Kloonien Hyökkäyksen kohokohdat

Veteranfan

Star Warsin toinen episodi "Attack of The Clones" herätti ilmestyessään ristiriitaisia arvosteluja,kuten ensimmäinen episodi "Phantom Menace".
10.vuotta ensi-illan jälkeen on hyvä katsoa elokuvaa hieman syvemmin.
Olen itse pitänyt kaikista uusista esiosista,nehän toivat Star Wars kanooniin ulottuvuuksia jollaisia ei voidu luoda aiemmin.

Kloonien Hyökkäys oli ensikatsomisella uusille ja vanhoille faneille varmasti jonkunmoinen pettymys.Mutta elokuvasta löytyy yllätäviä elementtejä elokuvan tapahtumia tarkastellessa lähemmin.
Poliittisia viittauksia maailman tapahtumista elokuvasta löytyy selkeää viestiä,jossa Sithit junailevat sodan syttymisen koko galaksissa.

Entäs sitten Anakinin edesottamukset hänen tavatessaan Padmen 10.vuoden jälkeen???
Anakinin käyttäytyminen oikuttelevasti kertoo myös nykyihmisen elämän asioiden ongelmista.Ihmisen henkinen olotila on ailahteleva kaikkine tulevaisuuden suunnitelmineen.Anakinin ahdistavin kohtaus on mielestäni tuo rakkauden tunnustusjakso Padmelle Naboossa,kohtaus jossa Anakin kertoo kiintymyksestään Padmeen tummaa taustaa vasten on kuin ihmisen synkimpien sopukoiden toiveiden tyyssija.Kohtauksessa ei ole romanttista tunnelmaa laisinkaan.Koska vanhat fanit tietävät miten tuon epätoivoisen suhteen tulee käymään.
Kohtauksessa Anakin esittää Padmelle salaista kanssakäymistä.Tuo kohtaus kertoo Anakinin epätoivoisesta tavasta käsitellä tunteitaan jedinä.Ehkäpä juuri liiallinen kiintymys Padmeen "tuhosi" Anakinin pimeälle puolelle???

Elokuvan alkupuolen Coruscant jakso,jossa jedit Obi-Wan ja Anakin ajavat takaa palkkamurhaaja Zam Vesselia.Yökerhossa tapahtuva kohtaus on ehkä vaisu verrattuna esim. Uuden Toivon saluunakohtaukseen kaikkine otuksineen.Coruscantin yökerhossa ei ole ns. outoja otuksia kuin muutama,ehkäpä Lucas ei halunnut tästä samanlaista kohtausta???
Obi-Wan kohtaa baaritiskillä erään kuolontikun myyjän,jolla ei ole hyvät jauhot taskussa.Deathstickin myyjä saa nopean käännytyksen Obi-Wanilta,joka kertoo tavallaan Lucasin mielipiteen huumeiden käytölle.Oikeastaan koko kohtaukessa hahmot yökerhossa esitellään yhdentekevinä tylsimyksinä.Päihteet sumentaa aivot.

Elokuvan lopun jakso,jossa Kloonien armeija valmistautuu lähtemään sotaan suurella tasanteella Coruscantissa,nähdään kuvaa senaateista,jotka eivät ole kovinkaan riemuissaan sodan alkamisesta,kuten ei ollut USA:n senaatissakaan kaikki tyytyväisiä irakin sodan alkamiseen v.2003.Aivankuin Lucas olisi ennalta tiennyt tapahtumia todeksi.

1

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Naurava kulkuri

      "Obi-Wan kohtaa baaritiskillä erään kuolontikun myyjän,jolla ei ole hyvät jauhot taskussa." Repesin! hyvät jauhot taskussa...! :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2670
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      93
      1987
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1518
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      272
      1048
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      68
      946
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe