Aihe

Sorapohja vai Hiekkapohja??

nomoivaankaikki

Kumpi on mieluisampi/kauniimpi akvaarion pohjassa teidän mielessää, pohjasora vai hiekkapohja?? :))

7

123

  Vastaukset

  • Ehdottomasti hiekkapohja, ei tarvitse olla koko ajan lappoamassa. Sora menee todella likaiseksi, kun liat painuu soran sisään. Myös jotkut pohjakalat (esim. monniset) tarvitsevat hienoa hiekkaa, koska tykkäävät kaivella sitä.

  • Itsenikin mielestä se näyttää jotenki kivemmalta. Itelläni on sorapohja... :,( mutta ehkä joskus vaihan kun kaloja alkaa kuolla :s :D

   • Jos hiekkapohja on paras mahdollinen, niin miksi on olemassa muita vaihtoehtoja? Kyllä sorapohjakin toimii. Pitää vaan huolen perushoidosta. Pitää muistaa että hiekkapohjassa kaikki lika taas näkyy helpommin.


   • wesmies kirjoitti:

    Jos hiekkapohja on paras mahdollinen, niin miksi on olemassa muita vaihtoehtoja? Kyllä sorapohjakin toimii. Pitää vaan huolen perushoidosta. Pitää muistaa että hiekkapohjassa kaikki lika taas näkyy helpommin.

    Ei kukaan väittänytkään, että se olisi paras mahdollinen tai että miksi se ei toimisi, enkä näe mitään syytä, miksi sorapohjaakin ei voisi akvaarioon laittaa. Se riippuu niin paljon siitä, mitä akvaarioon laittaa. Jotkut kasvit viihtyvät paremmin hiekassa, toiset taas kasvavat paremmin hiekassa.

    Itse tykkään siitä, että vaikka hiekkapohjassa näkyy lika herkemmin, niinkuin mainitsit (ainkin vaaleassa), niin ainakin se on sen verran näkyvillä, että se on helppo lapota pois. Soran sekaan lika taas tuntuu uppoavan, eikä kaikille välttämättä tule mieleen, että sitä pitäisi usein muistaa puhdistella.

    Onhan sorassakin toki puolensa, hiekka (varsinkin, jos on kovin hienoa) saattaa mennä helposti "tukkoon", ellei sitä joko möyhi silloin tällöin itse tai jos siellä ei ole kierteisiä pöyhimässä. Soraan myös jotkut kasvit on helpompi istuttaa, uppoavat helpommin kuin tiiviiseen hiekkaan.


  • Niin...Olen veilä aika nuoeri 13 v (poika) ostin entiseltä akvaristilta niin hän kysyi "Tuleeko sora mukana ?" niin otimme :) Ja muutenki hiekka on kivan näköinen ja silleen kasvitkin on helpompi istuttaa hiekkaan, kun soraan.

   • Voi olla että teit ihan fiksusti kun otit soran, jos se oli käytettyä. Tällöin soran mukana tulee hieman hyvää bakteeristoa uutta akvaa varten. Sitten kun olet saanut homman varmasti toimimaan ja akvan menestymään, niin voit alkaa miettiä eri vaihtoehtoja kasvien yms. suhteen. Mitä soraan ja hiekkaan tulee, on se muuten aika pitkälti makuasia, pääasia että vesiarvot pysyy kunnossa.


  • Niin :) Tuo akvaario joka mulla on ei oo nii sopiva...t-tai siis...meinaan, että tottakai haluaisin sinne paljon kaveija, hiekkapohjan, kivikkoa sekaan, mut ekas mennä tällä aloitus sisustuksella, mut ehkä vaihan syksyn lopussa järkkää tai jouluna. ::) Akvaario on kyllä kiva. Aina ollut unelma ;)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   42
   5205
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   46
   3901
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   228
   2874
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   43
   1909