ikea?

köökki

Kokemuksia ikean keittiökalusteista?

12

5196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • osteri

      Huonoista materiaaleista ja huonosti tehtyjä. Osta laatua.

      • arto

        Edellinen vastaus ei pitänyt kovin hyviä perusteluja sisällään. Mitä itse olen tällä palstalla lueskellut kokemuksia Ikean keittiöistä, niin erittäin hyvää palautetta ovat saaneet. Toki onhan se selvää, että ei sillä hinnalla kaikkein laadukkainta tavaraa saa, mutta ei se varmasti huonoakaan ole.

        Väkisinkin tulee välillä mieleen, että ainakin osa Ikean keittiön vastustajista ei ole koskana edes tutustunut niihin paremmin. Ovat vain itse tilanneet esim Puustellilta noin 10 kertaiseen hintaan lähes samanlaisen keititön (ainakin ulkonäöllisesti).

        No nämä ovat kuitenkin mielipideasisoita, joten jokaisella on oma mielipiteensä. Aina löytyy niitä, jotka eivät pidä sekä niitä jotka pitävät.

        Aina kannattaa kuitenkin käydä paikan päällä katsomassa, että miltä tavara näyttää "livenä".


    • sigge

      Ehkä jonnekin mökille sopii sellainen pikkukeittiö, mutta laadussa Ikea ei pärjää, joten ei kotiin tai jos on enemmän käyttöä, niin ei edes mökille.

      Pari vuotta sitten rakensimme ja tein tarjouskierroksen, eikä se Ikea nyt yhtään halvempi ollut. Niillä maksaa kaikki nippelit erikseen. Ikean keittiöosaston suunnittelija ylitti annetun budjetin yli kolminkertaisesti ja yritti myydä väkisin lastulevyä, vaikka olin tilatessa sanonut, että en halunnut sitä vaan koivua.

      Ostin Villa-keittiön, sain budjetillani sellaisen kuin halusinkin, parempaa laatua myös.

      Kiinnitä huomiota mm. keittiön työpöytälevyjen paksuuteen ja yleensäkin liimapuun laatuun (erot tulee esiin muutaman vuoden päästä), ovimateriaaleihin (ei ole sama, onko viilu vai vaneri keskellä puuovissa), tiskipöydän alakaapin käsittelyyn (ettei homehdu pikku kosteudesta - lastulevyissäkin on eroja!), saranakulmiin yms.

      • Satu

        Tarjouskierroksen jälkeen tehtiin ihan sama ratkaisu. Hinta-laatu suhde paras. Valmistaa Metsäpuu Korialla. Joustavaa palvelua.


    • osta

      Nk. merkkikeittiötä. Puustelli, Petra, á la carte... Kysy paikallisilta pikkuyrittäjiltä. Saat taatusti huomattavasti halvemmalla! Ja laatu on mielestäni aivan yhtä hyvä.

      • make

        koska kaappien runkoelementit ja ovilevyä on saatavilla valmiina, tästä pikku firmat (tai kätevä mies) pystyy tekemään kalusteet, jotka ei jää laadusta jälkeen yhtään, mutta hinta on ihan toinen... No joo ei kalusteita kuitenkaan itse kannata ruveta tekemään, ellei sitten sattumalta omista tarvittavia laitteita


    • Ikea-köökin ostanut

      Meille ostettiin juuri vastikään Ikasta keittiö 50-luvulla valmistuneeseen kerrostaloasuntoon.

      Itseäni arkkitehtinä viehätti Ikean keittiöiden moderni tyyli ja suhteellisen suuri valinnan vapaus. Ostimme Nexus tammiviiluovilla varustetun keittiön ja tummanharmaat vakiotyötasot feikki-vanerisivuilla. Vetimet ovat pitkää putkea harjatusta teräksestä. Tähän yhdistetyt AEG:n rosterikodinkoneet luovat kivan kokonaisuuden tummanharmaan kivilattian kanssa.

      Aivan kaikkea ei valikoimista löydy, joten esimerkiksi itse jouduin luopumaan ikkunan edessä olevan työtason alle sijoitettavista matalista vetolaatikoista - siis ikkunan alla on myös patteri.

      Ainakin meille tästä tuli aivan mukiinmenevä keittiö, eikä se itse tehtynä maksanut kuin noin puolet siitä, mitä esimerkiksi Puustelli olisi lähes identtisestä kaapistosta halunnut. Ennen kaikkea tämä kaapisto näyttää hyvältä ja on toimiva, enkä laadussakaan eroja muihin huomannut. Keittiötukkujen kaapit (kokemusta on) ovat tismalleen samaa kamaa ja sieltähän ns. merkkikeittiötkin usein tavaransa hankkivat.

      Kaappien kokoaminen sujuu idiootiltakin ja käyttöohjeet ovat selkeät. Keittiötukkujen tyyliin verrattuna on helppo tietää minkä kokoinen ruuvi tulee mihinkin reikään, mutta ylimääräisiä osia sen sijaan ei mukana tule. Kannattaa siis olla hukkaamatta ruuveja!

      Paria kuukautta pidempää käyttökokemusta ei siis vielä ole ehtinyt kertyä, mutta toistaiseksi kaikki on vaikuttanut laadukkaalta. Varmaankaan samaan 44 vuoden kestoikään näillä kaapeilla ei päästä, jonka edelliset olivat seisseet, mutta ehkä 10-15 vuotta kuitenkin.

      Sellainen asia kannattaa muuten huomioida, että Ikean kaapeissa on kokoamisohjeen mukaan kasattuna vain kaksi seinäänkiinnityspistettä. Siis kun yleensä seinäkaapeissa on ylhäällä sellainen puulista, josta kaapit voi ruuvata mistä kohtaa haluaa, on näissä sen sijaan kahdessa ylänurkassa laattateräskulma ruuvinreikineen. Kiinnitys on näinkin kyllä ihan tukeva, mutta ainakin puurankaseinässä voi olla mahdotonta löytää rankatolppaa molempien taakse.

      Siksipä kannattaakin joko itse nikkaroida takaseinään kiinnitystä varten lista, tai ruuvata kiinnityskulmat muuten vain paremmille paikoille. Meillä oli kiviseinät, joten tuokaan ei haitannut.

      Voin kyllä suositella Ikean kaappeja, jos haluaa edullisen keittiön, Mutta sen sijaan Ikean kuljetuspalvelu aiheutti päänvaivaa, kun luvattu toimituspäivä siirtyi parilla viikolla. Eli kannattaa noutaa itse.

      • arto

        Ikeasta ei minullakaan enempää kokemusta kuin mallikeittiöiden katselu liikkeessä.

        Me hankittiin keväällä keittiö Iskusta ja tyytyväisiä olemme. Hinta oli kolme kertaa edullisempi kuin vastaava keittiö puustellilla. Villa keittiöiden tarjous oli kaksi kertaa suurempi.

        On se ihmeellistä kun näillä "merkkiliikkeillä" hinnat vaihtelevat niin paljon.

        Isku = 2000€
        Villa = 4000€
        Puustelli = 6000€
        Keittiötukku(tre) = 1300€ (pitää kasata itse)
        Keittiö.net = 1700€ (pitää kasata itse)


      • Janne
        arto kirjoitti:

        Ikeasta ei minullakaan enempää kokemusta kuin mallikeittiöiden katselu liikkeessä.

        Me hankittiin keväällä keittiö Iskusta ja tyytyväisiä olemme. Hinta oli kolme kertaa edullisempi kuin vastaava keittiö puustellilla. Villa keittiöiden tarjous oli kaksi kertaa suurempi.

        On se ihmeellistä kun näillä "merkkiliikkeillä" hinnat vaihtelevat niin paljon.

        Isku = 2000€
        Villa = 4000€
        Puustelli = 6000€
        Keittiötukku(tre) = 1300€ (pitää kasata itse)
        Keittiö.net = 1700€ (pitää kasata itse)

        Siis minkä kokoisessa keittiössä hintaero muodostui noin valtavaksi? Itse olen miettinyt hankkivani Isku keittiöt, mutta noin suurta eroa Puustelliin en osannut odottaa... Kiva tietysti jos hinnat pitävät paikkansa. Käsitinkö oikein, että Iskun ja Puustellin hintoihin sisältyi asennus...?


    • Säästöä vaiko ei?

      Ikea-keittiössämme parasta on puutasot sekä vetimet. Itse kaapit muuttavat muotoaan, ryhdissä ne eivät pysy. Kalusteita ei ole suunniteltu kovinkaan hyvin, kun mitoitus ei aina ole kohdallaan. Ikea oli hinnaltaan kohtalainen, halvin kilpailutettu pikkuyritys oli n. 3000, Ikea 4000, Isku 5000 ja loput 6-13000. Keittiö ei kuitenkaan ole ikuinen, joten eiköhän tämän kanssa elä sen 10 vuotta.

    • hermot

      Hermot meni kokoomisvaiheessa, kun piti itse asentaa. Piti olla paljon työkoneita ja apuvoimaa asentamassa, että sai vaateriin. Ne jalat oli surkeat... Harkitse tarkkaan.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2580
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1950
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1499
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1028
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      913
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe