Mustasukkaisuus

Kireä pipo

Olen seurustellut miesystäväni kanssa vuoden. Miesystäväni katsoo oikeudekseen pitää yhteyksiä nuoruuden rakkauteensa joskus kirjoittelemalla, ehkä myös tapaamalla kahvin merkeissä, jos sattuvat samalle paikkakunnalle. Eräänä iltana hän hehkutti minulle noita nuoruuden aikojaan ja kertoili romanttisia juttuja ko. ajalta. Mieleni kuohahti ja pyysin häntä lopettamaan yhteydenpidon, lupasi lopettaa vasta kun kerroin, etten voi muuten jatkaa suhdettamme. Nyt sitten hänellä, opettaja kun on, tulee syksyllä leirimatka lasten kanssa, jossa on naisopettaja parina ja muutama lapsi mukana ja nämähän ovat yöreissuja. Tätäkään en oikein jaksaisi, koska en tunne heidän käytäntöjään matkojen aikana. Lisäksi nämä usein toistuvat harrastusmatkat saavat minut pois tolaltaan. Onko minun parempi elää yksin, kuin yrittää rajoittaa toisen elämää, koska siitä saan syyllisyyden. Nämä asiat kohdallani juontuvat epävarmuuden sävyttämästä lapsuudesta, kun en tiennyt, miten käyttäytymällä saisin varmimmin pidettyä vanhemmat luonani säästyäkseni hengissä tässä maailmassa.

3

223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jghjk

      Hyväksy se ettet voi rajoittaa toista. Jos se ei sinulle käy etkä halua muuttaa sitä itsessäsi, eroa hänestä. Et voi koskaan omistaa toista ihmistä etkä muuttaa häntä, ainoa ketä voit muuttaa olet sinä itse.
      Aika moni meistä varmaankin kokee samaa, tulee vain oppia hyväksymään se ja rentoutua, antaa asian olla mutta käsitellä se itsessä. Koen samaa välillä, käsitttelen sen sisäisesti koska muuten se jää alitajuntaan kalvamaan.

      • raparperimies

        Kyllä sillä toisellakin on mahdollisuus lopettaa yhteydenpito, eli tehdä kompromisseja pitääkseen suhteensa. Parisuhteessa AINA joutuu kumpikin jossain joustamaan, siitä ei pääse mihinkään.

        Siinä on myös yksi syy miksei parisuhteen nykyään kestä. Itsekkyys.


      • Keskustele
        raparperimies kirjoitti:

        Kyllä sillä toisellakin on mahdollisuus lopettaa yhteydenpito, eli tehdä kompromisseja pitääkseen suhteensa. Parisuhteessa AINA joutuu kumpikin jossain joustamaan, siitä ei pääse mihinkään.

        Siinä on myös yksi syy miksei parisuhteen nykyään kestä. Itsekkyys.

        Olen täysin samaa mieltä tästä. Parisuhteissa joutuu ja pitääkin joustaa, molempien. Sinun tulee olla etäisempi ja antaa toiselle tilaa kun taas tämän täytyy olla läheisempi ja "viedä" sinulta tilaa.

        Mustasukkaisuus ei ole syy eroon ellei todellakaan kestäisi sitä. Loppupeleissä itse uskon, että mustasukkaisuus on oire, koska rakastaa toista niin paljon, että pelkää menettävänsä tämän. Tästä seuraa omistushalua ja kontrollointia. Olet lopulta henkisesti sairas ja epäluuloinen ja elät uskossa, että mies rakastuu toiseen naiseen ja pettää sinua, vaikkei tämä olisi totta. Lopulta alat takertumaan tähän yhä enemmän kun taas tämä alkaa paeta luoltasi.

        Mustasukkaisuus on sairaus ja siitä kannattaa keskustella avoimesti. Jos toinen rakastaa sinua ja on valmis tinkimään omista vaatimuksistaan sinun takiasi, on sinunkin pakko ajateltava toisen parasta ja tinkiä omista ehdoistasi myös. Keskustele mikä aiheuttaa mustasukkaisuuden, mitä se saa sinut tuntemaan ja mitä pelkäät eniten. Jos tämä pitää mustasukkaisuuttasi typeränä ja näkee yhä parhaakseen, että hänellä on täydet oikeudet tehdä mitä haluaa ajattelematta sinua, on parempi hyväksyä, että tämä ei välitä sinusta.

        Itsekin elän mustasukkaisuuden kanssa päivät pitkät, mutta minä ja poikaystäväni olemme oppineet elämään sen kanssa. Sinäkin olet tietoinen asiasta mikä on juuri hyvä. Tiedät että tämä satuttaisi miestäsi mutta se myös satuttaa sinua.

        Suhteessa ei ole oikeutettu että toinen eläisi tuskassa jotta toinen olisi onnellinen. Suhteessa eletään kompromisseissä ja koitetaan saada molemmat onnellisiksi. Jos toinen on mustasukkainen, pitää hyväksyä, että häntä ei saa kohdella miten haluaa ja uskoa, että hän kestää vaan kannustaa ja tukea luottamaan ja uskomaan, että tämä suhde on hyvä ja kestävä. Mustasukkaisen taas tulee hyväksyä, että toista ei voi kahlita kellariin loppuelämäkseen jotta tämä ei voisi satuttaa tai karata. Tälläkin on oma elämä ja oikeudet tavata ihmisiä ja pitää heidän kanssa hauskaa. Anna hänen olla ystävien kanssa, mutta tietysti exä on ehkä hieman liikaa ja kun puhuu miten kaunis suhde se oli.

        Jos silti tuntuu siltä, että et kestäisi mustasukkaisuuttasi kompromisseistä huolimatta, ehkä olisi parempi erot. Toinen tulisi kuitenkin kärsimään, joko sinä tai miehesi, mutta ero todellakin jos muu ei auta. Turha sitä rakastavaa suhdetta tuhoamaan, jos ei kaikkia keinoja ole käytetty.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8584
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2595
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2323
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1714
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1529
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe