Apua tulevaisuutta pohdiskelevalle!

huolestunut nuori

Hei!

Olen ala-asteikäisestä asti kärsinyt migreenistä. Tosin amistoikäiseksi asti kohtaukset olivat aurallisia ja kestivät noin 3-4h. Ekaks tuli sokeapiste ja näkökenttä kapeni. Sitten alkoi hirveä päänsärky joka kesti tunnin pari jonka jälkeen aina nukahdin. Herätessä kaikki oli ohi.

Viimeisenä neljänä vuotena auraoireet ovat jääneet kokonaan pois. Eikä ole muitakaan ennakoivia oireita. Mutta päänsärky kestää aina vähintään 3 päivää! Ennen nämä kohtaukset tulivat aina kuukautisten aikaan mutta nykyään on ollut monta kertaa kuukaudessa.

Olen syönyt estolääkitystä (triptyl) siitä lähtien kun migreenikohtaukset muuttuivat. Myös migardia syön aina kun tulee kohtaus mutta siitä ei kovinkaan paljon ole apua..

Olen nyt stressaantunut siitä, kuinka pystyn ikinä tekemään mitään työkseni jos joudun kuukaudessa olemaan viikon pois töistä migreenin takia? Toivoisin saavani kuulla vaikuttaako migreeni muiden kohtalontoverien arkielämään ja työntekoon kuinka paljon? Pystyttekö tekemään töitä normaalisti? Onko vakituinen työ ja miten siellä suhtaudutaan migreeniin?

Itse olen tällä hetkellä määräaikaisessa työssä josta ei helposti saa olla pois vaikka kuinka olisi migreeniä tms. Koska olen aina yksin töissä vuorollani. Huolestuttaa tämä työjuttu! :(

Kiitos kovasti jos viitsitte kertoa kokemuksia!

3

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sumaration 100 mg

      Itselläni on migreeniä ja ennenkuin nykyiset lääkkeet tulivat ( triptaanit ym. ) jouduin lähtemään töistä pois kun kohtaus tuli , nykyisin olen työkyvyttömyys eläkkeellä joten on helpompaa kun migreeni vaivaa jatkuvasti . Nykyään tiedetään migreenistäkin enemmän kuin ennen jolloin sitä pidettiin vain tavallisena päänsärkynä ja luulen että työnantajatkin uskovat että migreeni aiheuttaa työkyvyttömyyden. Minulla kun oli migreeni töissä niin hyvä että kynä pysyi kädessä ja koko aika piti juosta vessassa oksentamassa , kamalaa aikaa . Oletko kokeillut esim. Sumaration 100 mg , itselläni auttaa hyvin kun ottaa heti ajoissa .

    • huolestunut nuori

      Kiva kuulla muidenkin tilannetta :)

      Oon kyllä huomannu että muinoin koulussa, ja välillä työpaikoillakin on sitä ettei uskota. Tai uskotaan sen muutaman kerran mutta ei ymmärretä sitä jos migreeni vaivaa enemmän kuin kerran kuukaudessa. Sillä itse olisin ainakin paljon mielummin hiki päässä töissä kuin makaisin sängynpohjalla..

      En oo kuullukkaan tuosta sumarationista. Onko ihan käsikauppatavaraa vai resepti?

      • sumaration 100 mg

        Sumaration ( 100 mg ) on reseptilääke jota on 50 ja 100 mg , itselläni auttaa vain tuo 100 mg mutta esim. tyttärelläni on sama lääke mutta 50 mg ja auttaa hyvin . Minulla ei migard oikein auttanut , sitä joskus kokeiltiin . Noissa migreenilääkkeissä on nykyään useampia vaihtoehtoja jos yksi ei auta niin kannattaa kokeilla muita . Minulla on myös kokeiltu lähes kaikkia estolääkkeitä mutta eivät ole oikein auttaneet . Itselläni oli myös nuorempana migreeni pari kertaa kuukaudessa mutta vanhemmiten kohtaukset ovat lisääntyneet koko ajan. Itselläni on auraton migreeni joten jos sinulla on aurallinen niin esim. migreenilääkkeen vaikutus voi olla erilainen kuin aurattomassa.

        Se on ihan selvää ettei sellaiset ihmiset jolla ei ole ollut migreeniä ymmärrä miten vaikeata särky on kun sitä aina verrataan tavalliseen päänsärkyyn .


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe