nykyään. Tärkkelys-pikahiivalitkuja kaikki, Kaikki bulkki-suomikaljat oluiden irvikuvia. Paras peruskalja nykyään Tarjoustalon Königsbacher pils, oikeista raaka-aineista perinteisesti pantu olut. Ei voi kuin ihmetellä miten joku vapaaehtoisesti juo näitä tärkkelys-oluenkaltaisia juomia? Uskomatonta ihmisten huijaamista panimoiden nykyinen touhu Suomessa! Ja tyhmä kansa ostaa... Ei voi kuin ihmetellä Suomen ns. olutkulttuuria.
Suomessa täysin ala-arvoinen olut
25
6596
Vastaukset
- olutfiili
Königsbacher pils on perus pilssi ei mitää muuta, pullot tai pari voi mennä saunan päälle tai ruuan kanssa - ei aiheuta mitään sen suurempia tunteita.
Läheskään kaikki kotimaiset panimot eivät käytä tärkkelystä - liki kaikki tavara mikä tulee pienpanimoilta on tehty maltaasta ei tärkkelyksestä.
Suomalainen ostaa halvinta, koska olutvero on kotimaassa EU alueen korkein ja tämän takian myös kuluttajahinta on korkea - valitettavasti. Itse olen kohtuukäyttäjä ja ostan vain pienpanimoiden laadukkaita oluita - nautittavaksi.
Keskiolut (Alkossa) maksaa halvimmillaan noin 4.15€/litra ja kunnon oluesta joutuu maksamaan 9-15€/lirta, ei se paljon naurata. Tässä toteutuu valtiovallan tahto - alkoholin kulutusta pitää hillitä. Tosin monet suurkuluttajat ostavat juomansa matkoilta - hintaero on liki valtava. Näin kotimaahan jää vain haitat, verot valuvat ulos kotimaasta, suo siellä vetelä täällä. Tästä huolimatta olutveroa pitäisi laskea lähemmäs EUn keskiarvoa, nyt olemme aivan omassa kastissamme. - fuji moto
Oletko koskaan harkinnut että ostaisit kotimaisten pienpanimoiden laadukkaita tuotteita?
- 11+18
Joo, nää itkut on niin nähty. Ostetaan lähikaupasta jotain Lapparia tai Pirkka-olutta ja sit itketään ku maku ei olekaan mikään "erikoinen". Toi sun Königsbacher voi olla omaan makuusi hyvä, mutta kun rateBeeristäkin vilkaisee, niin... Se että tuote päätyy Tarjoustaloon kertoo kuitenkin siitä, ettei nyt kyseessä ole mikään vuosikertajuoma.
- halpaeiainaolehuono
Noo oluthan ei ole mikään "vuosikerta"-tuote noin muutenkaan. Turha sitä on säilöä kaapin perukoilla "kypsymässä" - ei se siitä paremmaksi muutu. Tuoreena nassuun ja humalluttaa kivasti - tosin humalaa saisi olla nykyoluissa enemmän.
- saksalaiset oluet
Pirkka olut :-D Ensimmäinen ja viimeinen kerta kun sitä ostan. Omasta mielestä se maistui hiukan pekonilta en tiedä miksi mutta pahaa oli.
Suomalaisista tulee juotua koff tai karhu.
Ei ole saksalaisten oluiden voittanutta!
http://www.alko.fi/tuotteet/fi/734296
Ja on hyvää. Tosin hieman banaanin makuinen eli siitä joko pitää tai ei pidä. - Aina Jano
Urbock savu tosi hyvää ja Saksalaista laatua.
- harrastaja123
Totta kai suomalaiset juovat halvimpia ja huonoimpia oluita, koska alkoholivero on niin korkea. Kyllä Suomessa silti osataan tehdä upeita oluita, mutta tosiaan jos litrahinta alkaa oleen sen 10e niin vähän se pistää miettimään. Maailman paras olut, eli sahti tulee esimerkiksi Suomesta.
- jookos h
Itse asiassa sahti ei ole olutta vaan sahtia.
Suomessa on monta hyvää pienpanimoa - mutta verottaja pitää huolen siitä, että peruskuluttaja ostaa pääasiassa sitä juomakelpoista ja halvinta, ei parasta. - sahdin tahtiin
jookos h kirjoitti:
Itse asiassa sahti ei ole olutta vaan sahtia.
Suomessa on monta hyvää pienpanimoa - mutta verottaja pitää huolen siitä, että peruskuluttaja ostaa pääasiassa sitä juomakelpoista ja halvinta, ei parasta.Sahti on olutta.
- niin on
Itse suosin brittiläisiä ale oluita.
- Usein Jano
Itse juon vain Saksalaisia savuoluita ja britti aleja kaiken lisäksi
haen ne aina Tallinnasta. - Koffi on kuraa!!!
Juoko joku Koffia voi hel.....ti mitä kuraa, sen myynti pitäs kieltää!
Kyllä noi bulkkikaljat on kaikki samaa kastia ainut mikä maistuu on Karhu, onneksi panimoravintoloita löytyy jo suomestakin.
Jos haluaa herkutella niin valinta on Guinness!!! Niin ja Tsekkikaljoissa on joitain tosi hyviä. - Ei se mitään maista
Suomalaiset pitävät lisäaineoluistaan, pitää olla elintarvikevärejä ja säilöntäaineita.
Suomalainen on niin sen känninsä perään, että sille voi juottaa mitä vaan. - Anonyymi
kyseinen olut kökkibakker ns.tusti maksaa saksan olut baarissa 1.40eur litra ja on todella aliarvostettu olut saksassa.
- Anonyymi
Suomessa olutvero n. 1,70 euroa litra. Euroopassa keskimäärin noin 20 c/litra.
Ero 8,5-kertainen. Repikää siitä. Sitten vielä pienpanimoiden järjettömat voitontavoittelut päälle. Olen nähnyt jopa 16 euron litrahintoja surkeista IPA-olueista. (Keskieuroopassa sixpäkki 0,5 litran oluita jopa 3 eurolla/ eli 1 euro litra)
Kalleimmat tuontioluet pyörivär siinä 10 euron kieppeillä kuljetuksineen(porterit, stoutit). Suomi on varman maailman ainoa maa missä kotimainen olut on useimmissa tapauksissa kalliimpaa kuin ulkomainen vaikka asian pitäisi olla täysin päinvastoin. Esim. Espanjassa Heinekenin hinta kaksinkertainen espanjalaisiin verrattuna. Täällä suomalainen Sandels esim. maksaa saman kuin Heineken vaikka pitäisi olla puolet halvempaa. Näyttää siltä, että syyllinen ei ole vain verottaja vaan koko ketju. Panimo, keskuskauppa, kauppa. Liian suuret voitot. Koska vaikka Suomessa ei olisi olutveroa lainkaan meillä olisi edelleen Euroopan kalleinta olutta.
Eikö olekin ihmeellistä? - Anonyymi
A Le coq ja karhu bulkeista ok. Pirkka surkein
- Anonyymi
Pirkka olut maistuu maksamakkaralta
- Anonyymi
Tiedätkö vajakki mitä tärkkelys on???
- Anonyymi
Kävin eilen ostamassa tokmannilta pari tölkkiä tuota Königsbacher pilsia. Ei ole koskaan tullut testattua tätä saksalaista halpisbulkkia. Viikonloppuna ajattelin saunakaljana testailla.
- Anonyymi
On suomalainen olut kulttuuri mennyt hurinalla eteenpäin. Vaikka se on vieläkin big fat joke. Ennen vanhaan ei ollut oluessa kuin kaksi variaatioita. Iso tuoppi 15 markkaa tai pieni tuoppi kympillä. 🤭
Nyt ollaan saatu kahdeksan prosenttiset kauppoihin, jonkun ajan päästä viinitkin. Ja hyvä niin.
Mä uskon että me ollaan apinoita joita kiinnostaa kielletty hedelmä. Kun viini kuuluu pöytään yhtä lailla kuin patonki niin ei sitä enää pahasti väärin käytetä. Nythän nuorten alkoholin käyttö on pienentänyt ja tulee pienentymään. Mä uskon että miinus 50 prosenttia vuoteen 95 verrattuna.
Tv TimmyH - Anonyymi
Miinus 50 prosenttia vuoteen 2035 verrattuna. Vuodesta 95 laskien..
- Anonyymi
Miksei mikään panimo tee kotikaljan makuista olutta, tulisko liian kalliiksi kun maku tulisi maltaista eikä humalasta?
- Anonyymi
Tärkkelystähän se mallaskin on, mutta lisänä on mallastamatonta viljaa koska halvempaa ja siinä on suhteessa enemmän sokeria.
Mallastaminen tietysti maksaa kun sähkö kallista tai millä lämmittävätkin, mutta ei ne kalliit oluet ole välttämättä sen maltaisempia, humalalla ne sitä makua usein tekee.
Vähän erilaista tietoa eri sivuilla, tässä panimoiden:
"Panimot käyttävät mallastamatonta ohratärkkelystä lisäuutelähteenä ohramaltaan rinnalla (n. 20-30% tärkkelystä, loput mallasta?), koska se on halvempaa kuin varsinainen mallas. Se on myös painoonsa nähden tehokkaampaa, sillä yhdestä kilosta tärkkelystä saa saman sokerimäärän kuin 1,18 kilosta mallasta. Lisäksi tärkkelystä on helpompi käyttää, sillä sen mukana ei tule kuoria, eikä muuta ylimääräistä, jota ei varsinaisessa oluen valmistusprosessissa tarvita."
https://www.reittausblogi.info/2012/03/panimot-vastaavat-miksi-ohratarkkelys.html
Mallastamo:
"Ohran mallastaminen tarkoittaa sen hallittua idättämistä. Ohrassa on entsyymejä, mitä tarvitaan panimoprosessissa. Mallastuksella eli hallitulla idättämisellä saadaan muodostumaan osa panimoprosessin kannalta oleellisista entsyymeistä ja puolestaan ne, jotka jo ovat valmiina ohran sisällä saadaan heräämään. Näiden entsyymien avulla tärkkelys myöhemmin pilkotaan sellaiseen muotoon, että hiiva pääsee käyttämään sen alkoholiksi. Maltaasta tulee tietenkin olueen myös makua sekä väriä, joten mallastus on tärkeä niin oluen valmistuksen kuin makunautinnon kannalta."
Sinu lopussa tietoa mataan teosta.
https://olutposti.fi/mallastamo-ohran-ja-panimon-valilla/
Alko:
"Kuivausprosessissa mallas saa värin lisäksi aromeja, jotka maistuvat valmiissa oluessa. Mitä kuumemmassa kuivatus tapahtuu, sitä tummempaa ja aromikkaampaa mallasta muodostuu.
Pilsner
50–90 °C
leipämäinen, paahtoleipä
Pale Ale
50–90 °C
keksimäinen
Wiener / Münchner
60–110 °C
toffee, pähkinä
Karamelli / Kristalli
70–150 °C
makea, karamellinen, sokerinen
Värimallas / Suklaamallas
200–225 °C
paahtuneisuus, suklaa, kahvi, espresso
https://www.alko.fi/juoma-ruoka/juomatietous/panimotuotteet/oluttieto/mallas - Anonyymi
Kuinka ollakaan, suomalainen Lapland Original Lager valitiin juuri maailman parhaaksi lageriksi, mutta aloittaja on varmasti eri mieltä :)
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/f6e9f668-24bb-4fda-8b3d-836021f8f9f3- Anonyymi
Sandelskin on paljon parempaa kuin useimmat ulkomaiset oluet.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
20e Riskitön veto 20e talletuksella VB:lle
Pssst! Vinkki viis rotvallinreunalla eläjille. VB tarjoaa 20 euron riskittömän vedon ensitallettajille vedonlyöntiin.52452- 1161617
Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill361356Analyysiä: Kiuru-keissi oli ja meni - demarit hävisi tässäkin
Tapauksen tultua julki alkoi demarit ja muu vasemmisto selittään, että tämä oli poliittista väkivaltaa, siis ennen kuin1561181- 521095
- 1131082
Suomessa on valittava 2 lucia neitoa...
Maahanmuuttajille oma lucia neito ja Suomalaisille oma SUOMALAINEN Lucia neito....sama juttu on tehtävä miss Suomi kisoi1051044- 571041
Olet tärkeä
mutta tunnen jotain enemmän ja syvempää. Jos voisinkin kertoa sinulle... Olen lähinnä epätoivoinen ja surullinen.46919- 60882