Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

2012 Hanhien Metsästysajat!

Metsämies 77

Metsähanhen metsästys alkaa tänä vuonna 10.9.2012 pohjois suomessa, muualla maassa vasta 26.9.2012!
Eli nyt baltian maat, ruotsi ja tanska saavat reput täyteen.
Koska minun tietääkseni siellä hanhien metsästys ei ole vielä rajoitettu samalla lailla kuin suomessa.
Onko se nyt sitten järkevä ratkaisu että me suomalaiset säästävät mestähanhia etälän eu-herroille ammuttavaksi?

10

729

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuttu tyyli

      Nurkkakuntain ja perin suomalainen ajatusmalli tuo. " Jos säästän, niin naapuri ampuu" ja sitten sen varjolla ei kyetä muuta kun aina ampumaan, jos mitä riistaa nähdään.
      Päästäänköhän me koskaan tuosta yli?

      Keväällä meillä oli peurakokous, jossa keskusteltiin peurakannasta ja metsästysmallista. Tavoitteena oli saada parempia trofee-pukkeja ja terveempi peurakanta. Osallistujia oli laajalti läänin eri seuroista.
      Yhdessä kyllä kaikki myönsi, että tuo kyseinen ajattelumalli on suurin este, saada mitään parannuksia aikaan, mutta jonkun on aina ensin otettava se ensimmäinen askel uuteen suuntaan. Joskus sitten muutkin seuraavat perässä.

      • Järjetöntä

        Nythän käytännössä autetaan poikueet muuttomatkalle joka on oikein. Kun vielä saataisiin ne avomerille rannikkopatteristojen ulottumattomiin niin tulos olisi paras mahdollinen. Vai onko jonkun mielestä nämä you tubeen ladatut videot oikeutettuja missä piilokojusta ammutaan kuvilta koko ohi lentävä hanhi parvi maahan. Minun mailta jos tapaisin tuollaista metsästyskulttuuria niin ainoa asia minulla olisi sen jälkeen saada vuokrasopimukset poikki.


    • hanhieeee

      Onhan se nyt ihan perseestä, että täällä suomessa lyhentävät hanhen mtsästysaikaa ja ns. "rauhoittavat" sen. Koska ei monikaan suomalainen pääse ampumaan todellisessa maastossa hanhea kuin hyvin harvoin ja sitten rannikoilla ampuvat kaikki hanhet esim. virossa ja ruotsissa...

    • lapin ukkeli

      Kylläpä veljet puhuvat asiaa.Me täällä Pohjois-Suomessa kärsitään siitä kun etelässä ammutaan suuret määrät hanhia pelloille täällä pohjoisen rimpi jängillä ei saalis määrä ole kovin huimaava joka syksy ei pääse hanhea kuin näkemään vilaukselta on ne niin pirun arkoja.Ois noi riista piirit kieltäneet ton pellolla metästyksen.

    • dsfae

      hanhille ihan sama mut meillä ei ole saanu ampua mehtoo 15 vuoteen, se vasta ahistaa, ja metät täynnä mehtoja..

      • lapin ukkeli

        pitkä on ollut mehton rauhoitus aika.Meinaahan ne tällekin vuodelle jotain rauhoituksia järjestää,en kyllä ymmärrä syytä tähän viime syksynä hirvijahdin aikaan näkyi niin paljon lintuja etten ole muuna syksynä nähnyt ainakin täällä pohjois-suomessa oli mehtoo ja teertä useampia yksilöitä parvissa.Onkohan nämä rauhoitus päätökset tullu brysselistä.


      • Kainuussa
        lapin ukkeli kirjoitti:

        pitkä on ollut mehton rauhoitus aika.Meinaahan ne tällekin vuodelle jotain rauhoituksia järjestää,en kyllä ymmärrä syytä tähän viime syksynä hirvijahdin aikaan näkyi niin paljon lintuja etten ole muuna syksynä nähnyt ainakin täällä pohjois-suomessa oli mehtoo ja teertä useampia yksilöitä parvissa.Onkohan nämä rauhoitus päätökset tullu brysselistä.

        9 mehtoa näin parhaassa parvessa hirvijahissa männä syksynä.


    • lapin ukkeli

      Mitä mieltä porukka on yleensä näistä rauhoitus ajoista , kolmio laskennoissa löytyy riistaa mutta uskooko noi piirit meitä metästäjiä vai onko vielä voimissa toi vanha käsitys että metästäjät valehtelee jotta sais pitemmän jahti ajan .Kyllähän tämä päivän vihreät ja ja mikä riinpiis se nyt oli haluais kieltää koko metästys harrastukse ku niiten mielestä kaupan liha kasvaa viissiin puussa eipä muuta kuin antoisaa jahti syksyä veljille 20 päivä se taas alkaa (kyyhkyjä tääl ei ole)

      • Kainuun ukko

        En ampuisi yhtä havulintua enemmän vaikka saisi metästää tammikuun loppuun.2-3 teertä ja muutaman pyyn saalistan syksyssä.


      • Kiintiöt
        Kainuun ukko kirjoitti:

        En ampuisi yhtä havulintua enemmän vaikka saisi metästää tammikuun loppuun.2-3 teertä ja muutaman pyyn saalistan syksyssä.

        Rajoitukset ovat paikallaan. On eläkeläisiä ja työttömiä metsäveljiä joillaka harrastus on muuttunu "töihin"lähdöksi joka aamu kun kanalinnun metsästys alkaa. Tämä ilman kiintiötä tapahtuva "harrastus"mahdollistaa melkoisen verotuksen. Joku tolkku täytyisi olla ettei miehet ole joka aamu metson soitimella ja aamun valjettua teeri suolla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      40
      1237
    Aihe