Ahdistusta..stressiä..

Pumpulipilvi

Uuvuttaa. Olen jotenkin "pihalla" elämässäni välillä. Mieheni on tällähetkellä ulkomailla lomalla, ja minuun iskee usein kova ahdistus, kun hän on poissa. Meille aiheutui riitaa, ja minulla on ollut todella paha olo. Voi olla, että olen jotenkin läheisriippuvainen, koska mieheni poissaolo usein aiheuttaa minulle suurta ahdistusta. Ikävöin, tympiinnyn, ja harmistun jos en tavoita miestäni kännykällä. Saatan ahdistua paljokin, jos hän ei vastaa kännykkään. Miten voisin oppia suhtautumaan toisen poissaoloon paremmin? Minua myös harmittaa hänen bilettämisensä siellä ulkomailla.

Olen itse raskaana tällähetkellä ja harmittaa kun mies voi lomailla ulkomailla ja ryypätäkin. Itse en tietenkään käytä alkoholia raskausaikana, enkä siitä muuna aikanakaan hirveästi. Puolisoni ei ole mikään alkoholisti, mutta jotenkin hänen pienikin juominen välillä häiritsee. Hänellä on nyt lomalla ollut tapana ottaa melkein joka päivä ainakin yksi kalja.

Minulle perhe on todella tärkeä, ja toivoisinkin että minulla olisi mies joka viihtyisi lähinnä kotona, mutta taitaapi olla turha toive. Olemme kai niin erilaisia, toinen on enemmän menijä-tyyppi ja minä kotihiiri.

Minä koen itseni jotenkin uupuneeksi ja tuntuu välillä etten jaksaisi enää tätä parisuhdetta. Meille on kuitenkin vauva tulossa, joten olisi tärkeää että saisimme asiat kuntoon ja selvitettyä. Tämä sama ahdistus iskee minulle usein, kun mieheni on poissa.

Olen tällähetkellä työttömänä, (valmistuin viime keväänä alalta, joka ei oikein enää innostakaan ja nyt kesällä on vaikea löytää töitä), minulla ei ole hirveästi ystäviä (olen melkoisen ujo ja hiljainen, ja pelkään joitakin sosiaalisia tilanteita...) Mieheni puolestaan on hyväpalkkaisessa työpaikassa, hänellä on paljon ystäviä, hän on sosiaalinen, hänen on helppo jutella tuntemattomillekin..

Tuntuu, että olemme kuin yö ja päivä. Minä taidan olla se ressukka, joka ei oikein ole onnistunut elämässään. Haluaisin olla hyvä odottava äiti, haluaisin mukavan työpaikan, ystäviä..haluaisin olla tasapainoinen ja onnellinen. Kunpa vain keksisi miten.

3

269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Opa2012

      Moikka,

      Raskausaikanahan nuo tunteet taitavat mennä ylös ja alas raskaudesta johtuen. Tosin miehenä en niistä mitään tiedä. Olet varmasti vielä nuori ja jos kerran valmistunutkin niin olet jo siinä onnistunut. Itseken valmistunut eri alalle jossa teen töitä ja nyt mietin jos taas vaihtaisi alaa. Itsekin vasta noin 30 v. Elämähän on jatkuvaa muutosta. Se että miehesi viihtyisi kotona saattaa olla turha toive koska ihmisen perusluonnetta on vaikea muuttaa.

      Viestistäsi paistaa se, että olet riippuvainen miehestäsi tai ainakin koet niin. Se on omiaan lisäämään ahdistusta jos tuntee epävarmuutta. Ymmärrän tunteesi ja se ei valitettavasti ole harvinaista. Jos vain usklallat kannattaisi mennä juttelemaan ammattiauttajan kanssa. Hän voisi antaa uusia näkökulmia ja vinkkejä elämään. Tarkoitan lähinnnä psykologia, itse käyn joskus keskustelemassa ja hakemassa neuvoja ja purkamassa mieltäni. Se auttaa.

      Ota rauhallisesti, olet tärkeä noinkin ilman mitään työpaikan statusta. Töitä ehdit varmasti tekemään vielä monte vuotta elämässäsi.

      Hyvää vointia.

      • Pumpulipilvi

        Kiitos kommentistasi!

        Olen joskus aikoinaan käynytkin juttelemassa psykologille asioistani, mutta nyt kynnys mennä sinne tuntuu jostain syystä suurelta.Jotenkin tuntuu ettei jaksaisi mennä vaikka siitä saattaisikin olla hyötyä.

        Yritän kai ensisijaisesti selvitä ominvoimin ja jos tilanne pahenee, niin tarvitsee varmaan jutella jollekin. Itsestänihän se muutos lähtee kuitenkin.


    • jk

      vai iin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2823
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1972
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1816
    6. 160
      1804
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe