Puhelinkammo

Luuri kii

Onko muita puhelinkammoisia?

Itse en kykene hoitamaan asioitani puhelimitse, ja silloin harvoin kun onnistun siinä, on suoritusta edeltänyt tuntikausien hikoilu, epäröinti, ahdistus ja puhelimen hiplailu. Yleensä lykkään soittamista mahdollisimman kauan ja kaikkei mieluiten hoidan asiani kavotusten, mistä seuraa runsaasti edestakaisin säntäilyä kun palveluni ovat hajallaan ympäri pk-seutua.

Olisi kiva kuulla, onko kukaan päässyt yli vaikeasta puhelinkammoat, ja miten se on mahdollisesti onnistunut :)

9

226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nynneröö

      Joo on mullakin vähä vastaavaa. Ei kait se parane muuta kuin soittamalla. Nynny mikä nynny minkäs teet

    • Itsekin...

      pääkaupungista, ei ole kammoa hoitaa asioita puhelimessa. En vain pidä puhelimeen puhumisesta ainakaan kotona, sillä pahviseinäisessä kerrostalossa kaikki kuuluu läpi.
      Soitan mieluimmin muualta kuin kotoa, asiat on helppo hoitaa textarilla tai maililla, mutta tähän eivät kaikki pysty/kykene.

      • Onko muilla

        samoja ongelmia?


    • Älä pliis soita

      Joo kaverit ihmettelee ku mä en ikinä soita niille. Facebookissa kyllä pidän yhteyttä ja tekstareita sekä sähköposteja laitan kyllä puheluiden sijaan. Jos joskus joku kaveri joskus soittaa niin yleensä "olen menossa kauppaan " tai" hoitamaan jotain asiaa" et saan puhelun pian päätökseen. Sukulaisillekkaan en koskaan soittele ja virasto asiat hoidan mielummin paikan päällä kuin puhelimessa, vaikka se sitten vaatisikin enemmän aikaa ja työtä. Ainoastaan äitini ja miheni kanssa pystyn soittelemaan ilman minkäänlaista panikointia. Yli en ole päässyt, mutta luulen, että taustalla on jonkinlaista paniikkihäiriötä ja välttelen muutenkin ylipaljon sosiaalisia tilanteita. Vielä toistaiseksi rima ollut liian korkealla avun hankkimisessa, mutta vielä ei ole tullut ylitsepääsemätöntä estettä arjen pyörittämisessä.

    • soita soita

      Vielä puoli vuotta sitten puhelinkammoni oli jotain samaa luokkaa kuin aloittajalla, että ennen soittoa edelsi vähintään vuorokauden hermoilu ja paniikki. Kuitenkin olen huomannut, että harjoitus tekee mestarin.. Mitä enemmän soittelee ihmisille, niin sitä helpommaksi se käy! Tiedän kyllä kuinka vaikeaa se alussa on, mutta kun saa harjoitusta, niin ei se niin paha juttu loppujen lopuksi olekaan. Rohkeasti vaan puhelin käteen ja heti numeron näppäilyn jälkeen antaa soittaa eikä jää hermoilemaan. Ei kai siitä pelosta muuten pääse eroon kuin altistamalla itsensä.

    • 6+8

      Tuntuu stressaavalta kun jotkut puolitutut muka kaverit soittelee. En useinkaan saa vastattua. Joskus kyllä soitan takaisin. En myöskään uskalla vastata tuntemattomiin numeroihin vaan jätän aina vastaamatta. Olen harkinnut jonkinlaista ohjelmaa joka estäisi kaikki tuntemattomista numeroista tulevat puhelut.

      Sen voisi asettaa myös ihmisille joita ei koe niin mieluisiksi tyypeiksi että heidän kanssaan jaksaisi jatkuvasti olla tekemisissä. Ei vanhoihin aikoihinkaan tarvinnut aina olla tavoitettavissa toisin kuin nykyaikana. Onko se sitten joku isokin ongelma kun ei halua puhua puhelimessa tai tavata kaikkia ihmisiä?

    • ufooooo

      äää mullakin on puhelinkammo!! alko koskus 12 vuotiaana ja nyt oon viisitoista.
      anteeks pakko oli huutaa kun en ennen ole ees kuullu tosta käsitteestä :D.

      Mut nyt on alkanu vähän laimenee jännitys,pelko jne.

      Itseinho kasvo ihan älysuureksi, et hyvänen aika oon viistoista niin kyllä mun on pakko puhelinta uskaltaa käyttää, ennnen ihan parhaalle kaverillekin soittaminen ressas älyvapaasti. Ja sitten kun piti soittaa työharjoittelupaikkaan, niin se oli ihan hirveen paha paikka. Mut kun keskityin selvästi puhumiseen jne. niin kaikki meni ihan hyvin. Paitsi mulla meni ihan kokonaan ohi sen NIMI. Oli kiva lähtee siitä sit sekoileen työpaikalle, enhän mä ois voinu soittaa nii et mikä sun nimi oli? :DD

      juu vähän innostuin ku näkkiin et en oo yksin. huh :D

      • Anonyymi

        Eipä ole iästä kiinni. Itse olen 65 ja ikäni kärsinyt tästä. On tainnut työpaikkojakin mennä sivu suun kun en läheskään aina saanut soitettua. Viime aikoina ei onneksi ole puheluja juuri toivottukaan, vaan lisätietoja on pyydetty kysymään sähköpostilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä ole iästä kiinni. Itse olen 65 ja ikäni kärsinyt tästä. On tainnut työpaikkojakin mennä sivu suun kun en läheskään aina saanut soitettua. Viime aikoina ei onneksi ole puheluja juuri toivottukaan, vaan lisätietoja on pyydetty kysymään sähköpostilla.

        Sehän auttaa kun keskittyy puhumaan ja kuuntelemaan vain sitä ihmistä joka on siellä luurin toisessa päässä. Kuvittelee miltä se näyttää ja ajattelee puhuvansa kuin kasvotusten. Kun keskittyy siihen asian välittämiseen toiselle, niin ympäristö unohtuu. Itse joudun soittelemaan ja vastaamaan puhelimeen avotoimistossa, jossa on välillä ahdistavan hiljaista. Itselläni on verenpaineongelmia (töissä) ja jos olen juonut vaikka vahvaa kahvia niin soitto voi tuntua yliahdistavalta. Liittyy täysin siihen että miten muut saattaa reagoida omaan puheeseen. Kuulostaahan se vähän naiivilta "lastentaudilta", mutta se on totuus. Tosin ei aina ole näin. Joskus on itsevarmempi olo, että aivan sama, mitä muut ajattelee, haistakoot pitkät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1615
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe