Yön Ritarin Paluu (2012)

Veteranfan

Ohjaaja Christopher Nolanin Batman taru päättyy huikeaan filosofiseen ratkaisuunsa.Ensi vaikutelma elokuvasta The Dark Knight Rises on sykähdyttävän filosofinen,kuten kaksi aiempaa osaa "Batman Begins"(2005) ja "Dark Knight"(2008) olivat syvältä luotaavia analyyseja supersankarin edesottamuksista.Trilogian päätös yltää ennakko-odotuksiin nähden loistavasti,ainakin tämän kriitikon mielestä.

Yön Ritari,eli batman on elänyt hiljaiseloa 8.vuotta Harvey Dentin Gothamin "pelastajan" synnit taakkanaan.Mutta uusi uhka saapuu Gothamiin saattaen Bruce Waynen hankalaan asemaan,sillä hänen täytyy tehdä comeback viittaritarina jälleen kerran.Asiaa ei helpota Brucen menettäessä omaisuutensa terrori-iskun myötä.Ra`s Al Ghulin entinen apuri Bane uhkaa tuhota koko Gothmanin kartalta ydinaseella.

Vaikka tarina ei sinänsä ole kummoinen,käsikirjoituksessa on edelleen sitä tärkeää syvällistä sanomaa,jota ei välttämätä ensi katsomisella huomaa.Banen johtama salaseura "Varjojen liiga" alistaa ihmiset itsetuhon partaalle,aikomuksenaan pelkästään puhdistaa "mädännäisyys" Gothamista.Ristiriitainen Bane lietsoo järkkymätöntä pelkoa yhteiskuntaan romahduttamalla pörssikeskukset talouskriisiin.Aivan kuin meidän EU:ssa!!!

Elokuvassa on kiehtova jakso,jossa Bruce Wayne koettaa kiivetä vankilan kuilun pohjalta pelastamaan kaupunkinsa totaalitääriseltä tuholta raivoisan kapinahengen huutamana.Tuosta kohtauksesta tuli yksi elokuvan vaikuttavimmista adrenaliini piikeistä.Yön Ritarin Paluu on ennen kaikkea ihmisen hyvyyteen uskova elokuva.Pyyteetön elokuvan sankari on uskottavalla tavalla toivoa herättävä.Nerokas on myös elokuvan loppu huipennus,jossa katsojalle annetaan itse tulkita oliko elokuvassa synkkä vai onnellinen happy end lopetus.

TÄHTIÄ ¤¤¤¤¤

10

377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • John--GG

      Hyvä arvostelu! Itse antaisin leffalle kanssa ehdottomasti 5 tähteä, vaikka toki muutama kauneusvirhe elokuvassa olikin. Mutta täydellistä elokuvaa ei ole olemassa, eikä sellaista voida ikinä tehdä.

    • remakeepukkaa

      Tovottavasti tulee batman remaket jotka noudattaa sarjakuvaa ja sen storylinee, kuten tämä uusi hämähäkkimies elokuva teki.. ja joka on reippaasti parempi kaikilla osa alueilla kuin aikaisemmat raimi tuotokset

    • Kirvelihyrrä

      Kuulostaa minusta pitkälti aika saman tason viritelmältä, mitä edeltäjänsäkin.
      Itse olen katsonut näistä Nolanin lepakkoukoista pelkästään kakkososan ja se näillä näkymin jääkin viimeiseksi Batman-leffaksi jonka koskaan itse katson; ei nimittäin tee enään mieli koskea kyseiseen materiaaliin pitkällä tikullakaan, sen verta paha maku tuosta "Pimeästä ritarista" jäi...

      • VersoJarnos

        Itte kans kattonut vain kakkos osan, siis näistä Nolanin. Sama mullakin oli et sai ihmetellä et miksi sitä oli kehuttu. No, toivottavasti ne remake/reboot versiot on parempia jos ja kun ne tulee.


    • skeptikko123456

      Pieni mietelmä elokuvasta. Jos mietitään miten loogisesti , niin aika nopeasti bruce wayne 'parani' aika akuutista ongelmastaan vain yhdellä selkään tehdyllä lyönnillä... Eli sankarimme oli loistokunnossa, vaikka lääkäri oli vasta luvannut kuolemaa...

    • mISTÄ?39

      SAAKO NETISTÄ KATOTTUA TÄTÄ BATMANIA!

      • ulölikv

        kirjota googlen videohakuun dark knight rises full movie nii pitäs löytyy ainaki video- basshista


    • eisentäänylikolme*

      Minun mielestäni tämä oli huomattavasti huonompi kuin tuo missä Heath Ledger oli jokerina.

    • Scifisti1977

      "Nerokas on myös elokuvan loppu huipennus,jossa katsojalle annetaan itse tulkita oliko elokuvassa synkkä vai onnellinen happy end lopetus."

      Juuri sain katsottua leffan ja oli kyllä huikea! Ehkäpä paras näistä kolmesta. Ja tuosta lopusta. Minusta se oli selkeästi onnellinen loppu. Kun katsoon tarkasti niin selviää. Näin itse ajattelen.

      Näen tässä selvän mahdollisuuden jatkaa uusilla leffoilla. Nolan ei varmaan tule ohjaamaan jatkoa tähän eikä Christian Bale tule näyttelemään Batmaniä. Mutta joku voisi tehdä tähän aivan hyvin jatkoa jos haluaisi.

      Aika lailla edellisen Batman - quadrilogian neljättä elokuvaa mukaillen voisi neljäs leffa tässäkin mennä. En tiedä. Mutta oli hyvä!

    • Viittapelleilyt ohi?

      Myönnettäköön Thalia Al Kul on ensimmäinen ihan oikeasti älykkään oloinen konna, joka toimii kuten takapirun kuuluukin; Jokeri oli hahmona yhtä ontto, älyvapaa ja vittumainen kuin koko kakkosleffa ja Al Kul vanhemmasta ei keksi oikein muuta sanottavaa kuin sen että häntä näytteli Liam Neeson.
      Muuten elokuva oli aika samanlaista ylihypetettyä supersankari-roskaa kuin edeltäjänsäkin, mutta sentään ihan katsottava kakkososaan verrattuna.

      Tähtinä ehkä ¤¤½

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1385
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1096
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      83
      945
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      837
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      76
      783
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    8. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      713
    9. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      713
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      682
    Aihe