Ovatko lääkisläiset ylimielisiä?

rupes vituttaa

Ovat jotkut lääkisläisistä sellaisia, että he pitävät itseään parempina ja halveksuvat muita kuten amiksia ja ammattikorkeakoululaisia?

11

1687

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 654546

      Eivät. Kaikki lääkisläiset ovat hyviä kristittyjä ja heitä motivoi itsensä uhraaminen muiden terveyden vuoksi.

      Eli siis tottakai kaikissa yliopistoissa on mainitsemiasi persoonia, joilla on noussut vähän päähän. Jotkut vain tarvitsevat sitä "ylemmyyden tunnetta" jotta jaksaisivat sen helvetinmoisen luku/stressi urakan suorittaa.

      Näitä ihmisiä on kuitenkin turha mollata, sillä he ovat jo syvällä suossa, joten miksi upottaa syvemmälle? Ylimielinen asenne kostautuu kuitenkin ennemmin tai myöhemmin, sillä lääketiede on tehokkainta kun kollegiaalisuus pelaa.

    • ssegeseg14

      Lekureilla tuntuu monestikin kihahtavan asema ja ala päähän, kun he katsovat olevansa "jumalasta seuraava". Osalla se menee ohitse ennemmin tai myöhemmin, mutta osalla se jää koko elämäksi. Tapahtuuhan vastaavaa muilllakin tieteenaloilla kun ollaan tärkeitä professoreita ja ties mitä, mutta lääkäreitä joutuu varmasti jokainen aina välillä kohtaamaan niin se saattaa tuntua siltä että lääkärit ovat useammin tärkeilijöitä.g

    • tuleva lääkäri

      just just. Varmaankin kyseisten viestien kirjoittajat ovat joskus tarvinneet elämänsä aikana lääkäriä ja tulevat myöskin tarvitsemaan... joten kannattaisi olla kiitollinen, että on lääkäreitä, jotka ovat jaksaneet suorittaa sen helvetinmoisen luku/stressiurakan ja tekevät sitä edelleen tekemällä tutkimustyötä, jotka mahdollistavat monien sairauksien hoidon ja parantamisen. Ilman heitä koituisi monelle kohtaloksi tauti, eikä tarvitse olla edes kovin vakavakaan sairaus. Muisteleppa sitten syöpävuoteellasi, tai vaikka mahdollisesti lapsesi syöpävuoteella kun taistelet elämästä ja kuolemastasi, että mitä tuli suomi24 palstalle kirjoiteltua. Ja jos et peru sanojasi, niin SINUN ja LÄHEISTESI kannattaa yrittää selviytyä LOPPUELÄMÄ ilman lääkäreiden apua, veikkaanpa että ei onnistu vai kuinka?

      Minun oman tulkinnan/kokemuksen perusteella akateemiset ihmiset eivät ole niitä, jotka luokittelevat ihmisiä paremmuusjärjestykseen. Ne ovat ne kouluttamattomat/vähän koulutetut ihmiset, jotka mollaavat korkeammanminkoulutettuja, koska eivät koe olevansa samalla lähtöviivalla heidän kanssaa ja kun heidän mielestään he ovat yhtä loistavia tyyppejä kuin muutkin. Elämä on valintoja täynnä, toiset valitsevat ammatikseen varastomiehen työn, toiset kuluttavat peffaansa useamman vuoden opiskellen yliopistossa ja saavat lopulta palkakseen muhkean summan rahaa joka kuukausi tilille. Kaikkia meitä tarvitaan bussikuskeista, virkamiehiin. Joten vilkaiseppa itseäsi peilistä ja tee matka itseesi, missä nyt hiertää?

      • nykypäivää

        Yleensä yliopistossa opiskeleva tuntee ylemmyyttä alemman tason opiskelijoita kohtaan. Tämä on ihan luonnollista, koska tietämättömyyteen perustuva vahva luulo omasta tiedostaan on todella ärsyttävää ja tähänhän alemman koulutuksen suorittaneet hyvin usein sortuvat. Pitkän päälle on rasittavaa yrittää puhua järkeä kun tietämätön lopettaa väittelyn "ota selvää ennenkuin ryhdyt väittelemään" ja todelliset faktat valuvat kuin vesi hanhen selästä.

        Ehkä pahiten kilahtaa päähän "ammattikorkeakoulussa" opiskelevilla sairaanhoitajilla. Hyvin useista sairaanhoitajista tulee yksinkertaisesti älyttömän ilkeitä ihmisiä.

        Mielestäni yleisellä tasolla sairaanhoitohenkilökunnan ei pitäisi ylentää omaa työtään, sillä muidenkin ihmisten työ on yhtä arvokasta. Ei ole mitään raivostuttavampaa kuin joutua hakemaan hoitoa henkilökunnalta, jotka tekee työtä vain silloin kun potilaan pärstäkerroin ei ärsytä. Valitettavasti asiallista hoitoa saadakseen potilaan tulee osoittaa jo hoitoon hakeutuessaan riittävää nöyryyttä ja palvontaa hoitohenkilökuntaa kohtaan. Asiallisesti käyttäytyvä potilas vaikuttaa vaativalta eikä osoita riittävää alemmuuta hoitohenkilökuntaa kohtaan.

        Niinä harvoina kertoina kuin olen käynyt lääkärissä, niin olen kiittänyt lääkäriä, vaikka en olisi ollut tyytyväinen hänen ammattitaitonsa.

        Terveyteeni eniten vaikuttaa, että roskakuski käy tyhjäämässä säännöllisesti pihapiirin roskiksen, mutta en ole koskaan kiittänyt roskakuskia. Enkä aio mennä kiittämään, koska on hyvin suuri vaara, että kyseinen henkilö ottaa kiitokset naljailuna.

        On ihan mukavaa, että suurin osa ihmisistä tekee työnsä palkkansa vastineeksi vaatimatta erityistä palvontaa.


    • koppava

      Itse pääsin yliopistoon opiskelemaan alaa, jota on suhteellisen vaikea päästä opiskelemaan ( ei kuitenkaan lääkis/oikis). Myönnettäköön, että vähän on kohonnut pissa päähän, mutta minusta näin pitää ollakkin. Suomalaisten eivät mielestäni oikein osaa olla ylpeitä saavutuksistaa. Kaiken sen pääsykokeisiin pänttäämisen jälkeen koen olevani oikeutettu olemaan ylpeä siitä että opiskelen yliopistossa, enkä halua vähätellä asiaa.
      Itselläni saatta olla asennevamma alemmissa kouluissa opiskelevia kohtaan, en esim ikinä olisi voinut mennä ammattikorkeakoouluun opiskelemaan. Todellisuudessa en usko, että esim. kaupallisella alalla kukaan ei enää 10 vuoden päästä muista oletko käynyt yliopiston/AMK:n/amiksen.
      Varmaan aika moni lääkisläinen/oikislainen joko tietoisesti tai tiedostamattaan hakeutuu koulutukseensa sen tuoman yhteiskunnallisen arvostuksen ja aseman vuoksi, eikä pelkästään kutsumuksesta. Itsekin aioin hakea jompaan kumpaan tämän takia. Mielestäni tietynlainen ylimielisyys ja ammattiylpeys on välttämätöntä jokaisella alalla, muutoin motivaatio katoaa.

      • koppava

        siis tarkoitin että kukaan ei enää 10 vuoden päästä muista koulutusta :D


    • kandipaatti

      No totta hemmetissä kovan pääsykoeseulan läpikäynyt, lääkiksen suorittanut jantteri on kuusi kertaa koulutetumpi ja seitsemän kertaa skarpimpi kuin joku hädin tuskin kosmetologikoulun 100 sivun tenttialueista selvinnyt pissaliisa. Jokainen tehköön sitä, mitä osaa ja pointsit hyville duunareille. Turha kuitenkaan väittää, ettei akateemiseen valiojoukkoon kuulumisesta muka saisi olla ylpeä. Sitä ei vain kannata näyttää.

    • 3+13

      Lääketieteelliseen on päässyt paljon ihmisiä, joilla on korkea vaatimustaso itsen ja muiden suhteen, samoin omanarvontunto. Tunne voi silti olla hauras, ja se vaatii jatkuvaa tehostusta. Osin tämä johtuu nuoresta iästä.
      Postiivinen itsearvostus näkyy siinä, että osaa arvostaa muitakin. Negatiivisen narsismin ilmiöitä kohdistuu joskus myös omiin kollegoihin tai itseä matalammassa asemassa oleviin. Valtaosin lääkisläiset ovat mielestäni silti fiksua porukkaa.

    • Lääkisläinen1

      En ole mielestäni ylimielinen, vaikka pääsin ekalla kerralla heittämällä sisään. Toki olen hieman ylpeä itsestäni, mutta en anna tuon juuri näkyä. Nöyrin mielin olen edelleen.

    • Näin on

      Vähän aikaa opiskellut luulee tietävänsä. Jo jonkin aikaa ammatissa työskennellyt tietää luulevansa. Alalla kuin alalla.

    • tarkkailija01

      Jos seuraa sairaalamaailmaa sisältä käsin niin huomaa kyllä, että röyhkeimmin ylemmyydentuntoaan osoittavat ja "alaisiaan" kyykyttävät sairaanhoitajat laitoshuoltajia kohtaan. Vastaavasti kuin yritysmaailmassa useimmiten paskamaisinta ja pikkumaisinta sakkia on alempi keskijohto.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5589
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3455
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1558
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1356
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1347
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe