Koristepansasaidan kustannus ja laatu

Jotain tarttis tehdä

Taloyhtiömme aiotaan laittaa noin 50 metriä pitkä aita lauta-aidan tilalle. Aidan tarkoituksena olisi estää liikennettä nurmikon kautta ja toisaalta tietysti olla näyttävä koriste betonisen kerrostalon päädyssä.

Mikä olisi helppohoitoinen pesasaita, angervoa tai jotakin vastaavaa ja mitä suunnilleen tulisi maksamaan. Meillä taloyhtiössä on käytäntö, että talkoohommia ei kukaan saisi tehdä kun se ei ole kaikille tasapuolista, eli moitteita tulee.

Nykyisen lauta-aidan tarvikkeet maksaisivat noin 6 euroa aitametri, maalaustyöt ja pystytys päälle.
Koristepensas maksanee jonkinverran enemmän ja huoltoyhtiön hoidot sitten lisäkustannuksena, mutta onko nuo sitten liian suuria noin 100 perheen taloyhtiölle.

Antakaa nyt hyviä kommentteja puoleen jos toiseenkin kun en oikein itsekkään tiedä mitä mieltä olisin.

4

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puuta heinää

      Taimia on kovasti paljon monen hintaisia riippuen lajikkeesta ja taimien laadusta. Esim. virpiangervon avojuuri tainta voi syksyllä saada 2-3 € kappalehintaan. Istutusväli 80-100 cm, eli niitä 50 metrin matkalle menisi 50-60 kpl.
      Pensasaidan alustaksi tarvitaan väh. 50 cm syvyydeltä hyvää multaa, leveyttä saa olla saman verran, eli mullan menekki on 50 metrin matkalla 12-13 m3. Lannoitettu ja kalkittu puutarhamulta maksanee 20-25 €/ m3 rahteineen. Viherrakentajien työpalkkiot taasen huitelee 30-50 €/ tunti. Ammattilainen hoitanee tuollaisen istutustyön kaivu- ja multaustöineen 6-8 tunnissa.

      • Tarttis tehdä jotain

        Kiitos, tuossa olikin ne tärkeimmät jota halusin tietää. Kerro vielä kuinka usein aitaa pitäisi leikata suuremmassa mitassa, eli ammattihenkilön toimesta. Meillä kun tuota omatoimisuutta asukkaissa ei tahdo löytyä, mutta ei tuo ammattilainenkaan kovin paljon ehkä maksa. Itse veikkaisin noin 4 tunnin työtä.
        Nurmikon leikkuu huoltoyhtiöltä lienee pensasaidalla helpompaa kun saa kiertää ympäri, mutta lauta-aita puolestaan vaatii trimmerin käyttöä.


    • puuta heinää

      Pensasaidan alusta kannattaa istutuksen jälkeen kattaa kuorikatteella, niin rikkaruohot pysyy kurissa ja nurmikonleikkaajan on helppo hurauttaa ympäröivä nurmi reunoja myöten siistiksi.
      Pensaiden leikkaustarve vaihtelee kasvilajin ja halutun muodon mukaan. Jos halutaan muotoon leikattu pensasaita, sen siistinä pitämiseen tarvitaan 1-2 leikkausta vuodessa. Vapaasti kasvavaa pensasaitaa taas ei välttämättä tarvitse leikata vuosiin. Paras keino on pyytää puutarhuri paikalle joka kevät, niin hän leikkaa pensaat jos mitä tarvetta on. Näin pensasaita pysyy siistinä vuodesta toiseen, eikä isompia toimenpiteitä tarvitse tehdä vuosikausiin, jos koskaan.
      Hyvät pohjatyöt ja vuosittainen pieni uhraus ammattilaisen työhön säästää yleensä isoilta ja hintavilta remonteilta myöhemmin.

    • Tarttis tehdä jotaki

      Kiitos tiedoista. Vertailin tietoja kolmilautaiseen aitaan ja yllätys yllätys hinnalla ei ole suurtakaan eroa teki sitten miten hyvänsä. Lauta-aidassa tarvitaan tuota trimmeriä kun leikkureilla ei pääse oikein aidan alle ja sittenkin nuo laudat pitää ensin maalata ja sitten nekin laittaa tolpilla maahan. Tässä tuli melkein kääntyminen pensasaidan puolelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1498
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      40
      782
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe