Ratsastus rääkkäystä!!

mie vaa:)

Katoin just telkkarista kouluratsastusta ja kauhistuin näkemästäni :o Ei oo kauheen luonnollisii noi liikkeet noille hevosille, näyttää lähinnä että jaloissa olisi jotain vikaa...;< Ja muutenkin ratsastuksesta ihminen alistaa eläintä lyöden raipalla ja muutenkin kohtelee eläintä alempiarvoisesti. Eikä ne suitset(tai mitkä onkaan) ole kauheen mukavat suussa, kokeilepas itse! Luonnossa hevoset vaeltaisivat päivittäin pitkiä matkoja mutta ihmisen kanssa elävät ovat suurimman osan ajastaan pienessä tallissa tai joka tapauksessa kytkettynä.
(Enkä sano että muidenkaan lemmikkien pito olisi oikein)

Ja just ku syötiin isä nosti kauheen metelin siitä kun ei ollut muka tarpeeksi lihaa, vaikka sillä oli enemmän kuin äitillä tai veljellä. Sitten kun tarjosin mun soijasuikaleita, yhtäkkiä sillä ei ollutkaan enää nälkä...Kui se liha on niin elintärkeää teille?:o

51

1691

Vastaukset

 • Et näytä tietävän juuri mitään ratsastuksesta. Miten olisi vaikka että ottaisit siitä selvää muutenkin kuin televisiota kerran vilkaisemalla ja mieluistasi eläinoikeussivustoa selaamalla ennen kuin huviksesi kailotat keskustelupalstalla että se on eläinrääkkäystä?

  Ja entä muuten että oikeasti opettelisit hieman lisää etologian perusasioita, kun et näytä myöskään ymmärtävän millaisessa tärkeysjärjestyksessä asiat edes VOISIVAT olla hevosen mielessä? Hevonen ei välitä piirun vertaa meidän arvoistamme eikä pohdiskele sitä, missä yhteiskunnallisessa asemassa se on ihmisiin nähden. Hevonen välittää siitä, että se on elossa ja että sen elämä on mukavaa. Huonosti kohdeltu tai kohtuuttoman epämukavasti varustettu hevonen ei taasen ihmistä tottele eikä voita kisoja, vaan on oikukas ja vaarallinen ratsastettava. Raipallakaan ei lyödä tai muuten aiheuteta kipua hevoselle ellei sen käyttäjä ole nykyistenkin lakien mukaan eläinrääkkääjä.

  Jos taas leikittelet ajatuksella, että ihmisten pitämät hevoset voisivat elää vapaana luonnossa, niin teet niin turhaan. Kesyhevosia ei voi päästää luontoon, koska villiintyneenäkään ne eivät ole sama asia kuin niiden villit sukupuuttoon kuolleet esi-isät. Jos meidän olisi tähän mennessä lajina pitänyt oppia jotain, niin se on se asia että vieraslajeja on vaarallista levitellä huvikseen ympäriinsä. Oikeastaan ainoa kohtalo joka hevosilla olisi jos niiden pito tehtäisiin laittomaksi olisi ennenaikainen kuolema.

  Mitä taas lihan syöntiin tulee, se ei kuulu lemmikkipalstalle. Itse asiassa, et kyllä sinäkään. Mene keskustelemaan isäsi syöpöttelystä jollekin ruoka- tai terveyspalstalle tai vaikka äidillesi, lapsi hyvä.

 • melkoisen rajun näköistä on ravitkin. Katsokaas vain tarkemmin kuolainviritelmiä!. Niin ja ajotyylejä.Maalin lähestyessä piiskaan otetaan vauhtia olan takaa.
  Panee vaan miettimään, että mites hepoja koulutetaan, kun ketään ei ole näkemässä,kun julkisestikin hutkitaan.
  Tuli tuossa mieleen, että kuka pitäisi, uskaltaisi pitä eläinystävälliset ratsukisat, olis pelkät tallipäitset, ei mitään hackmoreja, ja ohjaksina naru eikä satulaa. Ratsastajja sais olla vain tennarit tai paljain jaloin, ei raippaa eikä kannuksia.
  Raveissa samaten, vain tallipäitset joihin ohjat kiinnitetty. Siinä sitten nähtäisiin, kenen hepo tottelee ja kenen ei.

 • Onhan se hevosenpito jossain tapauksissa lajityypillistä käyttäytymistä vastaan, hevonen on pienessä tallissa tai laitumella koska ei yksinkertaisesti ole tilaa tehdä isompaa. Toinen asia on ruokinta, sen sijaan että annettaisiin pieniä annoksia päivän mittaan pätkäistään hevoselle naaman eteen rehua 1-2 päivässä.
  Lajitoverin seurakaan ei ole itsestäänselvyys, toki jotkut paikkailevat sitä vuohilla ja joskus jopa kaneilla.
  Raippahan on sinänsä turha koska mitä ihminen sillä tekee, ohjaako? Ei vaan "herättää" hevosen, tiukalla pätkäytyksellä lautasille.
  Laukkakisoihin on ehdotettu pakolliseksi raippaa jolla ei voi satuttaa mutta sitä ehdotusta ei kuunnella, hevonen on siitä näppärä eläin että peloissaan se juoksee ja kovaa, onhan se sen ensisijainen puolustautumiskeino.

 • ratsastus on vääruin hevosten pitäisi saada olla vapaana arolla ilman satulaa!!!!!! niitä hakataan ja laitetaan hytppäämään esteitä vaikka ne ei halua ja kun hepoja kattoo näkee kun ne on ihan tuskissaan!!!!! ne heittelee päätään ja potkii kun ne ei halua =((

 • Nyt on herännyt aiheita kaikista kilpahevosista. Ettekö tienneet, että hevosilla on kilpailuvietti? ESM. Ravihevosia ei hakata paljaalle iholle, vaan siloihin jolloin vaan ehkä raipan kärkinaru voi vähän sipaista lautasta, ravihevosilla on yleensä mahtava ravi suku ja hevosilla on kilpailuvietti, ne HALUAVAT juosta ja voittaa. Koulaimet ovat ehkä ulkoapäin oudot mutta hevosen suussa olevat palat ovat AINA kumilla pehmustettuja ja ohuita.
  Estehevosia ei IKINÄ pakoteta hyppäämään, vaan ne HALUAVAT hypätä. Jos hevonen kieltäytyy joissain kisoissa se ei tarkoita että se kärsii, vaan hevonen ei saanut askelia oikein esteen väliin. Monissa isoissa kisoissa näkee (esteet n. 160cm) kuinka hevoset isontaa askeltaan, nostaa päätään ja höristää korviaan hevonen HALUAA hypätä!
  Kouluratsastus ei ole luonnotonta pään taivuttamista ja sydänkohtauksen aiheuttavaa sipsutusta. Se on kahden nisäkkään sulautumista yhteen, tanssia. Kouluratsut nauttivat päästessään radalle tanssimaan. Niitä ei pakoteta siihen mihin ne eivät pystyisi. Ehei, ne HALUAVAT tanssia!
  Laukkaratsuilla on suurin kilpailuvietti voittaa. Ne ovat jalostettuja, kevytrakenteisia, pitkäjalkaisia juoksioita. Niitä ei pakoteta juoksemaan lujaa, ne HALUAVAT juosta!
  Jos hevosia ei oltaisi ikinä kesytetty, niitä ei olisi enää täällä. Jos ne olisivat aroilla (ei varmana kyllä juoksisi. Ne etsisivät nälkäkuoleman partaalla ruokaa) ne kävisivät kamppailuja elämästä ja kuolemasta. Ne kärsisivät nälästä, sairauksista, loisista ja lajikumppanit saattaisi olla petoja suurempi uhka!
  Jos mielestäsi on rääkkäystä kun hevonen vain seisoo karsinassa, se on juuri onnellinen ja lepää. Hevosille tarjotaan joka päivä liikuntaa pari tuntia, ne ruokitaan väh. kolme kertaa päivässä ja pää ruokintojenkin välillä ne saavat paljon heinää. Hevoset pääsevät ulkoilemaan päivittäin tarhoissa ja nauttimaan toistensa seurasta. Niitä harjataan ja hoivataan, madotetaan ja rokotetaan, kengitetään ja hampaat raspataan, jos ne sairastuu ne pääsevät heti eläinlääkäreille. Jos hevonen heittelee päätään ja potkii ei tarkoita etteikö ne haluaisi elää vankeudessa, niille on joko tapahtunut jotain, jokin varuste on epäsopiva tai sitten niiden perimmäinen luonne on vain tempperamenttinen.
  Mikään hevonen ei ole vihainen syntyessään!!!

  Ennenkun alatte tällaisia yksinkertaisia asioita huutelemaan ottakaa asioista ensin selvää! Keiden ansiosta te nyt asutte SUOMESSA? Ketkä veti raskaita tykkejä? Ketkä juoksi päivässä suunnilleen 100km?
  Hoksottimet nyt käyttöön ja kunnioittakaa tätä mahtavinta ihmistä auttavinta eläintä!!!

  • "Estehevosia ei IKINÄ pakoteta hyppäämään, vaan ne HALUAVAT hypätä. "

   Missä pääsee näkemään kun hevonen ilman ratsastajaa ihan omasta halustaan kiertää sellaisen esteradan?


  • "Kouluratsut nauttivat päästessään radalle tanssimaan. Niitä ei pakoteta siihen mihin ne eivät pystyisi. Ehei, ne HALUAVAT tanssia!"

   Heh heh ;)

   "Keiden ansiosta te nyt asutte SUOMESSA? Ketkä veti raskaita tykkejä? Ketkä juoksi päivässä suunnilleen 100km?"

   Eivät ne kumminkaan tainneet tanssia.


  • "Laukkaratsuilla on suurin kilpailuvietti voittaa. Ne ovat jalostettuja, kevytrakenteisia, pitkäjalkaisia juoksioita. Niitä ei pakoteta juoksemaan lujaa, ne HALUAVAT juosta!"

   Kun katsoo Youtubesta laukkakisoja, huomaa aika monen ratsastajan käyttävän piiskaa, jolla ei näköjään mitenkään näpäytellä vaan huidotaan ns. "olan takaa". Miksi niin tehdään kun hevoset kerta haluavat juosta kilpaa?

   Näköjään piiska on muutenkin ratsastamisen standardiväline ja niitä löytyy hevosaiheisista nettikaupoista iso valikoima. Miksi se tarvitaan jos hevoset haluavat juosta, hyppiä, tanssia muutenkin?


  • "ne HALUAVAT juosta ja voittaa."
   "Estehevosia ei IKINÄ pakoteta hyppäämään, vaan ne HALUAVAT hypätä."
   "hevonen HALUAA hypätä!"
   "Ehei, ne HALUAVAT tanssia!"
   "ne HALUAVAT juosta!"

   Kuinkahan tuon kanssa nyt on kun ratsastuksen opettaja aloittaa lauseella:

   "Hevosen hallinta perustuu loppupeleissä kivulla uhkaamiseen."

   http://www.ratsastusakatemia.fi/kirjoitelmia/ratsastuksen_tabu.php


 • kyllä, juuri niin, kunnioittaa.Ei kiskoa ohjista että suu ammottaa puoliväliin korvia auki ja vweri pisaroi rintamukselle. Ei paukuttaa piistakka takamuksia että karvat pöllyää. Ei kynsiä kannuksilla kylkiä niin että veri tirskuu. Siis, miten olisi ajo ilman uolaimia ja ruoskaa? Siitähän tässä on kysymys. Että otetaan pehmeämmät otteet käyttöön ja jätetään pahoinpitely pois

  • HUOM! hevosia EI SAA missään tapauksessa LÖYDÄ raipalla!!!!!! Raipalla NAPAUTTAMINEN ja LYÖMINEN ovat kaksi aivan eri asiaa! Jos raippaa annetaankin NAPAKASTI , se ei tarkoita sitä että hevosta LYÖTÄISIIN! sitä paitsi hevosella on paksu karva, joka suojaa sitä. Kokeie itse löydä itseäsi saappaaseen(raipalla) niin saat tuntuman siitä miltä se tuntuu hevosesta, jos raipalla Lyödään Todella kovaa. Yleensä näkee että raipalla ei ole mitään tehoa jos vain 'kosketetaan' raipalla. Kun hevosen saa hereille, ei tarvitse kuin pienen hipaisun (jos edes tarvitsee muistuttaa). Jotkut hevoset heräilevät vasta kun niillä laukataan lujaa tai näpäytetään raipalla.


 • kohta 13, ajatteles. Milloin olet nähnyt hevosen juoksevan kilpaa ilman pakkoa, siis huvikseen? Ne juoksevat luonnossa henkensä edestä paetakseen petoa ja viimeksi jänyt jää saaliiksi. ( ohjastaja on peto joka puree persuksia piiskalla ja völittä kipua kuolaimilla. pakokauha koko ravi. Sanot että hevoset haluavat tanssia musiikin tahdissa kouluratsatuksssa. Kokele, vie levysoitin laitumelle. Moniko humma, edes kouluratsastukseen koulutettu, alkaa tanssia. Kyllä siinä kuolaime, raippa ja kannukset tarvitaan, ja vuosien junnaamionen että alkaa uskoa! Eikä pää rintaa vedettynä, vaahto suusta roiskuen, kovin kivalta elukan olo näytä. Sama juttu estehypyissa. Katso miten ratsastaja kannustaa, eli iskee rautapiikeillä kylkiin, jossa hevoen menisi vauhdilla päin puomia ja sittne hyppä kun ei haoua törmätä esteeseen, ja välistä kieltätyy, jos ehtii lyöd jarrut päälle ajoissa.
  Jos hevoset haluavat juosta kilpaa, miski tarvitaan kielisetee, oresekit, kahdet kuolaime apuaisat.päätuki ja se ajoraippa. mikeis ole ohjat päistissä ja ohjastajalla ei mitään piiskaa! Miksi koururatastusta ei suoriteta siten että hevoella ei olis satulaakaan vaan ohjaaja istui kuin inkkari, paljaaltaan pollen selässä humman tanssiessa, ja estehypyt, hepo yksin radalle loikkimaan. Eikö se olis reilua?

  • Jokunen viikko sitten kaks hevosta kisaili toistensa kanssa ja laukkasi täysiä aitauksessa.

   Toisella kertaa hevonen laukkasi kentällä täysiä ja hyppi esteiden yli ilman ratsastajaa. Näytti olevan hauskaa.

   Mikähän niilläkin hevosilla oli vikana?


 • Voi kun alottaja on suloisen retardi :)

  • Et sinäkään ihan terve ole kun tulet huutelemaan yli neljä vuotta vanhaan keskusteluun.


  • sama se, neljä tuntia, tai neljä vuotta. hevoset, hevosten kohtaamat kivut ja ohjakset ja ihmiset on samoja, eli ongelma on ja pysyy. Se, että hevoneset joskus laukkaavat minuutin laitumella ei kerro mitään ns, kilpailuvitistä että vetäsivät henki kurkussa kilometrejä voimaisan äärimmilleen pinnistellen.
   on hyvä pitää tallainenkin, ajotyyleihin ja varusteisiin liittyvä keskustelu yllä, jotta nuoremmatkin, euudet linjoille tulevat alkaisivat ajatella, ja VAIKKA KOKEILLA niitä kuolaimettomia ratsastuksia, ilman raippaa juoksutusta yms.


 • Ratsatus ei ehkä ole mitään isoimman tason rääkkäystä, mutt jos kysytään jos se on luonnollist hevoselle niin vastaus on ei. Ei se ole luonnollista laittaa suuhun kuolaimet ja satula ja istua hevosen selässä. Olen itse ratsastanut ennenkuin aloin avaamaan silmäni todelllisuuteen, niin usein hevosistakin näkee miten elämän into ja vapaus on imetty niistä kokonaan kun ovat ihmisille usein vain kun koneita, ei mitään samaa mitä villihevosista nähnyt juuri se villi ja vapaa upea olento joka pulppuaa elämän intoa. Hevonen ei ole täällä viihdyttämässä ihmisiä vaan se on elävä olento josta ihminen on tehnyt itselleen työlään vaikkei sen luonnolliseen elinympärystöön ja elintapoihin sellainen kuulu. Ketään ei voi väittää vastaan siitä etteikö ratsatus olisi epäluonnollista, ennen kuin ihmiset kesyttivät hevoset ja hävittivät ne luonnollisista oloistaan niin ei ne koskaan selässä mitään kantaneet taikka pitäneet rautoja suussaan vaan ne elivät vapaana omien sääntöjen mukaisesti ja näin hevosen kuuluisikin elää.
  Tarjoamalla mahdollisimman saman tyyppinen luonnollinen elämä hevoselle niin tulisi karsia ratsatus pois. Tilalle tulisi tarjoa hevoselle vapaa mutoinen elämä jossa se saisi olla laumassa vapaalla ruokinnalla (syödä milloin haluaa) sekä mahdollisuus olla sisätiloissa kun haluaa ja vapaus päästä ulkotiloihin kun se haluaa (pihatto).
  Joskus omista tarpeistaan on luovuttava, vaikka ratsatus voikin olla mukava harrastus ratsastajalle on se taas hevosen näkökulmasta ja sen onnellisuutta sekä mahdollisimman luonnollista elämää ajatellen ei soveltuvaa.
  On olemassa muita muotoja miten olla kuitekin hevosten kanssa tekemisissä johon kuuluu hevosen oma valinta ihmisen kanssa "työskentelyyn". Hevoseen on mahdollisuus saada todella hyvät välit jos hevosen annetaan itse päättää jos se haluaa olla tekemisissä ihmisen kanssa, siihen menee aikaa mutta uskon jos ihminen todella pitää hevosista ja todella tahtoo olla niiden kanssa tekemisissä niin siihen riittää silloin intoa ja tahtoa.
  Jos ihmistä kiinnostaa pelkästään ratsastus niin ei sellainen ole vältämättä soveltuva ihminen hevosten käsittelyyn lainkaan eikä pitäisi edes olla hevosten kanssa tekemisissä.

  • Välillä ihan oikeasti naurattaa, miten pitkälle jotkut menevät hippeydessään ja pitävät "luonnollisuutta" itseisarvona kaikessa. Miten luonnollista koirien on kulkea hihnassa? Miten luonnollista ihmisten on pukeutua keinokuituihin tai vaikkapa käyttää moottoriajoneuvoja? Miten luonnollista keinovalo on? Jne.

   Ei hevonen kärsi siitä, ettei se elä kuten villit esi-isänsä, päinvastoin. Kukaan, joka hevosurheilua harrastaa, ei voi väittää etteikö hyvin kohdeltu hevonen nauti ihmisten kanssa yhdessä työskentelystä siinä missä ihminenkin. Vaikka villit koira-eläimet eivät luonnossa vaikkapa tullille työskentelisi sen enempää kuin villihevoset työskentelisivät ihmisten kanssa, ei se silti tarkoita sitä, etteivätkö molemmat lajit nauttisi nykyisistä työtehtävistään ihmisen kumppanina.

   Se on sitten täysin eri keskustelunaihe, pidetäänkö kaikkia hevosia hyvin, joten tehkäähän nyt selvä ero oikean hevosenpidon ja luonnollisuuden välille. Näillä asioilla ei ole mitään tekemistä keskenään.


  • ituhippi5 kirjoitti:

   Välillä ihan oikeasti naurattaa, miten pitkälle jotkut menevät hippeydessään ja pitävät "luonnollisuutta" itseisarvona kaikessa. Miten luonnollista koirien on kulkea hihnassa? Miten luonnollista ihmisten on pukeutua keinokuituihin tai vaikkapa käyttää moottoriajoneuvoja? Miten luonnollista keinovalo on? Jne.

   Ei hevonen kärsi siitä, ettei se elä kuten villit esi-isänsä, päinvastoin. Kukaan, joka hevosurheilua harrastaa, ei voi väittää etteikö hyvin kohdeltu hevonen nauti ihmisten kanssa yhdessä työskentelystä siinä missä ihminenkin. Vaikka villit koira-eläimet eivät luonnossa vaikkapa tullille työskentelisi sen enempää kuin villihevoset työskentelisivät ihmisten kanssa, ei se silti tarkoita sitä, etteivätkö molemmat lajit nauttisi nykyisistä työtehtävistään ihmisen kumppanina.

   Se on sitten täysin eri keskustelunaihe, pidetäänkö kaikkia hevosia hyvin, joten tehkäähän nyt selvä ero oikean hevosenpidon ja luonnollisuuden välille. Näillä asioilla ei ole mitään tekemistä keskenään.

   Olen aivan samaa mieltä. Nykyhevosta on aivan turha verrata mihinkään villihevosiin, sillä jalostus on vienyt hevoset yhtä pitkälle niistä kuin koirat susista. Domestikoituminen muuttaa mitä tahansa eläinlajia niin voimakkaasti, että luonnollisuudesta puhuminen paljastaa vain suunnatonta typeryyttä ja naiviutta.

   Itse olen asunut pitkään jenkkilässä ja nähnyt miten täkäläiset hevoset kerta kaikkiaan rakastavat ihmisen työparina oloa. Täällä yksi hevosten sisäsyntyisistä, perityistä ominaisuuksista on olla "cowy", mikä on jalostuksen aikaansaamaa. Se ettei tällaista hevosta päästettäisi tekemään sitä työtä mitä se ihan todella haluaa tehdä olisi nimenomaan väärin hevosta kohtaan. Sama kuin vinttikoiralta kiellettäisiin juokseminen tai vahtikoiralta kiellettäisiin vahtiminen.


  • ituhippi5 kirjoitti:

   Välillä ihan oikeasti naurattaa, miten pitkälle jotkut menevät hippeydessään ja pitävät "luonnollisuutta" itseisarvona kaikessa. Miten luonnollista koirien on kulkea hihnassa? Miten luonnollista ihmisten on pukeutua keinokuituihin tai vaikkapa käyttää moottoriajoneuvoja? Miten luonnollista keinovalo on? Jne.

   Ei hevonen kärsi siitä, ettei se elä kuten villit esi-isänsä, päinvastoin. Kukaan, joka hevosurheilua harrastaa, ei voi väittää etteikö hyvin kohdeltu hevonen nauti ihmisten kanssa yhdessä työskentelystä siinä missä ihminenkin. Vaikka villit koira-eläimet eivät luonnossa vaikkapa tullille työskentelisi sen enempää kuin villihevoset työskentelisivät ihmisten kanssa, ei se silti tarkoita sitä, etteivätkö molemmat lajit nauttisi nykyisistä työtehtävistään ihmisen kumppanina.

   Se on sitten täysin eri keskustelunaihe, pidetäänkö kaikkia hevosia hyvin, joten tehkäähän nyt selvä ero oikean hevosenpidon ja luonnollisuuden välille. Näillä asioilla ei ole mitään tekemistä keskenään.

   Ihmisen moottoripyörällä ajaminen ja vaatteisiin vertaaminen hevoseen ei tee mitään järkeä. Tulee vain esiin kuinka sivistynyttä porukkaa taas tälläkin alalla. Jokanenhan saa elää ihan omassa valheessaan jos haluaa näkeä asiat miten itse haluaa ettei mitään pahaa halua nähdä siinä mitä tekee niin samallahan siinä tulee alkaa näkemään asiat niinkun toivoo ne olevankin ja saa tuntemaan itsensä paremmaksi eikä tule syyllinen olo. Jokatapauksessa en usko että ketään ilonmielin haluaa kantaa jotain selässään vapaaehtoisesti ja pitää suussa kuolaimia mutta ei nykypäivän hevoset tiedä mistään muusta paremmasta elämästä kun koko elämän niitä on vaan ratsastettu. Hevonen todellakinhan voi nauttia ihmisen kanssa työskentelystä kunhan se tehään oikella tavalla tekemällä side hevoseen eikä hyppäämällä selkään ja ohjaamalla suun kautta. Ei ihmisellä ole oikeus käyttää eläimiä hyväkseen, ei ne ole täällä elämässä meitä varten ja meitä viihdyttämässä. En viiti enempää tästä kirjotella voitte vapaasti katsoa dokumentin jossa ehkä pysytte ihan pohtimaan itsekkin tai sitten ette ja jatkatte elää omassa uskossanne.

   https://m.youtube.com/watch?v=TQUMAJCh1fA


  • ainavoioppia kirjoitti:

   Ihmisen moottoripyörällä ajaminen ja vaatteisiin vertaaminen hevoseen ei tee mitään järkeä. Tulee vain esiin kuinka sivistynyttä porukkaa taas tälläkin alalla. Jokanenhan saa elää ihan omassa valheessaan jos haluaa näkeä asiat miten itse haluaa ettei mitään pahaa halua nähdä siinä mitä tekee niin samallahan siinä tulee alkaa näkemään asiat niinkun toivoo ne olevankin ja saa tuntemaan itsensä paremmaksi eikä tule syyllinen olo. Jokatapauksessa en usko että ketään ilonmielin haluaa kantaa jotain selässään vapaaehtoisesti ja pitää suussa kuolaimia mutta ei nykypäivän hevoset tiedä mistään muusta paremmasta elämästä kun koko elämän niitä on vaan ratsastettu. Hevonen todellakinhan voi nauttia ihmisen kanssa työskentelystä kunhan se tehään oikella tavalla tekemällä side hevoseen eikä hyppäämällä selkään ja ohjaamalla suun kautta. Ei ihmisellä ole oikeus käyttää eläimiä hyväkseen, ei ne ole täällä elämässä meitä varten ja meitä viihdyttämässä. En viiti enempää tästä kirjotella voitte vapaasti katsoa dokumentin jossa ehkä pysytte ihan pohtimaan itsekkin tai sitten ette ja jatkatte elää omassa uskossanne.

   https://m.youtube.com/watch?v=TQUMAJCh1fA

   Moottoriajoneuvojen ja tekokuituisten vaatteiden vertaaminen siihen, että joku haluaisi pitää hevoset luonnontilassa on järkevää nimenomaan siksi, ettei koko asiassa ollut alunpitäen mitään järkeä. Meneekö perille?

   Jos sinä haluat elää siinä uskossa, etteivät hevoset missään nimessä haluaisi ketään selässään kantaa, niin anna mennä, mutta sinun perustelemattomat uskomuksesi ovat täysin irrelevantteja. Hevoset eivät tiedä "paremmasta elämästä" jo ihan siksi, että sinun käsityksesi paremmasta elämästä on romantisoitua ja inhimillistettyä sekoilua. Hevoset eivät kaipaa aroilla ruoan perässä vaeltamista sen enempää kuin koirat kaipaavat villinä ja vapaana oman onnensa nojassa pärjäämistä.

   On edelleenkin täysin eri asia puhua hyvästä hevosten pidosta kuin niiden "luonnollisesta" elämisestä. Ihminen on vaikuttanut hevosten käyttäytymiseen niin voimakkaasti, ettei jälkimmäinen ole mitään muuta kuin lapsellista haihattelua.


  • ituhippi5 kirjoitti:

   Välillä ihan oikeasti naurattaa, miten pitkälle jotkut menevät hippeydessään ja pitävät "luonnollisuutta" itseisarvona kaikessa. Miten luonnollista koirien on kulkea hihnassa? Miten luonnollista ihmisten on pukeutua keinokuituihin tai vaikkapa käyttää moottoriajoneuvoja? Miten luonnollista keinovalo on? Jne.

   Ei hevonen kärsi siitä, ettei se elä kuten villit esi-isänsä, päinvastoin. Kukaan, joka hevosurheilua harrastaa, ei voi väittää etteikö hyvin kohdeltu hevonen nauti ihmisten kanssa yhdessä työskentelystä siinä missä ihminenkin. Vaikka villit koira-eläimet eivät luonnossa vaikkapa tullille työskentelisi sen enempää kuin villihevoset työskentelisivät ihmisten kanssa, ei se silti tarkoita sitä, etteivätkö molemmat lajit nauttisi nykyisistä työtehtävistään ihmisen kumppanina.

   Se on sitten täysin eri keskustelunaihe, pidetäänkö kaikkia hevosia hyvin, joten tehkäähän nyt selvä ero oikean hevosenpidon ja luonnollisuuden välille. Näillä asioilla ei ole mitään tekemistä keskenään.

   "Välillä ihan oikeasti naurattaa, miten pitkälle jotkut menevät hippeydessään ja pitävät "luonnollisuutta" itseisarvona kaikessa. Miten luonnollista koirien on kulkea hihnassa? "

   Koiran kanssa sama juttu: Ihmiset ovat omaksi huvituksekseen kehittäneet suden muunnoksia ja pitävät niitä sitten esim. narun päässä. Senkin huvin voisi lakkauttaa.


  • ituhippi5 kirjoitti:

   Moottoriajoneuvojen ja tekokuituisten vaatteiden vertaaminen siihen, että joku haluaisi pitää hevoset luonnontilassa on järkevää nimenomaan siksi, ettei koko asiassa ollut alunpitäen mitään järkeä. Meneekö perille?

   Jos sinä haluat elää siinä uskossa, etteivät hevoset missään nimessä haluaisi ketään selässään kantaa, niin anna mennä, mutta sinun perustelemattomat uskomuksesi ovat täysin irrelevantteja. Hevoset eivät tiedä "paremmasta elämästä" jo ihan siksi, että sinun käsityksesi paremmasta elämästä on romantisoitua ja inhimillistettyä sekoilua. Hevoset eivät kaipaa aroilla ruoan perässä vaeltamista sen enempää kuin koirat kaipaavat villinä ja vapaana oman onnensa nojassa pärjäämistä.

   On edelleenkin täysin eri asia puhua hyvästä hevosten pidosta kuin niiden "luonnollisesta" elämisestä. Ihminen on vaikuttanut hevosten käyttäytymiseen niin voimakkaasti, ettei jälkimmäinen ole mitään muuta kuin lapsellista haihattelua.

   "Jos sinä haluat elää siinä uskossa, etteivät hevoset missään nimessä haluaisi ketään selässään kantaa, niin anna mennä, mutta sinun perustelemattomat uskomuksesi ovat täysin irrelevantteja. "

   Katselin yhtä ratsastussivua netissä, tässä poimintoja:

   " Loimenlaitto on aina alussa pelottavaa"
   "Pelottavinta hevoselle on loimen selkäänlaiton hetki"
   "Vyö on uusi ja epämiellyttävä asia ja hevonen saattaa protestoida sitä vastaan"
   "Ratsastaja on nuorelle hevoselle aina melkoisen kova paikka"
   "Näin pikkuhiljaa etenemällä nuoresta ja kouluttamattomasta villikosta tulee ajan myötä luotettava ja mukava ratsu"

   Ja nyt kysymys, kumpi tuosta tulee enemmän mieleen:

   a) Hevonen haluaa selkäänsä ratsastajan
   b) Hevonen pakotetaan/suostutellaan hyväksymään ratsastaja


 • Et varmaan sitten ole tietonen siitä että hevosen suu on todella herkkä ja kuolain aiheuttaa sille varmasti kipua ja tämä on testattua ja siihen on todisteetkin. Selkä kipua ja epämukavuutta kokee lähes joka hevonen ratsataessa joten onko se sinusta sitten oikein? Eihän hevonen ole suunniteltu että sen päällä istutaan.
  Moni ratsastaja ei välttämättä ole edes tietoinen tästä ja jos ovat he haluavat sivuttaa vaan ajatuken koska haluavat pitää hauskaa.
  Onko tällainen sitten sitten ok, normaalisti ajatellen ei tietenkään ole okei mutta eivät ratsastajat välitä kunhan itse saavat tyydyttää tarpeensa.

  Hyvät hevvosmiestaidot omaava laittaisi hevosen terveyden ja mukavuuden aina etusijalle.

  • Höpö höpö. Perustelemattomat väitteesi eivät todeksi muutu, vaikka kuinka jankkaisit.

   Mitä tulee hevosten "suunnitteluun" ratsastusta varten, niin et voisi enempää väärässä olla ja siksi pulinoitasi ei todesta voi ottaakaan. Onko esimerkiksi käsite "domestikoituminen" ja sen merkitys eläimeen sinulle tuttu? On täysin selvä asia, että niiden tuhansien vuosien aikana, joina hevoset ovat ihmisten kumppaneina olleet, on hevonen muuttunut tyystin ja nimenomaan siihen suuntaan, mikä niille on hyödyksi ihmisten parissa. Hevoset siis nimenomaan ovat kehittyneet kantamaan ihmistä siinä missä vaikkapa lehmät ovat kehittyneet lypsämään ihmiselle maitoa. Alkulehmän lypsypotentiaali on yhtä kaukana nykyisten lehmien lypsypotentiaalista kuin nykyhevosten ratsastuspotentiaali siitä, mitä sinä edelleen kuvittelet sen olevan.

   Mitä tulee ratsastustekniikoihin, oikeisiin varusteisiin tai vaikkapa mainitsemiisi kuolaimiin, niin miten edes se ei mene perille, että luonnollisuus ja hevosten hyvä pito EIVÄT edelleenkään ole synonyymejä keskenään?


  • ituhippi5 kirjoitti:

   Höpö höpö. Perustelemattomat väitteesi eivät todeksi muutu, vaikka kuinka jankkaisit.

   Mitä tulee hevosten "suunnitteluun" ratsastusta varten, niin et voisi enempää väärässä olla ja siksi pulinoitasi ei todesta voi ottaakaan. Onko esimerkiksi käsite "domestikoituminen" ja sen merkitys eläimeen sinulle tuttu? On täysin selvä asia, että niiden tuhansien vuosien aikana, joina hevoset ovat ihmisten kumppaneina olleet, on hevonen muuttunut tyystin ja nimenomaan siihen suuntaan, mikä niille on hyödyksi ihmisten parissa. Hevoset siis nimenomaan ovat kehittyneet kantamaan ihmistä siinä missä vaikkapa lehmät ovat kehittyneet lypsämään ihmiselle maitoa. Alkulehmän lypsypotentiaali on yhtä kaukana nykyisten lehmien lypsypotentiaalista kuin nykyhevosten ratsastuspotentiaali siitä, mitä sinä edelleen kuvittelet sen olevan.

   Mitä tulee ratsastustekniikoihin, oikeisiin varusteisiin tai vaikkapa mainitsemiisi kuolaimiin, niin miten edes se ei mene perille, että luonnollisuus ja hevosten hyvä pito EIVÄT edelleenkään ole synonyymejä keskenään?

   Olet kyllä hölmö jos luulet tosiaan että hevonen on suunniteltu nyt rastatukseen koska ovat olleet ihmisten kanssa monia vuosia..eipähän siltä vaikuta että kovin hyvin tämä ihmisen kesyttäminen sen hevosen selkää muuttanut, juuri han kirjoitin siitä että hevoset kokee epämukavuutta selässä kun sillä ratsastetaan ja kuolaimet nyt tyhmäkin ymmärtää ettei ne voivat olla hyvät suussa ihansana kuinka hellä käsi on eihän se ole normaalia tunkea kenenkään SUUHUN rautaa. Ja vaikka ihmiset ovat muuttaneet lehmän isoksi kömpelöksi maitokoneeksi tuotannon ja itsensä vuoksi mikä on täysin täysin väärin niin ihan kuin se domestikoituminen tekisi sen lehmän onnelliseksi tähän se nykypäivän elämään että se yhtäkkiä haluaisia että sen vasikka viedään siltä jne eli ei se ihmisen aiheuttava eläimen kehittäminen sano sitä että se hevonen on nyt onnellinen ja muuttunut että yhtäkkiä nauttii olla ratsatettu, ja vaikka joku titetty hevonen voisikin nauttia ratsastuksesta tulee siihen kuitenkin fyysinen puoli joka ei ole hyväksi hevoselle. MIKÄÄN eläin ei ole/ollut tarkoitettu olla ihmiselle orjaksi minkä päällä voi istua onhan tämä aika selvää ollaan vaan niin totuttu ajatukseen ettei enään löydy sydäntä ja totutaan siihen mitä tehdään ja nähdään joka päivä.
   Ehkä jos katsoisit tuon dokumentin niin oppiisit jos kerta sinulla on yhtään kiinnostusta hevosen hyvinvointiin tai vain väkisin yrität ajatella sitä miten olemme kehittäneet hevosesta meidän oman "orjan" millä voimme harrastaa ja pitää itse hauskaa.

   "Mitä tulee ratsastustekniikoihin, oikeisiin varusteisiin tai vaikkapa mainitsemiisi kuolaimiin, niin miten edes se ei mene perille, että luonnollisuus ja hevosten hyvä pito EIVÄT edelleenkään ole synonyymejä keskenään?"
   Hevosen hyvään pitoon kuuluu tietenkin se että sitä pidetään mahdollisen luontaisesti eikä ratsatus, kuolaimet ja satulat kuulu siihen..ja puhun nimenomaan tässä ratsastuksesta joten?


  • Tsiisuss kirjoitti:

   Olet kyllä hölmö jos luulet tosiaan että hevonen on suunniteltu nyt rastatukseen koska ovat olleet ihmisten kanssa monia vuosia..eipähän siltä vaikuta että kovin hyvin tämä ihmisen kesyttäminen sen hevosen selkää muuttanut, juuri han kirjoitin siitä että hevoset kokee epämukavuutta selässä kun sillä ratsastetaan ja kuolaimet nyt tyhmäkin ymmärtää ettei ne voivat olla hyvät suussa ihansana kuinka hellä käsi on eihän se ole normaalia tunkea kenenkään SUUHUN rautaa. Ja vaikka ihmiset ovat muuttaneet lehmän isoksi kömpelöksi maitokoneeksi tuotannon ja itsensä vuoksi mikä on täysin täysin väärin niin ihan kuin se domestikoituminen tekisi sen lehmän onnelliseksi tähän se nykypäivän elämään että se yhtäkkiä haluaisia että sen vasikka viedään siltä jne eli ei se ihmisen aiheuttava eläimen kehittäminen sano sitä että se hevonen on nyt onnellinen ja muuttunut että yhtäkkiä nauttii olla ratsatettu, ja vaikka joku titetty hevonen voisikin nauttia ratsastuksesta tulee siihen kuitenkin fyysinen puoli joka ei ole hyväksi hevoselle. MIKÄÄN eläin ei ole/ollut tarkoitettu olla ihmiselle orjaksi minkä päällä voi istua onhan tämä aika selvää ollaan vaan niin totuttu ajatukseen ettei enään löydy sydäntä ja totutaan siihen mitä tehdään ja nähdään joka päivä.
   Ehkä jos katsoisit tuon dokumentin niin oppiisit jos kerta sinulla on yhtään kiinnostusta hevosen hyvinvointiin tai vain väkisin yrität ajatella sitä miten olemme kehittäneet hevosesta meidän oman "orjan" millä voimme harrastaa ja pitää itse hauskaa.

   "Mitä tulee ratsastustekniikoihin, oikeisiin varusteisiin tai vaikkapa mainitsemiisi kuolaimiin, niin miten edes se ei mene perille, että luonnollisuus ja hevosten hyvä pito EIVÄT edelleenkään ole synonyymejä keskenään?"
   Hevosen hyvään pitoon kuuluu tietenkin se että sitä pidetään mahdollisen luontaisesti eikä ratsatus, kuolaimet ja satulat kuulu siihen..ja puhun nimenomaan tässä ratsastuksesta joten?

   "Perustelemattomat väitteesi"näitä asioita kyllä tutkittu miten ratsataus kuolaimilla ja hevosen selässä istuminen vaikutta hevoseen, vaikka olisi paraskin istuva satula niin ovat tulleet tulokseen että hevosella ei ole hyvät oltavat ratsastuksessa mikä nyt ei yllätä kun ajattelee asiaa itsekkin hieman.

   Mitkä ovat sinun perusteet? Se että domestukoituminen on nyt tehnyt vaim hevosen meille olennon jolla istutaan selässä? Juu morjens


  • Tsiisuss kirjoitti:

   Olet kyllä hölmö jos luulet tosiaan että hevonen on suunniteltu nyt rastatukseen koska ovat olleet ihmisten kanssa monia vuosia..eipähän siltä vaikuta että kovin hyvin tämä ihmisen kesyttäminen sen hevosen selkää muuttanut, juuri han kirjoitin siitä että hevoset kokee epämukavuutta selässä kun sillä ratsastetaan ja kuolaimet nyt tyhmäkin ymmärtää ettei ne voivat olla hyvät suussa ihansana kuinka hellä käsi on eihän se ole normaalia tunkea kenenkään SUUHUN rautaa. Ja vaikka ihmiset ovat muuttaneet lehmän isoksi kömpelöksi maitokoneeksi tuotannon ja itsensä vuoksi mikä on täysin täysin väärin niin ihan kuin se domestikoituminen tekisi sen lehmän onnelliseksi tähän se nykypäivän elämään että se yhtäkkiä haluaisia että sen vasikka viedään siltä jne eli ei se ihmisen aiheuttava eläimen kehittäminen sano sitä että se hevonen on nyt onnellinen ja muuttunut että yhtäkkiä nauttii olla ratsatettu, ja vaikka joku titetty hevonen voisikin nauttia ratsastuksesta tulee siihen kuitenkin fyysinen puoli joka ei ole hyväksi hevoselle. MIKÄÄN eläin ei ole/ollut tarkoitettu olla ihmiselle orjaksi minkä päällä voi istua onhan tämä aika selvää ollaan vaan niin totuttu ajatukseen ettei enään löydy sydäntä ja totutaan siihen mitä tehdään ja nähdään joka päivä.
   Ehkä jos katsoisit tuon dokumentin niin oppiisit jos kerta sinulla on yhtään kiinnostusta hevosen hyvinvointiin tai vain väkisin yrität ajatella sitä miten olemme kehittäneet hevosesta meidän oman "orjan" millä voimme harrastaa ja pitää itse hauskaa.

   "Mitä tulee ratsastustekniikoihin, oikeisiin varusteisiin tai vaikkapa mainitsemiisi kuolaimiin, niin miten edes se ei mene perille, että luonnollisuus ja hevosten hyvä pito EIVÄT edelleenkään ole synonyymejä keskenään?"
   Hevosen hyvään pitoon kuuluu tietenkin se että sitä pidetään mahdollisen luontaisesti eikä ratsatus, kuolaimet ja satulat kuulu siihen..ja puhun nimenomaan tässä ratsastuksesta joten?

   Eli toisin sanoen et tiedä, mitä domestikoituminen käytännössä tarkoittaa, mutta sehän toki olikin jo selvää. Kehottaisinkin sinua ottamaan aiheesta selvää ennen kuin teet itsestäsi vielä pahemmin naurun alaisen. Tuhannet vuodet ihmisten kumppanina ovat meinaan aivan taatusti muuttaneet hevosia niin fyysisesti kuin käytökseltäänkin, sillä ihmisten ei ole ollut järkeä pitää niitä yksilöitä, joiden ominaisuudet eivät vastaa käyttötarkoitusta. Sitähän domestikoituminen käytännössä tarkoittaa etkä sinä tämän osalta voi historiaa uusiksi kirjoittaa, vaikka miten inttäisit.

   Mitä sinä niistä kuolaimista vieläkin vaahtoat? Ja mistä lähtien tämä on ollut keskustelu siitä, ovatko lypsylehmät sinänsä eettisiä? Sinusta nyt ei ota selvää, mutta omasta puolestani osaan sanoa, että kyse oli siitä, miltä osalta nykyeläimet osuvat tai pikemminkin eivät osu sinun käsityksiisi "luonnollisuudesta". Ei kait sitä niin kovin hankalaa voi olla käsittää? Minähän olen tämä kerta mukaan lukien nyt jo neljännen kerran muistuttanut sinua siitä, että luonnollisuus ja hyvä hevosten pito ovat kaksi täysin eri asiaa.

   Ja kyllä, me ihmiset olemme nimenomaan luoneet nykyhevosen juuri niihin käyttötarkoituksiin, joissa ne nykyään työskentelevät. Hevosten nykyiset ominaisuudet eivät ole ilmaantuneet vahingossa sen enempää kuin lehmien lypsyominaisuudet tai koirien tietyt käyttöominaisuudet. Piste. Tämä on faktaa, jota et inttämällä miksikään muuta. Näin ollen ratsastus on nykyhevoselle yhtä luonnollista kuin esimerkiksi lypsäminen on lypsylehmälle.

   Mitä tulee näihin sinun tutkimustuloksiisi, sinä typerys voit lukea niitä mielesi mukaisesti, muttei se täällä läpi mene, vaikka miten mussuttaisit. Mistään et sellaista tutkimusta tule löytämään, jonka mukaan hevoset kärsivät ratsastuksesta oikeissakin olosuhteissa satavarmasti. Päinvastoin, syyt esimerkiksi selän jumiutumiselle ovat kyllä tiedossa ja syihin puuttumisella ongelma katoaa.

   Pakko vielä puuttua idiootinlogiikkaasi, jota nimimerkille "unskila" jakelit. Keneltähän ratsastuksesta tai siihen liittyvistä ongelmatapauksista pitäisi kysyä, jollei nimenomaan ratsastajilta? Otatko sinä yhteyttä putkimieheen kännykkäsi hajotessa vai kysytkö asiasta mieluummin alan ammattilaiselta?


  • ituhippi5 kirjoitti:

   Höpö höpö. Perustelemattomat väitteesi eivät todeksi muutu, vaikka kuinka jankkaisit.

   Mitä tulee hevosten "suunnitteluun" ratsastusta varten, niin et voisi enempää väärässä olla ja siksi pulinoitasi ei todesta voi ottaakaan. Onko esimerkiksi käsite "domestikoituminen" ja sen merkitys eläimeen sinulle tuttu? On täysin selvä asia, että niiden tuhansien vuosien aikana, joina hevoset ovat ihmisten kumppaneina olleet, on hevonen muuttunut tyystin ja nimenomaan siihen suuntaan, mikä niille on hyödyksi ihmisten parissa. Hevoset siis nimenomaan ovat kehittyneet kantamaan ihmistä siinä missä vaikkapa lehmät ovat kehittyneet lypsämään ihmiselle maitoa. Alkulehmän lypsypotentiaali on yhtä kaukana nykyisten lehmien lypsypotentiaalista kuin nykyhevosten ratsastuspotentiaali siitä, mitä sinä edelleen kuvittelet sen olevan.

   Mitä tulee ratsastustekniikoihin, oikeisiin varusteisiin tai vaikkapa mainitsemiisi kuolaimiin, niin miten edes se ei mene perille, että luonnollisuus ja hevosten hyvä pito EIVÄT edelleenkään ole synonyymejä keskenään?

   "On täysin selvä asia, että niiden tuhansien vuosien aikana, joina hevoset ovat ihmisten kumppaneina olleet, on hevonen muuttunut tyystin "

   Ei ole selvä asia ollenkaan. Tuhannetkaan vuodet eivät ole evoluutiomittakaavassa paljon paljon mitään.

   "Mitä sinä niistä kuolaimista vieläkin vaahtoat? "

   Eikäpä kirjoittajaa vaivaa ajatus suussa olevasta rautapulikasta jonka päihin kiinnitettyjä naruja kiskotaan puolelta toiselle.


 • En halua laittaa enempää energiaa tähän väittelemisesn kaikilla saa olla omat mielipiteet ja näkemykset mutta faktat ovat faktoja :)

 • Kyllä kyllä, minunkin hevosia sattuu ratsastaminen ihan hirveästi. Kummia masokisteja kun haluavat tulla satutetuksi ja juoksevat innoissaan vastaan kun ollaan ratsastettavaksi hakemassa. :D Ei helvetti mitä väitteitä täällä esitetään totuuksina. Kyllä muakin VOI väärin juokseminen sattua, muttei se sitä tarkoita että varmasti sattuu. :D Että voi olla tyhmä.

  • Näin on, fyysisesti ratsastus ei ole hevoselle hyväksi :)
   Minustakin aina ollut hauska kun tuntuu että aina itse ratsatajat ovat ainoat kun eivät pidä ratsastusta yhtään vääränä kun taas toiset kun edes näkevät että suuhun tungetaan ne raudat niin pidetään outona mutta se on varmasti juuri se kun he siihen tottuvat eikä näe/ymmärrä siinä mitään pahaa jos hevonen juoksee vastaan missä voi olla monta syytä eikä se että se juoksisi sinne että jess hyppääppä selkääni ja aika useasti näen juuri päinvastaista ettei hevonen haluisi edes tulla ihmisen mukaan.


 • Se on sitten sama jos ihminen yrittää väitellä vastaan tästä asiasta tai ei niin tiede lyö vastaukset pöytään. Loppu ja lopuksi se on vain valinta..valinta siitä että ei tuota kipua hevoselle tai tietoisesti jatkaa kivun tuottmista.
  - the and and the truth -

  • End and the truth* AMEN


  • Ai hevoset ovat täysin ihmisen aikaansaannosta, jostain siemenestäkö kastelemlla ihmiset loivat hevosen? Ihan luonnostaan ne tänne tulivat ja villihevosista peräisin. Itsekästä sanoa että hevonen täysin ihmisen aikaansaama.
   Vaikka nykypäivän hevonen ei ole tietenkään sama mikä oli ennen villinä elävänä eikä niitä vaan voida vapauttaa villinä luontoon enään niin kuitenkin ihmiset käyttävät yhä hevosta väärin jossa se tuntee epämukavuutta ja kipua.
   Ei tämä asia tästä mihinkään muutu vaikka kuinka väittelette ja vedätte tätä asiaa mihin suuntaan hyvänsä.


  • Asiaeimuutu kirjoitti:

   Ai hevoset ovat täysin ihmisen aikaansaannosta, jostain siemenestäkö kastelemlla ihmiset loivat hevosen? Ihan luonnostaan ne tänne tulivat ja villihevosista peräisin. Itsekästä sanoa että hevonen täysin ihmisen aikaansaama.
   Vaikka nykypäivän hevonen ei ole tietenkään sama mikä oli ennen villinä elävänä eikä niitä vaan voida vapauttaa villinä luontoon enään niin kuitenkin ihmiset käyttävät yhä hevosta väärin jossa se tuntee epämukavuutta ja kipua.
   Ei tämä asia tästä mihinkään muutu vaikka kuinka väittelette ja vedätte tätä asiaa mihin suuntaan hyvänsä.

   Mikäs teikäläisen ÄO on? Hevoset ovat täysin ihmisen aikaansaannosta, kuten koirarodut. Niin se vain on, vaikka se ei tietoisuuteesi uppoaisikaan. Kuten tuosta linkistä selviää, niin ihmisen luoma hevonen on luustolihaksia myöten ihmisten valintojen muokkaama.


  • turhaakiemurtelet kirjoitti:

   Mikäs teikäläisen ÄO on? Hevoset ovat täysin ihmisen aikaansaannosta, kuten koirarodut. Niin se vain on, vaikka se ei tietoisuuteesi uppoaisikaan. Kuten tuosta linkistä selviää, niin ihmisen luoma hevonen on luustolihaksia myöten ihmisten valintojen muokkaama.

   No daa kyllähän se villihevosesta aloitettiin muokkaamaan ja jos et tykkää ajatuksesta tai et ymmärrä voit imeä minun munaa hitaasti ja nauttia kun kerta sen tarpeessa näytät olevan, jeeeesus kun ihmiset nykypäivässä niin katkeria.


  • Turhaaoletkatkera kirjoitti:

   No daa kyllähän se villihevosesta aloitettiin muokkaamaan ja jos et tykkää ajatuksesta tai et ymmärrä voit imeä minun munaa hitaasti ja nauttia kun kerta sen tarpeessa näytät olevan, jeeeesus kun ihmiset nykypäivässä niin katkeria.

   Kun argumentit loppuvat kesken eikä asialla pärjätä, niin turvaudutaan alatyyliseen white trash meininkiin. Mutta hei, ei ole liian myöhäistä sinun oppia. :D


  • turhaakiemurtelet kirjoitti:

   Mikäs teikäläisen ÄO on? Hevoset ovat täysin ihmisen aikaansaannosta, kuten koirarodut. Niin se vain on, vaikka se ei tietoisuuteesi uppoaisikaan. Kuten tuosta linkistä selviää, niin ihmisen luoma hevonen on luustolihaksia myöten ihmisten valintojen muokkaama.

   "Mikäs teikäläisen ÄO on? Hevoset ovat täysin ihmisen aikaansaannosta, kuten koirarodut."

   Koirat ovat edelleen susien kanssa samaa lajia. Ei sitä ihan vähällä uutta pysty luomaan. Ja hevoset ovat samaa lajia niiden kanssa ,joista niitä on "jalostettu".


  • turhaakiemurtelet kirjoitti:

   Mikäs teikäläisen ÄO on? Hevoset ovat täysin ihmisen aikaansaannosta, kuten koirarodut. Niin se vain on, vaikka se ei tietoisuuteesi uppoaisikaan. Kuten tuosta linkistä selviää, niin ihmisen luoma hevonen on luustolihaksia myöten ihmisten valintojen muokkaama.

   "Hevoset ovat täysin ihmisen aikaansaannosta, kuten koirarodut."

   Aikamoinen saavutus kyllä! Mutta jos tosiaan tekniikka on niin pitkällä että hevosia pystyy tekemään pelkästään ihmisvoimin niin sehän avaa huikeita mahdollisuuksia esimerkiksi sukupuuttoon kuolleiden lajien takaisin palauttamiseksi.


 • Minulle riitti nyt nämä säätämiset täällä kun ei mitään ymmärrystä näytä olevan tämän sivun käyttäjillä..en ole yllättänyt. Kaikille mammoille siellä lämpimät terveiset koskaan ei ole liian vanha oppimaan!

  Im out

 • No, Reiningiä voisi pitää rääkkäyksenä. Ja on mielestäni eläinrääkkäystä sekin, että ratsastuskouluissa on ratsastuskoulujen hevosille käytettävä kannuksia koulukisoissa vaikka ne toimisivat jopa paremmin kuin ilman niitä. Esteratsastus on taasen eri juttu: hevosta ei voi pakottaa hyppäämään jos se ei pidä siitä. Kyllähän sen näkee kuinka kansainvälisissä estekisoissa hevoset nauttivat saadessaan hypätä - jos ne eivät pitäisi siitä, olisi tuloksena sarja pudotuksia ja kieltoja. Ja 37 vuoden kokemuksella voin kertoa, että monet (useimmat) ratsastuskoulujen hevoset todellakin rakastavat kun saavat hypätä esteitä.

 • Eilisessä (31.1.2018) Helsingin Sanomissa oli artikkeli hevosille vahingollisista kuolaimista. Ravikuolaimien ohella ratsastuspuolen pääsyntipukki ovat kankikuolaimet. SRL:ssä on sentään sen verran järkeä jotta ovat rajoittaneet selkeästi kankikuolaimien käyttöä kisoissa. Mielestäni semmoinen ratsastaja, joka saa aikaan pahaa vahinkoa ( esim.veren vuoto) hevosen suussa, pitäisi laittaa ainakin vuodeksi kilpailukieltoon. Tämä kilpailukielto pitäisi tietenkin koskea kaikenlaista hevoselle aiheutettua kipua ja vahinkoa aiheuttaneita (kilpa)ratsastajia.

  • Stella Hagelstam sanoi rehellisen ja suoran mielipiteensä kankikuolaimista: hänestä ne ovat tarpeettomat, nivelillä pärjää hyvin myös koulukisoissa. Valitettavasti FEI (ja Britit etunenässä) on sen verran vanhoillinen jotta ulkomailla kankien käyttöä ei ole rajoitettu ollenkaan.


 • Joskus ihmiset ratsastavat kovalla kädellä, joka kyllä näyttää pahalle. Kysyn vain, että oletkö koskaan ratsastanut? Jos et, ei kannata mennä sanomaan noin. Mun oma hevonen kyllä huomauttaa hyvin räväkällä pukkisarjalla jos on liian kova käsi. Niin että tässä mun kanta

 • Meneillään olevissa Este-ja kouluratsastuksen EM-kisoissa eräs kouluratsastaja hylättiin koska hänen kannuksensa olivat aiheuttaneet hevoselle vertavuotavan haavan. Oli kuulemma käyttänyt samantyyppisiä, pykälöityjä kannuksia kuin Western-ratsastajat. Sosiaalisessa mediassa kyseinen ratsastaja on saanut paljon kielteistä kommenttia. Mielestäni vastuuta voisi laittaa myös tuomariston niskoille: he voivat tarvittaessa kieltää ratsastamasta moisilla hevosentappovehkeillä. Kouluratsastusmaailma on todella vanhoillinen, keskiaikaisissa säännöissä roikkuva genre jossa parannuksia hevosen hyvinvointiin tulee todella hitaasta, nyt taidetaan keskustella kankikuolainten tarpeellisuudesta eli tarpeettomuudesta.

 • Ja jatkoa: Ja miksi ratsastuskouluissa sallitaan kannusten käyttö koulukisoissa? Minkäänmaailman säännöt kun eivät vaadi niitä tallikisoissa. Mielestäni SRL:n pitäisi ohjeistaa valvomiaan ratsastuskouluja välttämään kannusten käyttöä opetushevosillaan. Toivottavasti koulua tuuppaavat ratsastuskoulujen oppilaat ja tallien omistajat tuntevat piston sydämessään - onko se rusetti niin tärkeä jotta hevosen hyvinvointi on toissijaista? Erään aikoinaan Vantaalla samassa ryhmässä ratsastanut kaveri totesi kanssani (paikan uusi omistaja, toisin kuin entinen omistaja, vaati koulukisoissa käytettäväksi kannuksia) että kouluratsastus on eläinrääkkäystä. Kyllähän minuakin yritettiin houkutella, eräs vanha nainen suorastaan yritti jopa puolipakottaa minua osallistumaan koulukisoihin mutta en ollut tietääksenikään. Olen nyt ylpeä itsestäni, että en sortunut painostukseen enkä osallistunut koulukisoihin. ( Nimimerkki StadinC)

  • "Mielestäni SRL:n pitäisi ohjeistaa valvomiaan ratsastuskouluja välttämään kannusten käyttöä opetushevosillaan"

   Miksi noin lievä vaatimus? Kannusten käyttöhän pitäisi ilman muuta kieltää kokonaan, samaten kuin kaikki hevosen suuhun laitetut systeemit.


  • Anonyymi kirjoitti:

   "Mielestäni SRL:n pitäisi ohjeistaa valvomiaan ratsastuskouluja välttämään kannusten käyttöä opetushevosillaan"

   Miksi noin lievä vaatimus? Kannusten käyttöhän pitäisi ilman muuta kieltää kokonaan, samaten kuin kaikki hevosen suuhun laitetut systeemit.

   "Miksi noin lievä vaatimus? Kannusten käyttöhän pitäisi ilman muuta kieltää kokonaan, samaten kuin kaikki hevosen suuhun laitetut systeemit."

   Pitää kumminkin olla joku systeemi, joka tuottaa kipua jos hevonen ei tee kuten sen halutaan tekevän. Kerrassaaan naurettavia nuo aiemmat jutut hevosten halusta tanssia ja vapaaehtoisesti kuskata ihmisiä selässään. Kivulla ne opetetaan tekemään sen mitä tekevät.


  • Anonyymi kirjoitti:

   "Miksi noin lievä vaatimus? Kannusten käyttöhän pitäisi ilman muuta kieltää kokonaan, samaten kuin kaikki hevosen suuhun laitetut systeemit."

   Pitää kumminkin olla joku systeemi, joka tuottaa kipua jos hevonen ei tee kuten sen halutaan tekevän. Kerrassaaan naurettavia nuo aiemmat jutut hevosten halusta tanssia ja vapaaehtoisesti kuskata ihmisiä selässään. Kivulla ne opetetaan tekemään sen mitä tekevät.

   Esteratsastus kilpailut ovat rääkkäystä.ja ne jotka niiden selkää nousee ovat mielenvikaisia.ne tarvitsisi sulkea laitokseen.tulen tekemään kaikkeni että nuo lopetetaan jokainen hevonen joka on pilattu tai tullaan pilaamaan.myrkytän ne kaikki että pääsevät ihmis sioilta rauhaa.ei hevonen ole tarkoitettu tuohon.rahastusta mielenvikaisilta


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  67
  2941
 2. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  6
  414