lääketieteelliseen? Jotkut ystäväni ovat sitä mieltä, ettei enää ole järkeä hakea, kun olen jo tämän ikäinen. Kannattavat silti opiskelemaan lähtemistä muuten. Mikä logiikka tuossa on?
Minulla on opiskelupaikka AMK:ssa hoitotyön koulutusohjelmassa, mutta en usko sen antavan ihan sitä haastetta, mitä haluaisin. Omasta mielestäni iällä ei ole ollenkaan merkitystä siihen, mitä voi tehdä ja mitä ei, ja tuohon ajatukseeni tuskin kukaan voi vaikuttaa... Poikkeuksena tietenkin esim. naisilla lasten hankkimiseen toki on takaraja. Tiedän, että oma mielipiteeni tässä tärkein on: minun elämästäni tässä on kyse. Kuitenkin haluaisin eri näkökulmia, sekä puolesta, että vastaan.
Kannattaako hakea 30-vuotiaana
15
3111
Vastaukset
- ....................
Et oo alkuunkaan vanha, tiedän muutaman nelikymppisen opiskelijan.
- kannattaa hakea
Pääsin juuri sisään yliopistoon ja olen 38. Kannattaa hakea! Iästä ja kaikenlaisesta elämän/työkokemuksesta on vaan hyötyä opinnoissa.
- 1+12
Kyllä 30-vuotiaan pitäisi osata itse tehdä tälläiset päätökset ilman mitään rohkaisua suomi24-foorumilta...
- 30
30-vuotias ei vielä ole vanha, ja elämää voi hyvin olla edessä vielä yli 60 vuotta. Tulevaisuudessa eläkeikä voi olla esim. 70-vuotta, ja varmaan on mukavampaa tehdä sellaista työtä johon on mielenkiintoa. Kannattaa hakea, eikä mahdollisesti katua vuosikymmeniä sitä miksi nuorena ei tullut katsottua mahdollisuuksia.
- Riikka_0
Ehdottomasti suosittelen, jos todella koet lääkärin ammatin omaksesi. Itse olin 27-vuotias, kun lääkikseen pääsin, ja nyt kolmekymppinen. Olen siis 33v kun valmistun. Elämäni paras päätös todellakin :) Mutta pitää myös muistaa, että ei opiskelijaksi hakeutuminen ole tässä iässä sosiaalisesti ajatellen helppoa. Ei ole enää varaa käydä reissuissa ja kalliissa harrastuksissa kuten muilla ikäisilläni. Auton olen joutunut myymään ja muuttamaan pienempään ja halvempaan asuntoon. Mutta kaikki tämä on sen arvoista, kun tiedän että edessä odottaa unelmieni ura :)
- 5+3
Lääkärin tutkinnolla kyllä saa vielä varmasti töitä, ja opiskeluaikana pääsee alan töihin. Riippuu tuttavapiiristä mitä omat kaverit harrastavat ja mihin on varaa. Monella on vielä opinnot kesken kolmekymppisten lähestyessä, ei ole työpaikkaa tai palkka on niin pieni ja työsuhteet lyhyitä, ettei sillä reissata ja harrasteta kalliisti. Moni myös miettii ammatin vaihtoa kolmekymppisenä. Tulevaa elämää ajatellen muutaman vuoden uhraus köyhyydessä on pieni.
Opiskelijatkin voivat saada asuntolainaa, ja lääketieteen opiskelijaa tuskin pankissa katsotaan riskiyksilönä. - Riikka_0
Asunnon ostaminen opiskeluaikana on yleensä aika epärealistista, koska lääkikset ovat isoissa kaupungeissa, ja niissä paikoissa ei asuntoja opintotuella ja asumislisällä ostella. Tämä muutaman vuoden uhraus köyhyydessähän on käytännössä ainakin 4v, minkä jälkeen vasta pääsee tk:een töihin. Amanuenssuureista lomilla ei paljon maksella. Oman viestini tarkoitus oli tuoda julki lääkisopiskelijan arki kolmekymppisenä, paljosta on joutunut karsimaan, kuten tuo reissaaminen, harrastukset, illanvietot, auton käyttö jne. Mutta kaikki on sen arvoista :)
- 16+18
Minä 25 -ikäisenä LL-opiskelijana en koe, että elämä olisi kovin poikkeavaa. En muutenkaan omista autoa tai matkusta kalliisti, eikä minulla ole maksullisia harrastuksia. En usko, että elämä muuttuu sitten kun valmistun.
- Riikka_0
Niin, minulla oli tosiaan yksi akateeminen tutkinto ennen lääkiksessä aloittamista, ja ehdin olla töissäkin pari vuotta hyvillä liksoilla, joten paljosta olen joutunut karsimaan. Maksullisia harrastuksiahan on mm. kuntosalikortti, jota en voi enää maksaa.
- :-)
Muutama vuosi sitten kuulin lounaalla juuri koulujen alkaessa, että paikallisessa yliopistollisessa sairaalassa eräs naislääkäri oli saanut hepulin. Syynä oli yksi juuri lääkikseen päässyt naisihmeinen. Se kun oli päässyt sisään muistaakseni 57-vuotiaana. Lääkärimuija oli kuulemma paasannut miten tuollaista ei olisi pitänyt ikinä huolia sinne. Se kun valmistuu eläkkeelle tuolta. Joten et sä vanhin tulisi tuolla olemaan :-).
- 12 + 5
Voisitko kertoa, mikä yliopisto henkilökunta suhtautuu noin kielteisesti ikäopiskelijoihin? Meinaan itse nimittäin vanhoilla päivillä pyrkiä lääkikseen...
- sdfsdf77
12 + 5 kirjoitti:
Voisitko kertoa, mikä yliopisto henkilökunta suhtautuu noin kielteisesti ikäopiskelijoihin? Meinaan itse nimittäin vanhoilla päivillä pyrkiä lääkikseen...
No miksi ei suhtautuisi? Vie kuitenkin opetusresursseja nuoremmilta. Varsinkin kliinisessä vaiheessa ryhmäkokojen suuruus on haitaksi oppimiselle ja kun 57-vuotias on valmistuessaan jo käytännössä eläkeiässä niin ei pääse käyttämään oppejaan. 30-vuotias nyt on täysin eri asia, kun on vielä valmistumisen jälkeenkin kymmenien vuosien ura edessä.
- NuoriNainen
sdfsdf77 kirjoitti:
No miksi ei suhtautuisi? Vie kuitenkin opetusresursseja nuoremmilta. Varsinkin kliinisessä vaiheessa ryhmäkokojen suuruus on haitaksi oppimiselle ja kun 57-vuotias on valmistuessaan jo käytännössä eläkeiässä niin ei pääse käyttämään oppejaan. 30-vuotias nyt on täysin eri asia, kun on vielä valmistumisen jälkeenkin kymmenien vuosien ura edessä.
Hah. Sitten pitäisi varmaan lakiin kirjoittaa jokin yläikäraja lääketieteelliseen tiedekuntaan. Minun mielestä ihminen saa hakea minkä ikäisenä tahansa. Vaikka toinen jalka haudassa...
Positiivinen puoli on, että nämä vanhukset pysyvät aktiivisina, jos he opiskelevat. Toisin sanoen nuppi ja kroppa pysyvät terveenä. Näin mahdollisesti he eivät rasita terveydenhuoltoa.
- hjhjhjhja
Sen oon huomannut, että jos on kolmekymppinen opiskelija, eikä juuri ikinä ollut töissä (vaan opiskellut muulla alalla tai ollut lasten kanssa kotona), on tarvittavaan työntekoon enää todella vaikeaa sopeutua. LL:n/HLL:n työssä tehdään oikeasti töitä, eikä kaikista vaan ole enää sit siihen. Jos on aikaisemmin oppinut jo tekemään työtä muulla alalla, voi 30-v. ihan hyvin tulla lääkikseen, koska tod. näk. jaksaa sen painamisen ja stressin sitten sielläkin. Pikkurouvilla olen huomannut olevan vähän vaikeaa;).
- GoForIt
Olen aivan samaa mieltä siitä, että on hyvä olla tietoinen lääkärin työn stressaavuudesta. Sen takia pieni elämänkokemus työelämästä ja stressistä on hyväksi. Olen itse nuorempana stressannut ensin todella paljon työelämästä ja sitten opinnoista. Nyt olen tilassa, jossa en oikeastaan stressaa mistään.
Aloittaja: Ehdottomasti kannattaa hakea. Mitä vanhempi lääkäri, sen parempi. Lääkärin ammatin yksi tärkeä puoli on olla tulkitsematta asioita tai ainakin tehdä sitä mahdollisimman vähän.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.
Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.3217635Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill662176- 1771856
epäonnen perjantain rikos yritys
onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä161392- 1121287
Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"
Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie91261Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa
- Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 181701231RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.
Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j571186Kirjoitin sinulle koska
tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j411081Martina pääsee upeisiin häihin
Miltäs se tuntuu kateellisista. Anni Uusivirta on Martinan kavereita.2901029