Kuivahko LV- tamma

Maalainen

Ostimme n.2 vuotta sitten lv- tamman jota ei hirveämmin oltu liikuteltu 9 elinvuoden aikanaan. Edellisessä paikassaan se sai 1l kauraa n.1l racing fiberlineä 1l peacemakeria ja niillä oli oikean mukavan näköisessä kunnossa. Meille tultuaan se sai 1l peacemakeria 2dl öljyä 1l kauraa. Ongelmana on se, että täälläpäin tuota fiberlineä ei saa edes tilattua mistään... Hevonen alkoi laihtua, kun mikään kokeilemamme ruoka ei tuntunut tarttuvan siihen. Se ns. kuivui kasaan ja oli apaattisen oloinen.
Nyt hevonen on jo huomattavasti paremman näköinen kuin vuosi sitten. Syötämme nyt tammalle 0.5l racing protein 1l kaura 2l racing prix. Näillä pysynyt ihan mukavassa kunnossa ja hyvällä lihalla ja lihasmassa kasvaa koko ajan. Emme kuitenkaan ole syöttänyt kyseistä ruokavaliota kuin pari viikkoa. Ongelmana onkin kylkiluut, jotka tuppaavat näkyä hieman turhan paljon... Hevosen rasvaprosentti on alhainen, mutta toki sen rakennekkin on kuiva kokonaisuudessaan. Lv:t kun meinaa olla melko huonoja rehunkäyttäjiä. Ruoan ja heinän laadussa ei ole vikaa ja sen huomaa Sh- ruunastamme joka on vielä vanhalla iälläänkin oikein mukavan pyöreä ja terveen oloinen puhkurista huolimatta!

Aloinkin miettimään, että onko kenelläkään tietoa Black Horsen kasviöljystä? Siinä on selosteen mukaan omega 3 ja 6 rasvahappoja. Pelkkä ruokaöljy ei tunnu vaikuttavan mitenkään hevoseen, joten kaipailisin nyt muiden kokemuksia ja mielipiteitä hevosen rasvaprosenttia kohottavista aineista:)

4

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vitunfiksu

      Juoko teidän hevonen kunnolla? Voi se kuivuus johtua osaksi siitä ettei juo tarpeeksi. Ämpärijuottoon ja jos ei vesi pelkiltään maistu niin laita sekaan vähän melassia.

      • ei mikään täystoope...

        Juo aivan normaalisti ja vettä aina tarjolla. Kaikki ruoka maistuu myös mitä eteen laitetaan, mutta ei meinaa mikään ruoka tarttua. Rasvaprosentti liian alhainen.. Niin sanoi eläinlääkärikin. Ongelma on siis tiedossa, mutta olisin vain halunnut tietoa eri ihmisten lihotuskokemuksista, koska itse en halua työntää hevosen ruokaan mitä tahansa ennenkuin tiedän sen toimineen.


    • Miia.

      Onko ongelma heinän laadussa? Tuore kuivattu timotei toimii minun hevosillani ainakin hyvin. Tuli vaan mieleen, kun heinä on hevosen perusravintoa, onko vikatikki siinä? Toivottavasti saat hevosen kuntoon!

    • nela1

      Eri hevoset ovat hyvin erilaisia rehunkäyttäjiä...meidän vanha ja pienikokoinen täykkäri syö esim. 4 l prix, 2 l fiberline (turvotettuna), 2 l melassia (turvotettuna),1 l sixteen plus, 1 dl ruokaöljy, sekä vähän lesettä ja pellavaa ja kivennäisiä. Lisäksi sillä on vapaa heinä (erilaista heinää päivän mittaan, syö sillä tavalla enemmän). Tällä tavalla tämä meidän herra pysyy ok kunnossa. Tarkoitan vain että tuo rehumäärä minkä annat hevosellesi ei vielä ole kauhean suuri jos on hevonen joka on huono rehunkäyttäjä. (Ja onhan sillä hampaat ja madotukset kunnossa?)

      Positiivista toisaalta on se, että tuollaista hevosta saa ruokkia, toisin kuin esim suomehevosta joka lihoaa todella helposti! :-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2936
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2500
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      92
      2256
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1896
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      46
      1825
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1323
    Aihe