suihkussa käynti hiljaisuuden jälkeen kerrostalossa

matti111

Onko tuosta mahdollista saada varoitus/häätö? Asunto on oma. Talossa on hiljaisuus 10 jälkeen ja naapurit pimpottavat ovikelloa kun käyn puoli 11 suihkussa. Haistatanko paskat vai voiko tuon kieltää?

17

3289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suihkuun

      Ei voida kieltää. Asiasta on Korkeimman Oikeuden päätös.

      Toki tämäkin on suhteellista. Jos se suihku kestää tunteja niin sitten menee häirinnän puolelle mutta normaalipituinen suihku on sallittu.

      Ei kannata haistatella vaan kertoa ihan asiallisesti että normaali eläminen on sallittua.

      • Näin on

        On yhdentoista maissa menossa nukkumaan iltavuoron jälkeen niin joku kusipää tulee soittamaan ovikelloa ja kitisemään jostain aivan turhasta niin tottakai sellainen käsketään painumaan helvettiin. Oma tupa, oma lupa!


    • Valivali,jee!

      Itse asun 5.vuotta vuokralla, pikkupaikkakunnalla, kerrostalossa. alussa tuli valituksia lenkilläkäynnistäni, kunnes kerroin kissani käyttäväni ulkoilemassa. (Kenenkäs kanssa sinä lenkillä käyt, kun selvästi kuuluu kun ylhäältä lähdet...)

      Sitten pyykistäni taloyhtiön ulkonarulla- eikä mistään intiimipyykistä!
      Toissasyksynä kun tulin kotiin noin klo 20, kysyttiin... "Mistäs sitä näin myöhään, tähän aikaan, tullaan?"
      Seurraavan kerran kun tulin maastosta tattisaaliin kanssa, olin varautunut, minulla oli myös kaverini minulle lahjaksi antama pihlajainen survinnuija... kotiin viemisinä.
      En uskalla kutsua vieraita kotiini. Entäs jos olisikin ihan mieheni, tai muu yövieras, tai pojan vauva?
      Kissaani pidän hiljaisena kun se joskus naukaiseekin ihan... pelännyt sen takia ja muutenkin, kun tällainen talo, varoituksia, ei ole tullut yhtään.

      Työaikani kun ovat, itse valitettavasti joudun siivoustyön vuoksi joskus myöhäänkin käymään suihkussa.

      • Valivali-jee!

        Niin, ja valivali eikun jatkuu. Pyykkinkuivaushuoneessa ei saa olla 21.30, ja minkähän takia siellä ei ole erillistä ennen klo 22 kieltävää lappua sitten?
        Muuttaa tästä pitää, jos pyykkejä ei koneesta saa naruille pistää! Ilman, että mummelit käy urputtamassa- en nyt ole muiden narutilaa ottanut, useita naruja tuhjinä oli vielä.
        Toki työvaatteet pitää useinkin pestä- kun ammatti on siivooja.


    • ....

      Ei voi kieltää. Normaali asumisen äänet saa kuulua.

    • ei haittaaa

      Eipä itseäni kylläkään haittaa naapureiden suihkuttelut sitten yhtään,ei siihen nyt kukaan herää vaikka keskellä yötä menis suihkuun.

    • kyylääjät

      Joo, kerrostaloyhtiöt voivat säätää kaikenlaisia järjestyssääntöjä, mutta niiden lainvoiman kanssa on sitten vähän niin ja näin.

      • Jämpti näin

        Eipä ole niiden järjestyssääntöjen lainvoiman kanssa yhtään niin tai näin vaan ne ovat täysin virattomia noin lainvoiman kannalta. Järjestyssäännöt ovat vain asumisen ohjeita.

        Jos jokin asia on laissa kielletty se on kielletty vaikkei siitä sanottaisi järjestyssäännöissä sanaakaan.

        Jos jotain asiaa ei ole laissa kielletty ei se muutu kielletyksi järjestyssäännöilläkään.

        Ainoa poikkeus on pysäköinti ja sekin siksi että taloyhtiöille on laissa annettu oikeus kieltää pysäköinti alueillaan.


    • vali--vali..

      Jotkut naapurit valitti kun yöllä vedin vessaa. Ei auttanut selittely, että olin mahataudissa :(

      • Ido 59.

        Kannattaa paskoa tuollaisen valittajan oven taakse ja jättää lappu "vessanveto kielletty".


    • vali--vali

      Hih, niin taiden ens kerralla tehdäkin. Tattista vihjeestä! :D

    • OK-talo rules

      Lakimies kertoi radiossa että yhdenkin kirjallisen varoituksen jälkeen taloyhtiö voi ottaa omistamasi asunnon haltuunsa 3 vuodeksi, jona aikana sinulla ei ole mitään asiaa asuntoosi.

      Taloyhtiö vuokraa kämppäsi pilkkahintaan jollekin taloyhtiön hallituksen jäsenen tutulle, joka maksaa vuokraa vain taloyhtiön vastikkeiden verran ja sinä jäät nuolemaan näppejäsi.

      Joudut silti maksamaan näiden 3 vuoden ajalta lainanlyhennykset ja korot sekä vuokraa uudesta kämpästäsi (jos edes onnistut saamaan sellaisen).

      Kannattaako asua as.oy:ssä vai omakotitalossa?

      • Kiusanhenkiä talossa

        Eli jos taloyhtiössä joku pahansuopa ihminen haluaa eroon toisesta asukkaasta, riittää väittää sen rikkoneen jotain sääntöä tai aiheuttaneen häiriötä, niin että hallitus antaa sille varoituksen ja sen jälkeen voikin häätää tyypin asunnostaan ja ottaa sen haltuun?

        Taas uusi helppo ja kiva tapa kiusata muita?


      • Yök, kaggaa!

        Täyttä potaskaa ja huono provo, keksi parempi.


    • Tautitoimisto

      Asunnossa saa suihkutella, pissiä, kakkia, ripuloida, ja vaikka naida kovaäänisesti hiljaisuuden jälkeenkin.. Myös kotieläimet saa maukua, haukkua, viheltää, temeltää ja kehrätä.. Ja kellään ei ole valittamista! t. Tietotoimisto tietoinen

    • Emil von Retee

      Mielestäni pask*ntaminen tulisi kieltää muulloin kuin virka-aikana.

    • As.oyn päätöstä ei kannata niellä sellaisenaan vaan siihen kannattaa reagoida nopeasti. Päätöksestä voi valittaa käräjäoikeuteen muistaakseni 30 päivää sen antamisesta. Jos jättää valittamatta, voi tulla asunnosta lähtö kolmeksi vuodeksi. Hallintaanottopäätöksen tekee yhtiö osakkaiden enemmistön sitä kannattaessa. Hallitus ei siis keskinäisessä neuvonpidossaan voi päätöstä tehdä. Se voi ainoastaan ehdottaa sitä yhtiökokoukselle.

      Tuomioistuimessa yhtiön täytyy todistaa osakkaan taikka asukkaan häirinneen muita asukkaita. Häiriön tulee olla toistuvaa ja jatkua varoituksesta huolimatta. Asunnossa voi häiriötä aiheuttaa joku muukin kuin osakas itse, mutta osakas on luonnollisesti vastuussa tästä. Varoitus tulee tämän vuoksi sekä asukkaalle että osakkaalle ja se tulee antaa todisteellisesti. Mitkään salaa postiluukusta livautetut lappuset eivät ole todisteellisesti annetut. Minun koirani/vuoheni ainakin syö kaikki epämääräiset varoituslippulappuset, enkä koskaan tule sellaisia näkemään.

      Normaaliin elämään kuuluu mahdollinen vessassakäynnin tarve yölläkin ja vessan vetäminen tarpeillakäynnin jälkeen. Eroa ei tehdä ykkösen ja kakkosen välillä, todisteiden keruu olisi kohtuutonta kaikille osapuolille.

      Toisaalta jatkuva ja toistuva vessan vetely yöt läpeensä voi viitata pikemmin vikaan päässä kuin vatsassa. Häiriön aiheuttaminen on tällöin ilmeisempää, ehkä tarkoituksellistakin. Lain ja oikeuskäytännönkin perusteella häiritsevä elämä on huoneiston hallintaanottoperuste, vaikka häirintä johtuisi mielisairaudesta. Se kun ei ole normaalia elämää.

      Tosiasia on, että jos syystä tai toisesta elää enemmän öisin kuin päivisin, on oltava hissukseen. Keskiyöllä tai myöhemmin alkava astioiden-/pyykinpesu, ruoanlaitto, suihkuttelu, imuroiminen, tanssi/soitto/laulu, saunominen, äänekäs naiminen, Leikki/juoksu/riehuminen, äänekäs keskustelu, eläinten kouluttaminen, huonekalujen siirtäminen, ympäriinsä marssiminen ynnä muut arkiaskareet saattavat tuntua normaalilta elämältä eläjän omassa mielessä, eivät kuitenkaan naapureiden.

      Kaikki ihmiset ovat yksilöitä ja omalaatuisia. Yhteisöissä kuten asunto-osakeyhtiö, saatetaan huomata joitain tiettyjä tyyppejä, joihin näitä yksilöitä voidaan sijoittaa. Eräs tällainen tyyppi on häiriköt ja toinen kyttääjät. Ero ei aina ole selvä. On olemassa tapaus, jossa huoneisto on otettu hallintaan sen vuoksi, että asukas on jatkuvasti puuttunut toisten asukkaiden asioihin.

      Tässä ketjussa on mainittu tapauksia, joita kenenkään ei pitäisi sietää. Ikävä kyllä, uein ne pahimmat kyylät saattavat olla siellä hallituksessa, mutta se on demokratiaa, joku heidät on sinne äänestänyt. Rohkeasti vain yhtiökokoukseen.

      Muistakaa. Hallituksen jäsenenkin huoneisto voidaan ottaa yhtiön hallintaan.

      Ei muuta kuin riitelemään, ja ihan lakituvan kautta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naisiin ei ole luottamista

      Ainakaan useimpiin suurin osa hakee vain hyötyä miehistä tavalla tai toisella.
      Ikävä
      113
      2629
    2. Olet niin lähellä

      .... mutta en tiedä haluatko nähdä tai kuulla minusta. Minulla on ikävä sua, minua nuorempi nainen.
      Ikävä
      47
      2051
    3. Minun täytyisi lopettaa

      Kaipaaminen. Siksi kun en pysty mihinkään. Tulee vain harmia kun kaipaan. Olen niin väsynyt, ei kiinnosta mikään, enkä e
      Ikävä
      31
      2015
    4. Mies miten reagoisit jos

      satuttais näkemään sattumalta?
      Ikävä
      47
      1983
    5. Miksi rikkaiden pitäisi

      maksaa köyhien ja laiskojen verot, en ymmärrä tätä laskuoppia?
      Maailman menoa
      181
      1467
    6. Tänään onkin hyvä päivä

      Selata koko päivän Tinderin hunajaisia naisia. Jospa löytyy se rakkaus. Vähän kuin pelaisi hedelmäpelejä. 💘🍑🍍
      Sinkut
      61
      1399
    7. Sun kannattais nainen yrittää edes ehostaa

      ittees ja olla tyylikkäämpi. Oot kuin navettapiika. Ei millään pahalla. 😃 Mieheltä
      Ikävä
      113
      1242
    8. Kuvaile kaivattusi luonnetta

      Millaista ihmistä kaipaat?
      Ikävä
      50
      1228
    9. Muistatko? Juha Mieto täräytti Farmilla suorat sanat - Nyt hiihtäjälegenda uudelleen tosi-tv:ssä!

      Näinköhän Mietaalle käy Miina Äkkijyrkän kohtalo… Edellisellä Farmi-kaudella Mietaa teki ns. miesten töitä ahkerasti, pä
      Tv-sarjat
      7
      1074
    10. Melankolian kosketus

      Olet ihana enkä saa sinua öisinkään mielestäni; olet se nouseva aurinko joka minua valvottaa. Rintaani pakottaa ja silmi
      Ikävä
      59
      993
    Aihe