenkät.

 • Avo-asunnot on ihan ok. Välillä joustetaan asioissa ja välillä ollaan tiukempia. Toimistossa on ihan ystävällisiä ihmisiä. Lemmikit sallitaan kodeissa, mikä on aina plussaa jos omistaa lemmikkejä. Takuuvuokra ei ole yleensä kovin kallis. Vuokrat on aika alhaiset.

  • Joo, itsekin oon just kattellut niiden asuntoja ja vaikuttaa kuitenkin ihan hyviltä nämä kohteet.

   Täytyy kysyä montako lemmikkiä sallitaan xD Aika vaikea nykyään löytää hyviä vuokra-asuntoja missä lemmikit on sallittuja. :/ Tietysti on kaikki nää allergia hommat ja muut vastaavat, mutta kun suhteellisen monella henkilöllä on kuitenkin lemmikkejä, joista ei tietenkään luovu.
   Lemmikkien vaikutusta vuokra-asuntoihin mielestäni liikaa varotaan, kun voihan sen asunnon muuttaessaan pestä ja puhdistaa kunnolla yms. Itselläni on kani allergia ja oon muuttanut asuntoihin, joissa niitä tiedetään edellisellä asukkaalla olleen, enkä ole saanut minkään laisia reaktioita. :D
   Harmittaa kun usein kun etsin asuntoja niin kun sitten löytyy mieluinen niin kielletään lemmikit heti suoralta kädeltä ilman minkäänlaista neuvottelua.
   Eikai joku esim. sisilisko ketään haittaisi kuitenkaan? :D

   Siitä syystä itselleni merkitee melkeinpä eniten että vuokra on alhainen ja saa pitää lemmikkejäkin. Meilläkin on lemmikit osanneet olla aina tuhoamatta paikkoja. Koiria usein pidetään sellaisina paikkojen rikkojina, mutta meidän pojat (saksanpaimenkoira ja collie) osaa käyttäytyä mallikelpoisesti. Ainakaan tähän mennessä eivät ole yhtäkään asuntoa tuhonneet millään tavalla, mutta tietysti se on koulutuksestakin kiinni.
   Onhan niitäkin yksilöitä, jotka sitten yksin kotiin jäätyään tuhoavat paikkoja puremalla ja raapimalla.. :/

   Kattoin, että heillä on luhtitalojakin näimmä saatavilla, vissii kans ainaki osas lemmikit sallittuja, hyvä, ne on kivempia ku kerrostalot kyllä.


  • En suosittele. HIljattain Avo:n vuokra-asunnosta pois muuttaneena vahvistan kokemukset vakuuden pidättämisyrityksistä kyseenalaisin perustein. Kinaa tuli siivouksesta, jonka täydentämiseen oltaisiin tarvittu n. tunti. Puutekohdat johtuivat toimiston sulkemisajasta ja allekirjoittaneen työvuorosta. Kun toimisto sulkeutuu kahdelta ja töissäkin tarvitsisi käydä niin huomaamatta jäi pari kohtaa. Seurauksena Avo yrittää laskuttaa koko asunnon siivousta ja 12-tunnin siivouslaskua. Yrittää myös laskuuttaa edellisen vuokralaisen aiheuttamia vaurioita. Pysykää poissa. Vaihtoehtoja on muitakin.


 • Ei mitään ongelmaa kun pitää kämpän siistinä niinkuin normaalit ihmiset ja maksaa vuokransa.

 • vanha ketju.mutta he toimivat miten lystäävät ja as.palvelu pepusta.

  ihan ihme firma,voi näköjään tehdä miät tahtovat

 • Lähetivät puhtaasta ja paremmin siivotusta asunnosta ensin 3450 euron laskun, sitten oikeuden jotain perusmaksuja, ja jos naapuri valittaa ensimmäisenä niin eivät toki kysyä asiasta vaan häätövaroitus tulee, haluvat maksuja kattopistokkeista, uusista jääkaapeista, en ole ikinä tavannut noin sairasta yhtiötä ja koulujakäymättömiä kansankoulun laiskureita kaikki yhtiössä, muuttivat peloissaan Tampereen konttorin rakennetta siten, että taakse ei pääse, tiski suojaa ja nuorille tytöille ei kukaan viitsi huutaa heidän kaatopaikkakäyttäytymistä. Eivät kutsy myöskään lopputarkastukseen, kuluttajariitalautakuntaakin mainostavat sillä syyllä, että jos saavat puolet laskusta takaisin + pienen koron niin se riittää heille, sinällään aikalailla laitonta toimintaa...

  • Minulle jäi sellainen käsitys, että eivät oikein arvosta asukasta. Suosittelen muita toimijoita ensi sijaisesti.


Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  144
  6111
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  160
  2448
 3. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  34
  829
 4. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  30
  483