Kasvattajat hoi!

pennun hankkija

Milloinkohan tulee kasvattajien sivuille tietoon ensi vuoden pentuesuunnitelmat? En haluaisi alkaa varaamaan, ennen kun tiedän millaisia pentuja on tulossa.

13

152

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ilmottaa ku huvittaa.

      Hei ei niitä pentuja vaan varata ehkä sun kannattais ottaa selvää haluuko kukaan sulle pentua ees antaa ja alkaa sitte kyselee koska niitä mahdollisesti on tulossa. Ei kukaan kasvattaja pentuja pelkästään puhelinsoitolla anna/varaa ja moni ei ilmottele hirveesti koska haluajia on niin paljon. Soittelet ja tutustut kasvattajiin niin kyllä ne kertovat sitten suunnitelmistaan ja koirista millä pentuja ollaan tekemässä saattaa helposti mennä vuosikin ennen kun pennun saat.

    • öööööö

      Koirista?

      • Frettejä

        Tässä syksyn ja alkutalven aikana kasvattajilla yleensä on seuraavan kevään pentusuunnitelmat sivuillaan. Seurailet vaan aktiivisesti eri kasvattajien sivuja kunnes sinne suunnitelmat päivittyy ja kun olet mieleisesi pentueen löytänyt lähetät kyseiselle kasvattajalle sähköpostia jossa kerrot itsestäsi sekä siitä miten frettiä tulisit pitämään. Jos olet ala-ikäinen kannattaa myös vanhempiesi olla kasvattajaan yhteydessä siinä vaiheessa kun alkaa siltä näyttämään että sieltä on se pentu tulossa. Alaikäisen kohdalla vanhempien tulee myös allekirjoittaa fretin ostosopimukset. Kasvattajiin voi olla yhteydessä jo heti kun pentuesuunnitelmat ilmestyvät heidän kotisivuilleen - ja kannattaakin.

        Nyt sinulla on kuitenkin hyvin aikaa etsiä freteistä kaikki mahdollinen tieto netistä mitä löydät. Esim. hoidosta, luonteesta, ruokinnasta ja ruoan proteiini ym. -arvoista, sairauksista ja oireista sekä kouluttamisesta ja sen vaatimasta tilasta ja yleisesti fretin kanssa elämisestä. Sekä kaikesta muustakin mahdollisesta! (:

        Frettikuumeeseen hieman luettavaa:
        www.taskuvarkaani.blogspot.com
        www.tassujentahdissa.blogspot.com
        www.hillerinvarjossa.blogspot.com


    • lol

      kasva pari vuotta vielä kakara

    • nauran

      "kasva pari vuotta vielä kakara" haha oli pakko tulla kommentoimaan asiasta poiketen! :'D mua vaa nii ihmetyttää miks suurinosa fretti ihmisistä on nii säälittävii ja kusipäitä... iha vatsaan sattuu tää jatkuva nauraminen !!
      Suurinosa kylläkin vastaa tosi ystävällisesti ja niin pois päin, mut sit on kans tosi paljon näitä nenäkkäitä ihmisiä.. Oon nähnyt monta keskustelua jossa joku etsii frettiä, niin heti joku on sanomassa miljoonannen kerran että etsi tietoa ennenku hankit plaaplaaplaa.. naurettavaa :D eiköhän he osaa .
      Mistä moinen syy??

      • Viivapisteviivax

        Suurin osa fretti ihmisistä on kusipäitä/ suurinosa kyllä vastaa ystävällisesti ? Eiköhän kaikki ole yksilöitä, et edes itsekään tiedä onko fretti ihmiset nyt kusipäitä vai ystävällisiä. Jos fretti ihmiset niin ärsyttävät niin ei varmaan sillon kannata olla yhteyksissä, voi siirtyä vaikka jyrsijä tai matelija foorumeille :)


    • pennun hankkija

      Myönnän että olen vähän kärsimätön, mutta en malta odottaa että saan fretin. Tuntemani fretin omistajatkin asuu sen verran kaukana ettei voi jatkuvasti käydä frettejä katsomassa. Luulisin, etten jää ihan häntäpäähän sentään jonossa, kun olen mielestäni hyvin ottanut freteistä selvää enkä aijo pitää niitä häkissä niinkuin jotain jyrsijöitä. Pastelli olisi toiveissa.

      • Rosa

        Täällä toinen malttamaton, mutta hyvää kannattaa odottaa ja sinä aikana on hyvä haalia kaikkia tavaroita leluja ja petejä kasaan ;) Minusta on jopa paljon parempi, että ihmiset joutuvat odottamaan sinne seuraavaan kevääseen saakka, eipähän ainakaan tule hätiköityjä päätöksiä ja näin säästytään useammilta kodinvaihtajilta! :)


      • rfwaedsfge

        Tuntemani fretin omistajatkin asuu sen verran kaukana ettei voi jatkuvasti käydä frettejä katsomassa.

        Missä päin itse asut? Pohjoisessakin on paljon frettien omistajia, esimerkiksi itse olen Oulun lähettyviltä. Käyppäs esimerkiksi petsien frettikeskustelusta katselemassa, löytyisikö sieltä omistajaa läheltä paikkakuntaasi.


    • ...

      kuule Viivapisteviivax. "Jos fretti ihmiset niin ärsyttävät niin ei varmaan sillon kannata olla yhteyksissä, voi siirtyä vaikka jyrsijä tai matelija foorumeille :)"
      varmaa ihmiset jotka haluu puhuu freteistä, menee matelija sivuille? :'D
      mun mielest jos joku pitää jotain keskusteluu tyhmänä tai joku kysyy mielestänne tyhmästi, ei tartte vastata. kirjottais vaik päiväkirjaan tai ois vaa hiljaa.

      • Viivapisteviivax

        Kuka täällä mitään kysymyksistä on puhunut? Mitä hemmetin järkeä siinä on, että haluaa puhua fretti ihmisten kanssa mutta samaan aikaan haukkuu suurinta osaa kusipääksi? Itse en kusipäihin aikaani tuhlaisi joten minun mielipide on, että silloin voi pitää suunsa kiinni.


    • AnuP.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      203
      4872
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      281
      2997
    3. 134
      1777
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      225
      1592
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1431
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1206
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1154
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1139
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1107
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      77
      1092
    Aihe