Verenpainelääkkeet - aiheuttavatko syöpää?

syöpääkö vai ei?

Jonkun tutkimuksen mukaan syöpäriski nousi vain vähän. Joissain todettiin, että tietyt verenpainelääkkeet aiheuttavat syöpää ja toiset ei - jolloin riski on keskimäärin nolla eli sitä ei ole. Onpa tyhmä päätelmä niille, jotka syö sitä syöpää aiheuttavaa!

Esim tämä artikkeli, joka väittää losartaanin aiheuttavan syöpää vaikka tutkimuksessa oli 85% telmisartaanin käyttäjiä eikä päätelmät olleet losartaanista edes:

http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show/news_id=9136/type=1

Taiwanissa todettiin myöhemmin, että losartaani itse asiassa voi vähentää syöpätapauksia ja candesartaani taas lisää syöpätapauksia 79% ja telmisartaani samoin lisää 54% pahanlaatuista syöpää:

"Among the individual ARBs, losartan decreased the risk (OR, 0.78; 95% CI, 0.63 to 0.97) and candesartan (OR, 1.79; 95% CI, 1.05 to 3.06) and telmisartan (OR, 1.54; 95% CI, 0.97 to 2.43) possibly increased the risk of occurrence of malignancy."

http://jco.ascopubs.org/content/29/22/3001.full

6

626

  Vastaukset

  • Mitähän tässäkin tapauksessa on lopputulema, siis jos toinen suojaa syövältä ja toine aiheuttaa, minulla on losartiinia verenpainelääkkeenä ja pitääkö tässä nyt lääkkeet vaihtaa vallan toiseen merkkiin tai vai odottaa mitä tuleman pitää.
   Onko tämä niin arpapeliä että nopalla pitää kohta heittää, miksi meitä ei tiedoiteta silloin kun käymme esim. uusimassa reseptejä että on saatu uusia tuloksia??
   Olisi vastuullista lääkäriltä kertoa mitä on tutkittu ja mitä mieltä potilas on lääkkeestä haluaako sitä vai muuta? Mutta se taitaa olla aivan utopiaa tämäkin juttu että näin lääkärit ajattelisi potilaan hyvää, pitänee alkaa miettiä asiaa mitä tässäkin tekee. Syöty on ehkä jo yli 10 vuotta tätä losartiinia jota niin kehuttiin silloin kuin se tuli.

   • Minusta onLääkärien vastuuttomuutta määrätä lääkeitä tietoisesti jos ne aiheuttavat syöpää . Micardis telmisartaani. Useat lääkeet aiheuttavat kehoon ja mieleen ongelmia . Miksi ei puhuta asiakaalle haitoista resptiä määrätessä. Lääkärit saavat korvauksen lääketehtailta lääkeistä. Valviran pitäisi valvoa Lääkäreitten toimia .Valvirassa lääkäreitä valvomassa niin potilas etua ei ole. Raha luo välinpitämättömyytä lääkealla-tutkimuksissa. Kuinka monissa lääkeissä on rotanmyrkkyä.


  • Valsartaani -lääkkeitä vedetään pois syöpäriskin takia, ks. uutinen 4.7.2018: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005743796.html "Syöpäriski: Verenpainelääkkeitä vedetään markkinoilta – noin 20 000 suomalaisen vaihdettava lääkitystä".

   • Mitä Valsartaanista vielä löytyykään, kun nyt ehkä ruvetaan tarkemmin tutkimaan. Syöpäriski on hyvä syy tutkia lääkettä. Syöpä eri asteissaanhan on yleistynyt rajusti.
    Mikäli lääkkeestä saa syöpäriskin, niin kyllä pahalta tuntuu. Kävin vaihtamassa Valsartan ACTAVIKSEN toiseen lääkkeeseen . Epäilyttää, että onko siinäkin syöpäriski. Onko kukaan
    tutkinut.


   • Mahdollisen syöpäriskin syynä ei ole valsartaani, vaan:
    "Ongelmien syynä ovat yhden kiinalaisen lääkeainevalmistajan valmistamasta valsartaanista löydetyt epäpuhtaudet."


  • Lääkeaika.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   120
   6403
  2. Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin

   Tuoreita kuulumisia: https://www.seiska.fi/Uutiset/Stefan-Thermanin-firmaa-haetaan-konkurssiin/1151960
   184
   4484
  3. Maskisekoilu riittäsi jo -STM!

   STM:n maskisekoilu vain jatkuu. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Onko nyt menossa jälkien peittelyvaihe ja mielipiteitten hämärtämisprojekti? LUE TÄMÄ:
   Maailman menoa
   219
   1607
  4. Ketä kaipaatte?

   Sanokaa edes kaupunki tms. jossa hän asuu.
   Ikävä
   91
   1257