Atacandin uudet vastaavat tuotteet

pumpumpumputipum

Atacandin pantentin rauettua on vastaavia kandesartaaneja tullut markkinoille ainakin Orionilta ja Ratiopharmilta. Itse en enää siis raaskinut ostaa 8mg 98kpl Atacandia, sillä uusi hinta oli 59€ ja vastaavan Ratiopharmin 26€. Työtön kun olen niin halvinhan se oli otettava.

Ei ne taida ihan samanlaisia ollakkaan sillä verenpaineeni oli noin 120/77 Atacandilla ja nyt Ratiopharmilla 160/85. Tuotteet eivät siis ole vastaavia, että voisi näin lennossa vaihtaa toiseen. Itelle tuli verepaineen mittauksessa rytmihäiriövaroituksia ja muutenkin sydän lyö raskaasti. Muutaman päivän vasta olen syönyt näitä uusia. Mielestäni rinnakkaisvalmisteeseen siirryttäessä ei pitäisi tulla mitään sivuoireita, joita toisellakaan valmisteella ei esiintynyt.

Pysykää vain Atacandissa jos on varaa maksaa tuo hinta!

15

4822

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samaa se on

      Sama lääke se rinnakkaislääke on. Täysin kopio. Pieniä eroja voi olla lisäaineissa ja pillerin muodossa. Verenpaineen nousu johtuu hermoista, pienikin ajatus että kopiolääke olisi huonompi nostaa paineita. Relaa ja ota se halvin.

    • minämyös

      Rinnakaisvalmiste ei toimi samalla tavalla. En uskonut että näillä voisi olla eroja. Käytin aiemmin rinnakkaisvalmisteita ja verenpaine oli silti korkealla 145/90. Nyt koekilin Atacandia ja paneet samalla annostuskella 107/70.

      • comsi-comsa

        Sanot, etä söit rinnakkaista ja alkuperäistä "samalla annostuksella", mutta olivatko olosuhteet täysin identtiset? Verenpaine heittelee päivän aikana moneen suuntaan. Jos mittaat raskaan työrupean jälkeen, paineet ovat varmasti koholla, syöt sitten mitä vain. Täydellisessä levossa taas asiat ovat päinvastoin.

        Sitäpaitsi verenpaineeseen vaikuttavat myös psyykkiset tekijät. Jos uskot lujasti johonkin lääkkeeseen, se tehoaa, olipa se sitten vaikka kalkkitabletti. Tämä on todistettu tilanteissa, joissa jokin uusi lääke-ehdokas on joutunut ns. kaksoissokko testiin. (Nykyisin kaikkien uusien lääkkeiden on läpäistävä tämä testi.)


    • KamferiUkki

      Ei nämä nyt ole mitään uskonasioita. Kyllä näillä alkuperäisillä ja rinnakkaisvalmisteilla on eroja. Valmisteiden kinetiikka vaihtelee eli vaikutusmekanismi - jos näin sanotaan. Johan olisi lääkevalmistajat persiillään, jos joku halpakopio tuosta vain lyttää alkuperäisen tuosta vain. Itselläni pari lääkettä, joissa lääkärin asettama vaihtokielto juuri epäsopivuuden takia! (Minunkaan hermoissani ei ole löydetty "vikaa", kuten yksi viisas epäilee jollakin olevan verenpainelääkkeen kanssa.)

      • Anonyymi

        Aivan samaa mieltä, ei ole uskon asia. Minullakaan ei rinnakkaisvalmiste tehonnut verenpaineeseeni ja heti kun palattiin entiseen Atacand lääkkeeseen, niin paineet kurissa. Apteekissa sanoivat, että tabletin koostumis voi olla erilainen joten kyllä ei ole uskon asia vaan fakta.


    • Raha-ratkaisee

      Jos valmistusmenetelmä on julkaistu ja patentti rauennut, en usko etteikö jokin toinenkin lääketehdas, Suomessa tai ulkomailla, kykenisi valmistamaan kyseistä lääkettä.

      Näinhän useimmmat suositut käsikauppa-lääkkeetkin valmistetaan, ja rinnakkaislääkkeinä ne ovat paljon halvempia kuin alkuperäiset.

    • losartan50

      Onko kokemusta Candesartan ja vastaavat rinnakkaiset ,(vaikuttava aine Kandesartaani) näistä lääkkeistä ja minkälaisilla annoksilla ja onko ollut saman aikaan muita verenpainelääkkeitä. Kiinnostaa kun paljon haittavaikutuksia ja anemia joka alkoi jonkun ajan kuluttua lääkityksestä. Punasolut ei enää uusiudu vaan verensiirrot on ainoa keino selvitä hengissä. Tutkittiin ja lopulta määrittelemätön anemia MSD. Kiinnostaakin onko Hb laske. Paljon myös muita haittavaikutuksia mm. selkäkipu, ruokahaluttomuus, ripuli verensokerin laskeminen huomattava ja paljon muita. Verenpaineen äkillinen lasku . Annos oli Candesartan32 mg/pv, Emconcor 1.5 tab. Zanidip 10 mg. Candesartan lopetus (ilman lääkäriä) tasas 2 viikkossa paineet ja voi myös lopettaa Zanidipin. OLisin kiinnostunu onko anemia havaittu .

      • Anonyymi

        Hieman myöh vastaus,… olen ottanut Atacand 8mg noin 10 vuoden ajan, kuulun riskiryhmään juuri tuon takia että on tullut lääkkeen myötä liikaa valkosoluja! Sain tietää tästä koronan puhjettua,kun sain rokoitteen ensimmäisten joukossa siis riski ryhmässä.
        Olen lopettamassa koko lääkkeen oton, jo muutaman päivän jälkeen selkä, jalkakivut poissa! Vuosia kulkenut ortopedilla ja fysiossa. Verenpaineet tosi heittelevät ennen, nyt paremmat, mittaan aamulla.


    • Tyytyväinen

      Itselläni menee Candesartatan 8 mg /pv ja lisäksi Propral 40 mg aamulla ja illalla. Tällä lääkityksellä paineeni ovat noin 130 /80 ja pulssi noin 60. Tyytyväinen olen läääkitykseeni.

    • Anonyymi

      Atacand 32mg syönyt kymmenen vuotta, viime aikoina ollut jatkuvaa huimausta.
      Lopetin kyseisen lääkkeen syönnin ja huimaus loppui heti.
      Onko muilla näitä huimausjuttuja, verenpainelääkkeistähän on melkein aina jotain
      sivuvaikutuksia.

      • Anonyymi

        Olipa turhan isolla annoksella, kokemus on ettei ole hoitovastetta verrattuna 16 mg, haittavaikutuksiin kylläkin ja kopioilla ainakin vaikutus Hb laskemiseen anemiaan pahaan sellaiseen. Miten oli edellä olis kiva tietää


    • Anonyymi

      Voihan se olla, että alkuperäislääke olisi parempi, kuin kopio.

      Jossain tv-ohjelmassa hiljattain kerrottiin, että lähes kaikkien kopiolääkkeiden alkuperämaa saattaa olla Intia, joka onkin suuri lääkevalmistaja. Kopiolääkefirmat ostavat raaka-aineensa sieltä ja puristavat pillerit omilla nimillään.

      Kuka tietää nykyään mikä on totta ja mikä tarua? En ainakaan minä.

      • Anonyymi

        Eipä löytynyt tänään apteekin hyllyltä Atacandinia, olivat loppuneet. Rinnakkais-tuotteita löyti, joten otin niitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä löytynyt tänään apteekin hyllyltä Atacandinia, olivat loppuneet. Rinnakkais-tuotteita löyti, joten otin niitä.

        Miten meni


    • Anonyymi

      En väitä, että rinnakaisvalmisteet ovat huonompia, kuin alkuperäiset valmisteet, mutta ne voivat olla erilaisia sidos- ja apuaineiden osalta vaikka lääkkeen vaikuttavaa ainetta olisi täsmälleen sama määrä.
      Ehkä näillä pillerin 'ylimääräisillä' aineilla on vaikutusta lääkeaineen imeytymiseen tietyillä yksilöillä.
      Joku mainitsi, että rinnakaisvalmisteet sokkotestataan ja verrataan alkuperäiseen. Tämä on totta, mutta 30% poikkeama imeytymisessä on verenkiertoon vaikuttavan aineen osalta on sallittua.
      Joten jos annos pieni ja virhemarginaali toteutuu kyseisellä yksilöllä, niin vaikutus voi olla huomattava.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe