Sorapohja vai Hiekkapohja??

Kumpi on mieluisampi/kauniimpi akvaarion pohjassa teidän mielessää, pohjasora vai hiekkapohja?? :))

7

253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • firefly55

      Ehdottomasti hiekkapohja, ei tarvitse olla koko ajan lappoamassa. Sora menee todella likaiseksi, kun liat painuu soran sisään. Myös jotkut pohjakalat (esim. monniset) tarvitsevat hienoa hiekkaa, koska tykkäävät kaivella sitä.

    • Itsenikin mielestä se näyttää jotenki kivemmalta. Itelläni on sorapohja... :,( mutta ehkä joskus vaihan kun kaloja alkaa kuolla :s :D

      • wesmies

        Jos hiekkapohja on paras mahdollinen, niin miksi on olemassa muita vaihtoehtoja? Kyllä sorapohjakin toimii. Pitää vaan huolen perushoidosta. Pitää muistaa että hiekkapohjassa kaikki lika taas näkyy helpommin.


      • firefly55
        wesmies kirjoitti:

        Jos hiekkapohja on paras mahdollinen, niin miksi on olemassa muita vaihtoehtoja? Kyllä sorapohjakin toimii. Pitää vaan huolen perushoidosta. Pitää muistaa että hiekkapohjassa kaikki lika taas näkyy helpommin.

        Ei kukaan väittänytkään, että se olisi paras mahdollinen tai että miksi se ei toimisi, enkä näe mitään syytä, miksi sorapohjaakin ei voisi akvaarioon laittaa. Se riippuu niin paljon siitä, mitä akvaarioon laittaa. Jotkut kasvit viihtyvät paremmin hiekassa, toiset taas kasvavat paremmin hiekassa.

        Itse tykkään siitä, että vaikka hiekkapohjassa näkyy lika herkemmin, niinkuin mainitsit (ainkin vaaleassa), niin ainakin se on sen verran näkyvillä, että se on helppo lapota pois. Soran sekaan lika taas tuntuu uppoavan, eikä kaikille välttämättä tule mieleen, että sitä pitäisi usein muistaa puhdistella.

        Onhan sorassakin toki puolensa, hiekka (varsinkin, jos on kovin hienoa) saattaa mennä helposti "tukkoon", ellei sitä joko möyhi silloin tällöin itse tai jos siellä ei ole kierteisiä pöyhimässä. Soraan myös jotkut kasvit on helpompi istuttaa, uppoavat helpommin kuin tiiviiseen hiekkaan.


    • Niin...Olen veilä aika nuoeri 13 v (poika) ostin entiseltä akvaristilta niin hän kysyi "Tuleeko sora mukana ?" niin otimme :) Ja muutenki hiekka on kivan näköinen ja silleen kasvitkin on helpompi istuttaa hiekkaan, kun soraan.

      • wesmies

        Voi olla että teit ihan fiksusti kun otit soran, jos se oli käytettyä. Tällöin soran mukana tulee hieman hyvää bakteeristoa uutta akvaa varten. Sitten kun olet saanut homman varmasti toimimaan ja akvan menestymään, niin voit alkaa miettiä eri vaihtoehtoja kasvien yms. suhteen. Mitä soraan ja hiekkaan tulee, on se muuten aika pitkälti makuasia, pääasia että vesiarvot pysyy kunnossa.


    • Niin :) Tuo akvaario joka mulla on ei oo nii sopiva...t-tai siis...meinaan, että tottakai haluaisin sinne paljon kaveija, hiekkapohjan, kivikkoa sekaan, mut ekas mennä tällä aloitus sisustuksella, mut ehkä vaihan syksyn lopussa järkkää tai jouluna. ::) Akvaario on kyllä kiva. Aina ollut unelma ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3148
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1713
    3. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    4. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      81
      1222
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1139
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1138
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1010
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe