yksin reppureissulla maailma matkalle!

Terve!
Elikkä tämmönen haave minulla olisi että 1,5 vuoden päästä lähtisin yksin reissaamaan. Aluksi tutustumaan eurooppaan ja sen jälkeen pohjois tai eteläamerikkaan ja tämä reissu kestäisi 1/2-1 vuoden. Olisiko täällä ketään kertomaan kokemuksista yksin matkustavalle?
Mitä pitäisi ennen matkaa ennakoida? Paljonko rahaa matkalle tarvitsee? (Minulla on varaa 5000-10000e laittaa matkaan riittääkö se?) Tutustuuko ihmisiin vai tuleeko reissulla yksinäistä yms. Kiitokset etukäteen:)

6

827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SammyK

      Noin 1000e per kuukausi riittää ihan mukavasti jos osaat hommasi matkojen ja majoitusten järjestämisen suhteen.

    • Herra Huu

      Riippuu millaselle reissulle ajattelit mennä, mutta jos reppureissua meinasit, nukkua hostelleissa ja halvoissa hotelleissa/ syödä paikallisesti etkä kalliissa rafloissa jne. Niin kymppitonnilla menet vaikka maailman ympäri sen vuoden. Jos mielessä on taas enemmin biletystä ja rafloja, etkä halua kokoajan rahojen perään kattoa, niin pärjäät iisisti ainakin sen melkeen puol vuotta. Kituuttamalla voisit vaikka elää kolme vuotta maailmalla. Tai sitten rupeet pohataksi ja meet monacoon ryyppäämään viikoks (;

    • teppokeijonen

      Ensin vastausta muille vastanneille: kymppitonnilla maailman ympäri vuodessa on kova suoritus, väittäisin, että mahdoton. Lentoihin menee helposti 3-4 tonnia, on nimittäin omakohtaista kokemusta (olemme parhaillaan on the road). Majoitus ratkaisee budjetissa eniten. Laskekaa vaikka niin, että halpa majoitus (esim. 30 eur/yö) ja kertokaa se noin 300: yöllä...

      Hyvä suunnittelu on kaiken aa ja oo. Lennoissa voi säästää valtavasti - tai hävitä paljon. Paikan päällä rahaa menee tietysti sen mukaan, mitä syö ja juo ja mikä on maan hintataso. Aasia on halpa, mutta esim. E-Amerikassa joku Buenos Aires ei mikään halpala ole. Mutta kysymykseesi: Kanada on kallis maa, on nähty itse. Jenkkilä on hieno, Suomessa aliymmärretty ja -arvostettu matkakohde, josta löytyy kohtuukustannuksin paljon nähtävää. Kulkeminen yksin voi tulla kalliiksi, Greyhound tai Amtrak eivät ole ilmaisia vaan vuokra-auto voi olla jopa halvempi. Aasian kehitysmaiden kustannustasosta jenkkilä on kuitenkin kaukana. Varaa mielummin rahaa "yli" tarpeen, näin on puskuria jos joudut johonkin hässäkkään.

      Ei kun tsemppiä suunnitteluun!

      • Miten se yö maksaa yhdelle 30€/yö? Minä ainakin olen majoittunut ihan hyvin kahden hengen porukalla yhteensä alle tuon, omaan huoneistoon/huoneeseen. Yksin matkustaen kelpaa kokemusperäinen punkka monen muunmaalaisen kanssa samassa huoneessa. Sitten tulee vielä se ilmaisten majoitusten laaja skaala. Kavereita nimittäin löytyy sukupuoleen katsomatta paljon tuon pituisella matkalla. Ja sieltä kautta kämppää. Sitten on sellainen pikkuapujuttu(työ, remontti, tms, joka tuottaa ruokaa ja punkkaa melkein missä maailmankolkassa tahansa.
        Greyhoundille kun viitsii suunnitella menonsa 10 pv etukäteen, saa liput puoleen hintaan. Ja useissa Euroopan ja U:S:A;n ulkopuolisissa maissa on niitä kunnallisia busseja, joilla pääsee taittamaan matkaa paikallisessa seurassa tosi halpaan hintaan jopa satoja kilometrejä. Kanadasta en osaa sanoa, mutta jenkeissäkin kun tutustuu järki päässä, on ihan turvallista yöpyä jonkun kämppiksenä. Jos sitten alkaa siihen yhteen kodinvaihtopeliin, saa jopa luxuksen tasoisia asuntoja käyttöönsä ilmaiseksi. Ne lennotkin voi arvioida etukäteen ja ostaa halpaan hintaan, koska muutaman viikon varoitusajalla pääsee nytkin noin tonnilla edestakaiset aussilennot ottamaan. Yleensä jenkeissäkin saa lippuja sisäisiin lentoihin muutamalla satasella meni mihin tahansa sillä mantereella. On tietysti mukavaa myös ajella autolla haluamaansa paikkaan. Saattaa tulla se lentomeno halvimmaksi kun ostaa monen matkan könttälipun.
        Onhan näitä vaihtoehtoja kaikkeen, pitää vain ottaa edullisten etsiminen kokemuksena ja oppina.


    • onppu

      täällä on taas ihmeporukkaa liikkeellä. sun kannattaa varata lennot etukäteen, esim. hollannista klm:lla lentää kohtuuhinnalla mm. panamaan. paluulento kannattaa ottaa sitten esim. brasseista. paikan päällä, jos tarvitsee lentää, kannattaa suosia halpalentoyhtiöitä. en tiedä millaisia vaihtoehtoja on e-amerikassa, mutta esim. aasiassa toimii air asia.

      Itse reissasin puoli vuotta aasiassa:
      lennot yht.n.1000e (helsinki-bangkok-helsinki, air asia: kuala lumpur-bali-kuala lumpur)
      kuukaudessa tuhlasin n. 300e ja mielestäni elin kuin kroisos. halvemmallakin olis pärjännyt.

      eli siis puoli vuotta n.3000e budjetilla.

    • Perdone

      Mutta maailmanympärimatkalla ei palata samasta kohteesta, vaan tasan toiselta suunnalta! Ihmeellistä porukkaa kun on liikkeellä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2780
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      211
      1789
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1492
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1241
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1176
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      237
      1086
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1022
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      963
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      77
      865
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      750
    Aihe