Everyday lainasta maksuhäiriömerkintä?

epäilijä_80

Onko kellään ollut tämän maksu myöhässä ja kuinka olette toimineet sen kanssa? Itselläni tuli vastaan se tilanne, että en saanut maksettua eriä ja nyt tuli irtisanomiskirje. No, olin yhteydessä heidän laskuttajaansa, joka sanoi että seuraavaksi siirtyy perintään ja sitten voi tehdä pidemmän maksusuunnitelman. Siinä vaiheessa on vain kulunut jo yli se 60 päivää alkuperäisestä eräpäivästä. Olin yhteydessä everydayhin ja siellä joku meinasi, että merkintää ei tule silloin vielä vaan pitää olla jonkin aikaa perinnässä. Mietin vain uskallanko luottaa tuohon.. Eli kertokaapa kokemuksia jos löytyy tämän lainan suhteen. Kiitos!

7

881

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10+14

      Onko sulla siinä montako erää yhdessä? Taitaa nykyään olla Gothia joka heidän perintää hoitaa, ainakin oman everydayn luottoni maksoin loppuun heidän kauttaan. Sain itse myös irtisanomiskirjeen, ja nimenomaan Gothialta. Tyttö joka vastasi alkuvuodesta soittooni sanoi, että saatava siirtyy perintään ja sitten voi sopia maksusta. Kysyin että mitäs nyt kun alkuperäinen eräpäivä tulee olemaa yli 60 vrk kun voimme sopia maksusta , niin tyttö vastasi että tulee LKP-merkintä.

      Itse maksoin sitten laskun kokonaan pois ja vältin merkinnän.

    • epäilijä_80

      Kolme erää siinä taitaa olla nyt. Gothian laskutuksen kanssa kuulemma voisi jakaa saatavan kahteen erään ennen perintään siirtymistä, mutta kun se ei paljon tilannettani nyt auta. Perinnän kanssa sitten saisi pidemmän tehtyä. Minulle ei Gothialla osannut kukaan vastata tuohon, ku kysyin tuosta 60 päivän säännöstä. Käskivät vain kysyä suoraan everydayltä. Ompas hankalaa kun ei oikein tiedä :(

      • laki sanoo...

        Ei tule / ei saa tulla merkintää jos maksusuunnitelma on tehty ja sitä noudattaa. tuon 60 päivän sääntö ei silloin päde

        Laki sanoo : " Velkojan ilmoittamat maksuhäiriötiedot saadaan ilmoittaa rekisterinpitäjälle ja tallettaa luottotietorekisteriin, jos maksu on viivästynyt vähintään 60 päivää alkuperäisestä eräpäivästä, jolleivät velallinen ja velkoja ole tehneet alkuperäisen eräpäivän jälkeen uutta maksusopimusta"


    • 1+2

      Jos sinulle on sanottu everydaystä että merkintää ei tule kun saatava siirtyy perintään ja on 60 vrk myöhässä niin sitten se on niin. Kysy everydaystä laittaako he itse merkinnän vai Gothia. Veikkaan että everyday, jos kerta Gothialta ei osattu sanoa mitään merkinnöistä. Jos laittaa everyday ja he sanoo ettei merkintää tule kun siirtyy perintään jos tekee suunnitelman, niin sitten ei Gothiakaan voi sitä merkintää laittaa.

      Hankala tilanne mutta selviää varmasti. Voit myös kysyä uudelleen Gothiasta ja vaatia että he tarkistaa tämän merkintäasian. Koska sinulle on kerrottu eri vastaus kun minulle alkuvuodesta samassa tilanteessa ollessani.

    • epäilijä_80

      Pitää kyllä vielä huomenna selvitellä tätä asiaa. Erääntymiskirjeen eräpäivään tosiaan tulee se tasan 60 päivää. Ärsyttävä kun ei nyt sitten vielä voi sopia pidempää maksusuunnitelmaa :( Ei oikein hyvää toimintaa tämäkään. Kuulostivat vaan siellä everydayllä itsekin niin epävarmoilta, että siksi vaan mietityttää. Vaikka sainkin kyllä puhua oikein jonkun laskutuksen johtajan kanssa, kun normi asiakaspalvelijat eivät uskaltaneet sanoa yhtään mitään :D Maksaisin kyllä heti pois jos voisin, mutta kun en voi.

    • Wisemen68

      Maksuhäiriömerkintöjä eivät tee velkojat tai perintätoimistot, vaan ainoastaan käräjäoikeus. Eli jos saat oikeudelta velkomustuomion, niin silloin saat aina samalla maksuhäiriömerkinnän. Luotonantajilla tosin voi olla omia rekistereitä joihin voit kyllä saada jotain merkintöjä, mutta nämä vaikuttavat vain kulutusluottofirmojen luotonantoon. Eli jos hoidat asiasi ennen käräjäoikeutta niin vältyt maksuhäiriömerkinnöiltä.

    • eitaidatulla

      Mutta käräjäoikeus ei tee mitään, ellei joku laittaa niille haastepyynnön. Eli kyllä se viime kädessä on alkuperäinen velkoja joka hakee merkinnän koska joku erä on myöhässä 60 vrk. Perintötoimisto ei voi haastaa kun ei ole mitään syytä kun niille vasta on siirtynyt se homma. Mulla oli pari vuotta sitten ankea aika kun oli useampi pikavippi ja tuli maksuvaikeuksia ja alkoi siirtyä perintään yksi toisensa jälkeen. Mistään ei tullut merkintää vaikka kaikki oli sen 60 vrk myöhässä (mm.everyday).Onnistuin maksamaan kaiken perinnän kautta ja mikään ei mennyt ulosottoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5309
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3437
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      192
      1463
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      988
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe